X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) myślałam, że będę miała dużo nadrabiania a tu cisza i spokój :) już świętami kobiety żyją :P

Test poszedł.... Słabo :P jednak mało się nauczyłam :D ale i tak mam zero szans... Praca od 1 kwietnia!!! Pogięło ich :/ wprost pytali kto nie pracuje bądź jest na wypowiedzeniu i pracował kiedyś w urzędzie i nazwisko... Żebym wiedziała, że tak to będzie wyglądać to bym nie poszła :/ szkoda czasu

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dobry wieczór :) myślałam, że będę miała dużo nadrabiania a tu cisza i spokój :) już świętami kobiety żyją :P

Test poszedł.... Słabo :P jednak mało się nauczyłam :D ale i tak mam zero szans... Praca od 1 kwietnia!!! Pogięło ich :/ wprost pytali kto nie pracuje bądź jest na wypowiedzeniu i pracował kiedyś w urzędzie i nazwisko... Żebym wiedziała, że tak to będzie wyglądać to bym nie poszła :/ szkoda czasu

no to szkoda zachodu na taką szopkę, Ale jedno doświadczenie więcej ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Ruby gratulacje <3 !!! Bardzo się cieszę, że Wam się udało i trzymam kciuki za resztę ;)
    DZIĘKUJĘ:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety leżeć i zdrowieć! :)

A mi towarzysz permanentne wkur...nie :/ długo jeszcze tak?

Dzisiaj się odprasowałam, jutro rano beta, potem praca z domu no i oprócz sernika to muszę jeszcze coś do upieczenia wymyślić :/

Wczoraj dzwoniła kuzynka i podobno bardzo źle jest z babcią do której miałam jechać ale zabieg mnie zatrzymał :( wczoraj jej się pogorszyło i nie wróży to niczego dobrego :/

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Chmureczka strasznie mi przykro....jeśli mogę spytac to który tydzień ?

Cinnamon no szkoda...wszystko po znajomości.. ? :/

Imię Róży zdrówka!

Wy tu o takich pysznościach, świeta za pasem...a mi zaczyna zgaga dokuczać...ale cieszę się , bo to chyba znaczy że wszystko idzie jak należy..?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wy tak kochacie mój nowy avatarek to ja się minęłam z powołaniem do szkoły plastycznej trzeba było mi iść a nie w zwierzętach grzebać.

Ruby, Edycik, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    jak wy tak kochacie mój nowy avatarek to ja się minęłam z powołaniem do szkoły plastycznej trzeba było mi iść a nie w zwierzętach grzebać.
    a kto jest na tym portrecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a kto jest na tym portrecie?
    no mła ;) Ze zdjęcia rysowałam x lat temu

Ruby, Edycik, midnight, madzikk lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i w sumie nie wiem czy jest dobrze... Miesiąc temu na usg lekarka w prawym jajniku widziała płyn, w lewym był jeszcze pęcherzyk. Stwierdziła owulację z dwóch jajników. Dzisiaj przy prawym jajniku też coś widziała, stwierdziła, że to raczej nie był płyn. Za jakiś czas, powiedziała, że zrobimy markery nowotworowe. Może to też być jelito przyklejone do jajnika. Ja właśnie zaczęłam panikować. Przepraszam, że każdej z Was nie odpiszę, ale psychicznie wysiadłam. Boję się.

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madko spokojnie to może być totalna błachostka tak jak kiedyś Edycik miała w macicy przez kilka cykli

Ruby, madka, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    no mła ;) Ze zdjęcia rysowałam x lat temu
    czadowe :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Jestem po wizycie i w sumie nie wiem czy jest dobrze... Miesiąc temu na usg lekarka w prawym jajniku widziała płyn, w lewym był jeszcze pęcherzyk. Stwierdziła owulację z dwóch jajników. Dzisiaj przy prawym jajniku też coś widziała, stwierdziła, że to raczej nie był płyn. Za jakiś czas, powiedziała, że zrobimy markery nowotworowe. Może to też być jelito przyklejone do jajnika. Ja właśnie zaczęłam panikować. Przepraszam, że każdej z Was nie odpiszę, ale psychicznie wysiadłam. Boję się.
    No wydaje mi się , że trochę niepotrzebnie nastraszyła, ale jak masz się bać i stresować to może niech cię od razu wyśle na te markery? wszystko będzie dobrze kochana :*

katiuszaa, madka lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, że to może być NIC, ale usłyszeć markery nowotworowe, to zwala z nóg. Następną wizytę mam 25 kwietnia.

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Niby wiem, że to może być NIC, ale usłyszeć markery nowotworowe, to zwala z nóg. Następną wizytę mam 25 kwietnia.
    staraj się do tego czasu nie przyciągać negatywnych myśli, może w tym cyklu to coś zniknie? wchłonie się... a jak nie to przy kolejnej wizycie poproś o te markery żeby dłużej nie stresować, ale mam nadzieję, że skierowanie jednak nie będzie potrzebne...

madka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie zapomniałam wam napisać, jednak są fajni i życzliwi ludzie, napisałam na takiej grupie mam z mojego miasta czy ktoś ma do odsprzedania lutkę i dzisiaj już odebrałam dwie paczki podjęzykowej za czekoladę i jedną paczkę dowcipnej za dwie kinder niespodzianki :) fajnie jest jak ludzie sobie pomagają ;)

chmurreczkaa, katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie, midnight, madzikk lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* Postaram się ulokować myśli na 9,9 mm pęcherzyku i telepatycznie namawiać go do rośnięcia i pęknięcia w najbardziej dogodnym momencie.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a właśnie zapomniałam wam napisać, jednak są fajni i życzliwi ludzie, napisałam na takiej grupie mam z mojego miasta czy ktoś ma do odsprzedania lutkę i dzisiaj już odebrałam dwie paczki podjęzykowej za czekoladę i jedną paczkę dowcipnej za dwie kinder niespodzianki :) fajnie jest jak ludzie sobie pomagają ;)
    Coraz mniej takich, ale jakie to miłe

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu dziś spokojnie.

Ja po wizycie u rodzinnego, L4 na cały przyszły tydzień więc będę się byczyć w domu :) Pół dnia dziś przespałam.

Madka - nie dziwię się, że się wystraszyłaś, ale jak znam życie to będzie jakaś totalna błahostka. Nie rozumiem dlaczego tak Ci powiedziała, a nie kazała od razu tych markerów robić, teraz miesiąc czasu będziesz się stresować, w niczym Ci to nie pomoże, a tylko może zaszkodzić w starankach. Niepoważni Ci lekarze.

Midnight - to były same początki, w szóstym tyg. przestał się płód rozwijać. Teraz na wizycie liczyli, że będzie już serduszko, a tu taka nowina :( Szkoda mi ich bardzo, naprawdę po tylu latach starań to był wyczekany i wymodlony cud. Ja wiem, że tak się zdarza, nawet bardzo często, ale oni przeszli już 6 nieudanych inseminacji, próbowali już wszystkiego poza invitro, robili badania genetyczne, drożność i wszystko co trzeba. Nie ma u nich żadnych przeciwskazań, mają potencjał rozrodczy zdaniem lekarzy, a jednak cały czas lipa. Mam nadzieję, że teraz coś drgnęło, szybko uda im się kolejny raz. Podziwiam moją przyjaciółkę, jest bardzo silna, cały czas ma wiarę, że się uda.

madka lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka
    Bedzie dobrze! :*

Ja juz w lozku z ksiazka i z kotem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 21:49

madka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wielkie gratki adminko :)

Madka spokojnie, USG dokladnie nie pokaże, co tak siedzi. Może się okazać przy następnym USG, że nic nie ma. Ja markery robiłam przy mięśniaku. Spokojnie.

madka lubi tę wiadomość

‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ