X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż jestem ciekawa czy się sprawdzi ;)

Madzik a te zioła Klimuszki to też na jajowody prawda? Myślicie, że można je pić razem ze Sroką czy to już przesada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:22

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    aż jestem ciekawa czy się sprawdzi ;)

Madzik a te zioła Klimuszki to też na jajowody prawda? Myślicie, że można je pić razem ze Sroką czy to już przesada?

robiłam to w listopadzie chyba z koleżanką i śmiałam się, że kurde marzec...strasznie późno, musi się wcześniej udać :D potem mówię po zabiegu bartolina kurde ale oszustwo teraz to na pewno się nie uda bo ledwo wycięli jeszcze się nie zregenerowałam i bach :D nie wiem czy to zbieg okoliczności czy coś w tym jest ale ciekawa sprawa ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, też sobie powróźę, ale jak się okaże, że zaciążę dopiero w grudniu to się załamię :) Jeszcze żebym miała pewność, że to w tym roku będzie :/

AgaL lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Ciekawe, też sobie powróźę, ale jak się okaże, że zaciążę dopiero w grudniu to się załamię :) Jeszcze żebym miała pewność, że to w tym roku będzie :/
    Potraktuj to z przymrużeniem oka...wyjdzie szybko napalisz się i pozytywnie nastawisz, nie wyjdzie olej to tylko wróżba , to ty dyktujesz warunki a nie wahadło :)
    albo uznamy , że pewnie źle to zrobiłaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Potraktuj to z przymrużeniem oka...wyjdzie szybko napalisz się i pozytywnie nastawisz, nie wyjdzie olej to tylko wróżba , to ty dyktujesz warunki a nie wahadło :)
    albo uznamy , że pewnie źle to zrobiłaś ;)
    powiedziała ta której wszystko idzie zgodnie z wahadłem i nawet księzyc jej sprzyja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    powiedziała ta której wszystko idzie zgodnie z wahadłem i nawet księzyc jej sprzyja ;)
    hehe tak wyszło...też czekałam kilka miesięcy zanim wróżba się spełni :D

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz się jaram. Zadałam najpierw pytanie w jakim miesiącu dowiem się, że jestem w ciąży i wyszedł kwiecień. Potem w jakim miesiącu urodzę pierwsze dziecko no i wyszedł grudzień... a jak ile będę miała dzieci to stuknęło dwa razy... i weź tu się człowieku nie napalaj... mimo tego że nie wierzę w takie rzeczy ;)

chmurreczkaa, Ruby, midnight, katiuszaa, Kjopa3, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kasia1407, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    hehe tak wyszło...też czekałam kilka miesięcy zanim wróżba się spełni :D
    ale się spełniły i to jest naj ważniejsze w tym momencie ;) Szefowa już zaciążyła i zaraz cała drużyna wierdźm Ruby ruszy za nią a wtedy całkowicie przeniesiemy się na fiolet ;)
    Ps. Kjopa jesteś następna w kolejce

Ruby, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    No to teraz się jaram. Zadałam najpierw pytanie w jakim miesiącu dowiem się, że jestem w ciąży i wyszedł kwiecień. Potem w jakim miesiącu urodzę pierwsze dziecko no i wyszedł grudzień... a jak ile będę miała dzieci to stuknęło dwa razy... i weź tu się człowieku nie napalaj... mimo tego że nie wierzę w takie rzeczy ;)
    ooo to teraz będziemy mieć potwierdzenie, ale się napaliłam teraz!

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na pewno nie bardziej niż ja :D

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby na pewno nie bardziej niż ja :D
    a pytałaś za ile miesięcy czy w jakim miesięcu urodzisz?

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim miesiącu i wymieniałam. Od razu jak mi wyszedł grudzień to sprawdziłam w kalkulatorze i wyszedł 29 grudnia :)

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    W jakim miesiącu i wymieniałam. Od razu jak mi wyszedł grudzień to sprawdziłam w kalkulatorze i wyszedł 29 grudnia :)
    Kurde jeszcze tyle czekać do testu :P patrzyłam na wykres aż z tego wszystkiego :D

edit: pytałam o to za ile bo ja tak potwierdzałam jeszcze "za ile miesięcy urodzę" bądź "...zajdę w ciążę" i stuknęł mi te kilka razy do marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 20:47

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde widzę, że ustawia się długa kolejka na fioletową, ja grzecznie poczekam na swoją kolej :) Kiedyś się w końcu musi udać :)

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też chciałam potwierdzić bo najpierw zapytałam w jakim miesiącu i wyszedł kwiecień. Mam nadzieję, że chodzi o ten rok :D a do testowania jeszcze dalekooo.
    Przed chwilą dzwoniła moja mama z życzeniami i oczywiście życzyła mi dzieciątka. I jak zwykle się popłakała ;)

Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja właśnie też chciałam potwierdzić bo najpierw zapytałam w jakim miesiącu i wyszedł kwiecień. Mam nadzieję, że chodzi o ten rok :D a do testowania jeszcze dalekooo.
    Przed chwilą dzwoniła moja mama z życzeniami i oczywiście życzyła mi dzieciątka. I jak zwykle się popłakała ;)
    a co to dzisiaj za święto?
    mogłaś jej powiedzieć, że spokojnie za jakiś tydzień się pochwalisz bo tak ci wahadełko powiedziało ;)

ps: no ja też mam nadzieję, że to ten rok ;) ale jak jest księżyc i wahadło to chyba o ten chodzi :)

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imieniny mam ;)
    Księżyc zgadzał się dopóki mi się ostatni cykl nie wydłużył ale nic tam ;)
    Chmureczko myślę, że nikt nie będzie protestował nawet gdybyśmy WSZYSTKIE się w tym miesiącu przeniosły na fioletową ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju mi dzisiaj mama mówiąc że szwagierka jest zdrowa powiedziała żeby się nie martwiła bo też się w końcu doczekam no i się poryczałam. Dobrze że klient żaden nie wszedł

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju wszystkiego dobrego imieninowego!!! Samych pomyślności, sprawdzenia się przepowiedni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Imieniny mam ;)
    Księżyc zgadzał się dopóki mi się ostatni cykl nie wydłużył ale nic tam ;)
    Chmureczko myślę, że nikt nie będzie protestował nawet gdybyśmy WSZYSTKIE się w tym miesiącu przeniosły na fioletową ;)
    A to wszystkiego dobrego ;)

No wiadome, im więcej tym lepiej, trzeba statystyki podkręcić ;)

‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ