X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlinkujcie mi jakiego wiesiolka kupujecie?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Wybeczeć się trzeba, czy jest duży powód, czy mały powód, czy czasem go nie ma. Trzeba i już, bo emocje to my. Ale...

Znacie ten kawał:
    Optymista z pesymistą udają się na cmentarz w celu bliżej nieokreślonym. Przechodzą przez bramę cmentarną i ich oczom ukazuje się widok typowy dla tego miejsca. Optymista komentuje:
    − Tu chyba nie może być źle, tyle plusów dookoła i tak spokojnie.
    Pesymista jęczy:
    − Boże, jak okiem sięgnąć: same krzyże, i jak tu żyć?

Życzę OPTYMIZMU. Nic więcej. Żeby był, bo wtedy powolutku przychodzi wiara i wtedy ... :)

:*

madka, Edycik, midnight, Bratek lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko podkusiłaś, poszukam na allegro :) Piękne te loki i piękna Ty:)
    Wiesiołka chcesz na śluz?

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i jeszcze jedno. No muszę po prostu, bo takie piękne :)!

Pewnego wieczoru stary Indianin z plemienia Cherokee opowiadał swojemu wnukowi o walce, która toczy się w jego wnętrzu. Powiedział: "To walka pomiędzy dwoma wilkami. Jeden z nich jest zły: złość, żal, pretensje, pazerność, arogancja, poczucie winy, kłamstwa, zawiść, nieuczciwość, rozczulanie się nad sobą, pycha, wygórowane lub zbyt niskie poczucie własnej wartości, ego... Drugi jest dobry: radość, pokój, tolerancja, miłość, nadzieja, troska o innych, życzliwość, empatia, hojność, prawda, współczucie i wiara". Wnuk chwilę się nad tym zastanawiał, w końcu zapytał: "Który wilk wygrywa?". Stary Indianin odpowiedział po prostu: "Ten, którego karmię".

Edycik, madka, cinnamon cookie, midnight, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka dziękuje,a tak wiesiolka na śluz bym chciała.
    MamaTuśka kawały dobre.ten pierwszy mi sie podobał

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja kupowałam kiedyś w aptece ale w sumie za każdym razem inny, na jaki akurat promocja była ;) ale brałam jeszcze wtedy na poprawę stanu skóry a nie na poślizg ;)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Madka dziękuje,a tak wiesiolka na śluz bym chciała.
    MamaTuśka kawały dobre.ten pierwszy mi sie podobał

Bo ten drugi to nie kawał, tylko raczej przesłanie :)

Edycik, midnight lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik pw :)
    A co do wiesiołka to polecam wit b6 (8 tabletek dziennie, Paryzetka brała chyba 10 nawet). Tak jak wiesiołek nic nie działał i trzeba było uważać na owulke, tak po wit b6 ginka nie mogła się nadziwić ile mam śluzu :) I ja sama też byłam w szoku :)

Edycik, AgaL, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka to dziecka się przytul, wystarczający pluszaczek :) a co do śluzu to po wiesiołku też nie odnotowałam, a witaminy B nie próbowałam, chyba w następnym cyklu spróbuję bo w obecnej sytuacji po zabiegu poślizg słaby.

Edycik to dobrze, że się trochę uspokoiłaś i super lekarz że nawet domowy numer daje :)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to skóra i kości, a nie pluszaczek :P On wagowo nie mieści się już chyba w siatce centylowej. A uwierz mi, że zjada więcej niż ja czy mój m. :D

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wiesiołek nie pomagał. Śluz robił się wodnisty, nie rozciągliwy i wcale nie było go jakoś wiele. Magnez wydłużał cykle. Najbardziej pomogło jak przestałam się wspomagać. Tylko witaminy zalecone przez lekarza, z kwasem foliowym w składzie. Serio.

Jak nie ma wyaźnych wskazań lekarza, to nie boicie się, że się rozreguluje coś? Nie wiem..., qrka.

Edycik lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wit b6 na układ nerwowy :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    MamaTuśka wit b6 na układ nerwowy :)
    I przeciw komarom :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminke b6 biore już od kilku cykli po 6 tabletek dziennie.
    Ruby no jak podał swój nr domowy to byłam mega zaskoczona.

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka "tonący brzytwy się chwyta". I skoro przez pierwsze 5 m-cy nie udawało się całkowicie naturalnie, to będę robiła wszystko, żeby tylko spróbować zwiększyć szanse. Teraz będzie 10 podejście, kawał czasu. Każda inaczej podchodzi do macierzyństwa. Ja nie umiem sobie już z tym radzić

Edycik lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Wiemy ze jajniki masz troszke leniwe, ale sroka pomaga. Tak czy inaczj jak @ nadejdzie to ja bym brala clo tak jak lekarz kazal. Ten nowy dr moze chciec cie badac od poczatku, monitorowac itd, ale clo nie powinno zaszkodzic, dzisiaj jest juz 17 marca. Nie mysl o tym za duzo, bedziemy sie zastanawiac co zrobic jak @ nadejdzie.

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki :)
    dopiero udało mi się wejść bo rozleniwiliśmy się z M po obiedzie...i drzemka była :)
    Teraz muszę ogarnąć siebie, kuchnię...i znowu niedługo spanie :P

Powiem Wam...że planuje nam się super weekend majowy, do dzisiaj nie było pewne, a teraz już zarezerwowane - lecimy w 10 osób z Krakowa do Gdańska na 4 dni :D czkealiśmy aż bilety potanieją w ryanair. Lecą moi rodzice, moja siostra z m i córeczką, mój bratanek 5letni i teściowe siostry no i my - ostatnio imprezwaliśmy razem w sobotę i spontanicznie wymyśliśmy taki wyjazd. Jestem taka happy :D

madka, midnight, madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie w ciąży można latać ?:P bo pewnie jak taki wyjazd zaplanowałam to moment zajdę :P

madka, Paryzetka83, midnight, MamaTuśka, madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka super to przesłanie :)

Edycik mój Kotek to straszny indywidualista, nie jest taki przytulasty jak Twoje ;)

MamaTuśka, Edycik lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A właśnie w ciąży można latać ?:P bo pewnie jak taki wyjazd zaplanowałam to moment zajdę :P
    To ja w takim razie mówię, że nie można :P Los jest przekorny :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ