X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tym bardziej, że mój małż na tego gronkowca bierze antybiotyki. Powiedziałam, że w trakcie leczenia zakaz <3 a potem do czasu potwierdzenia wymazami i posiewem u męża, że jest czysto to wyłącznie w gumce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 17:44

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli gin pobiera próbkę wymazu i zanosi się do labo? Z krwi nie robilas? Po jakim czasie od zarazenia coś wyjdzie wogóle?
    Powiedzcie mi jeszcze czy przy zapalenieu pecherza piecze też przy wejsciu do pochwy? Zaraz sfiksuje:-/ czuję że jak sikam to mocz podraznia mi też całą pochwe.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Czyli gin pobiera próbkę wymazu i zanosi się do labo? Z krwi nie robilas? Po jakim czasie od zarazenia coś wyjdzie wogóle?
    Powiedzcie mi jeszcze czy przy zapalenieu pecherza piecze też przy wejsciu do pochwy? Zaraz sfiksuje:-/ czuję że jak sikam to mocz podraznia mi też całą pochwe.

Kas teraz czytałam o tej chlamydi to rzeczywiście masz objawy podobne do tego, szczególnie to pieczenie, ból przy oddawaniu moczu:

"Najczęstsze objawy, jakie pojawiają się przy zakażeniu, to zaczerwienienie i obrzęk u ujścia zewnętrznego cewki moczowej, częste parcie na mocz a także ból i pieczenie w czasie jego oddawania."

Mi pobierali w gabinecie gina-położna i lab przyjeżdża do nich po próbki i potem przywozi wyniki,krew też u nich oddaję.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Wszystko piecze bo układ moczowy jest u kobiety bardzo blisko rozrodczego. Tak naprawdę to może być wszystko kurcze. Trzeba to porządnie zbadać żeby nie było. Idź najpierw do rodzinnego lekarza, zrób badanie ogólne moczu, jeśli coś wyjdzie nie tak to wyśle Cię na posiew moczu i dobierze leczenie antybiotykiem. A do gina na te wymazy i niech sprawdzi czy przy okazji żadnej innej infekcji nie masz.

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    "Najczęstsze objawy, jakie pojawiają się przy zakażeniu, to zaczerwienienie i obrzęk u ujścia zewnętrznego cewki moczowej, częste parcie na mocz a także ból i pieczenie w czasie jego oddawania."

Widzisz ja tak miałam przy ureaplasmie, chlamydii u mnie nie stwierdzono :) Także to naprawdę może być zwykłe zapalenie pęcherza albo właściwie wszystko inne. Tylko lekarz stwierdzi, bo wszędzie objawy są niemal identyczne. A najlepiej jak zaczynamy się leczyć w goglach, wtedy to dopiero można sfiksować :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co by nie było bez badań się nie obejdziesz, bo takie infekcje lubią się nawracać, niestety i lepiej porządnie wyleczyć jeśli jest coś na rzeczy niż podleczyć i po jakimś czasie mieć na nowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Widzisz ja tak miałam przy ureaplasmie, chlamydii u mnie nie stwierdzono :) Także to naprawdę może być zwykłe zapalenie pęcherza albo właściwie wszystko inne. Tylko lekarz stwierdzi, bo wszędzie objawy są niemal identyczne. A najlepiej jak zaczynamy się leczyć w goglach, wtedy to dopiero można sfiksować :)

hehe to prawda, ale przez google dowiedziałam się że mam zapalenie gruczołu B a lekarz to tylko potwierdził :P ale wiem, że leczenie z google jest nie rozsądne.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak biorę już furagine to mocz też badać? Czy po odstawieniu? Fakt dziś przy googlach wariuje.

Ruby masz wynik?:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ale jak biorę już furagine to mocz też badać? Czy po odstawieniu? Fakt dziś przy googlach wariuje.

Ruby masz wynik?:-)
    nie odbierają telefonu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ruby dziękuję za wiadomość
    Ogólnie dziękuję wam za :*

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby probuj i dzwoń! Dziwne:-/

Witaj katiuszka:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Cześć
    Ruby dziękuję za wiadomość
    Ogólnie dziękuję wam za :*
    <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby probuj i dzwoń! Dziwne:-/

Witaj katiuszka:-)
    dzwonie i nic, dzwoniłam też na główny w diagnostyce bo podobno ten lab w szpitalu został przez nich wykupiony i nikt też nie obiera, choć znam wynik jednak wole mieć to na papierze.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na stronie diagnostyki nie ma wyników?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    A na stronie diagnostyki nie ma wyników?
    dodzwoniłam się w końcu - jakiś zły numer miałam, m zadzwonił na szpital i podali mu inny, ujemna beta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dodzwoniłam się w końcu - jakiś zły numer miałam, m zadzwonił na szpital i podali mu inny, ujemna beta.
    to beta może być ujemna? zawsze myślałam że minimalna to 0 :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby teraz wchodzę bo zagoniony weekend,a u Ciebie tyle sie działo:*:* Słonko tulę mocno,życzę siły dużo...przykro mi ze Cie takie dziadostwo dopadło:(

Kas,Chmureczka ja za caly pakiet badan cytologicznych zaplacilam ok 350zl,ale warto zbadać te ureaplasmy,chlamydie i inne.Mam nadzieje ze będzie u Was juz tylko lepiej

My Kobiety to sie nacierpimy...tez sie kiedys meczylam z nawracajacym grzybkiem...

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka jak nastrój?:* lepiej?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    to beta może być ujemna? zawsze myślałam że minimalna to 0 :)

no mniej niż 0,01 to się mówi ujemna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszka jak nastrój?:* lepiej?
    niestety nadal duł. jade na weekend do teściów więc nie wiem czy mi się nie pogorszy.

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ