X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Alleluja!
    Życzę Wam radości, spokoju i wielu zwycięstw, jak to z Wielkiej Nocy.
    :)

wow już 12 tydzień,kiedy masz prenatalne? może już zobaczysz płeć :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :) U mnie Święta mijają pod znakiem obżarstwa :) W czwartek mam dietetyka, więc ostatni moment na to by sobie pofolgować :)

A jak u Was?

My nadrabiamy <3, choć z owulki pewnie będą nici, ale dla samej przyjemności fajnie :) Jakoś libido mi się zwiększyło :)

Mokrego dyngusa Dziewczynki ;)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry w lany poniedziałek :) my dziś z M.pospaliśmy do 9
    już się troszkę denerwuję przed jutrzejszą wizytą :)

Idę robić sniadanko kochane :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Jak tam dziewczyny zlal juz was ktos wodą bo ja juz sie raz przebieralam :-)

Edycik bez stresu będzie dobrze. Na razie delektuj sie świętami :-*

Chmureczka i tak właśnie powinno być ze nie mysli sie o dniach plodnych czy nie tylko sie <3 z przyjemności u mnie tak jest od 4 miesięcy ponieważ i tak wiemy ze nici z owulki.

U mnie również obrzarstwo jak nie wiem a do tego kilka nie przyjemnych spraw wyszło i tak malo swiateczny klimat jest u nas w rodzinie ale staramy sie nie załamywać :)
    Życzę wam udanego lanego poniedziałku i jeszcze jednego dnia rozpusty :-)

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• midnight Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kjopa dobrze że udało Ci się ''wynegocjować '' wiekszą kasę w pracy :) czasem wystarczy ich postraszyć odejściem :)

U nas młoda od zająca dostała jak zwykle pełno słodyczy...ale tez od taty zająca pociąg :)
    Z bajek to Frozen oczywiście rządzi :) ale też Zaplątani :) i jej wysokość zosia :)

Kasiu mam nadzieję ze sprawy szybko się ułożą

Mam nadzieję ze wszystkie jesteście objedzone i mokre ;P wesołych świąt !!

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u nas pogoda śliczna słoneczko świeci:-) obżarliśmy się ponad miarę, chyba trzeba wiosenny spacer zaliczyć:-)
    Aha test robiłam biało aż razi po oczach, nawet odczekałam więcej niż przepusowe 5 min. Licząc że po 5 min. Pojawi się fałszywie pozytywny wynik ale też lipa, więc następne szczanko czwartek, piątek w terminie@:-) i przykładam się uczciwie do następnego cyklu:-)
    Miłego dnia:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo,

My już po kościele i po obiadku :)

Imię no to liczę na przyłożenie się w nowym cyklu, takie na maksa :)

Mid- no przejedzona już chyba bardziejbyć nie mogę, a miałam wystartować z ciążą w niższej wadze, ale chyba nie pykło ;)

Kasiu no to życzę w tym ostatnim świątecznym dniu nieco lepszej atmosfery świątecznej, a jeśli nie z całą rodziną to chociaż z tą najbliższą którą masz przy sobie na codzień :)

Pogoda u nas cudna także spacerek obowiązkowo trzeba zaliczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 13:32

midnight, Imię_Róży, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam świątecznie :)

wczoraj u rodziców pojadłam i podrinkowałam ;)

dziś juz w lesie na długim spacerze bylismy, młoda nazbierala caly bukiet kwiatków :)
    zjedlismy barszcz z uszkami i nikt nie chce drugiego dania, heh, przejedzenie
    pozniej mamy isc do cioci :)

Ruby
    przyjmij mnie do przyjaciołek, to wysle ci fotkę :)
    córa ucieszyła sie z prezentu od zajączka? ;)

ja w I ciazy startowałam z 62 kg :/

Imie Rozy
    no to liczymy na Ciebie w kolejnym cyklu ;)

piję herbatkę z pokrzywy, podobno pobudza produkcję progesteronu w II fazie
    wiecie coś na ten temat ?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce gotowe :)

No to i tak masz nieźle bo tylko 2 kg różnicy o ile dobrze pamiętam :)
    Ja mam więcej na plusie, ale tyle samo jak w pierwszej ciąży i wtedy wyglądałam jak słoń pod koniec...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 14:30

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmarł x.Jan Kaczkowski(*).

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które się orientują mam pytanie, czy mogę sobie zmienić luteinę dopochwową na tę pod język?
    Obecnie posiadam obie w domu i aplikuję 1 X 150 dopochwowo na noc i w południe 1 x 50 pod język. Czuje lekkie pieczenie i jestem pewna ,że podrażania mnie aplikowanie luteiny czy mogę brać zamiast tego 3 x 50 pod język na noc?

• midnight Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie wiem...ja mam na noc 1x100 dopochwowo, podobno ta dopochwowa jest skuteczniejsza...tak mi kiedyś moja powiedziała. Więc nie wiem jak Ci poradzić..

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mid, no niepotrzebnie sama sobie zwiększyłam, bo zaczynałam od 100, ale czekałam 3 dni na ten wynik progesteronu i bałam się , że jest niski jak zawsze wynik i sama sobie zwiększyłam. Teraz chyba nie można zmniejszać i chcę jakoś te dwie aplikacje na noc zastąpić pod język :/

Może Bratek wie? Bratku ratuj... :)

edit: zamieniłam dzisiaj i wzięłam 3 tabsy 50 pod język. Wolę tak niż jakby miało mnie znowu "tam" coś złapać. Przy progesteronie 40 jaki miałam na niższej dawce nie powinno to zaszkodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 20:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby

na luteinie się też nie znam :/
    masz wiadomość ;)

nalożyłam na stopy maskę złuszczające skarpetki i musze teraz siedzieć na tyłku przez godzinę :D

jutro jeszcze urlop, wybieramy się we trójkę na zakupy do większego CH ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ruby

na luteinie się też nie znam :/
    masz wiadomość ;)

nalożyłam na stopy maskę złuszczające skarpetki i musze teraz siedzieć na tyłku przez godzinę :D

jutro jeszcze urlop, wybieramy się we trójkę na zakupy do większego CH ;)

jestem szybki bil i już odpisałam :D

a zakupów zazdraszczam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak samopoczucie Ruby ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    jak samopoczucie Ruby ? ;)
    no oprócz ciągłego wk....wienia i bolących piersi to żadnych innych objawów :)
    m się pluje , że jestem na niego cięta i cały czas mu dogryzam, ale to jest silniejsze ode mnie :P

Luccecita, chmurreczkaa, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwile sprawdzić co u Was i zaraz spać :)

Ruby ta lutka spod języka gorzej się wchłania niż ta dopochwowa, nie próbuj jej rozgryzać czy połykać, niestety długo się rozpuszcza. Nie wiem jakie dawki aplikuje się w ciąży, ale ja nigdy nie brałam większej dawki w wersji pod język niż 50 3xdziennie. Na raz tyle na pewno nie dasz rady, bo tabletka ciężko się rozpuszcza. W każdym razie możesz je stosować wymiennie, choć ta dopochwowa jest zdaniem wielu lekarzy lepsza.

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a może bierz 3 razy dziennie 50 pod język? Tą samą dawkę dostarczysz, a nie będziesz się mordować z tymi tabletkami. Nie cierpię ich smaku i tego, że godzinę się rozpuszczają, a poza tym jest dużo mniejsza wchłanialność z tego co się orientuję, dlatego lekarze bardziej polecają tą dopochwową.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i już po świetach

Ja już w pracy bo dziś 6-14 a potem wizyta u dr.Markuszewskiego.
    Wczoraj po obiedzie u Teściów leniuchowałam z M.przed tv jeszcze lany poniedziałek sobie zrobilismy <3 a wodnistego śluzu mam co nie miara :P

Jak tam po świetach? Ja od jutra na basen.
    Aguś jak wyjazd?
    Majjusia owulka juz była?
    Lucc ale Ci ładnie się tempka trzyma :) Zazdroszczę urlopu na dziś.
    Imię Róży czekamy na następne szczanko na patyka.
    Ruby z lutką niestety nie pomogę.

Imię_Róży lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ