X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że serduszko bije :)

Biorę Urofuragine od dzisiaj. Przy oddawaniu moczu w śluzie są niteczki krwi, czasem śluz jest jasnoczerwonawy? dziś 10dc ani myślę o stosunku...ehhh...w poniedziałek obdzwonię ginów i niech któryś zrobi mi posiew na bakterie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Przepraszam, że od wczoraj zamilkłam, ale niestety zmagam się znów z dołkiem :/ Najpierw ta owulacja, która coś nie chce przyjść, a teraz jeszcze inne "dobre" wieści. Do tego naprawdę nie wiem, jak mamy się starać o dziecko, jak Męża prawie codziennie bolą plecy i jest tak zestresowany pracą, że nawet nie mam serca wspominać mu o staraniach. Słabo to widzę. Poza tym nawet nie wiem, czy jest sens się starać, skoro badania wyszły takie złe :( Nie chcę Wam smęcić, ale nadzieja coś mnie opuściła...

Katiusza ja również dołączam się do uścisków!

Ruby trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło!

Kas współczuję i tak jak mówisz, leć w poniedziałek, żeby ktoś na to spojrzał. Nie warto ryzykować.

MamaTuśka świetne wiadomości od rana :) Oficjalnie można gratulować ;) Chociaż na forum mogę liczyć na jakieś pozytywne informacje...

Miłego weekendu Kochane!

katiuszaa lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • madka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko przytulam :*

Ruby co z Tobą?

Smerfelinka lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dołączam do Was. Wyspana, Mąż w pracy, mam całe popołudnie dla Was :)

Nie wszystkie Was poznałam, więc cofnę się trochę we wpisach, żeby się dowiedzieć co u Was :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Moje Drogie. Melduję, że na wczorajszej wizycie wszystko ok. Serce bije ;).

Więc są i dobre wieści :) Gratuluję :D

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Biorę Urofuragine od dzisiaj. Przy oddawaniu moczu w śluzie są niteczki krwi, czasem śluz jest jasnoczerwonawy? dziś 10dc ani myślę o stosunku...ehhh...w poniedziałek obdzwonię ginów i niech któryś zrobi mi posiew na bakterie.

Najpierw zanieś mocz na badanie ogólne, do wieczora powinnaś mieć wyniki.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie weekendowo.

Ruby przykro slyszec ze nie przeszlo. Mam nadzieje ze szybko przejdzie i oby wiecej nie bolalo. Nie dotykaj tego, czasami dotykanie (chodzi mi tez o niecelowe np siadanie) podraznia i dlatego sie nie goi, produkuje wiecej ropy.

Kas a moze masz jakies uczulenie na proszek/plyn do prania.

Ja dzisiaj mam zamiar zaczac brac aspirynke. Czy ktoras wie ile mg powonnam zazyc? Mam 20 tabletek po 500mg i sie zastanawiam czy nie brac po polowie na dzien.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko życzę poprawy... W humorze, w owu, w staraniach... :) będzie lepiej :)

Chmureczko zazdroszczę, ja do 18 w pracy na zastępstwie w innym mieście... Ludzi full, mam już dość... Dziś wieczorem pizza i wino w nagrodę, o! :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew upuszczona, ale to tylko pro forma, postanowiłam że drugiej bety robić nie będę bo jakby miało coś ruszyć to by ruszyło. Niech się dzieje co się musi dziać.

Smerfelinka kiepski ze mnie pocieszyciel dzisiaj ale trzymaj się, jakoś się to i uwas poukłada...jak wczoraj płakałam to zdałam sobie sprawę , że moje łzy tu nic nie pomogą, muszę stawić temu czoła.

Dzisiaj rozmawiałam z m i po zabiegu robimy starankową przerwę,nie chcę pchać tej lutki znowu żeby nie podrażniać i nie przywołać jakiejś infekcji znowu. Jak nie miałam z 6-7 lat żadnej tak teraz po tym zabiegu wszystko mnie łapie. Chcę odpocząć. Nie będziemy się zabezpieczać ale też nie będziemy jakoś specjalnie celować. Suple zostawię i bromka +euthytox także ale lutkę odstawiam, boję się że polipy wrócą , ale zabieg na polipy to była pestka w porównaniu z tym co się teraz dzieje.

MamaTuśka gratulacje :)

Madka - niech moc będzie z tobą w tym cyklu ;)

Dziękuje za wszystkie wasze pocieszenia,ciepłe myśli, to pomaga, cholernie pomaga na tyle że doła nie będzie. Jedno dziecko mam i na nim się skupię teraz jeszcze bardziej i na sobie :) a propo mój dzieć pojechał na ferie do babci!!!! dopiero się zobaczę z nią w czwartek po zabiegu już jak wrócę do domu bo do poniedziałku jest u jednej a pon-śr u drugiej....a ja już tęsknię, a ten mały diabełek się cieszy na ferie bez mamusi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:13

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziś wieczorem pizza i wino w nagrodę, o! :)

Teraz to ja zazdraszam... Przed @ mam takie smaki, że nie wyrabiam, a jeszcze w samotne, leniwe popołudnie... pozwolić sobie na nic nie mogę bo dietę szlag trafi, a do celu jeszcze 9kg :(

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mam to samo wszystkie infekcje mnie atakują:-( terqz ewidentnie lekkie zakażenie pecherza, cewka zaczerwieniona i szczypie. Piję wodę z cytryna. Po malu przechodzi.
    Zrobiłam test ovu facelle- negatywny, jest słaba kreska, mam nadzieję że będzie ciemniec.
    Mąż też chory, katar, kaszel.
    :-( ogólnie lipa. Jak się podkurujemy to zrobimy złoty strzał hihihi;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku pizzy i winka i ja zazdroszczę! Wczoraj co prawda lampkę czerwonego wypiłam, ale dziś chyba będę kontynuować ;)

Ruby i tak mi lepiej, jak z Wami popiszę na forum, ale tak naprawdę sama muszę się z tym dołem jakoś uporać. A Ty Kochana zadbaj o siebie i może, kto wie, takie podejście zdziała cuda? Tego Ci życzę z całego serca, bo zasłużyłaś na to! Buziaki Kochana! Trzymam kciuki za to, żeby i u Ciebie wszystko się ułożyło :*

Chmureczko ja za dietę zabieram się średnio raz na dwa tygodnie, a później jakoś nie wychodzi, chociaż powinnam i ja i Mąż... Może teraz, skoro to może poprawić armię, to w końcu będziemy się trzymać diety. Podziwiam Twoją siłę woli!

Kas wykuruj się najpierw dobrze tak jak mówisz, bo inaczej to tylko gorzej może być. Zdrówka dla Was obydwojga!

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mój M. troszkę lepiej się ma i udało się <3.Co prawda 13dc to u mnie wcześnie ale co tam :)

Ruby może ta starankowa przerwa to dobry pomysł kochana.

madzikk a od którego dnia cyklu będziesz brać aspirynkę?

MamaTuśka cieszę się bardzo,że serduszko bije :) super nowinka.

madzikk, Smerfelinka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby mam to samo wszystkie infekcje mnie atakują:-( terqz ewidentnie lekkie zakażenie pecherza, cewka zaczerwieniona i szczypie. Piję wodę z cytryna. Po malu przechodzi.
    Zrobiłam test ovu facelle- negatywny, jest słaba kreska, mam nadzieję że będzie ciemniec.
    Mąż też chory, katar, kaszel.
    :-( ogólnie lipa. Jak się podkurujemy to zrobimy złoty strzał hihihi;-)
    wiesz co ja do tej pory to tylko tą jedną miałam, a teraz ten gruczoł Bartholiniego, ale jestem przekonana , że to się będzie teraz wracać. Kiedyś już dawno temu tak miałam i potem łykałam te lacibios femina dość długo. A wkładanie tych tabsów mimo, że bardzo mocno dbam o higienę i tak prędzej czy później przywoła u mnie infekcję. No nic trzeba się wyremontować jak to dzisiaj powiedział mój m jak zapytałam, a co my w najbliższym czasie będziemy remontować to mi odpowiedział "kochanie ciebie będziemy remontować " :P

Smerfelinka, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze Edycik, ja tez dzisiaj dorwalam swojego :) w sumie ostatnie cztery dni serduszkowalismy codziennie, moze go jeszcze jutro dorwe.
    dzis jest 14dc, owulka jezeli wogole to byla wczoraj, lub bedzie dzisiaj lub jutro maksymalnie.

Ale smaka robicie na pizze:)

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wiesz co ja do tej pory to tylko tą jedną miałam, a teraz ten gruczoł Bartholiniego, ale jestem przekonana , że to się będzie teraz wracać. Kiedyś już dawno temu tak miałam i potem łykałam te lacibios femina dość długo. A wkładanie tych tabsów mimo, że bardzo mocno dbam o higienę i tak prędzej czy później przywoła u mnie infekcję. No nic trzeba się wyremontować jak to dzisiaj powiedział mój m jak zapytałam, a co my w najbliższym czasie będziemy remontować to mi odpowiedział "kochanie ciebie będziemy remontować " :P
    Mnie też te infekcje przerażają, zrobimy posiew, badania ew.leczenie i będziemy działać. Ja biorę Provag profilaktycznie to mi poszło tym razem na pęcherz ehhh nigdy nie mialam zapalenia pęcherza.

Wczoraj dowiedzialam się o ciąży koleżanki z pracy. Ma już córkę 6lat i teraz drugie. Znowu dola zalapalam, niesprawiedliwy ten świat:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Mnie też te infekcje przerażają, zrobimy posiew, badania ew.leczenie i będziemy działać. Ja biorę Provag profilaktycznie to mi poszło tym razem na pęcherz ehhh nigdy nie mialam zapalenia pęcherza.

Wczoraj dowiedzialam się o ciąży koleżanki z pracy. Ma już córkę 6lat i teraz drugie. Znowu dola zalapalam, niesprawiedliwy ten świat:-(

Niestety ale tak samo reaguję takie wieści, że niesprawiedliwy ten świat, teraz mi wstyd trochę, ale dzisiaj powiedziałam m że chodzę co niedzielę do kościoła od nowego roku (moje postanowienie) modlę się i co z tego mam , ze ciągle coś mi się złego przytrafia :/ wiem, że to błędne myślenie, ale ta złość przeze mnie przemawiała :(
    Nawet niech nie zajdę w tę ciążę jeszcze tak szybko, ale czy muszą mnie się takie rzeczy przydarzać :/

edit: kupiłam też provag do mycia dzisiaj...
    Mam pomysł, żeby na noc ichtiolem to posmarować to może samo pęknie bo do środy to ja chyba umrę z bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    No prosze Edycik, ja tez dzisiaj dorwalam swojego :) w sumie ostatnie cztery dni serduszkowalismy codziennie, moze go jeszcze jutro dorwe.
    dzis jest 14dc, owulka jezeli wogole to byla wczoraj, lub bedzie dzisiaj lub jutro maksymalnie.

Ale smaka robicie na pizze:)

wow , szacuneczek, my w tym cyklu tylko całe 3 razy, raz po @ i w czasie płodnym tylko 2 bo potem to świństwo się pojawiło...
    Ja też mam ochotę na pizze, m powiedział, że dzisiaj frytki domowe zrobi ;)

madzikk lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, Ruby ja Was doskonale rozumiem i też mam ogromne poczucie niesprawiedliwości, ale co poradzić?

Ruby, tak jak wcześniej napisałaś, łzy nic tu nie pomogą, a ja już dziś raz ryczałam, więc musimy się jakoś trzymać Kobietki! Chociaż sama wiem, że czasami to jest bardzo trudne...

Madzik, Ruby to ja już się nie wypowiadam, ile razy my się kochaliśmy, bo aż wstyd, ale od początku cyklu ciągle coś i tak dopiero wczoraj się udało :/ Ale pewnie i tak będzie u mnie bezowulacyjny :/

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Niestety ale tak samo reaguję takie wieści, że niesprawiedliwy ten świat, teraz mi wstyd trochę, ale dzisiaj powiedziałam m że chodzę co niedzielę do kościoła od nowego roku (moje postanowienie) modlę się i co z tego mam , ze ciągle coś mi się złego przytrafia :/ wiem, że to błędne myślenie, ale ta złość przeze mnie przemawiała :(
    Nawet niech nie zajdę w tę ciążę jeszcze tak szybko, ale czy muszą mnie się takie rzeczy przydarzać :/

edit: kupiłam też provag do mycia dzisiaj...
    Mam pomysł, żeby na noc ichtiolem to posmarować to może samo pęknie bo do środy to ja chyba umrę z bólu.
    u

My nawet jeszcze nie zaczelismy się kochać a już to zapalenie pecherza:-( skąd to się bierze dziadostwo?
    Ja do kościoła chodzę jak mam potrzebę, raz na miesiąc, dwa, modle się i odwiedzam groby zmarlych ale wg mnie to nie ma znaczenia w przypadku ciąży, wystarczy popatrzec na innych...

Ruby ale mowilas żeby nie smarowac ichtiolem bo może się powiększać? To jest umiejscowione tuż przy wejściu?
    Ja sikam na żółto po tej furaginie ale czuję już ciut mniejszy dyskomfort.
    A robilas jakieś badania na bakterie i mąż?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ