X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka ale ja chcę lecieć:P teraz ja będę przekorna i stwierdzę że mogę zajść po maju :P

madka, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To polecisz :) Ja tylko los prowokuję :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a Tobie vit b6 nie pomaga na śluz? Bo mi wiesiołek nic nie dawał a witaminka i owszem, choć fakt że dawka końska - już nie pamiętam skąd wzięłam info o takiej ilości ale chyba od Bratka :)

Aguś trzymam kciuki żebyś nie mogła lecieć do Gdańska, najwyżej pojedziesz pociągiem :)

AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Która ogląda "Przyjaciółki"???

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku, ale nie wciągnęło mnie

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka :* jak Twój remont??

A Gdańsk zawsze chciałam zwiedzić, w ogóle Trójmiasto :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież można latać w ciąży tylko w wysokiej nie powinno się już latać o ile dobrze kojarzę ;)

edit: nooooo chyba , że na niby nie można że tak na przekór robimy - późno jest nie zczaiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 20:30

Paryzetka83, AgaL, madka, Kasienka1986, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka :* jak Twój remont??

A Gdańsk zawsze chciałam zwiedzić, w ogóle Trójmiasto :)
    Gdańsk pamiętam sprzed jakiś 20 lat i baaardzo fajnie wspominam, sama bym pojechała ;)

A remont dziś przerwany, bo P. ma imieniny ;) Jutro porobię zdjęcia "w trakcie" a później "po" i się Wam pochwalę jak już skończę :) Choć chwilę to potrwa, bo ciągle coś nowego wymyślam :D Fascynujące ile pomysłów można mieć w pomieszczeniu o powierzchni 4m²

AgaL, midnight, Bratek, MamaTuśka, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ale przecież można latać w ciąży tylko w wysokiej nie powinno się już latać o ile dobrze kojarzę ;)

edit: nooooo chyba , że na niby nie można że tak na przekór robimy - późno jest nie zczaiłam :P
    Brawo Ty ;)

• midnight Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś byłam w Gańsku i zimą i latem-polecam :) w gdyni dość często :) niewiele do obejrzenia ale itak uroczo :) w sopocie nie byłam, ale super że taką wycieczkę obmysliliście :) udanego wyjazdu zatem :) i oby los na przekór Ci zrobił ;)

AgaL lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Gdańsk pamiętam sprzed jakiś 20 lat i baaardzo fajnie wspominam, sama bym pojechała ;)

A remont dziś przerwany, bo P. ma imieniny ;) Jutro porobię zdjęcia "w trakcie" a później "po" i się Wam pochwalę jak już skończę :) Choć chwilę to potrwa, bo ciągle coś nowego wymyślam :D Fascynujące ile pomysłów można mieć w pomieszczeniu o powierzchni 4m²

To zapraszam :):)
    A zdjęcia pokaż, uwielbiam oglądać takie zmiany!! własnie oglądam na polsacie "nasz nowy dom" :P

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

W małym największa fantazja :) Zdjęcia koniecznie, kocham remonty :)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    To zapraszam :):)
    A zdjęcia pokaż, uwielbiam oglądać takie zmiany!! własnie oglądam na polsacie "nasz nowy dom" :P
    Ooo to ja jutro na ipli obejrzę :) Lubię ten program :)

Ruby czyżby cionsza mózg w kalafior zmieniła?

Madka ja też uwielbiam :) Dobrze pamiętam, że Ty też remontujesz domek na działce?

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka też jestem ciekawa co tam wymyśliłaś fajnego na tych ogromnych metrażach ;)

Madka - jednak bystra bestia ze mnie :P

Ja też uwielbiam te programy o remontach :)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najfajniej to byłoby gdybym była w ciąży i jeszcze mogła lecieć :D
    ja to mam wymagania, wiem :P
    ale jak już gdybamy....to na całego;)

Paryzetka83, madka, midnight, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na mnie na magisterce dziewczyny mówiły "bystra" bo co chwilę miałam takie wpadki :P witaj w klubie :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, Kjopa, dobrze, że się przyznał w tym trafieniem ;))))))
    No to dobrze, w takim razie żołnierzyków macie dużo - jeszcze byście mogli komuś pożyczyć, hihi :))))
    Tylko szkoda, że nie ma tam morfologii - czyli tego, co robi analityk własnym okiem, na podstawie rozmazu - oceniając np.procent prawidłowych plemników, a wśród nieprawidłowych - podział na nieprawidłowe ze względu na główkę, witkę etc. Bo wklejone wyniki, to analiza komputerowa - kojarzę, bo sami w wakacje robiliśmy to samo ;)
    ph tak, ma być >= 7,2, ale wydaje mi się, że jednak 8,7, to chyba ciutkę za dużo, ale może mi się coś zwarło w móżdżku :))))))

MamaTuśka, to niesamowite, jak ten czas pędzi - już 11.tydzień u Ciebie???? WOW!!!! :-D
    P.S. Uwielbiam te opowiastkę o Indianinie <3 Zawsze wpędza mnie w refleksję, jaki to człek goopi bywa w życiu i sam karmi swoje problemy ;)

madka, Edycik przykro mi :(
    Tulę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-*

Luccecita - oooo, naturalne sposoby :)))) To lubię!!!! :))))

Paryzetka - hihi, tak chyba ja tę informację o vit.B6 tak dzielnie forsowałam ;) Ale serio, efekty po niej miałam tak łatwo zauważalne, że po prostu aż się pysio radowało. Zawsze mówię, że wiesiołek mi pomógł...... ale na cerę :P :P :P
    P.S. Oj tak, od dawna mam poczucie, ze choć każda przestrzeń jest szansą na popis umiejętności i zmysłu wnętrzarskiego... to jednak małe powierzchnie wymagają od człowieka chyba najwięcej - bo jak tu upchnąć milion rzeczy/funkcji.... i jeszcze tak, żeby było miło, estetycznie etc.? :)
    My odkładamy na remont naszych 43mkw. Ojjjj, będzie wyzwanie, bęęędzie ;))))) (przy zestawie: rodzina 2+1+pies+2koty+staaaaado książek ;))))))))) ).

madka wrote:
    Paryzetko, teraz zaraz. Skąd ja to znam. Ja jestem człowiekiem, który jak czegoś chce, to od razu to ma :) Nie ma dla mnie rzeczy niemożliwej. Ciąża jest jedynym nieosiągalnym. I trace już nadzieję.
    Przepraszam, nie zrozum mnie źle, ale... może w takim razie jest to forma lekcji od życia/Boga/losu - czy w kogokolwiek/cokolwiek wierzysz?? Że nie wszystko można mieć wtedy, gdy się chce?
    Chociaż życzę, żeby ta lekcja jak najszybciej się zakończyła :-*

Imię Róży - brrrrr, zdrówka życzę dla Młodego :-*
    A co do buntu - brzmi groźnie, ale wiem, że kiedyś to każdego rodzica czeka...
    Btw - odnośnie tulenia etc. Czyli koleeeejny raz się sprawdza, że psy i dzieci wychowuje się.... podobnie :P
    Jak z psa histerycznego zrobić psa, który będzie chodzącym nerwusem i będzie dobijał właściciela? :P Podczas ataków histerii/paniki etc.przytulać i nawijać pod nosem, że wszystko będzie dobrze bla bla bla ;)

Luccecita, Ruby - i da się tam dopchać z pierwszym dzieckiem??????? 220-230ł za praktycznie cały dzień opieki? WOW, super!!!!! Żłobki też u Was takie tanie? (i pytanie - czy dostępne).

A tak btw - echhhh, tak piszecie o tych przedszkolach, opiekunkach etc.....
    Mój Bratanek poszedł do klubiku, gdzie Pani miała kilka dzieciaczków na krzyż, ale w tym tylko jedna czy dwie dziewczynki... i z połową grupy sobie nie radziła.... ;] Bo ona radziła sobie tylko z grzecznymi dziewczynkami, które można usadzić przy stoliku i dać im kredki, żeby tak przesiedziały całe popołudnie..... Szkoda gadać...... :((((

Aaaaa, i nie wspominajcie o tych drinkach z miętą.... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... ;(
    Chyba zaraz polecę po Sprite'a, miętę i limonki :)))))))))) (spokojnie, bez dodatkowych składników ;) ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mówimy, że latać nie będziesz mogła :) Zaklepuj te bilety jak najszybciej :)

Paryzetko dobrze pamiętasz :) Taką starą chatkę, 150letnią :) Ale czad :D Ale jak ściany zostały kartongipsem obite, to już się willa zrobiła :D

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku witamina b6 działa, ale na mnie dopiero w takiej dawce - wcześniej zazdtościłam Ci śluzu :D Z drinków polecam Ci mój ulubiony wakacyjny - wodę z plasterkiem ogórka ;) Pycha i super gasi pragnienia, a ładnie w szklaneczce wygląda ;)

AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Aguś mówimy, że latać nie będziesz mogła :) Zaklepuj te bilety jak najszybciej :)

Paryzetko dobrze pamiętasz :) Taką starą chatkę, 150letnią :) Ale czad :D Ale jak ściany zostały kartongipsem obite, to już się willa zrobiła :D
    Chciałabym taką chatę do remontu <rozmarzyla_sie>

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ