X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne. Ja jeszcze w piżamce, gardło nadal dokucza. M. mówił, że koncert był świetny, dobrze, że chociaż on zadowolony :)
    Ja mam dość krótkie włosy i dobrze się w nich czuję a chyba o to chodzi :)

Katiuszka odezwij się do nas :*

Aguś, Edycik, Ruby jak się czujecie?

Cinnamonku jak 'olsztyńskie' mebelki? ;)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu fajnie, że lekarz ma takie podejście i że chce Cię przebadać kompleksowo. A badania rzeczywiście wyglądają kosmicznie ;) No i brawo za podejście Męża! Super, oby teraz wszystko dobrze wyszło.

Kasia1407 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się z pracy, już po kawce :) melduję @ czyli kolejny cykl czas start ;)

Kasiu no sporo tego wszystkiego.... Kasy pójdzie :/ ale lekarz ma plan, chce działać, to już jest coś :) :*

Majju mebelki super :) kupiliśmy rogówkę do pokoju dziennego i stół z krzesłami do jadalni :) a Tobie życzę zdrówka, akurat weekend więc nogą ani rusz i kuruj się :)

Coś jeszcze miałam napisać ale co....? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:01

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Mid to chyba cudowne tak słyszeć " ja ce kaszke" :D

Edycik pomyślałam dokładnie tak samo :)

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! :)

Witam się i za chwilę uciekam. Poczytam co tam jeszcze napisałyście później albo w drodze, w telefonie, bo mamy dziś sporo rzeczy do załatwienia. Na szczęście u nas piękne słońce, chociaż przymroziło ;)

Miłego weekendu!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa dziękuje dziś lepiej się czuję :) a co do brwi, też robię henną...i zmywa się jak dla mnie nawet za szybko ;)

Smerf zamawiałaś melisski?:) Udanego dnia, u nas też słonecznie i lekki mrozik :)

Cinnamonek chyba dołączę do Ciebie niedługo w nowym cyklu, za dzie lub dwa czuje po sobie. Także piona!:) fajnie, że mebelki udane:) będziemy oglądać :D

Kasia Twój gin przypomina mi mojego, co byłam we wrześniu, dostałam też plik badań-zapłaciłam za swoje i M ponad 2tys. Pewnie warto zrobić, tym bardziej, ze przeszłaś swoje...i żeby wykluczyć takie sytuacje w pzyszłości. Brawo dla Twojego za takie podejście! Mój inaczej zareagował, bo ja poleciałam do takiego specjalisty po zaledwie 3 mies starań, ale nie ma tego zlego, już przynajmniej jestem przebadana od stóp do głów :)

Paryzetka na suwaczku 5 tydzień wyskoczył :D nie mogę sie doczekać Twojej wizyty :)
    Jakieś mdłości się pojawiły?:P

Midnight moja Siostra też nie raz mi mówi, ze chciałaby się wyspać itp, ma też prawie 3 latkę :) a ja na Nią patrzę i sobie myślę, chcę tego! :P

Majusia jak zdrówko dziś? kurowałaś się czymś wczoraj? na mnie herbata z lipy i imbir działają cuda :)

Właśnie ogarnęłam z grubsza dom, bo sprzątaniem tego nie nazwę ;) M coś przy auciedłubie zaraz jedziemy wykorzystać pogodę i umyjemy autka, wymienię wycieraczki itp ;)

Edycik pisałaś że chyba bezowulacyjny, a kiedy najpóźniej miałaś owu? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:04

cinnamon cookie, Kasia1407, Paryzetka83, midnight, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka jak z M?? myślami jestem z Tobą :*

Ruby a Ty mam nadzieję zgodnie z założeniami leżysz do góry tyłeczkiem i w końcu odpoczywasz :)

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie zamówiłam w końcu... Cały czas się waham, bo te 38 mogą być ciut małe. Zamówię, spodobają mi się, a jak będzie trzeba odesłać, to będzie dramat :P Również miłego dzionka :)

AgaL lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju zdrowiej nam szybciutko :-)

Cinnamon tule mocno :-* Ale nowy cykl nowe możliwości ;-) mam nadzieje że lopata nie potrzebna :-)

Aga my takie czyszczenie samochodzikow mielismy we wtorek. Współczuję ;)

Jezeli chodzi o gina to on faktycznie ma plan i sie tego trzyma widzę ze faktycznie sie na tym zna i wie co robi. A jezeli chodzi o M to sam mnie zaszokowal swoim podejsciem. Jak od gina uslyszalam kwotę to odrazu pomyslalam sobie o M i ze on sie nigdy na to nie zgodzi a tu proszę :-) Jestem dobrej myśli :-)
    I dziękuję wam jak zwykle za dobre słowo :-*

cinnamon cookie, Edycik, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Cynamon powodzenia, idziemy łeb w łeb bo ja wczoraj zaczęłam...ściskam :-*

U mnie cały dom śpi jeszcze także Aga nie mam wyjścia też leżę ;-)
    A Ty żebyś tym myciem sobie nie pogorszyła.

Edycik a kiedy wizyta? Ciężko cokolwiek doradzać żeby nie popełnić błędu :-\

Paryzetka fryzurka super, ja podobnie jak imię róży mam duże uszy więc krótkie nie dla mnie niestety

Miłego kobiety

cinnamon cookie, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu widać że solidny ten gin, porobisz badania i szybko z brzuchem będziesz chodzić mówię Ci to ja ;-)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Prawie udało mi się odespać wczorajsze szaleństwa, wróciliśmy prawie o 3 :) Mid oczywiście, że ja piłam piwko bezalkoholowe :)

Aguś tak w ogóle to zaczęłam 6 tydzień (5tyg+0dni) co jest kosmosem, bo tydzień temu nie podejrzewałam ciąży. Mdłości chyba zaliczyłam wczoraj w pracy :)

Cynamon, Ruby kciukam mocno za nowy cykl, jakie plany działania teraz?

ImięR ja zawsze mam ambitny plan, że zapuszczę włosy, bo długie takie do pasa to takie super romantyczne itp. Po kilku miesiącach walki, z włosami nawet nie do ramion wracam do ukochanych krótkich fryzurek ;)

Edycik, AgaL, midnight lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja narazie szukam planu jak wytrwać do końca dnia w pracy, umieeeeraaaam z bólu, M właśnie przywiózł mi Panadol femina i łyknęłam od razu dwie tabletki :/

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu łopata niepotrzebna :) beta rozwiała wszelkie wątpliwości ;) teraz tylko muszę dodzwonić się do gina i spróbować przesunąć wizytę na wcześniej bo tego 14.03 to już może być za późno...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Całe dwa dni bez dostępu do internetu, ale już jestem, działa :)

PS. Czułam się bez neta jak bym żyła w epoce kamienia łupanego :)

cinnamon cookie, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja dwa razy obcinałam w ten sposób włoski, teraz jestem na etapie zapuszczania :) Śliczna fryzurka, bardzo kobieca i wygodna :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja brałam macmiror w tabletkach, a dowcipnie dostałam nystatyne.
    Powiedz mi dla męża też coś dostaliście?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś najpóźniej owu miałam chyba 26 dc więc myślę czy jeszcze z 3 -4 dni nie poczekać ? Sama nie wiem ,jak sądzisz?
    Powodzenia przy szorowaniu autka kochana- uważaj byś się bardziej nie przeziębiła, ja też dom już ogarnęłam z grubsza :P teraz odpoczywam sobie,szwagierka pojechała z mężem po fotelik samochodowy i już chyba nie mogę patrzeć na te wszystkie dziecięce gadżety :(

Smerfelinko to miłego dzionka.

Ruby wizytę mam 18 marca dopiero u tego dr.Markuszewskiego,do swojego na razie się nie umawiałam.

Cinnamoku oby przestało boleć kochana a dzień w pracy szybko minął.

Kasia1407 rzeczywście sporo badań do zrobienia,ale dobrze że podejście lekarza takie konkretne jest.

Katiuszkaa wywołuję Cię kochana.

Majjusia zdrowiej nam, mnie niestety kaszel bardzo doskwiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 16:13

cinnamon cookie, Kasia1407 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam już 49dc, jakaś masakra. Przez ostatnie 2 lata cykle po 30-33 dni, ostatnio 47 a teraz jeszcze dłużej... Myślicie, że wpływ mogą mieć leki? Biorę teraz eutyrox i jeszcze na grzybka globulki i tabsy... Czuję @ za rogiem już od dobrego tygodnia i nic :(

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szału można dostać, jeszcze ja na diecie a przed @ waga zamiast w dół to idzie w górę :(

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ