X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry albo i nie....

Aguś a ja w autobusie jadąc wierzyłam mocno w Ciebie.

U mnie lipa,brak drugiej kreseczki :( w sumie żałowałam że zatestowałam , dziś ostatni dzien dupka i od jutra czekam na @.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nooo! :( Trzymajcie się dziewczyny, silne z Was babeczki :*

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przez chwilkę łudziłam się,że 10 dpo może to za wczesnie na test ale po co robić sobie nadzieję...

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kurcze....przytulam dziewczyny <3 myślałam, że ujrzę dobre wiadomości.

Ale 10dpo? No heloł? Niezaliczony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 07:04

Edycik lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki @ nie przyszła szanse są! !!

katiuszaa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Edycik, Aguś przykro mi...ściskam...
    Edycik 10 dni po nie zaliczone, ale masz rację po co sobie zbędne nadzieje robić, najwyżej się miło zaskoczysz, ale przygotuj się na @ w razie czego ...

Katiuszka - no ten ostatni to juz całkiem pozytywny się wydaje, ale testuj jeszcze za kilka dni bo może to jakiś tylko chwilowo podwyzszony poziom LH, jesli nie potwierdzone USG to nic pewnego moim zdaniem. 9 dzien to bardzo szybko, ale możliwe, sama się przekonałam w grudniu i wtedy też miałam @ bardzo krótką i mniej intensywną niż zwykle...

Bratku z tym mózgiem zgadzam się w 100%, kilka razy też narobiłam sobie wstydu :D ale pociesz się, że są tacy któryz maja to na co dzień nie tylko 9 miesięcy, a całe życie, znam kilku takich z watą zamiast mózgu permanentną :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 07:46

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 10 dpo to za wcześnie :*

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ruby, tylko dziś ostatni dupek i tak myslę czy pro forma bety nie zrobić...skoro dupka pora odstawić

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Edytka ściskam mocno :*

Katiusza trzymam kciuki za armię Twojego M. :*

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Dokładnie Ruby, tylko dziś ostatni dupek i tak myslę czy pro forma bety nie zrobić...skoro dupka pora odstawić
    Jeśli beta by potwierdziła brak ciąży to odstawic, doktorek zawwsze mówi, że jakby coś miało być to by ruszyło i mam definitywnie odstawić jak negatywna beta, ale ja mowię o becie bo z testami to różnie. Beta rozwieje watpliwości.
    Jeśli ty nie masz deficytu proga - badałaś? to nic się nie stanie jak odstawisz.
    Wybór należy do cibie, ja ostatnio też robiłam pro forma żebym mogła już odstawić lutkę bo po co faszerować się i wydłuzać cykl - choć nie każdemu tak się zrobi ale istnieje takie rzyzyko np. Bratek o tym pisała także.

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już dół zakopany, w sumie nie zdążyłam wpaść...troszkę mi łezka poleciała jak M mnie przytulił i powiedział, że nie teraz to kolejnym razem się uda. Ale otarłam łzę i walczę dalej.
    Ostatnio przed każdym zakończeniem cyklu planuje sobie co miłego zrobię dla siebie, dla nas jako pary, gdy znowu się nie uda. Tym razem miał być wyjazd, ale musieliśmy przełożyć....więc biorę wolne na piątek i planuje dzień dla siebie. Może fryzjer, może pazurki, może zakupki.

Edycik 10dpo może faktycznie być wcześnie, ale nie chcę Cię nakręcać bo czuję teraz dokładnie jak boli rozczarowanie. Jeśli @ nie przyjdzie za dwa dni może powtórz test. Nie wiem jak ten dupek działa na organizm i kiedy ja @ dostanę, ale nie biorę go chyba w kolejnym cyklu...

Kobietki biorę się za pracę, miłego dnia Wszystkim :)

Acha i Katiuszka oby staranka były owocne :) teściki owu ładne, u mnie było podobnie w tym cyklu i po badaniu proga owu niby potwierdzona, Więc u Ciebie pewnie też :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:06

Edycik, majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociażjak byłam ostatnio u mojego to powiedział 10 dni dupek i odstawiamy, nie kazał nawet bety robić tylko czekać albo na II albo na @. Bętę zrobiłam ze swojej inicjatywy tym razem.

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobię betę dla własnego spokoju dziś, na jutro będzie wynik pewnie.

Aguś dzielna jesteś :* ja nawet nie mówiłam M.że testowałam. Pomyślałam zatestuję może będzie niespodzianka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:10

majju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    U mnie już dół zakopany, w sumie nie zdążyłam wpaść...troszkę mi łezka poleciała jak M mnie przytulił i powiedział, że nie teraz to kolejnym razem się uda. Ale otarłam łzę i walczę dalej.
    Ostatnio przed każdym zakończeniem cyklu planuje sobie co miłego zrobię dla siebie, dla nas jako pary, gdy znowu się nie uda. Tym razem miał być wyjazd, ale musieliśmy przełożyć....więc biorę wolne na piątek i planuje dzień dla siebie. Może fryzjer, może pazurki, może zakupki.

Edycik 10dpo może faktycznie być wcześnie, ale nie chcę Cię nakręcać bo czuję teraz dokładnie jak boli rozczarowanie. Jeśli @ nie przyjdzie za dwa dni może powtórz test. Nie wiem jak ten dupek działa na organizm i kiedy ja @ dostanę, ale nie biorę go chyba w kolejnym cyklu...

Kobietki biorę się za pracę, miłego dnia Wszystkim :)

Acha i Katiuszka oby staranka były owocne :) teściki owu ładne, u mnie było podobnie w tym cyklu i po badaniu proga owu niby potwierdzona, Więc u Ciebie pewnie też :*

Aguś to jest świetny pomysł zrobić coś dla siebie, wybacz ale zgapię to od ciebie w tym cyklu :) jesteś dzielna :*

Ja też nie przepadam za nakręcaniem, sama wiem jak się potem czuję. Wolę jak ktoś mi napisze tzrymaj się albo, że przykro mu niż jak pisze że jest sznasa...bo wtedy gdzies mi się jakaś lampka zapala niepotrzebnie i potem jeszcze większe rozczarowanie...

majju, AgaL lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja wcześniej też nigdy nie mówiłam, ale tym razem jakoś był ze mną wkręcony w to więc wiedział ;) coś tam mówił pod nosem, że niecierpliwiec jestem.... ale chciałam wiedzieć co z dupkiem zrobić.

Jak czujesz Kochana, że dla spokoju wolisz zrobić betę, to idź:*

Zabieram się za odkopywanie Cię z dołka, nie ma smucenia się, musisz się cieszyć, że owulka była w tym cyklu, więc idzie ku dobremu! Zobaczysz:*

Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciałam już upuścić krwi kochana. Będę spokojniejsza i tyle.

o wlasnie zrobię coś dla siebie umówie się na pazurki :) może uda sie na czwartek :) mniej pączków pożre w domku jak pójde po pracy pazurki robić

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja na twoim miejscu też bym już nie brała...ty miałaś dobry wynik bez wspomagaczy więc wierzę, że w przypadku ciąży u ciebie sam poszybuje do góry. Szkoda się truć moim zdaniem.
    Wiele bym dała żeby mieć taki i nie wtykać sobie w te miejsca tabsów :/ no chyba, że ci lekarz zaleci to już inna bajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:15

AgaL lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Też papuguję! Świetny pomysł!

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Kochana sama pisałaś coś podobnego wczoraj wieczorem, że musimy żyć dalej mimo wszystko i czerpać z życia ile się da...w końcu jest jedno. A jak będziemy szczęśliwe, niezestresowane to na pewno szybciej się uda :)

Także odgapiajcie i pomysły nowe dajcie :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Aguś ja na twoim miejscu też bym już nie brała...ty miałaś dobry wynik bez wspomagaczy więc wierzę, że w przypadku ciąży u ciebie sam poszybuje do góry. Szkoda się truć moim zdaniem.
    Wiele bym dała żeby mieć taki i nie wtykać sobie w te miejsca tabsów :/ no chyba, że ci lekarz zaleci to już inna bajka :)

Dzięki Ruby, właśnie z Siostrą rozmawiałam przez telefon i to samo jej mówiłam. Utwierdziłaś mnie:*

Ruby lubi tę wiadomość

‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ