X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczymy te dwie krechy:-) ja jestem niepoprawną optymistą i wiem że się doczekamy .

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imie Rozy to w czwartek testujemy razem :) oby był to nasz szczsliwy dzień :)

Ja tez czytałam o tych rożnych zelach wspomagaczach ale na razie odpuszczamy ten temat...jak będziemy mieć kilka cykli za sobą to wtedy tez się skusze ;)

Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze czwartkowe testowanie i liczę, że potwierdzicie mega płodność naszego forum :-P

Imię_Róży lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a po ile złociszy ten żel tak z ciekawości pytam?:)

75ml lub 8 aplikatorów ok 60-70zł a 3 aplikatory lub 30ml ok. 30-40zł Ja płaciłam dziś 37 zł.

Imie Róży i Domis trzymam kciuki za czwartek i Paryzetka za Twoją bete.

Ja kupiłam żel bo niby śluz mam ale raczej za mało. Ostatnio się zatarłam troszkę a wcale nie szaleliśmy. Mam w domu Perceive z Rossmana ale on źle działa na plemniki więc lepiej rekomendowany przez dziewczyny z forum kupić.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Buuuuu x2 :/
    Dzięki :-* ;)
    Tyśkaa wrote:
    Bratek czytałam kiedyś że dziewczyny nabierają żel do zwykłych strzykawek i w ten sposób sobie aplikują - metoda dość tania ;-)
    Tyśkaa, taki mam właśnie plan (z tymi strzykawkami). Średnio to sexi, ale na aplikatorach zbankrutować można ;/
    Paryzetka83 wrote:
    Bratek - tulę mocno, może jeszcze nie wszystko stracone?
    P.S. prawie 15 lat temu to było, ale ona upiera się, że cały czas miała 1 kreskę chociaż już wiedziała, że jest w ciąży :)
    Nie wiem, Paryzetko... Plamienie się nasilało, więc spanikowałam, zwłaszcza, że znalazłam wieczorne leki w plecaku, niewyjęte - i zaczęłam się martwić, że może ich wczoraj ze zmęczenia po pracy nie wzięłam (wieczorem przyjmuję Duphaston i Glucophage), więc szybko łyknęłam Duphaston i plamienie do wieczora ustało... Zobaczymy... Ale nie robię sobie nadziei :(
    P.S. 15 lat? Aaaaa, tyle lat temu, to pewnie testy były gorsze, więc kto wie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 00:56

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe forumowiczki, miło, że dołączyłyście :) i od razu wysmarowałyście kilka stron do poczytania, no no! :P
    Ech.. Czyli generalnie ciężko nadrobić.. :)
    Paryzetko, trzymam kciuki za betę i za pozostałe testujące! ;-)
    A ja kolejny cykl się wkurzam na mój organizm, bo się bawi ze mną w kotka i myszkę... Przed ciążą cykle 34-35 dniowe, skok temp. w 21-22 dc i za 12-13 dni okres, to sobie mogłam celować w owu z kalendarza a teraz poprzedni cykl 56 dniowy, to spodziewałam się w obecnym owu później, a tu skok temp. w 16 dc, i tak od 2 dni czekam na tą małpę wredną... :( niby dopiero 14 dpo ale takiej długiej fazy lutealnej nigdy nie miałam a obserwowałam temp ok. 1,5 roku.
    Idę spać. Dobranoc dziewuszki :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe :*

trzymam kciuki za testy - ja też testuję w czwartek i piątek (wtedy @ powinna być).. ale temp spadła, więc czekam raczej na @ niż II kreski :)

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzis tez mierze temp a tu spadek :/
    Wiec zobaczymy jaka bedzie jutro ale pewnie musze sie nastawic na @...

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś spadek temperatury, co mnie nawet specjalnie nie smuci, bo z tych naszych <3 w tym cylku to ja się nie łudziłam, że coś będzie :) Także spokojnie czekam sobie na @ i kolejne starania :) Ale przynajmniej skierowanie mam ważne 3 miesiące, więc może jeszcze je wykorzystam.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Kochane widzę, że dzisiaj jest jakiś dzień spadków tempki na naszym forum - ja również zaliczyłam kolejny spadek tempki, więc się nie wyłamuję z ekipy. Czasami to sobie myślę, że nie będę mierzyć tempki po potwierdzeniu owulki, żeby się nie stresować, ale z drugiej strony jak tutaj nie mierzyć skoro mi w tym cyklu dwukrotnie OF zmieniało termin owulki? No trudno, jest jak jest :-P Ja tam już powoli zaczynam planować kolejny cykl i szukam nowych możliwości naładowania akumulatorków, bo moje jakoś się wyczerpują a jednym z głównych powodów jest praca, w której ostatnio jest dosłownie nie do wytrzymania.

No nic - u mnie słonko świeci, ale nareszcie nie ma upału, więc oby to był dla nas wszystkich dobry dzień :)

Buziaki

CzekającaMama
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie @... Czyli kolejny cykl czas zacząć :) Mam nadzieję, że teraz się uda..
    Co do tego żelu, to jak ten 30ml kosztuje ponad 30zł to można spróbować, to jeszcze nie 60zł ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Co do tego żelu, to jak ten 30ml kosztuje ponad 30zł to można spróbować, to jeszcze nie 60zł ;)

Słońce wspieram w nowym cyklu i wierzę, że będzie szczęśliwy :)
    Ja też muszę w końcu ruszyć dupsko do apteki po żel, żeby czekał już w domciu na przyjście kolejnego cyklu :-P

Buziaki <3

CzekającaMama
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis wrote:
    Ev a co do interpretacji śluzu to też uważam ze powinna być możliwość zaznaczenia dwóch opcji ;)
    czasem tez mam lepki i kremowy...ene due :P który wybrać
    witam z tego co sie orientuje to zaznacza sie najbardziej plodny sluz ktory wystapil w ciagu calego dnia
    pozdrawiam

Ev lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon - wspieram :*

Czekajaca - ja też już czekam na @ i szukam, gdzie by tu kupić :) I też dupsko ruszyć muszę :P

CzekającaMama lubi tę wiadomość

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za zel o ktorym tu tak glosno?

p19u3a3fndaqukvp.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama i Oczekująca88 dziękuję za wsparcie:* przyda mi się :) aczkolwiek wczoraj wieczorem było mi smutno a dziś już jest lepiej :) mam nadzieję na nowy cykl, że tym razem zaświeci się zielone światełko ;)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis to jest żel Conceive plus, dla par starających się o dzidzię :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

To razem zaczynamy kolejny cykl i z tego co widze u Ciebie też 3?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzentka83 czyli jednak? Tak, u mnie też trzeci...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Domis to jest żel Conceive plus, dla par starających się o dzidzię :)
    Dziekuje :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

p19u3a3fndaqukvp.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ