X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ciasteczkowe love? ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki przepraszam ale mam masę pracy potem do Was zajrzę

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby myślałam o synku bo matką córki już jestem, m też marzy o chłopcu, ale najpierw to musi byc ciąża ;) a potem niech bedzie zdrowe

Katiuszka to testujemy razem ? ;) będzie raźniej
    też jestem matka córki ;) i jakś tak bedzie prościej ogarnąć jak już mam doświadczenie z wychowaniem dziewuszki ;) ale wiadoma sparwa wszystko jedno byle zdrowe ;)

midnight, majju, Edycik lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio codziennie dzieci śnią, dziś we śnie urodziłam Ewusię a moja mama była bardzo niezadowolona z imienia :)

midnight, AgaL, Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju śnij śnij i wyśnij :)

goopia jestem...obiecałam sobie nie nakręcać się tym razem...a nie mogę przestać myśleć, już bym chciała test zrobić. myślicie że jakbym odczekała parę dni, powiedzmy tydzień to zrobić owulacujny? czytałam że tak też robią...Ruby ekspertko od testów ? proszę o opinię :)

majju, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ale zasuwacie!

Edycik, Aga - przytulammmmmm :* widzę, że dołków brak, przynajmniej to mnie cieszy, a pomysł Agi z dniem dla siebie jest super :)

Katiuszka no to oby starania były owocne! :) taki prezent na Walentynki? Szał!!!!

U mnie przy dobrych wiatrach to w Walentynki owu będzie ;)

Edit. Bratku moja Szwagierka zawsze powtarzała, że w ciąży z mózgu Jej się kalafior robił ;) coś jest w tym "odmóżdżeniu" w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:26

AgaL, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Majju śnij śnij i wyśnij :)

goopia jestem...obiecałam sobie nie nakręcać się tym razem...a nie mogę przestać myśleć, już bym chciała test zrobić. myślicie że jakbym odczekała parę dni, powiedzmy tydzień to zrobić owulacujny? czytałam że tak też robią...Ruby ekspertko od testów ? proszę o opinię :)

ja zawsze zaczynałam robic od 6 dni po co jest totalną głupota no ale to już przerabialiśmy... nie polecam testów owu jako ciążowych bo to jeszcze wieksza bzdura :P owu są do owulacji ciązowe do ciąży ;) kilka dziewczyn pisało, że mimo ciąży pwulacyjne były negatywne więc szkoda nerwów ;) Polecam jednak odczekać do 10 dni po minimum ;)

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Mi się ostatnio codziennie dzieci śnią, dziś we śnie urodziłam Ewusię a moja mama była bardzo niezadowolona z imienia :)
    mi się śniło, że mój kolega z pracy ma romans na boku i tak mi było żal jego żony i dwójki dzieci, i jeszcze do tego, że to drugie dziecko było po to by ratowac małżeństwo - to są dopiero sny! ale realne jak cholera się to wydawało!

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight lub odwrotnie, owu były pozytywne a ciąży nie było :/ (ja tak miałam)... Zgadzam się z Ruby :)

midnight, AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon to miłych i owocnych walentynek ;)
    Bratku z tym mózgiem jest coś na rzeczy, ja siebie w pierwszej ciąży wogóle nie pamiętam...urwany film jakbym w zupełnie innym świecie była, rozkoszuj się tym bo tylko ciężarne mają wybaczone takie akcje ;) a mdłości współczuję...z synkiem przez tydzień nie mogłam nic zjeść dopiero jak pohaftowałam to mi przeszło, podobno imbir jest dobry ale bleee....

Edit: dzięki dziewczyny, to będę starała się nie nakręcać...jak nie będzie głupiej @ to test 14.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:33

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak!!! Podobno imbir się sprawdza przy mdłościach :) polecam kupić kandyzowany i ssać jak cukierki, powinno pomóc :)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Cinnamonku też owu miała być w Walentynki (urodziny Paryzetki;)
    ale teraz nie wiem... bo jeszcze @ nie ma i chyba się poprzesuwa.

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niewazne co będzie na walentynki i tak będzie miło :) planujemy z mężem pobyt w domku winko, jakies zakąski i tyle :)

Własnie szwagierka mnie opitoliła co mi odbiło w 10 dpo testować, jej 14 dpo nic nie wyszło nawet cien cienia, a w 17 dpo już II kreski były.
    Powiedziałam że poszłam na betę bo muszę dupka odstawić to mówi że w razie czego na becie coś wyjdzie. Sytuacja będzie jasna.

midnight, majju, AgaL lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracają jeszcze do tych testów owu...czytałam gdzieś sie ktoś mądrował jak to działa pod kątem chemicznym, że zawsze ciąże pokaże (tylko ta druga krecha musi być mocno ciemniejsza), ale właśnie jak Cinnamon mówi, nie zawsze pozytywny oznacza ciążę bo może np się owulacja przesunąć...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a kiedy będziesz miała wynik?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    wracają jeszcze do tych testów owu...czytałam gdzieś sie ktoś mądrował jak to działa pod kątem chemicznym, że zawsze ciąże pokaże (tylko ta druga krecha musi być mocno ciemniejsza), ale właśnie jak Cinnamon mówi, nie zawsze pozytywny oznacza ciążę bo może np się owulacja przesunąć...
    A ja czytałam na forum przypadki , że właśnie ciąza była a test owu negatywny więc to chyba loteria :P

Bratek lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A ja czytałam na forum przypadki , że właśnie ciąza była a test owu negatywny więc to chyba loteria :P

aha to chyba że tak...eh niech te dni szybciej lecą

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    aha to chyba że tak...eh niech te dni szybciej lecą
    zajmij się czymś, ja np idę na bal w sobotę, potem praca potem wybieramy sie do siostry m ( co prawda to mnie nie cieszy ale trzeba) potem w weekend planuję do zamościa pojechać dziadków odwiedzić z m i młodą, kolejny pracuję i mama ma urodzinki i tak mi luty oto zleci, że się nie obejrzę i przyjdzie sądny miesiąc marzec :D

o i o walentynach zapomniałam na amen :D ale my i tak nie obchodzimy za bardzo, walentynki ma się mieć każdego dnia a nie raz w roku :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:53

midnight, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Edycik a kiedy będziesz miała wynik?

jutro także czekam cierpliwie :)

midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a ja z Tobą ;)

A tak w ogóle to dawno nie odzywała się Luna... Kto wie co u Niej?

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ