X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż jestem ciekawa czy się sprawdzi ;)

Madzik a te zioła Klimuszki to też na jajowody prawda? Myślicie, że można je pić razem ze Sroką czy to już przesada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:22

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    aż jestem ciekawa czy się sprawdzi ;)

Madzik a te zioła Klimuszki to też na jajowody prawda? Myślicie, że można je pić razem ze Sroką czy to już przesada?

robiłam to w listopadzie chyba z koleżanką i śmiałam się, że kurde marzec...strasznie późno, musi się wcześniej udać :D potem mówię po zabiegu bartolina kurde ale oszustwo teraz to na pewno się nie uda bo ledwo wycięli jeszcze się nie zregenerowałam i bach :D nie wiem czy to zbieg okoliczności czy coś w tym jest ale ciekawa sprawa ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, też sobie powróźę, ale jak się okaże, że zaciążę dopiero w grudniu to się załamię :) Jeszcze żebym miała pewność, że to w tym roku będzie :/

AgaL lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Ciekawe, też sobie powróźę, ale jak się okaże, że zaciążę dopiero w grudniu to się załamię :) Jeszcze żebym miała pewność, że to w tym roku będzie :/
    Potraktuj to z przymrużeniem oka...wyjdzie szybko napalisz się i pozytywnie nastawisz, nie wyjdzie olej to tylko wróżba , to ty dyktujesz warunki a nie wahadło :)
    albo uznamy , że pewnie źle to zrobiłaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Potraktuj to z przymrużeniem oka...wyjdzie szybko napalisz się i pozytywnie nastawisz, nie wyjdzie olej to tylko wróżba , to ty dyktujesz warunki a nie wahadło :)
    albo uznamy , że pewnie źle to zrobiłaś ;)
    powiedziała ta której wszystko idzie zgodnie z wahadłem i nawet księzyc jej sprzyja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    powiedziała ta której wszystko idzie zgodnie z wahadłem i nawet księzyc jej sprzyja ;)
    hehe tak wyszło...też czekałam kilka miesięcy zanim wróżba się spełni :D

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz się jaram. Zadałam najpierw pytanie w jakim miesiącu dowiem się, że jestem w ciąży i wyszedł kwiecień. Potem w jakim miesiącu urodzę pierwsze dziecko no i wyszedł grudzień... a jak ile będę miała dzieci to stuknęło dwa razy... i weź tu się człowieku nie napalaj... mimo tego że nie wierzę w takie rzeczy ;)

chmurreczkaa, Ruby, midnight, katiuszaa, Kjopa3, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kasia1407, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    hehe tak wyszło...też czekałam kilka miesięcy zanim wróżba się spełni :D
    ale się spełniły i to jest naj ważniejsze w tym momencie ;) Szefowa już zaciążyła i zaraz cała drużyna wierdźm Ruby ruszy za nią a wtedy całkowicie przeniesiemy się na fiolet ;)
    Ps. Kjopa jesteś następna w kolejce

Ruby, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    No to teraz się jaram. Zadałam najpierw pytanie w jakim miesiącu dowiem się, że jestem w ciąży i wyszedł kwiecień. Potem w jakim miesiącu urodzę pierwsze dziecko no i wyszedł grudzień... a jak ile będę miała dzieci to stuknęło dwa razy... i weź tu się człowieku nie napalaj... mimo tego że nie wierzę w takie rzeczy ;)
    ooo to teraz będziemy mieć potwierdzenie, ale się napaliłam teraz!

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na pewno nie bardziej niż ja :D

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby na pewno nie bardziej niż ja :D
    a pytałaś za ile miesięcy czy w jakim miesięcu urodzisz?

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim miesiącu i wymieniałam. Od razu jak mi wyszedł grudzień to sprawdziłam w kalkulatorze i wyszedł 29 grudnia :)

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    W jakim miesiącu i wymieniałam. Od razu jak mi wyszedł grudzień to sprawdziłam w kalkulatorze i wyszedł 29 grudnia :)
    Kurde jeszcze tyle czekać do testu :P patrzyłam na wykres aż z tego wszystkiego :D

edit: pytałam o to za ile bo ja tak potwierdzałam jeszcze "za ile miesięcy urodzę" bądź "...zajdę w ciążę" i stuknęł mi te kilka razy do marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 20:47

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde widzę, że ustawia się długa kolejka na fioletową, ja grzecznie poczekam na swoją kolej :) Kiedyś się w końcu musi udać :)

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też chciałam potwierdzić bo najpierw zapytałam w jakim miesiącu i wyszedł kwiecień. Mam nadzieję, że chodzi o ten rok :D a do testowania jeszcze dalekooo.
    Przed chwilą dzwoniła moja mama z życzeniami i oczywiście życzyła mi dzieciątka. I jak zwykle się popłakała ;)

Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja właśnie też chciałam potwierdzić bo najpierw zapytałam w jakim miesiącu i wyszedł kwiecień. Mam nadzieję, że chodzi o ten rok :D a do testowania jeszcze dalekooo.
    Przed chwilą dzwoniła moja mama z życzeniami i oczywiście życzyła mi dzieciątka. I jak zwykle się popłakała ;)
    a co to dzisiaj za święto?
    mogłaś jej powiedzieć, że spokojnie za jakiś tydzień się pochwalisz bo tak ci wahadełko powiedziało ;)

ps: no ja też mam nadzieję, że to ten rok ;) ale jak jest księżyc i wahadło to chyba o ten chodzi :)

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imieniny mam ;)
    Księżyc zgadzał się dopóki mi się ostatni cykl nie wydłużył ale nic tam ;)
    Chmureczko myślę, że nikt nie będzie protestował nawet gdybyśmy WSZYSTKIE się w tym miesiącu przeniosły na fioletową ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju mi dzisiaj mama mówiąc że szwagierka jest zdrowa powiedziała żeby się nie martwiła bo też się w końcu doczekam no i się poryczałam. Dobrze że klient żaden nie wszedł

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju wszystkiego dobrego imieninowego!!! Samych pomyślności, sprawdzenia się przepowiedni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Imieniny mam ;)
    Księżyc zgadzał się dopóki mi się ostatni cykl nie wydłużył ale nic tam ;)
    Chmureczko myślę, że nikt nie będzie protestował nawet gdybyśmy WSZYSTKIE się w tym miesiącu przeniosły na fioletową ;)
    A to wszystkiego dobrego ;)

No wiadome, im więcej tym lepiej, trzeba statystyki podkręcić ;)

‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ