X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek i Edycik sciskam.
    Jak dla mnie to troszke za wczesnie na testowanie. Lepiej poczekac kilka dni po terminie, co zmieni pozytywny test, ok bedzie radosc, ale brak drugiej kreski czy nieodpowiedni wynik bety jest tak dobijajaca wrecz wyniszczajaca wiec po co tak cierpiec a do tego jeszcze za to placic. Trzymam kciuki za kolejny cykl!

Wszyscy chorzy dookola :/

Ruby, zdecydowanie sombre :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby całkowite rozjaśnienie, do jasnego brązu chce dojść. U mnie to koszt 250 zł z tym olaplexem... a bez pewnie 150 i tak się zastanawiam ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikk ma chyba rację, u mnie podobnie było w tym cyklu, po tym mocniejszym teście owu, był słabszy kolejnego dnia i właśnie wtedy była owu.
    Ha to jeżeli macie rację to może że świeżą partią żołnierzy trafię i będzie synek ;)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei wolę zrobić test, zobaczyć negatyw i się nie nakręcać niż czekać na @ licząc, że nie przyjdzie. Krótka piłka. Trochę płaczu i głowa do góry bez zbędnych złudzeń.

midnight, Ruby, Edycik, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Edycik ściskam :*
    Aga ściskam :* masz rację zrób coś dla siebie
    mam żal teraz do siebie, że nakręcałam...
    Katiusza dowcipnisia, oby armia była silna :)
    miłego dnia wszystkim!

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight nie nakręcałaś, my się wspieramy po prostu :*

majju, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja z kolei wolę zrobić test, zobaczyć negatyw i się nie nakręcać niż czekać na @ licząc, że nie przyjdzie. Krótka piłka. Trochę płaczu i głowa do góry bez zbędnych złudzeń.
    A ja zazwyczaj robię test wychodzi negatyw a i tak się nakręca ;) tak to jest żyć w wyobraźni ;)

AgaL, Edycik, midnight, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to do dzieła! powodzenia
    ja się już na syna nie nakręcam..dotarło chyba do mnie że nie umiem synków donosić (przeczucie mi mówi że pierwsz ciąża to też był syn)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wczoraj była na Planeta Singli i bardzo poleca.

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja tak samo mam..przezyć smutek raz dwa i do boju :) zreszta pewnie zauważyłyście że mój dół o ile jest trwa co najwyżej kilka godzin ;)

Paryzetka jedną czubatą łyżeczkę bądź jedną i pół :)

Aguś jak masz włosy zniszczone to z olaplexem o niebo lepiej chyba, że masz mega zdrowe i dobrze reagują na rozjaśnienie to nie wydawaj kasy i zrób bez ;)
    Na imieninki wpadnie kaska to kupisz książki jeszcze ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Moja koleżanka wczoraj była na Planeta Singli i bardzo poleca.

Właśnie sprawdzałam nasze lokalne kino i grają ten film od piątku...ja na polskie chodzę z mamą i siostrą zawsze ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Katiusza to do dzieła! powodzenia
    ja się już na syna nie nakręcam..dotarło chyba do mnie że nie umiem synków donosić (przeczucie mi mówi że pierwsz ciąża to też był syn)

Córeczki też są fajne ;) ja marzę o dwóch dziewczynkach ;) ale nie pogniewam się jak będzie synek, mój m tymbardziej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:56

AgaL, midnight, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dokładnie tak :) Ja już nawet nie płaczę, nie udało się to trzeba walczyć a nie upadać.

AgaL, Ruby, majju lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zauważyłam i jak przystało na Moderatorkę dajesz dobry przykład :):*
    a co do włosów...zdecyduje tam na miejscu ;)

Ruby lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Córeczki też są fajne ;) ja marzę o dwóch dziewczynkach ;) ale nie pogniewam się jak będzie synek, mój m tymbardziej ;)

Ruby no raczej, że o dziewczynce marzysz...przecież już masz imię wybrane :P (wczoraj :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:58

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się zaczynam nakręcać wyliczyłam że jeżeli to była owu to testować będę w walentynki ;) ale fajny prezent od męża i dla męża będzie

AgaL, Ruby, Edycik, midnight, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej zabieram sie do pracy :)
    idę zanieść urlop na piątek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby no raczej, że o dziewczynce marzysz...przecież już masz imię wybrane :P (wczoraj :))
    rzeczywiście , nawet dwa imiona , mogą być dwie , biorę to! ryzyk - fizyk :D

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A ja już się zaczynam nakręcać wyliczyłam że jeżeli to była owu to testować będę w walentynki ;) ale fajny prezent od męża i dla męża będzie

no no no, czyli jednak zaciążenie okazało by się w styczniu - tak jak wahadełko powiedziało :D bo liczysz od pierwszego dnia @ :P

katiuszaa lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ruby myślałam o synku bo matką córki już jestem, m też marzy o chłopcu, ale najpierw to musi byc ciąża ;) a potem niech bedzie zdrowe

Katiuszka to testujemy razem ? ;) będzie raźniej

AgaL lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ