X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Katiuszka u mnie też chyba owu zgra się z księżycem więc nie ma bata - musi nam się udać!!! :D
    a wahadełko to gips? co powiedziało tobie? :D

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi w coś wierzyć :P
    Podchodzę sceptycznie, ale kto wie, czy to ma jakieś znaczenie? :P Może akurat?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w aptece po eutyrox i na kolejny cykl zamówiłam sobie te plastry borowinowe :) Do tego zioła Sroki i może księżyc nie będzie musiał być w odpowiedniej fazie, a mimo wszystko się uda? Jeszcze zobaczymy co lekarz powie mężowi w czwartek odnośnie tego gronkowca, czy będziemy mogli <3 czy będzie zakaz i jednak nici z cyklu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 17:51

majju lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Byłam dziś w aptece po eutyrox i na kolejny cykl zamówiłam sobie te plastry borowinowe :) Do tego zioła Sroki i może księżyc nie będzie musiał być w odpowiedniej fazie, a mimo wszystko się uda? Jeszcze zobaczymy co lekarz powie mężowi w czwartek odnośnie tego gronkowca, czy będziemy mogli <3 czy będzie zakaz i jednak nici z cyklu...
    Mnie się już seks po nocach śni bo m się boi bo mam tę cystę i lekarz mówił żeby się nie stresować ale jak zapytałam o współżycie to niby można ale żeby nie pękła i powiedział, że mam sama zdecydować... i bądź tu mądry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 17:56

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby lepiej popytaj lekarza Kochana, ale jeśli nie ma przeciwwskazań, to możesz spróbować poćwiczyć :)

Dziewczyny przeszłam dzisiaj samą siebie z tym obiadem, aż się muszę pochwalić :P Chociaż to mi się udało :D Właśnie wszamaliśmy piersi z kurczaka owinięte w bakłażana i zapieczone w sosie pomidorowym, a wszystko zrobione na sposób grecki, czyli z ziołami, suszonymi pomidorami w płatkach, czosnkiem i cynamonem :) Taaaka pycha, mówię Wam :D Aż mi się przypomniała nasza grecka podróż poślubna...

majju, Edycik, chmurreczkaa, cinnamon cookie, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

👩37 lat 🧑40 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
    3.12 - drugie prenatalne dalej super - 380 g 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon 🩵
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - ivf

starania od 2014

preg.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka a ja myślę, że to wszystko co napisałaś się uda! I wierzę w to mocno!

Ruby a jak to było z tym wahadełkiem? Bo się nie dokopię teraz do tego a bym zobaczyła co u mnie wychodzi :)

Smerfie... aż się obśliniłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 18:04

Smerfelinka lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mam różowe testy z all.bólu jajnika ani nic nie ma i obstawiam ze moja owulka bedzie ale za tydzień.

Poki co wypilismy z M butelke wina i podsypiamy.Pogoda koszmarna.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny, "o co kaman" z tym wahadełkiem bo chyba nie jestem w temacie?

Smerfie, pyszny obiadek :)
    Ja dziś jadłam łososia pieczonego w piekarniku z sałatką. Też dobre, ale dalej jestem głodna :P

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a wahadełko to gips? co powiedziało tobie? :D
    Kurka wodna już nie pamiętam :D w ogóle to ja nie pamiętam czy robiłam hahah ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z roboty mogę zacząć weekend ;)
    Dzięki dziewczyny w wiarę ale u mnie zawsze jak sobie coś wymyślę że tak byłoby idealne los daje mi po tyłku i mówi że on to widzi zupełnie inaczej i stąd moje negatywne myśli. Ale tak jak mówicie trzeba myśleć pozytywnie więc na razie przynajmniej do wtorku zamierzam. We wtorek doktorek ściągnie mnie na ziemie.

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kurka wodna już nie pamiętam :D w ogóle to ja nie pamiętam czy robiłam hahah ;)
    to rób teraz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    No właśnie dziewczyny, "o co kaman" z tym wahadełkiem bo chyba nie jestem w temacie?

Smerfie, pyszny obiadek :)
    Ja dziś jadłam łososia pieczonego w piekarniku z sałatką. Też dobre, ale dalej jestem głodna :P
    Ruby kiedyś pisała pierzesz pierścionek który najczęściej nosisz (obrączkę) zawieszają na włosie. Zadajesz jakieś pytanie: W jakim miesiącu urodzę, ile będę miała lat jak urodzę itp. Wahadełko ustawiasz nad szklanką do połowy wypełnioną wodę i liczysz ile razy uderzy o szklankę. Ilość uderzeń daje Ci wynik

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Katiuszka, jutro się pobawię jak będę sama w domku ;) Albo dziś wieczorem jak mężuś na nockę pojedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby kiedyś pisała pierzesz pierścionek który najczęściej nosisz (obrączkę) zawieszają na włosie. Zadajesz jakieś pytanie: W jakim miesiącu urodzę, ile będę miała lat jak urodzę itp. Wahadełko ustawiasz nad szklanką do połowy wypełnioną wodę i liczysz ile razy uderzy o szklankę. Ilość uderzeń daje Ci wynik

o to to tak. Ale pytania dokładnie postawione np: za ile miesięcy zajdę w ciążę? albo w jakim miesiącu zajdę itp ;)

i druga opcja nad ręką się macha ale wtedy pokazuje ilość dzieci i rodzaj płci.
    Zawieszasz tak samo nad dłonią i ono zacznie się kołysać jesli kołysze się jak koło to dziewczynka jeśli po lini prostej to chłop ;)

chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby o 20 na Polsacie Kraina Lodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ruby o 20 na Polsacie Kraina Lodu :)
    Kurde m będzie o 20.30 ręczną oglądał więc odpada :/ nawet młodej nie mówię bo będzie zła :P ale najwyżej jej ściągnę na pamięć i u niej puszczę :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    i druga opcja nad ręką się macha ale wtedy pokazuje ilość dzieci i rodzaj płci.
    Zawieszasz tak samo nad dłonią i ono zacznie się kołysać jesli kołysze się jak koło to dziewczynka jeśli po lini prostej to chłop ;)

To u Ciebie Ruby chłopczyk czy dziewczynka? Zobaczymy czy się sprawdzi :P

• madzikk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a mozna przy wahadelku trzymac lokiec na stole? Inaczej wydaje mi sie ze bedzie sie bujac we wszysykie strony i nigdy nie zatrzyma:)

Dziewczyny zrobilam dwa zamowienia:
    3 x ziola klimuszki po 450g ((Dzieki Ciastko, wiesz moze czy mozna zaczac od polowy cyklu? Chodzi o cykl odpuszczony)
    Apteka- acard, castagnus, plastry borowinowe, b6 i tran :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:20

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    To u Ciebie Ruby chłopczyk czy dziewczynka? Zobaczymy czy się sprawdzi :P
    od dawna już mi pokazało dziewczynkę pierwsze, a potem chłopca. Jeszcze jak byłam z młodą w ciąży to już mi pokazało dziewuszkę ;) chciałam trójkę ale tylko dwójka mi się pokazuje :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ruby a mozna przy wahadelku trzymac lokiec na stole? Inaczej wydaje mi sie ze bedzie sie bujac we wszysykie strony i nigdy nie zatrzyma:)

Dziewczyny zrobilam dwa zamowienia:
    3 x ziola klimuszki po 450g ((Dzieki Ciastko, wiesz moze czy mozna zaczac od polowy cyklu?)
    Apteka- acard, castagnus, plastry borowinowe, b6 i tran :)
    tak można bo wtedy nie drgasz ręką , a przynajmniej bardziej stabilna jest :)

edit: ale czasem trzeba czekać zanim się rozbuja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:22

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ