X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale mam dziś senny dzień. Wstałam o 7 i już wychodziłam z domu jak przyszedł mój mąż z nocnego dyżuru i z Maślanymi oczami "nie idź zostań" i tak wróciłam spać. Atena też się skusiła i zasnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:23

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid nie mam pojęcia co to było.Zrobię okład z altacetu i położe się.M gofry zrobił na śniadanie by mi umilić dzień.

Katiuszkaa to odsypiajcie cały dzionek.Dobrze Wam to zrobi.tylko Antenkę nakarm hihi.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza tak jak masz wolne to wypoczywaj.

Ja się chyba też zaraz położę...młodą sprzedałam to mam spokój..

Edycik miło że m tak się stara :) odpoczywaj tez :)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid taki mam zamiar, wykąpałam się, głowę umyłam i leżę :)
    Ale dziś cisza i spokój na forum .

• midnight Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom cicho...akurat dziś mogę pogadać bo mam wolne od niańczenia :) to nie ma z kim ;) pouciekały

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystkie wczoraj zgłaszał swoją nieobecność. Uciekły ;)

midnight lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa a Ty jak sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Katiuszkaa a Ty jak sie czujesz?
    A dziękuję całkiem nieźle fajnie jest nie liczyć że w tym cyklu coś się uda. Zaniedbałam mierzenie tempki, brania witamin i sioforu od początku cyklu wiec wiem że nie ma na nic szans. Dziś zaczynam brać dupka i za 14 bedę mogla zacząć nowy cykl. W sumie to fajnie nie martwić się czy to jest owulka czy nie a potem stres czy sie udało. Atenka próbuje przejąć władze w domu więc mam wojne o przywództwo ;) Zamierzam wygrać tą wojnę
    A jak u Ciebie? jak zapalenie oskrzeli a co najważniejsze bo nie pamietam czy pisalaś jak teściowa zareagowała jak przyszłaś do niej chora? Jak ugryzienie poprawia Ci się?

Edycik, midnight lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa ugryzienie i siniaki nie ustępują niestety.Kaszel mam dalej ale już w poniedziałek do pracy.
    Co do teściowej i mojej chory temat ucichł kochana.Ona miała urodziny poszłam złożyć zyczenia dostałam kapcie od niej.Kazała mi leżeć w łóżku i raz zadzwoniła jak się czuję.
    Fajnie ze Antenka tak kozaczy w domku..słodka psinka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 18:04

• midnight Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ten kaszel powinnaś sprawdzić...ja będę Ci w mękach toewarzyszyć..przypałetało się dziadostwo i teraz już się boję że mi nie przejdzie ta choroba..
    A z tą nogą tez kiepsko...chyba się wiosna budzi do życia, a wraz z nią robale :)

KAtiuszka super podejcie :) szkoda tylko ze z m sie tam popsuło ? bo z takim podejsciem to wiesz, najłatwiej. Fajny opis :)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dobry ja już nie śpię :P

wczoraj z M.nic nie wyszło za to dziś o 7 rano nadrobiliśmy <3 :)

Ruby a jak mąż przyrządził pstrągi? Pytam bo uwielbiam ryby :)

Chmureczkaa Ty chyba bidulko cykle masz dłuższe niż ja, kiedyś miałam 70 dni cykl, teraz mam 42 albo krócej.Ale z witaminą D masz rację warto zrobić badania.Jaką dawkę wit D będziesz teraz brać?

Kas na jakie etui do telefonu się zdecydowałaś?udanych zakupów życzę :)

Majjusia baw się dobrze u Teścia.

Paryzetka zapytaj lekarki teraz jak będzie z Waszymi starankami,czy odrazu możecie? Jak się trzymasz kochana.Oczywiście trzymam kciuki za nowy cykl.

Etui zamowilam silikonowe z mapisem bądź szczęśliwa w tym momencie bo ten moment jest twoim życiem po ang.oczywiście:-) piszę z tel.i ciężko mi wkleic linka.
    Bylismy w galerii kupiłam buty i koszulkę i ciuszki dla małej:-) zakupy udane choć kurtki nie kupilam:-/ ale zmeczona jestem

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorkiem tak jak obiecałam.
    Cały dzień dziś przespałam, okropnie boli mnie głowa i chyba coś mnie zbiera znowu. Krew mnie już zalewa z tym złym samopoczuciem. 56 dc, jakaś masakra :( Mój M. przyszedł z pracy o 6:30 i spaliśmy razem do 14tej, nie umiałam się pozbierać. Miałam z mamą buszować w ciucholandzie, ale na szczęście odwołała i mogłam spać, było mi to bardzo potrzebna. Potem obiadek zrobiliśmy i o 17 znów do wyrka. Wstaliśmy o 20tej,bo mój M. szykował się na nocną zmianę. Czuję się fatalnie, już mam dziś wszystkiego dosyć.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dawki wit.D poczekam do czwartku, lekarz mi ma przepisać na wizycie jakiś lek, powiedział, że dobierze dawkę i mam nie kupować drogich suplementów, bo on przepisze tani lek na receptę. Poczekam, badanie drogie, więc chociaż te kilka dni poczekam i nie kupuję nic na własną rękę.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja,

Wybaczcie kobiety ale wróciłam niedawno z babskiego posiedzenia ;) babskiego bo byliśmy u znajomych, ale przegadałam z koleżanką kilka godzin i kupiłam kilka fajnych rzeczy od niej - zaproponowałam jej ,że jeśli chce coś sprzedać czym nie chodzi (bo jej styl mi odpowiada ) to chętnie kupię - i kupiłam 3 bluzki , kurtkę i buty - wszystko idealne na mnie :) i znacznie taniej of course :)

Edycik czytam, czytam i prawie popuściłam ze strachu! co cię ugryzło?! mam nadzieję, że nie pająk! w każdym razie kochana obserwuj i wracaj na IP jak co! :*

Paryzetko nic więcwj nie przychodzi mi do głowy jak to , że jestem z ciebie dumna, że tak dzielnie poradziłaś/ radzisz sobie z tym :) :*

Katiusza i bardo dobrze, na nic ci te termometry, może na luzaka akurat wam przyniesie więcej szczęścia, atenka cud miód :)

A ja dzisiaj byłam szwy ściągnąć i muszę wam powiedzieć , że goi się cudnie, jak na psie! była dziewczyna co miałam też to robione co ja i taka bania że szok! czyli mam jakieś tam szczęście! mogę wrócić do normalnego życia jak to doktorek powiedział, a co do seksiku to zależy jak wielkiego mój m ma! takie słowa usłyszałam :P hmmm no to poczekam ze 2- 3 dni i jazda! mądra głowa wyjeżdża więc dopiero na 8 kwietnia jestem umówiona! więc super mam czas odpocząć i kasa zostanie w kieszeni jak by nie było :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D Ruuuby no ja bym pewnie buraka puściła jakby mi tak powiedział :-D. Suer, że zagojone!!! Mówiłam,że na płodne będziesz szaleć ;-P.

Paryzetko bardzo się cieszę,że tak do tego podchodzisz <3.

Edycik a coś Cię boli i widać to ugryzienie czy może być od leków?

Chmureczka fajnie, że sobie odpoczęłaś. Mój dziś też na nockę poszedł.

A ja sobie przypomniałam o kalendarzu księżycowym i z ciekawości sobie posprawdzałam. Pamiętacie?

"Późniejsze obszerne badania przyniosły zaskakujący wynik: jeśli w celu poczęcia zostaną wykorzystane dni najbardziej płodne z obydwu cykli (cyklu miesiączkowego i cyklu "księżycowego"), wówczas 85% poczęć przypada na cykl "księżycowy, a tylko 15% na znany nam cykl biologiczny. Prawdopodobieństwo poczęcia jest największe, kiedy oba cykle się zbiegają."

Gdzieś tam jeszcze pisało, że faza księżyca w dzień naszego urodzenia -1 dzień i +2 dni po tym dniu. Ja się urodziłam dzień po pełni więc niby od pełni +3dni to moje płodne księżycowe ;-). No i sobie sprawdziłam i teoretycznie w pierwszą ciążę zaszłam właśnie w tym okresie ok. 3dni po pełni a w drugą w tamtym roku w lutym w pełni. Po poronieniu cykle już nie są regularne i w pełnie wypada @. Jeśli znowu zajdę jak cykle się zbiegną to poczekać muszę do końca roku ;-). Szkoda, że nie dowiem się jak było z innymi kobietami czy się komuś pokryło czy nie :-). Zrobi mi któraś przyjemność i sprawdzi sobie też? Tu link:
    http://rozowoniebieskie.vot.pl/printview.php?t=773&start=0&sid=359e1c515efab31ecf0a754ff3d887cb

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa chętnie bym ci pomogła , ale w tym linku tyle czytania drobnym maczkiem ,że mi się mieni w oczach! ;) poszukam czegoś bardziej przystępnego ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam masz tylko link do kalendarza i możesz sprawdzić w jakiej fazie był księżyc jak się urodziłaś. Wkleję tutaj link.
    Do kalendarza:
    https://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa czy ja dobrze rozumiem że skoro urodziłam się 5 dni po nowiu to teraz powinnam mieć dni płodna od 4 do 7 dnia po nowiu czyli od 13 do 16 marca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bardzo się cieszę że dobrze się goi. Ale wiesz nie ma się co dziwić tyle dziewczyn myślami jest za twoim szybkim wygojeniem że nie ma innej możliwości. Widzę też że w ramach oszczędności na zakupy do koleżanki poszłaś :) Najpierw internet teraz to. Jesteś już pod kreską?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby bardzo się cieszę że dobrze się goi. Ale wiesz nie ma się co dziwić tyle dziewczyn myślami jest za twoim szybkim wygojeniem że nie ma innej możliwości. Widzę też że w ramach oszczędności na zakupy do koleżanki poszłaś :) Najpierw internet teraz to. Jesteś już pod kreską?

No to dzięki wam:* jesteście kochane, cały czas się pytacie jak się czuję i trzymacie kciuki! nie mogłam sobie wymarzyć lepszego wsparcia!
    A pod kreską to takkkkkk jestem już kilka dni, ale nie mogę się opanować! ;P

Kjopa3, katiuszaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: