X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon jak dziś to może jeszcze spontaniczne <3 ..? :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Beta 24,83 mlU/ml wg norm z luxmedu do powtórki za 48h :)

Paryzetko gratulacje!!!!! Super:-) kciukam za przyrost:-)

A ten Acard bralas bo wyniki wyszły niebardzo czy profilaktycznie?

Ja umieram ...piecze znowu bardziej. ..szlag by to wszystko trafił. Ginka nie odbiera:-( doopa zbita.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ja nie wiem co z tą poradą dnia począć u nas <3 w 9 i 16dc a owu w 18-19 więc przerwa spora między jednym a drugim. Za to tak jak Mid pisze - przyjemność była taka, że do tej pory mi gorąco na samo wspomnienie ;) Może to o to chodzi?

Cynamonku czyli na 100% po owulacji? Trzymam kciuki za jutrzejszą betę :) Kiedy odstawiłaś antyki?

midnight, madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś prze to moje palenie brałam, na zwiększenie przepływu krwii :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • midnight Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Za to tak jak Mid pisze - przyjemność była taka, że do tej pory mi gorąco na samo wspomnienie ;) Może to o to chodzi?

Tak sobie pomyślałam, bo jak się <3 choć trochę bardziej spontanicznie i z przyjemnosci i chęci a nie obowiązku-bo owulacja- to może i tym plemniczkom sie bardziej chce działać ;) ? a nie takie smutasy...jak mi kazali chodzić do szkoły to też mi się nie chciało...

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko to nieźle :) Żołnierzyki długo poczekały :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetkaaaa WOW :) :) :) Trzymam mocno za piękny przyrost...i za odrzut od fajek ;) wspaniałe wieści!:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby myślami będę z Toba,badz dzielna :*

Cinnamonek a długo antyki brałaś? Zlecił jeszcze jakieś badania? Czy tylko betę?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko mogła być owu 16 dc patrząc na wykres.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko -gratulacje <3 ,kto nam jeszcze coś wykluje? ;)
    Cynamon wiesz, że nic nie wiesz ;)

A jaw tym cyklu też miałam <3 nie wymuszone, mało ale za to super były i co i jajco :/
    i się tego Bartka dorobiłam.

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Paryzetko mogła być owu 16 dc patrząc na wykres.
    Też tak podejrzewałam, ale OF nie chciał mi dodać wykresu do galerii dopóki się nie zgodziłam na jego ustalenia ;) Początkowo wyznaczył w 17dc ale potem zmienił zdanie.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby :*
    Strasznie Ci współczuję tego paskudztwa :(

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się tak jeszcze zastanawiam nad braniem dupka/luteiny od owu przez 10 dni. Testy ciążowe nie wykrywają często ciąży 10dpo i wtedy jest ryzyko czy odstawiać czy nie. Co o tym sądzicie?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ja brałam od 2 dnia po owu przez 10 dni czyli do 12dpo, 13tego robiłam test i odstawiałam. Chociaż to i tak wcześnie. Zawsze możesz brać dłużej niż 10dni, jak @ ma przyjść to i tak przyjdzie.

madka, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje drogie :)

Paryzetka kurde ten cień to taki galanty ale jak beta taka to cień zacznie z dnia na dzień ciemnieć :) Super bardzo bardzo się cieszę :) I wielkie gratulacje :D <3

Aga gratulacje zakupu samochodziku :)

Ruby trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg. Na pocieszenie miałam podobnie jak Maja. Dzień przed narkozą dali mi jakiegoś leka na rozluźnienie a w dniu operacji miałam również totalny odlot i nawet nie wiem kiedy co i jak i już byłam po :) Więc głowa do góry my tutaj jesteśmy z tobą :)

Maju no to super wieści :) Z tym bankructwem nie jesteś sama bo mam podobnie :)

Cinnamon kciuki za teściową niech szybko do siebie dochodzi :) No i oby beta wyszła pozytywna :) Ale takich wizyt to też nie lubię jak zbyt dużo się nie dowiem.

U mnie dziewczynki była dzisiaj wizyta u gina i co to była za wizyta. Ja ogólnie jestem chwilowo zachwycona tym lekarzem ponieważ jest taki konkretny. Pęcherzyk się w tym cyklu utworzył 19 mm :) I z tego powodu szczęśliwa jestem na maksa. Owulka przewidywalna na środę i w środę muszę jechać do Warszawy do Invicta na test po stosunku PCT i w piątek kolejna wizyta. Ogólnie powiedział że czeka mnie bardzo dużo badań ponieważ musi dojść do tego dlaczego straciłam tą pierwszą ciążę w 26tc i drugą miałam taką zagrożoną i urodziłam również przedwcześnie i ogólnie w szoku jest że do tej pory żaden lekarz się tym nie zajął. I on się musi bliżej temu przyjrzeć ponieważ może być tak jest że jakiś problem imunologiczny i nie chciał by żeby było tak że zajdę w ciążę i mój organizm wykluczy zarodek lub później płód. Ogólnie jestem zadowolona z tej wizyty ponieważ ten lekarz szczegółowo podchodzi do mnie i rzeczywiście wszystkiego się doszukuje żeby później odpowiednie leczenie zapodać :)

To się rozpisałam :)

Życzę dobrej nocki wszystkim :)

cinnamon cookie, Smerfelinka, AgaL, midnight, Kjopa3 lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smefrlinko ja też zamawiam z mellisy internetowo :)

Paryzetka powolutku gratuluję :*

Ruby kochana jak tam ?

Biorę się do pracy - miłego dnia kobity

Paryzetka83, Smerfelinka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Edycik no już coraz bliżej dostałam leki, czopka , ciśnienie zmierzyli i idę pod prysznic. Był Ksiądz i mówiłam się z nim na spowiedz jutro ;-)

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ruby powodzenia :*

Kasia to widzę, że w końcu konkretny lekarz. Mam ndzieję, że szybko cię "naprawi" :)

Miłego dnia, zbieram się do pracy :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wpadam na chwilę, lecę na betę i do pracy... Antyki brałam ponad 5 lat :/ wiem, wiem, mój błąd... A zaczęło się od trądziku :/ i tak poszło... Wczoraj się naczytałam o powodach bycia płynu w zatoce nie związanych z owulacją... Myślałam że nie zasnę! Dziś jak będę miała wynik mam zadzwonić do gina i powiedzieć, ale nie widzę żadnej opcji że może być pozytywna...

Ruby trzymaj się tam :* powodzenia :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super wieści:-)

U nas mąż napalony w tym cyklu, ♥ codziennie póki co jeszcze chyba przed ovu. Choć nie wiem co jest grane ale w tym cyku mam sporo fajnego sluzu a zazwyczaj mialam problem z nawilzeniem:-/ i do tego po seksie przechodzi mi pieczenie i szczypanie...hmmm..moja ginka ma ferie z dziećmi:-(

Ruby trzymaj się!

Cinamon kciuki za bete!

Co do testow ovu w rossmanie mają teraz w promocji ovu facelle za 16zl, ciazowy facelle za 6zl i ovu Domowe Laboratorium za 20zl:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 07:55

Edycik, AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ