SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ale ja chcę lecieć:P teraz ja będę przekorna i stwierdzę że mogę zajść po maju :P

madka, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To polecisz :) Ja tylko los prowokuję :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a Tobie vit b6 nie pomaga na śluz? Bo mi wiesiołek nic nie dawał a witaminka i owszem, choć fakt że dawka końska - już nie pamiętam skąd wzięłam info o takiej ilości ale chyba od Bratka :)

Aguś trzymam kciuki żebyś nie mogła lecieć do Gdańska, najwyżej pojedziesz pociągiem :)

AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Która ogląda "Przyjaciółki"???

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku, ale nie wciągnęło mnie

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka :* jak Twój remont??

A Gdańsk zawsze chciałam zwiedzić, w ogóle Trójmiasto :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież można latać w ciąży tylko w wysokiej nie powinno się już latać o ile dobrze kojarzę ;)

edit: nooooo chyba , że na niby nie można że tak na przekór robimy - późno jest nie zczaiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:30

Paryzetka83, AgaL, madka, Kasienka1986, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka :* jak Twój remont??

A Gdańsk zawsze chciałam zwiedzić, w ogóle Trójmiasto :)
    Gdańsk pamiętam sprzed jakiś 20 lat i baaardzo fajnie wspominam, sama bym pojechała ;)

A remont dziś przerwany, bo P. ma imieniny ;) Jutro porobię zdjęcia "w trakcie" a później "po" i się Wam pochwalę jak już skończę :) Choć chwilę to potrwa, bo ciągle coś nowego wymyślam :D Fascynujące ile pomysłów można mieć w pomieszczeniu o powierzchni 4m²

AgaL, midnight, Bratek, MamaTuśka, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ale przecież można latać w ciąży tylko w wysokiej nie powinno się już latać o ile dobrze kojarzę ;)

edit: nooooo chyba , że na niby nie można że tak na przekór robimy - późno jest nie zczaiłam :P
    Brawo Ty ;)

• midnight Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś byłam w Gańsku i zimą i latem-polecam :) w gdyni dość często :) niewiele do obejrzenia ale itak uroczo :) w sopocie nie byłam, ale super że taką wycieczkę obmysliliście :) udanego wyjazdu zatem :) i oby los na przekór Ci zrobił ;)

AgaL lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Gdańsk pamiętam sprzed jakiś 20 lat i baaardzo fajnie wspominam, sama bym pojechała ;)

A remont dziś przerwany, bo P. ma imieniny ;) Jutro porobię zdjęcia "w trakcie" a później "po" i się Wam pochwalę jak już skończę :) Choć chwilę to potrwa, bo ciągle coś nowego wymyślam :D Fascynujące ile pomysłów można mieć w pomieszczeniu o powierzchni 4m²

To zapraszam :):)
    A zdjęcia pokaż, uwielbiam oglądać takie zmiany!! własnie oglądam na polsacie "nasz nowy dom" :P

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

W małym największa fantazja :) Zdjęcia koniecznie, kocham remonty :)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    To zapraszam :):)
    A zdjęcia pokaż, uwielbiam oglądać takie zmiany!! własnie oglądam na polsacie "nasz nowy dom" :P
    Ooo to ja jutro na ipli obejrzę :) Lubię ten program :)

Ruby czyżby cionsza mózg w kalafior zmieniła?

Madka ja też uwielbiam :) Dobrze pamiętam, że Ty też remontujesz domek na działce?

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka też jestem ciekawa co tam wymyśliłaś fajnego na tych ogromnych metrażach ;)

Madka - jednak bystra bestia ze mnie :P

Ja też uwielbiam te programy o remontach :)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najfajniej to byłoby gdybym była w ciąży i jeszcze mogła lecieć :D
    ja to mam wymagania, wiem :P
    ale jak już gdybamy....to na całego;)

Paryzetka83, madka, midnight, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na mnie na magisterce dziewczyny mówiły "bystra" bo co chwilę miałam takie wpadki :P witaj w klubie :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, Kjopa, dobrze, że się przyznał w tym trafieniem ;))))))
    No to dobrze, w takim razie żołnierzyków macie dużo - jeszcze byście mogli komuś pożyczyć, hihi :))))
    Tylko szkoda, że nie ma tam morfologii - czyli tego, co robi analityk własnym okiem, na podstawie rozmazu - oceniając np.procent prawidłowych plemników, a wśród nieprawidłowych - podział na nieprawidłowe ze względu na główkę, witkę etc. Bo wklejone wyniki, to analiza komputerowa - kojarzę, bo sami w wakacje robiliśmy to samo ;)
    ph tak, ma być >= 7,2, ale wydaje mi się, że jednak 8,7, to chyba ciutkę za dużo, ale może mi się coś zwarło w móżdżku :))))))

MamaTuśka, to niesamowite, jak ten czas pędzi - już 11.tydzień u Ciebie???? WOW!!!! :-D
    P.S. Uwielbiam te opowiastkę o Indianinie <3 Zawsze wpędza mnie w refleksję, jaki to człek goopi bywa w życiu i sam karmi swoje problemy ;)

madka, Edycik przykro mi :(
    Tulę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-*

Luccecita - oooo, naturalne sposoby :)))) To lubię!!!! :))))

Paryzetka - hihi, tak chyba ja tę informację o vit.B6 tak dzielnie forsowałam ;) Ale serio, efekty po niej miałam tak łatwo zauważalne, że po prostu aż się pysio radowało. Zawsze mówię, że wiesiołek mi pomógł...... ale na cerę :P :P :P
    P.S. Oj tak, od dawna mam poczucie, ze choć każda przestrzeń jest szansą na popis umiejętności i zmysłu wnętrzarskiego... to jednak małe powierzchnie wymagają od człowieka chyba najwięcej - bo jak tu upchnąć milion rzeczy/funkcji.... i jeszcze tak, żeby było miło, estetycznie etc.? :)
    My odkładamy na remont naszych 43mkw. Ojjjj, będzie wyzwanie, bęęędzie ;))))) (przy zestawie: rodzina 2+1+pies+2koty+staaaaado książek ;))))))))) ).

madka wrote:
    Paryzetko, teraz zaraz. Skąd ja to znam. Ja jestem człowiekiem, który jak czegoś chce, to od razu to ma :) Nie ma dla mnie rzeczy niemożliwej. Ciąża jest jedynym nieosiągalnym. I trace już nadzieję.
    Przepraszam, nie zrozum mnie źle, ale... może w takim razie jest to forma lekcji od życia/Boga/losu - czy w kogokolwiek/cokolwiek wierzysz?? Że nie wszystko można mieć wtedy, gdy się chce?
    Chociaż życzę, żeby ta lekcja jak najszybciej się zakończyła :-*

Imię Róży - brrrrr, zdrówka życzę dla Młodego :-*
    A co do buntu - brzmi groźnie, ale wiem, że kiedyś to każdego rodzica czeka...
    Btw - odnośnie tulenia etc. Czyli koleeeejny raz się sprawdza, że psy i dzieci wychowuje się.... podobnie :P
    Jak z psa histerycznego zrobić psa, który będzie chodzącym nerwusem i będzie dobijał właściciela? :P Podczas ataków histerii/paniki etc.przytulać i nawijać pod nosem, że wszystko będzie dobrze bla bla bla ;)

Luccecita, Ruby - i da się tam dopchać z pierwszym dzieckiem??????? 220-230ł za praktycznie cały dzień opieki? WOW, super!!!!! Żłobki też u Was takie tanie? (i pytanie - czy dostępne).

A tak btw - echhhh, tak piszecie o tych przedszkolach, opiekunkach etc.....
    Mój Bratanek poszedł do klubiku, gdzie Pani miała kilka dzieciaczków na krzyż, ale w tym tylko jedna czy dwie dziewczynki... i z połową grupy sobie nie radziła.... ;] Bo ona radziła sobie tylko z grzecznymi dziewczynkami, które można usadzić przy stoliku i dać im kredki, żeby tak przesiedziały całe popołudnie..... Szkoda gadać...... :((((

Aaaaa, i nie wspominajcie o tych drinkach z miętą.... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... ;(
    Chyba zaraz polecę po Sprite'a, miętę i limonki :)))))))))) (spokojnie, bez dodatkowych składników ;) ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mówimy, że latać nie będziesz mogła :) Zaklepuj te bilety jak najszybciej :)

Paryzetko dobrze pamiętasz :) Taką starą chatkę, 150letnią :) Ale czad :D Ale jak ściany zostały kartongipsem obite, to już się willa zrobiła :D

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku witamina b6 działa, ale na mnie dopiero w takiej dawce - wcześniej zazdtościłam Ci śluzu :D Z drinków polecam Ci mój ulubiony wakacyjny - wodę z plasterkiem ogórka ;) Pycha i super gasi pragnienia, a ładnie w szklaneczce wygląda ;)

AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Aguś mówimy, że latać nie będziesz mogła :) Zaklepuj te bilety jak najszybciej :)

Paryzetko dobrze pamiętasz :) Taką starą chatkę, 150letnią :) Ale czad :D Ale jak ściany zostały kartongipsem obite, to już się willa zrobiła :D
    Chciałabym taką chatę do remontu <rozmarzyla_sie>

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ