Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
No tym bardziej, że mój małż na tego gronkowca bierze antybiotyki. Powiedziałam, że w trakcie leczenia zakaz
a potem do czasu potwierdzenia wymazami i posiewem u męża, że jest czysto to wyłącznie w gumce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 17:44
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Czyli gin pobiera próbkę wymazu i zanosi się do labo? Z krwi nie robilas? Po jakim czasie od zarazenia coś wyjdzie wogóle?
Powiedzcie mi jeszcze czy przy zapalenieu pecherza piecze też przy wejsciu do pochwy? Zaraz sfiksuje:-/ czuję że jak sikam to mocz podraznia mi też całą pochwe. -
nick nieaktualnykas50 wrote:Czyli gin pobiera próbkę wymazu i zanosi się do labo? Z krwi nie robilas? Po jakim czasie od zarazenia coś wyjdzie wogóle?
Powiedzcie mi jeszcze czy przy zapalenieu pecherza piecze też przy wejsciu do pochwy? Zaraz sfiksuje:-/ czuję że jak sikam to mocz podraznia mi też całą pochwe.
Kas teraz czytałam o tej chlamydi to rzeczywiście masz objawy podobne do tego, szczególnie to pieczenie, ból przy oddawaniu moczu:
"Najczęstsze objawy, jakie pojawiają się przy zakażeniu, to zaczerwienienie i obrzęk u ujścia zewnętrznego cewki moczowej, częste parcie na mocz a także ból i pieczenie w czasie jego oddawania."
Mi pobierali w gabinecie gina-położna i lab przyjeżdża do nich po próbki i potem przywozi wyniki,krew też u nich oddaję. -
kas50 wrote:Czyli gin pobiera próbkę wymazu i zanosi się do labo? Z krwi nie robilas? Po jakim czasie od zarazenia coś wyjdzie wogóle?
Powiedzcie mi jeszcze czy przy zapalenieu pecherza piecze też przy wejsciu do pochwy? Zaraz sfiksuje:-/ czuję że jak sikam to mocz podraznia mi też całą pochwe.
Wszystko piecze bo układ moczowy jest u kobiety bardzo blisko rozrodczego. Tak naprawdę to może być wszystko kurcze. Trzeba to porządnie zbadać żeby nie było. Idź najpierw do rodzinnego lekarza, zrób badanie ogólne moczu, jeśli coś wyjdzie nie tak to wyśle Cię na posiew moczu i dobierze leczenie antybiotykiem. A do gina na te wymazy i niech sprawdzi czy przy okazji żadnej innej infekcji nie masz.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Ruby wrote:"Najczęstsze objawy, jakie pojawiają się przy zakażeniu, to zaczerwienienie i obrzęk u ujścia zewnętrznego cewki moczowej, częste parcie na mocz a także ból i pieczenie w czasie jego oddawania."
Widzisz ja tak miałam przy ureaplasmie, chlamydii u mnie nie stwierdzonoTakże to naprawdę może być zwykłe zapalenie pęcherza albo właściwie wszystko inne. Tylko lekarz stwierdzi, bo wszędzie objawy są niemal identyczne. A najlepiej jak zaczynamy się leczyć w goglach, wtedy to dopiero można sfiksować
-
Co by nie było bez badań się nie obejdziesz, bo takie infekcje lubią się nawracać, niestety i lepiej porządnie wyleczyć jeśli jest coś na rzeczy niż podleczyć i po jakimś czasie mieć na nowo.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Widzisz ja tak miałam przy ureaplasmie, chlamydii u mnie nie stwierdzono
Także to naprawdę może być zwykłe zapalenie pęcherza albo właściwie wszystko inne. Tylko lekarz stwierdzi, bo wszędzie objawy są niemal identyczne. A najlepiej jak zaczynamy się leczyć w goglach, wtedy to dopiero można sfiksować
hehe to prawda, ale przez google dowiedziałam się że mam zapalenie gruczołu B a lekarz to tylko potwierdziłale wiem, że leczenie z google jest nie rozsądne.
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A na stronie diagnostyki nie ma wyników?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruby teraz wchodzę bo zagoniony weekend,a u Ciebie tyle sie działo:*:* Słonko tulę mocno,życzę siły dużo...przykro mi ze Cie takie dziadostwo dopadło:(
Kas,Chmureczka ja za caly pakiet badan cytologicznych zaplacilam ok 350zl,ale warto zbadać te ureaplasmy,chlamydie i inne.Mam nadzieje ze będzie u Was juz tylko lepiej
My Kobiety to sie nacierpimy...tez sie kiedys meczylam z nawracajacym grzybkiem...chmurreczkaa lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny