X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Bo jak nie my to kto Aguś?Pewnie ze damy radę...

Dokładnie:*

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Hej. Zaglądam, a tu taki fajny temat Ruby zapodała.
    Ile luzu... hm... no właśnie :)
    Po ostatnich perypetiach stwierdziłam, że moje plany to jedno, a rzeczywistość to drugie i dotarło do mnie, że nie mam wpływu na wszystko (odkrycie!).
    U mnie to był cykl w którym wiedziałam kiedy mam owu, działaliśmy w terminie, sprawdzałam/testowałam (tu bardziej ze względu na fakt, że wymiękałam przy zatokach), ale nie nastawiałam się, że się uda. Ba! Nawet miałam wątpliwości, czy przy takiej infekcji, która do tego zaczęła się sensacjami żołądkowymi, w ogóle mam co sprawdzać. Miałam tak podłe samopoczucie, że było mi trochę... hmmm... wszystko jedno (nie wiem, jak napisać, w sensie, że miałam dość, bo mnie pokonywało własne ciało przez chwilę). Głowa była zupełnie gdzie indziej. Wcześniej myślałam głownie o tym, teraz nie miałam siły myśleć, bo mi czachę rozsadzało. I to nie była zasługa luzu, który sobie postanowiłam, tylko okoliczności. Czy to miało jakiś wpływ, nie wiem. Na razie wiem tylko, że jedyne co mogę teraz zrobić, to się modlić po cichu. I wierzyć, że co by się nie działo, Góra czuwa. To mi pozwala na przetrwanie lęków.

No właśnie te dwie cyferki starań u mnie sprawiają, ze ja już zaczynam tracić wiarę w powodzenie, na luz nie potrafię wrzucić , ale zaczynam myśleć o innych rzeczach bo przecież ja wpływu na to nie mam, zaczynam myśleć , że może nie starczy mi cierpliwości do drugiego, że będzie się darło po nocach , że będę sfrustrowana i gdzieś to cichu ten entuzjazm ze mnie ulatuje ...nie że teraz dołuję się bo wcale tak nie jest, takie mnie przemyślenia tylko nachodzą, że chyba czas zająć się swoim życiem, nie absolutnie nie ma tu mowy o żadnym luzie bo i tak skrupulatnie będę sprawdzać kiedy ma być owu, ale nawet już na takich częstych wizytach mi nie zależy...

MamaTuśka który to cykl starań okazał się szczęśliwy teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:18

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, 5 cykl.

Rodzina się zwaliła, napiszę więcej jutro ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:35

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i u mnie będzie szczesliwy ten 5 cykl? Zupełnie się nie nastawiam choć infekcja już pokonana to jednak w tym cyklu było mało ♥

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie testujace w najblizszym czasie:-) mamatuska bete będziesz robić?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ponoć czasem mniej nie znaczy gorzej...armia ma wtedy czas skumulować siły...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nikt nie wie co tam w trawie piszczy i ile zolnierzykow w armii jest gotowych do boju uihi;-)

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam kolejną zagłostke wczoraj test owu prawie identyczne 2 kreski dziś druga prawie niewidoczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No i mam kolejną zagłostke wczoraj test owu prawie identyczne 2 kreski dziś druga prawie niewidoczna
    hmm to, że już jesteś po? ale hmmmm kto wie, może w tym cyklu tak szybko albo to plamienie to nie była @ i miałaś podwójną owulację ?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Jak ty byś oceniła
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96c2ed45bc98.jpg
    po kolei 4 dni na dole dzisiejszy
    Może to wogóle owulacja nie była tylko mały wyrzut LH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:54

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No nie wiem. Jak ty byś oceniła
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96c2ed45bc98.jpg
    po kolei 4 dni na dole dzisiejszy
    Może to wogóle owulacja nie była tylko mały wyrzut LH
    Cześć, przypadkiem ujrzałam wpis, widzę, ze testy facelle, ja tez je robiłam i tez miałam taka gruba kreskę jak miała byc ovu, wiec sama sie zastanawiałam czy aby na pewni była, potem robiłam progesteron i wyszedł pięknie, wiec moze te testy takie są poprostu. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ja też miałam taką kreskę na tych testach i nawet z wykresem się pokryło :) Także tego, możliwe, że owu już była :) Który to dc u Ciebie?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Cześć, przypadkiem ujrzałam wpis, widzę, ze testy facelle, ja tez je robiłam i tez miałam taka gruba kreskę jak miała byc ovu, wiec sama sie zastanawiałam czy aby na pewni była, potem robiłam progesteron i wyszedł pięknie, wiec moze te testy takie są poprostu. :/
    Dziękuję czyli owu była szans na dzidzia nie ma bo akurat.... Zostaje czekanie na kolejny cykl ;) ale dla pewności za tydzień zrobię progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Katiusza ja też miałam taką kreskę na tych testach i nawet z wykresem się pokryło :) Także tego, możliwe, że owu już była :) Który to dc u Ciebie?
    Dziś 9 w listopadzie miałam w 10 więc możliwa wczesna owulacja

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście wcześnie by była, a jesteś pewna, że nie ma szans w tym cyklu?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli armia małże jest żywotna to szansa jest musiała by przetrwać 3dni

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka - GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ruby, ja przy silnym naparze reagowałam bólem brzucha (musiałam pilnować, by robić go naprawdę z łyżeczki, nie więcej!) Może Ty reagujesz gardłem?

majju, gratulacje z racji zakupu czterech kółek!!!!! Niech się dobrze sprawują i bezawaryjnie, a przede wszystkim bezpiecznie Was po świecie noszą :)
    No to teraz nic, tylko dzieciak został B-) (pamiętaj, jak było u nas :P :P :P ).
    Współczuję przezywania... ale masz imię, które bardzo lubię <3 :)

Aguś, pluję i w ogóle... No wiesz ;) (pluję z zaciśniętymi kciukami :-D ).
    P.S. U mnie dupek wydłużał cykle (nie powstrzymywał przed @, ale wydłużał ewidentnie).

Edycik - ufam, że kupiłaś dobry test, jedyny słuszny, czyli taki, który pokaże dwie kreseczki :)))))

cinnamon, Tymek dobre imię :-D Jeden z moich dawnych obiektów westchnień.... B-) I oryginalne przy okazji!!!! ;)

midnight, współczuję takich wspomnień :) Nie wyobrażam sobie, jak bardzo musi boleć strata, a już zwłaszcza na takim etapie. Przytulam :-*
    OF się nie przejmuje, to PIERWSZY cykl, on będzie zmieniał. Dorywaj M. i tyle :)

katiuszkaa, trzymam kciuki za Wytrwałe Żołnierzyki!!! :)))

A tak w ogóle, to w wielkim skrócie:
    1. Mdłości w ciąży nie są fajne :P
    Ja rozumiem, reakcję na jakieś zapachy czy coś.... Ale całodniowe non-stop mdłości są GOOPIE ;/
    2. Wata zamiast mózgu w ciąży też jest goopia :P (rany, Powiatowy chyba dostał kolki ze śmiechu jak czytał mój ostatni mail...).
    3. Ale za to seks w ciąży jest baaaaaardzo fajny :P
    Bez stresu, że się zajdzie, choć się aktualnie nie chce. Bez stresu, że się nie zajdzie, choć zajść się chce.
    Ot, po prostu. Bez przymusu, kalendarza, stresu etc. ;)))))))))

midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety, ja już niecierpliwie duszę "odśwież" ;)

Katiuszka trzymam kciuki za waleczność armii Twojego mężczyzny! :)

Ja się spóźniłam na autobus do pracy, mam nadzieję, że Wam dzień zacznie się lepiej.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje biel vizira. Trochę smutno,troche żal...i złość bo chyba dupek mi cykl wydluzyl. Odstawiam i czekam na @. Łopata niepotrzebna
    Tylko odrobinka czasu.

Edycik trzymam za Ciebie:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś... przytulam mocno :*

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ