Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:-) wreszcie piszę z lapka, bo z fona mi nie idzie:-) upisałam długiego posta i wkleiło mi tylko jedno zdanie.
Ruby jeszcze raz gratulujęsuwaczek w dechę
Ja mam 9 dc a owulki ani widu ani słychu:-PP o tej porze to chociaż śluz miałam a tu susza, testy owu blade krechy, mnie chyba ta wit. b6 nie służy;-))
Chmurreczkaa jakie wróżby bo ja nie w temacie???
W pracy mam sajgon, sezon budowlany się rozkręca, na razie przetargi i pomiary w terenie ale już czuję w kościach zmęczenie.
Dzisiaj mimo niedzieli jadę do pracy spotkanie z mieszkańcami w sprawie budowy oczyszczalni już mam stresa;-(...za to wtorek wolny to coś sie poudzielam na forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:03
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Nieee no nie, ja się tak nie bawię... jak zapytałam za ile miesięcy zajdę to stuknęło 10 razy a jak zapytałam w którym miesiącu roku to tak się rozpędziło że przy 16 stuknięciu zwątpiłam
pozostaje mi liczyć na księżyc
hahah
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Nieee no nie, ja się tak nie bawię... jak zapytałam za ile miesięcy zajdę to stuknęło 10 razy a jak zapytałam w którym miesiącu roku to tak się rozpędziło że przy 16 stuknięciu zwątpiłam
pozostaje mi liczyć na księżyc
hahah
albo swojego przeczucia
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Ja obiadek mam gotowy kobitki
nacieszliliśmy się z M.sobą
a od teściów za pomoc dostałam torebkębardzo się cieszę i chwalę się of course
http://static.pokazywarka.pl/i/6495846/725848/torba.jpg
CInnamonku trzymaj się lepiej swojego przeczucia niż wróżenia
Kjopa i jak noga M.?
Ruby a jak się czujesz? są już jakieś objawy ciążowe typowo?chmurreczkaa, cinnamon cookie, Kjopa3, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość
-
A ja się właśnie z moim Mężem pokłóciłam, o kasę
Wyskoczył mi, że trzeba w tym miesiącu trochę zaskórniaków ruszyć, a ja się cholernie wściekłam. On mi na to, że przecież jesteśmy po wypłacie i jest kasa, a rachunki już mamy popłacone. Nie wziął tylko pod uwagę, że brakuje nam 5400zł, żeby oddać przyjaciółce. Udzieliła nam pożyczki jak kupowaliśmy końcem roku nowe auto i teraz do czerwca mamy jej oddać, a tyle brakuje. Co za chłop, nic z tego nie zrozumiał, stwierdził, że jestem histeryczka i tyle. Ja nie wiem, czy on myśli, że te pieniądze na drzewie rosną????!!! Najbardziej się wkurwiłam, jak powiedział, że najwięcej kasy idzie na lekarzy itd., że możemy na chwilę odpuścić. Wybuchłam, że jak mu się nie podoba to mogę sobie z kimś innym zrobić dzieci, bo to jest dla mnie priorytet i teraz mamy po niedzieli
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
chmurreczka, współczuję kłótni
Zwłaszcza tekst o wydatkach na lekarzy - poniżej pasa ;/
Btw - ciekawe, ale w mojej rodzinie raczej to faceci mocniej trzymają kasę, niż babki(tzn. nikt nie trwoni, nie ma zwyczaju biegania po sklepach etc., ale mimo i tak widać różnicę).
midnight, a'propos cukrów.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,103132,13712449,Cukrzyca_ciazowa__Nie_martw_sie___HISTORIE_MAM_.html
"Okazywało się, że o ile jednej z nas służy chleb żytni, o tyle druga może jeść tylko najzwyklejsze bułki z państwowej piekarni."
Ano właśnie - uroki indywidualnych reakcji organizmu
Oooo, widzę, że w sumie, to nie zmieściłłam się z dwiema wartościami
http://www.mp.pl/cukrzyca/lista/show.html?id=104976
Bo w 120 minut po miałam 103, czyli poleciałam dla odmiany poniżej norm - ach, ta moja urocza hipoglikemia
Btw-strasznie mi ta próba rozbujała wszystko, wrrrr
P.S. Oooo, czyli by się zgadzało - że coś mi się zdaje, iż to "chuchanie i dmuchanie" musi być wpisane nie tylko z ogólną dbałość o zmniejszenie ryzyka powikłań u noworodka, ale też zapewne zapobieganie późniejszym atrakcjom u matki:
http://www.mp.pl/cukrzyca/cukrzyca/inne/show.html?id=66438
"Wystąpienie cukrzycy ciążowej stanowi swego rodzaju sygnał ostrzegawczy dla kobiety – wskazuje, że organizm ma predyspozycję (najprawdopodobniej genetyczną) do zaburzeń gospodarki cukrowej. Oznacza to, że w przyszłości może się u niej rozwinąć cukrzyca typu 2. Na posiadane geny nie mamy wpływu, możemy jedynie modyfikować tzw. czynniki środowiskowe. Jedynym sposobem zapobiegania wystąpieniu cukrzycy typu 2 czy opóźnienia jej rozwoju jest zdrowy tryb życia, czyli utrzymywanie prawidłowej masy ciała, regularna aktywność fizyczna i właściwe żywienie."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Edycik, a może owu będzie jutro? Mi zazwyczaj na dzień przed tak tempka spada. Kup porządny test i zobacz jutro, choć ja testom tak czy siak nie ufam, mnie wprowadzały w błąd.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Kochane. Chyba się jeszcze nawet nie przywitałam.
Byłam w pracy na targach do 17, potem do kościoła i dopiero mam chwilę żeby odetchnąć
Edycik Ty działaj działaj! Na którą jutro wizyta?
Ruby jak się czujesz? ciężarówkowo?
Chmureczko ajajwspółczuję spinki z mężem
Edycik lubi tę wiadomość
-
Edycik testy moga klamac a jak tempka poszla dzisiaj w dol to jutro moze byc owulka. Koniecznie dorwij dzisiaj "M"
a jutro u lekarza dowiesz sie co sie dzieje.
Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyEdycik fajna torebka
to miło z ich strony, że ci dali
a co do owulki to też zapobiegawczo bym dorwała , a jutro zobaczysz co ci lekarz powie
Chmurko czasem tak jest...najgorzej jak na coś brakuje, a jeden drugiemy coś wypomina no jak w powiedzeniu jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...mam nadzieje, że szybko dojdziecie do porozumienia
A dziękuję kobiety czuję się w miarę dobrze, mam wyrzuty sumienia, że dużo jem ale nie potrafię nad tym zapanować
Edycik nowych objawów brak, no czasem mam mdłości ale jak zjem to mija o dziwo
A tak to wszystko po staremu
My pojechaliśmy do znajomych na kawkę, mają roczną dziewczynkę, słodziak mały, a młoda nawet tak się opiekowała więc będzie dobrze myślę
chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość
-
Jakoś doszliśmy do porozumienia, wojna zażegnana
Jakoś tak nie umiem się potem długo złościć, tym bardziej, że obojga nas trochę poniosło. Przeprosiliśmy się i jest ok.
Ruby zazdroszczę tego obżarstwaJa 3 dzień na diecie, trzymam się bo żarcie mi smakuje i jest go dość dużo, więc myślę, że wytrwam
Ale o ociekających tłuszczem frytkach mogę na dłuuugo zapomnieć. Dieta jest na trzy miesiące na razie, mam nadzieję, że schudnę chociaż te 10kg jeśli nie uda się 14-15
Zapomniałam Wam napisać, że w piątek był serwis gwarancyjny zmywarki, właśnie puściłam i póki co działa, zobaczymy czy cały cykl zmywania zakończy się powodzeniemRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!