Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykas50 wrote:u
My nawet jeszcze nie zaczelismy się kochać a już to zapalenie pecherza:-( skąd to się bierze dziadostwo?
Ja do kościoła chodzę jak mam potrzebę, raz na miesiąc, dwa, modle się i odwiedzam groby zmarlych ale wg mnie to nie ma znaczenia w przypadku ciąży, wystarczy popatrzec na innych...
Ruby ale mowilas żeby nie smarowac ichtiolem bo może się powiększać? To jest umiejscowione tuż przy wejściu?
Ja sikam na żółto po tej furaginie ale czuję już ciut mniejszy dyskomfort.
A robilas jakieś badania na bakterie i mąż?
No posiew miałam i było czysto , a w wymazie miałam szczątki grzybka - ewidentnie po zabiegu biopsji , ale to już miałam potem wyleczone. Tak mówiłam, ale wtedy liczyłam na wchłonięcie bo to było małe, sytuacja zmieniła się w ciągu ostatnich 3 dni i jest już mega wielkie więc chyba może dojść do pęknięcia samoistnego jak ichtiol wyciąga ropę...umiejscowione to jest przy wejściu do pochwy to jest gruczoł , który wydziela śluz podczas podniecenia i nawilża pochwę.
edit: dokładnie to miałam wymaz z kanału i biocenozę pochwy robione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzwonilas tam?
Ruby a robilas badanie na chlamydie? Czytalam że często jest przyczyną tego zapalenia gruczołu B.i różnych infekcji.ja zrobię to badanie tylko nie wiem czy wymaz czy lepiej z krwi? -
nick nieaktualnykas50 wrote:Dzwonilas tam?
Ruby a robilas badanie na chlamydie? Czytalam że często jest przyczyną tego zapalenia gruczołu B.i różnych infekcji.ja zrobię to badanie tylko nie wiem czy wymaz czy lepiej z krwi?
Mi si kojarzy że kiedyś miałam, ale musiałabym w starej dokumentacji poszperać, teraz nie mogę bo leżę z ichtiolemale to zapalenie B wywołuje nawet golenie
bo pochwa nie jest już tak dobrze chroniona i doktorek mi powiedział, że po każdym goleniu mam się smarować antybakteryjną maścią, aktualni mam taką na m ale nie pamiętam nazwy - na receptę. To zapalenie również po infekcjach często występuje
a ja mam pecha jedna infekcja i bach zapalenie.
-
kas50 wrote:Dzwonilas tam?
Ruby a robilas badanie na chlamydie? Czytalam że często jest przyczyną tego zapalenia gruczołu B.i różnych infekcji.ja zrobię to badanie tylko nie wiem czy wymaz czy lepiej z krwi?
Zrób wymaz w kierunku chlamydii i ureaplasmy, to są dwa różne jak dobrze pamiętam. U mnie powodem była kiedyś ureaplasma.
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
chmurreczkaa wrote:Zrób wymaz w kierunku chlamydii i ureaplasmy, to są dwa różne jak dobrze pamiętam. U mnie powodem była kiedyś ureaplasma.
Ja mam też podraznienia po depilacji, a ostatnie miesiące to już przebijają wszystko:-/
Ruby a Ty przed tym zapaleniem mialas jakąś grzybice? Wyleczylas to czy przeszlo w to zapalenie? -
nick nieaktualny
-
Co do ciąż w moim otoczeniu to jest kilka pozytywów. Przyjaciółka 10 lat bez zabezpieczenia z jednym partnerem, wszystko niby ok, leczona w specjalistycznej klinice niepłodności. Przez cały ten czas tylko jedna ciąża pięć lat temu i poronienie. Myśleli o adopcji potem o in vitro, bo inseminacji mieli chyba z 5. Dobra nowina jest taka - zmieniła lekarza, bo stwierdziła, że tamta klinika naciąga ją chyba na te inseminacje - kupę kasy na tym stracili. Laparoskopia i na teście w 27dc dwie kreski
Beta potwierdziła
Także iskierka nadziei, że skoro się nie poddali i się udało to może i nam też się uda
Teraz za nią mocno trzymam kciukasy
Smerfelinka, midnight lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Ja robiłam wymaz w klinice, tam położna brała próbkę i badana była w labie Diagnostyki. Nie wiem jak jest u Ciebie zorientuj się czy normalnie u gina też możesz pobrać próbkę.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Ja chyba wymazy powtórzę po wypłacie na wszelki wypadek, bo ponoć to gówno lubi się nawracać...Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Ja robiłam wymaz w klinice, tam położna brała próbkę i badana była w labie Diagnostyki. Nie wiem jak jest u Ciebie zorientuj się czy normalnie u gina też możesz pobrać próbkę.
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Gin coś mówił że pobierze próbkę na szkiełko i zaniose ją do labo. Ile placilas w Diagnostyce?
ten wymaz z szyjki już dwa razy robiłam od grudnia, w żadnym nie wyszła chlamydia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 17:37
-
Warto się kurde przebadać na wszelki wypadek z góry na dół, choć to kurcze wszystko trochę kosztuje. Te wymazy warto zrobić, bo z taką chlamydią czy ureaplasmą jest duże prawdopodobieństwo że nawet jak się zajdzie w ciąże to płód będzie uszkodzony i nie skończy się to dobrze.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
A więc tak: z kartą diagnostyki mycoplasma i ureaplasma-57zł, jak się nie mylę to chlamydia była jednak do tego badania podpięta, więc to chyba to samo. Do tego te badanie bakteriologiczne 33 zł. Ceny z pobraniem już podaję.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Kurde, wyleczę tą infekcję grzybiczą i zrobię te wymazy, na wszelki wypadek. Chyba u tego gina co ostatnio byłam też się będzie dało, bo też mają tam diagnostykę w przychodni.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Kurde, wyleczę tą infekcję grzybiczą i zrobię te wymazy, na wszelki wypadek. Chyba u tego gina co ostatnio byłam też się będzie dało, bo też mają tam diagnostykę w przychodni.
to na pewno ci pobierze bez problemu. Ja też pewnie po wyleczeniu Bartka będę robiła znowu kontrolnie.