X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    u

My nawet jeszcze nie zaczelismy się kochać a już to zapalenie pecherza:-( skąd to się bierze dziadostwo?
    Ja do kościoła chodzę jak mam potrzebę, raz na miesiąc, dwa, modle się i odwiedzam groby zmarlych ale wg mnie to nie ma znaczenia w przypadku ciąży, wystarczy popatrzec na innych...

Ruby ale mowilas żeby nie smarowac ichtiolem bo może się powiększać? To jest umiejscowione tuż przy wejściu?
    Ja sikam na żółto po tej furaginie ale czuję już ciut mniejszy dyskomfort.
    A robilas jakieś badania na bakterie i mąż?

No posiew miałam i było czysto , a w wymazie miałam szczątki grzybka - ewidentnie po zabiegu biopsji , ale to już miałam potem wyleczone. Tak mówiłam, ale wtedy liczyłam na wchłonięcie bo to było małe, sytuacja zmieniła się w ciągu ostatnich 3 dni i jest już mega wielkie więc chyba może dojść do pęknięcia samoistnego jak ichtiol wyciąga ropę...umiejscowione to jest przy wejściu do pochwy to jest gruczoł , który wydziela śluz podczas podniecenia i nawilża pochwę.

edit: dokładnie to miałam wymaz z kanału i biocenozę pochwy robione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:37

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też muszę zrobić tą biocenoze i chyba wymaz w kierunku chlamydii. A mąż miał badane nasienie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Właśnie też muszę zrobić tą biocenoze i chyba wymaz w kierunku chlamydii. A mąż miał badane nasienie?
    tak, bez zastrzeżeń ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkurzają mnie w tym labie, mówiła, że po 15 będą wyniki, a tu cisza. W ogóle jakaś mało rozgarnięta ta babka była.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilas tam?
    Ruby a robilas badanie na chlamydie? Czytalam że często jest przyczyną tego zapalenia gruczołu B.i różnych infekcji.ja zrobię to badanie tylko nie wiem czy wymaz czy lepiej z krwi?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dzwonilas tam?
    Ruby a robilas badanie na chlamydie? Czytalam że często jest przyczyną tego zapalenia gruczołu B.i różnych infekcji.ja zrobię to badanie tylko nie wiem czy wymaz czy lepiej z krwi?

Mi si kojarzy że kiedyś miałam, ale musiałabym w starej dokumentacji poszperać, teraz nie mogę bo leżę z ichtiolem :P ale to zapalenie B wywołuje nawet golenie :( bo pochwa nie jest już tak dobrze chroniona i doktorek mi powiedział, że po każdym goleniu mam się smarować antybakteryjną maścią, aktualni mam taką na m ale nie pamiętam nazwy - na receptę. To zapalenie również po infekcjach często występuje :/ a ja mam pecha jedna infekcja i bach zapalenie.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pizza, domowe frytki juz nie wiem co lepsze.

Kas wydaje mi sie ze lepiej z krwi, chociaz nie wiem czy cos wychodzi jak ma sie chlamydie w danej chwili czy wtedy tylko z wymazu wyjdzie.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dzwonilas tam?

Zrób wymaz w kierunku chlamydii i ureaplasmy, to są dwa różne jak dobrze pamiętam. U mnie powodem była kiedyś ureaplasma.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Zrób wymaz w kierunku chlamydii i ureaplasmy, to są dwa różne jak dobrze pamiętam. U mnie powodem była kiedyś ureaplasma.
    Ten wymaz to u gina? Czy w labie?

Ja mam też podraznienia po depilacji, a ostatnie miesiące to już przebijają wszystko:-/

Ruby a Ty przed tym zapaleniem mialas jakąś grzybice? Wyleczylas to czy przeszlo w to zapalenie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wymaz u kobiet pobierany jest z kanału szyjki macicy. Chlamydia diagnozowana jest gdy stwierdzi się obecność 10 lub więcej leukocytów wielojądrzastych na 5 polach lub 30 w jednym"

Miałam taki wymaz robiony i nic nie wyszło...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciąż w moim otoczeniu to jest kilka pozytywów. Przyjaciółka 10 lat bez zabezpieczenia z jednym partnerem, wszystko niby ok, leczona w specjalistycznej klinice niepłodności. Przez cały ten czas tylko jedna ciąża pięć lat temu i poronienie. Myśleli o adopcji potem o in vitro, bo inseminacji mieli chyba z 5. Dobra nowina jest taka - zmieniła lekarza, bo stwierdziła, że tamta klinika naciąga ją chyba na te inseminacje - kupę kasy na tym stracili. Laparoskopia i na teście w 27dc dwie kreski :) Beta potwierdziła :) Także iskierka nadziei, że skoro się nie poddali i się udało to może i nam też się uda :) Teraz za nią mocno trzymam kciukasy :)

Smerfelinka, midnight lubią tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wymaz w klinice, tam położna brała próbkę i badana była w labie Diagnostyki. Nie wiem jak jest u Ciebie zorientuj się czy normalnie u gina też możesz pobrać próbkę.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wymazy powtórzę po wypłacie na wszelki wypadek, bo ponoć to gówno lubi się nawracać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Ja robiłam wymaz w klinice, tam położna brała próbkę i badana była w labie Diagnostyki. Nie wiem jak jest u Ciebie zorientuj się czy normalnie u gina też możesz pobrać próbkę.
    Ja miałam u gina pobieraną, ale oni mają oddział diagnostyki pod sobą również w tym samym gabinecie także też w diagnostyce badane było.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin coś mówił że pobierze próbkę na szkiełko i zaniose ją do labo. Ile placilas w Diagnostyce?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Gin coś mówił że pobierze próbkę na szkiełko i zaniose ją do labo. Ile placilas w Diagnostyce?
    płaciłam za wymaz + biocenozę jakoś 80 zł o ile dobrze pamiętam...

ten wymaz z szyjki już dwa razy robiłam od grudnia, w żadnym nie wyszła chlamydia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 17:37

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto się kurde przebadać na wszelki wypadek z góry na dół, choć to kurcze wszystko trochę kosztuje. Te wymazy warto zrobić, bo z taką chlamydią czy ureaplasmą jest duże prawdopodobieństwo że nawet jak się zajdzie w ciąże to płód będzie uszkodzony i nie skończy się to dobrze.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak: z kartą diagnostyki mycoplasma i ureaplasma-57zł, jak się nie mylę to chlamydia była jednak do tego badania podpięta, więc to chyba to samo. Do tego te badanie bakteriologiczne 33 zł. Ceny z pobraniem już podaję.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wyleczę tą infekcję grzybiczą i zrobię te wymazy, na wszelki wypadek. Chyba u tego gina co ostatnio byłam też się będzie dało, bo też mają tam diagnostykę w przychodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Kurde, wyleczę tą infekcję grzybiczą i zrobię te wymazy, na wszelki wypadek. Chyba u tego gina co ostatnio byłam też się będzie dało, bo też mają tam diagnostykę w przychodni.

to na pewno ci pobierze bez problemu. Ja też pewnie po wyleczeniu Bartka będę robiła znowu kontrolnie.

‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ