Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś mam zrobić betę, zadzwonić z wynikiem do gina i przyjść mniej więcej w połowie cyklu, tak mówił... Tak, używam tej pomarańczowej
będziesz próbować?
Imię_Róży niestety moja praca nie pozwala na to, by zamknąć wcześniej... Poza tym w Diagnostyce pobierają do 12 -
Kas lepiej bedzie tylko chwilowo. Jak masz podraznione to po stosunku bedziesz miala wrazenie ze jest lepiej ale tylko na chwile. Ja to widze w ten sposob jak cie komar ugryzie i cie swedzi i sie podrapiesz to czujesz ulge ale tylko na moment. A jakich kosmetykow do higieny intymnej uzywasz? Ja na ph tam na dole sie nie znam ale wiem ze we krwi powinno byc na poziomie 7,2-7,3 takie jest najzdrowsze.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
madzikk wrote:Kas lepiej bedzie tylko chwilowo. Jak masz podraznione to po stosunku bedziesz miala wrazenie ze jest lepiej ale tylko na chwile. Ja to widze w ten sposob jak cie komar ugryzie i cie swedzi i sie podrapiesz to czujesz ulge ale tylko na moment. A jakich kosmetykow do higieny intymnej uzywasz? Ja na ph tam na dole sie nie znam ale wiem ze we krwi powinno byc na poziomie 7,2-7,3 takie jest najzdrowsze.
-
Ruby powodzenia
Edycik Wszystkiego Najlepszego
http://static.pokazywarka.pl/i/6356877/940428/urodziny5.jpg
Cinnamon nie stresuj się tak kochana. Popatrzyłam i znalazłam to :
"Myślę,że należy zacząć od znalezienia przyczyny zbyt dużej ilości płynu. Jeśli jest nią np. jakaś torbiel, czy stan zapalny z pewnością może to wpływać na dyskomfort podczas stosunków."
A przy okazji znalazłam, że brak płynu po owulacji jedni uważają za normalne a inni, że może oznaczać zrosty.Ja tak miałam i będę musiała podpytać lekarki.
Kasiu fajnie, że taki lekarz Ci się trafił. Ze świecą takiego szukać. A w jakim mieście?AgaL, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość
-
Cinnamonek właśnie dzięki Twojej opinii skusiłam się na nią i jak kiedyś mi nie spasowała, tak teraz do rozjaśnionych włosów jest rewelacyjna , dzieki
Ja nie miałam tak chyba nigdy... nie wiem Kochana, ale nie czytaj już :*cinnamon cookie lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Cinnamon ja się nie znam, ale może nie stresuj się na zapas..?
Kas odnośnie ph wiem tyle, ze jak mam 6 i wiecej to muszę żreć żurawinę, z tego co wiem to optymalne to 5,5 max do 6. i ginka radziła używać płynów do higieny intymnej właśnie o tej wartości ph 5,5 ,np z kwasem mlekowymcinnamon cookie lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hej! Witam się i ja, chociaż tak naprawdę, to nie mam nic ciekawego do napisania
Mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę... Nic nie jest tak, jak być powinno. Ani ja nie jestem w pełni zdrowa, ani Mąż... Dobraliśmy się po prostu super
A teraz jeszcze owulacja postanowiła chyba zastrajkować, chociaż udało mi się wczoraj męża przed snem dorwać. Obydwojgu nam się już odechciewa. Mąż dał mi wczoraj do zrozumienia, że jest zmęczony moim przypominaniem o dniach płodnych itp., ale z drugiej strony jak mu o tym wspominam, to zawsze staje na wysokości zadania. Nie wiem już, co robić. Jeśli chcemy się dalej starać, to konieczna jest wizyta u androloga i dalsze, pewnie długotrwałe i kosztowne badania. Finanse powoli też zaczynają być problemem, bo wszystko do tej pory prywatnie robiliśmy. Tak prawdę mówiąc, to jeśli chcę myśleć w ogóle o dalszych staraniach, to muszę poszukać dobrego lekarza na nfz, co u nas w okolicy jest bardzo trudne. Ryczeć mi się chce od rana i przepraszam, że tak smęcę, ale nie mam już siły i nawet nie mam z kim o tym pogadać. Męża chciałabym trochę oszczędzić, bo też podłamany chodzi
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale naprawdę nie wiem, co dalej...
PS Edycik wszystkiego dobrego! Spełnienia marzeń Kochana! Oby wszelkie problemy Cię omijały i żebyś wkrótce mogła przekazać nam dobre wieści. Ściskam!Edycik lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka długo się staracie?
Każdy ma wzloty i upadki to chyba normalne. Ja często płacze gdy @ przychodzi. Kilka razy poklocilismy się z mężem przy staraniach, ja chcialam on nie i na odwrót. Nie poddawajcie sięfat te wszystkie badania są mega kosztowne, może spróbujcie w jakiejś klinice na nfz? Choć terminy pewnie odległe. ..
Mid piję herbatę zurawinowa i jakąś na drogi moczowe. A ginka to ph też bada Ci takim paskiem który zmienia kolor? I czy przy cytologii wychodzi też stan zapalny czy badają tylko komórki stricte nowotworowe? -
Edycik spełnienia marzeń i samych radosnych dni!
Cinnamonku spokojnie nie denerwuj się na zapas, internet nie jest dobrym lekarzem (ale ja mądra jestem, szkoda, że nie w swoim przypadku). Ja anty brałam 6 lat i odstawiłam w czerwcu. Wcześniej brałam 5 lat i po odstawieniu w drugim cyklu zaszłam. Nie ma reguły
Smerfelinko przykro mi, że masz gorszy dzień, ale to minieOstatnia @, która przyszła tak mnie zdołowała, że miałam ten cykl bezowulacyjny. Właśnie myślę, że ze stresu. Spróbuj się uspokoić :*
Kasia mam nadzieję, że wreszcie ktoś się Tobą zajmie
Aguś co u Ciebie?
Kjopa jak samopoczucie?
Paryzetka jak tam dzisiaj?Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
Smerfelinka nie smęcisz, jestesmy tu po to by się wygadać. Ale może lepiej nie wspominaj mężowi o swoich dniach płodnych? Ja przestalam i naprawdę wróciła u nas radość z seksu na spontanie,wiadomo Ty wiesz że musisz Go dorwać w ten dzień ale nic mu nie mów.U facetów to wszystko inaczej wplywa na ich myslenie.
Cinnamonku już się nie stresuj tym płynem kochana.
Kjopa,Smerfelinka serdecznie dziękuję za zyczenia.
Madka dziękuję :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 10:47
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wiecie co w weekend mnie nie ma a tu takie wieści.
Zacznę od Jubilatki:
Edycik zdrowia, szczęścia, autko nie nawalało i policji po drodze mało stałoI tego co wszyscy Ci życzą też oczywiście
Paryzetka Łoł !!!!!!! Po cichu gratuleję i czekam na ładny przyrostZnów zostanę ciocią Youpii
Ruby trzymam kciuki że wszystko dobrze się skończy. Relacji na bierząco od narkozą nie dasz rady zdawać ale jak tylko się wybudzisz poproszę o informację czy wszystko jest ok.
A tak poza tym moje kochane kobitki Dzień dobry i dziękuję za cierpliwość. Powoli wracam do świata żywychEdycik, Paryzetka83, AgaL, midnight, cinnamon cookie, MamaTuśka, Kasia1407, Ruby lubią tę wiadomość
-
Kaś u mnie na cytologi wyszedł stan zapalny. W sumie to tylko cyto potwierdziła wcześniejsze badanie, ale może pokazać że coś tam jest.
Madka dzięki, że pytasz. Schudłam od wczoraj 1,5kg. I ze stresu i napięcia tak mnie plecy bolą, że się obracać nie mogę. Poza tym wszystko w normie
Smerfelinko, każda z nas przeżywa chwile załamania, nasi faceci też. Trzeba to przepraciwać w sobie i walczyć dalej. Nam tu wyrzuć smutki i frustracje a potem pierś do przodu i głowa do góry8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Kas staramy się z przerwami od przełomu maja/czerwca 2014... Zresztą nawet jak oficjalnie zawieszaliśmy starania, to starałam się dopaść Mężula w dni płodne i zwykle w okresie okołoowulacyjnym udawało się wstrzelić. Terminy na nfz są bardzo odległe, a poza tym skoro do ginekologa chodzę prywatnie, to ciężko byłoby jakiekolwiek badanie na nfz zrobić. Muszę pomyśleć nad zmianą lekarza, ale to jest dość skomplikowane. U nas nie ma dobrych, więc musiałabym dojeżdżać, a ja nie jeżdżę samochodem
My też podczas starań czasami się posprzeczamy. Widzę, że Mąż bardzo to przeżywa, a jego sposób radzenia sobie, to nie rozmawianie o tym. Najbardziej się denerwuje, jak płaczę, więc staram się nie ryczeć, jak głupia, ale ciężko mi.
Madka właśnie stres, to duży problem u nas, a ja chyba nie potrafię sobie z nim radzić
Edycik, on twierdzi, że woli wiedziećMoże i rzeczywiście przestanę o tym mówić, chociaż wtedy kiedy się niby nie staraliśmy, to właśnie nie mówiłam, ale on i tak wiedział, o co chodzi... Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Jak wczoraj powiedziałam, że dobrze by było spróbować, to z początku coś tam marudził, ale później sam zaczął i był taki kochany i czuły i dreszcze mam do dzisiaj na samo wspomnienie. Naprawdę nie wiem, co lepsze, ale spróbuję.
Paryzetko dziękuję, ale zaczynam czuć, że to mnie przytłacza i chyba mam dość... Bywało już kiepsko. Teraz nie jest już po prostu kiepsko. Siedzę w pracy i modlę się, żeby tylko się nie poryczeć, a robota stoiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 10:57
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka z moich wyliczen u ciebie niedlugo powinien byc szczyt progesteronu, a jak ze stresu owulki nie bylo to hormony szaleja. Napij sie rumianku lub meliski powinno pomoc. Im kobieta bardziej chce i sie stara tym bardziej nie wychodzi. Lepiej nie mowic mezowi to i sex bedzie przyjemniejszy bez spinania. A wiadomo ze jak kobiecie przyjemniej tym latwiej zajsc. Glowa do gory!
Edycik lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015