X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny jakoś to będzie

chmureczka witaj u nas na forum z tego wszystkiego nawet nie przywitałam się...

Kjopa lekarz kazał mi jutro sms z wynikiem wysłać więc zrobię, najwyżej powtórzę w poniedziałek jak będę miała wątpliwości.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka napisz coś więcej o sobie, ile się staracie, czy masz jakieś problemy zdrowotne natury kobiecej itp

Ja piję winko na odstresowanie;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jutro wszystko o sobie napiszę, teraz zmykam bo małż z roboty przyszedł, więc trochę mu dotrzymam towarzystwa :) Trzymajcie się cieplutko :)

Ps. też piję winko, właśnie nałam sobie wielkiego kielicha :)

Ruby lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dzięki dziewczyny jakoś to będzie

chmureczka witaj u nas na forum z tego wszystkiego nawet nie przywitałam się...

Kjopa lekarz kazał mi jutro sms z wynikiem wysłać więc zrobię, najwyżej powtórzę w poniedziałek jak będę miała wątpliwości.

A jak tak to zrób jutro. Trzymam kciuki za pomyślny przebieg usunięcia <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    nie wiem może na tak wczesnym etapie nie wolno? ale powiedział że tym się będziemy dopiero martwić jak będę. Jutro beta wszystko wyjaśni chociaż mam mieszane uczucia bo to zdecydowanie za szybko jak dla mnie w 8 dni po być 100% pewnym?
    Ruby
    trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jestem,

dziewczyny jest źle, bardzo źle. Wyjazd odwołany, jutro beta 8-9 dni po jeśli negatywna to w poniedziałek skierowanie i wtorek szpital, operacja pod pełną narkozą :( jestem załamana. Jeśli by jednak była ciąża - co jest niewskazane bo tam się roi od bakterii to tniemy na żywca i czyścimy cystę. Dogłębnie mnie sprawdzał na USG ale nic nie widział bo to mu zasłaniało, ale mówi że raczej nie będzie ciąży - co byłoby lepszym rozwiązaniem.

Nie pozwolił mi jechać bo powiedział, że jak samo pęknie to natychmiast do szpitala na czyszczenie.

edit: Katiuszka przykro mi z powodu doła , trzymaj się i wracaj szybko :*
    qrcze
    to teraz nie wiem za co trzymać kciuki...

ale trzymam

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kurcze to sie posypalo :-( Trzymam kciuki tak jak Reni nie wiem za co. Oby wszystko sie ułożyło :*

Katiusza tule cie kochana mocno. I Lopate i drabine ze skrzynką wina wysylam do ciebie :* Główka do góry przejdziemy przez ten dolek wszystkie razem :-*

katiuszaa lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wpadłam tak wcześnie bo chciałam wywołać do tablicy Katiuszkę... I widzę, że się spóźniłam :( buziaki Kochana :* zakop dół szybciej, niż się wykopał :*

Ruby no nieeee.... Nie sądziłam, że aż tak??? Yhhhh :/ myślałam, że jakiś antybiotyk jeszcze da czy coś.. Ale cholerstwo :/ o której lecisz na betę? Będzie dobrze :*

Kjopa, Paryzetka - a ja to z kolei tak typ co wszystko :D mam od traperów, trampek, przez adidasy po koturny i szpilki :) uwielbiam buty :D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)

Ruby ciekawa jestem Twojej bety:-)

Buty też lubię ale bardziej sportowe:-) z uagi na wzrost 1, 70 raczej unikam obcasów.

Ja wczoraj zapodalam sobie Lactovaginal, przemylam Tantum Rosa i dziś zero pievzenia i szczypania! Wypilam mnostwo wody z cytryna, Zuravit i sama nie wiem co yo było. Swiadu nia było ani zmiany sluzu więc obstawiam podraznienie po depilacji lub uczulenie na Provag żel. Do ginki w pon.zadzwonie.

Miłego dnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 08:48

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam -dopiero wstałam i kawkę popijam

Ruby piję ziółka codziennie :) pamiętam o nich, ale jajniki wyjątkowo czuję w tym cyklu.Kochana współczuję tych informacji :( martwię się o Ciebie kochana.

Majjusia to mam nadzieję,że pęcherzyki jeszcze urosną kochana.Trzymam kciuki :*

Cinnamonek buty zajebiste :) przepraszam za wyraz ale taka prawda.

Katiuszka przytulam i ściskam :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Kas sikaniec ujemny także nie ma ma co czekać. Dobrze że ci przeszło może faktycznie podrażnienia ci się robią ;-)

Cynamon ja też lubię każdy rodzaj butów jednak na codzień wybieram te płaskie bo tak mi wygodniej. Poza tym oboje z M mamy 170 więc z nim nie mogę za bardzo szaleć z obcasami :-P
    Pójdę koło 11 do szpitala na betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:04

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja wiem, że Ty mnie rozumiesz ;) jak zdrówko Twoje i męża?

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to że ujemny to nic nie zmaczy:-) trzymam kciuki:-)

U nas napadalo mnóstwo śniegu a mąż przeziebiony:-/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju pęcherzyki urosną na pewno! To dopiero 9dc. Głowa do góry :)

Ruby, jejku, co to się porobiło :( Trzymaj się Kochana, przytulam :*

Cinnamonku buty zaje.... :D

Kas dobrze, że już nic nie piecze, mam nadzieję, że nie wróci :)

Katiuszka przytulam mocno :* Czekamy na Ciebie :)

A ja melduję rozpoczęcie nowego cyklu :) Pierwszy raz od ponad pół roku cieszę się, że @ przyszła, bałam się, jak to będzie wywoływać dupkiem. No to teraz monitoring w 11 i 13 dc i do boju! Musi się udać! :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka powodzenia w nowym cyklu. U mnie ma zawitać jutro.

Majju pęcherzyki urosną na pewno. Mają jeszcze czas.

Kas fajnie, że przeszło. Oby tak zostało. U mnie za to młody zaczął wczoraj narzekać na gardło jak przełyka. Dziś patrzyłam i migdały powiększone jak nic :-/. Czeka nas lekarz bo nie wiem co mu podawać.

Ruby o której wyniki powinnaś mieć?

madka lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka to powodzenia w nowym cyklu kochana :)

Majjusia też obstawiam że pęcherzyki jeszcze urosną kochana.Może będziesz miała późniejszą owulację.

Cinnamonku dziękuję że pytasz.Mąż już nie gorączkuje, kaszel ma dalej i odpoczywamy.Zrobiłam tiramisu, kupiłam dwa ciasta bo dziś mam przedurodzinową wizytację szwagierki i brata M.oraz Teściów.

Kas kuruj mężulka kochana.

Ruby będę trzymała kciuki za Twoją betę.

Ja mam nadzieję że uda mi się dziś albo jutro pogwałcić męża bo już seksu mi brak :P a dziś 13 dc cyklu.Ciekawe kiedy będę miała owulkę w tym cyklu :P

Na przyszły piątek umówiłam się na 17 do endokrynologa żeby skonsultować te wyniki.

cinnamon cookie, madka lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falszuwy alarm...jednak nie przeszło:-( piecze i szczypie przy sikaniu:-/ wzięłam furagine. Rano nic nie czułam bo w nocy nie sikalam a teraz po każdej wizycie w toalecie piecze:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu <3

cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas a pijesz herbatkę żurawinową ? podobno bardzo dobra przy takich zapaleniach

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie. Melduję, że na wczorajszej wizycie wszystko ok. Serce bije ;).

Poza tym czytam i kurczę jestem z Wami.

Ruby, kiepska sprawa, ale z drugiej strony ciążę masz klepniętą na marzec, więc teraz koniec i kropka.
    Reni, co u Ciebie?
    Kas nie doczytałam co tam bierzesz ale ja mam urosept 3x2 i zakwaszanie moczu. Woda z cytryną, żurawina etc. Badania koniecznie zróbcie, to dobry plan.
    Katiusza, jak tam? Co tam? Łopata leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:47

cinnamon cookie, Ejrene, Edycik, katiuszaa, Paryzetka83, midnight lubią tę wiadomość

‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ