X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Ruby więc pozostaje mi kupowanie tych z domowego laboratorium. Na nich się jeszcze nie zawiodłam. Mówi się trudno. Na tym nie będę oszczędzać.

Jak tam się dziś czujesz? Przeciwbólowe na razie dają radę? W takim razie do pracy chyba się w nadchodzącym tygodniu nie wybierasz?

Ja mam wolne akurat w przyszłym tyg ;) fajne ferie sobie zafundowałam :P
    No ujdzie dzisiaj, lepeij niż wczoraj , ketonal daje radę :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walking dead'a mogę spokojnie polecić! Obydwoje z Mężem oglądamy to i jeszcze how to get away with murder :) A z komediowych big bang theory, po prostu uwielbiam <3

Najważniejsze teraz, żebyś pozbyła się tego paskudztwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:04

Ruby lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas testy owu ponoć najlepiej robić 16 -17.

Smerfelinko fajnie,że udało się dziś rankiem podziałać z Mężem :)

Ruby skoro M.tak dba to korzystaj kochana :) odpoczywaj sobie i poleguj.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że ciężko Was nadrobić ;) a śledzenie regularne średnio mi ostatnio wychodzi ;) W pracy mega stres (no ale i nowe wyzwania), sporo na głowie, wydolność średnia... no i permanentne mdłości od kilku dni - po prostu od rana do wieczora.... ;/ Dlatego przepraszam, że tak pobieżnie....

Ruby, trzymam kciuki, by szybciutko Cię "naprawili". Będzie spokój. Odnośnie tego, że od początku roku chodzisz do kościoła i jak na złość się wiele psuje... Wiesz, wielu przewodników duchowych uczy, że bywa tak, że gdy wracasz do regularnej praktyki, to początkowo potrafi wszystko iść na opak. Tłumaczą to tak, że Zły próbuje Cię odciągnąć, póki jesteś słaba. Więc to dla Ciebie taki test czy dasz radę i czy to nie był tylko słomiany zapał. Życzę Ci wytrwałości :-*

No i, Kochane, szykujcie się, za chwilę marzec. A pamiętajcie, że w KAŻDYM miesiącu któraś z nas zachodzi!!!! Ostatnio nawet 2/m-c ;)

midnight lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test ovu facelle i tak wczoraj była widoczna druga kreska tak w połowie ciemności, dziś o wiele mjiej widoczna ledwo co :-/ wczoraj śluz z krwią, noe wiem czy czekać dalej? Czy to możliwe żeijuż po ovu? Doopa

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zrobiłam test ovu facelle i tak wczoraj była widoczna druga kreska tak w połowie ciemności, dziś o wiele mjiej widoczna ledwo co :-/ wczoraj śluz z krwią, noe wiem czy czekać dalej? Czy to możliwe żeijuż po ovu? Doopa
    ja tak miałam, że kreska była już widoczna potem znowu słabiej i prawie wcale...dopiero kilka dni później znowu zaczęła się wybarwiać i owu była w 19 dniu cyklu także nie wszystko stracone, testy rób dalej.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ovu raczej przede mną hmm śluz mam mega wodnisty rozciagliwy jak nigdy i to wczorajsze plamienie mnie zmylilo...libido wzrosło ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:52

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Czyli ovu raczej przede mną hmm śluz mam mega wodnisty rozciagliwy jak nigdy i to wczorajsze plamienie mnie zmylilo...libido wzrosło ehhh
    ale wiesz do końca testom nie ufaj, jak ci inne objawy pasują to działaj ;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas nie skupiaj się tylko na testach :) jak pisze Ruby działaj, jak inne oznaki są owulacyjne też działajcie :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama już nie wiem:-/ dzięki:-*

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• madka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy właśnie z działki. Robota wykonana.

Ruby trzymaj się Kochana! Przykro mi, że się nie udało bez szpitala :( Może dzięki temu, że będzie zabieg, już więcej to nie wróci. Wycierpiałaś się strasznie. Dobrze, że udało Ci się na wtorek to przesunąć.

Kas powiem Ci, że mnie też strasznie stresują testy owu. Nigdy nie wiem czy to już. Jak czujesz, że to ten czas to do roboty :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witam się wieczorem :) Zrobiłam dzisiaj teścik, ale wyszła biel. Natomiast po kilku godzinach to już nie jest biel tylko cień cienia. Najbliżej II kreski ever :) Szkoda, że nie od razu się ten cień pojawił :)

madka, midnight, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dziewczynki witam się wieczorem :) Zrobiłam dzisiaj teścik, ale wyszła biel. Natomiast po kilku godzinach to już nie jest biel tylko cień cienia. Najbliżej II kreski ever :) Szkoda, że nie od razu się ten cień pojawił :)
    jeszcze trochę do terminu @ masz więc cierpliwie szczaj i czas pomyśleć o rzuceniu fajek ;)

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Ty mi lepiej powiedz jaki test ma czułość 10 ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka, ale emocje nam naszykowałaś na wieczór :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka żałuję tylko, że nie mam testu na jutro żeby się przekonać czy rzeczywiście coś się dzieje. Powtórka we wtorek. A i nie wiem czy odstawiać lutkę czy nie?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby Ty mi lepiej powiedz jaki test ma czułość 10 ;)
    kurde chyba te z tesco bo ja szczałam na pinka a ten ma 25 niestety, ale ten z tesco ma 10 ale mnie oszukał raz ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba jeszcze leciała do apteki :) Widziałam Twój wykresik... I nic nie powiem :D

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    kurde chyba te z tesco bo ja szczałam na pinka a ten ma 25 niestety, ale ten z tesco ma 10 ale mnie oszukał raz ;)
    Kurcze tyle testów obsikanych, a po raz pierwszy taka wątpliwość :) No nic i tak test kupię dopiero jutro to popytam w aptece o taki o większej czułości.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kurcze tyle testów obsikanych, a po raz pierwszy taka wątpliwość :) No nic i tak test kupię dopiero jutro to popytam w aptece o taki o większej czułości.
    i nie pal tyle :D

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ