X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już nie wiem dziewczyny, bo w tym artykule pisze co innego...

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mam nadzieje ze mezowi szybko przejdzie a dzisiejszy dzien szybko zleci.

Edycik ty dzisiaj wizyta u doktorka. 3mam kciuki:)

Partyzerka, no stress!

Chmurka faktycznie progesteren podwyzsza tempke, mam nadzieje ze @ nie kaze czekac zbyt dlugo.

Agulek ja juz w ten weekend bede jadla paczusia :) wogole zostaly mi cztery dni pracy i w piatek lece juz do Wrocka, ponad trzy tygodnie wolnego :)

U mnie poekny dzien za oknem :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko, ja raz badałam prolkę w 3 dc a raz w 21 (przy okazji progesteronu) i podobo oba wyniki są wiarygodne. W 3 dc robiłam jeszcze estradiol, LH i FSH.

Madzikk ale fajnie, lada moment urlopik :D

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka ja miałam badaną prl u dwóch różnych ginów i zawsze w pierwszej połowie cyklu, ale może dlatego że razem z FSH i LH a do tych dwóch jest wskazanie, że w 3-5 dc. A Tobie lekarz zlecił, czy sama badasz? jak sama to zbadaj w pierwszej połowie razem z innymi i już :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk 3 tygodnie laby! no zazdroszczę :D

A ja odliczam dni do weekendu w Gdańsku, a Majju Ty kiedy Barcelona ??:)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama chcę się skontrolować, więc zbadam tak jak radzicie w 3dc razem z resztą i za jednym kłuciem ;)

Spadam do pracy, odezwę się wieczorem.

Miłego dnia :D

AgaL lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie poczytałam te artykuły i wnioskuję, że skoro ciąża podnosi poziom prl to może lepiej zbadać poziom przed owulacją, żeby nic nam nie zaburzało wyniku?

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikk 3 tygodnie laby! no zazdroszczę :D

A ja odliczam dni do weekendu w Gdańsku, a Majju Ty kiedy Barcelona ??:)
    Ja też odliczam do majówki i do Pragi 6-8 maja :)
    Kiedy jedziecie do Gdańska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:22

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i mamy kolejny tydzień...

Kjopa współczuję :( biedny Twój M... a Ty pewnie ledwo żyjesz jak o 2 dopiero w domu?

Edycik my też oglądaliśmy ten film :) po raz trzeci już chyba :P trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i owulkę oczywiście ;)

Paryzetka bez nerwów :* nie ma co się przejmować zawczasu :)

Aga pączki???? Osz Ty ;) a ja dziś kolejne spodnie odpuściłam bo za ciasne...

Chmureczko trzymam kciuki by @ jednak nie przyszła :)

Dziewczyny a mnie od soboty męczy kaszel, taki raczej mokry, macie jakieś sposoby?

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kjopa strasznie współczuję..izdrówka życzę , szybkiego powrotu do formy.współczuję też zastrzyków...a clexane maciena refundacje?-tak z ciekawości

MAdzik słodki avatarek

Bratku-ja już kiedyś pisałam comi położna w1ciąży powiedfziała- ze ciaża to jest taki test, wychodzą choroby ktore i tak w przyszłośći nas by dopadły-ja mam nadciśnienie,już na zawsze,coś w tym jest bo u nas to rodzinne :) ale cukrzycy wolałabym jednak uniknąć jak najdłużej

ZazdroszęWam wyjazdów... :( dawno nie wyjeżdzałam a uwielbiam...chyba spróbuje odłozyc odrobine kasy i chociazna weekend gdzies

Cinnamon jakmokry na moja młoda acc mini działa,dla dorosłych tez sa acc(alenie wiem jakie), ale najlepiej w tabletkach taki rozpuszany w wodzie do picia.bo syropy to tylko cukier, albo syrop z cebuli albo z buraka

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka 29.04 mamy lot z Krakowa, wracamy w nocy z 2-3 maja :) nie mogę się doczekać! oby tylko pogoda dopisała , tzn żeby nie padało, większych wymagań nie mam .
    A Ty do Pragi....super! jeszcze nie byłam....:)

Paryzetka83, majju lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja miałam suchy kaszel... więc piłam coś wykrztuśnego, już lepiej :)
    Może faktycznie te musujące ACC, poczytaj na necie na jaki kaszel są.
    Też uwielbiamy Szybkich i Wściekłych :D

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no ja właśnie też nie byłam, a zawsze chciałam ;) Nigdy kasy nie było więc teraz stwierdziłam, że z pieniędzy odłożonych na badania i inne wydatki związane z ciążą jedziemy! Może jak się doprowadzę do bankructwa to zajdę? ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, faktycznie sprawdzę te ACC :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko podoba mi się Twój podpis :D

My do Barcelony 15 - 21 maja :) Też już się nie mogę doczekać, szybko zleci bo kwiecień to zawsze jeden z najbardziej pracowitych miesięcy u mnie w pracy.

AgaL, Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka zgadzam się! też stwierdziliśmy, że żyjemy i planujemy wjazdy jak dawniej sprzed starań.... bo tak to utkwimy w martwym punkcie ;)
    i wreszcie mam spokojną głowę, pierwszy cykl w którym tak naprawdę nie wiem który dzień teraz mam, dopóki nie zerknę na wykres, nie mierzę już tempki. Naprawdę psychika mi odetchnęła :) i Mojemu M też :P

midnight, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :)

Ja też dzisiaj upuściłam krwi i z rabatem 5% całe 362 zł nie moje :(
    Tak drogie to wszystko , że masakra :/

Chmurka ja robiłam w różnych fazach prl, ale jak idziesz w 3 dniu cyklu badać lh ifsh to faktycznie za jednym zamachem zrobisz:)

My też w maju czekamy na wyjazd, cieszę się ogromnie, chociaż w pełni nie skorzystam ale jednak jakiś odpoczynek :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju mi też się podoba mój podpis ;)
    Aga ja w tym cyklu pilnuję tempki itp ale to mnie nie stresuje, a poza tym jak odpuszczę mierzenie to od razu leków nie łykam, ziółek nie piję, więc chyba muszę tak wszystkiego dopilnować :)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a jakie badania takie drogie??

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a jakie badania takie drogie??
    no do karty ciąży :/ jakieś nie wiem chyba różyczki, wymaz, mocz, morfologia...zobaczę co tam było dopiero w wynikach...ale powiem wam, że plus chodzenia na NFZ że wszystko za free robisz...niestety nie znam fajnego lekarza na NFZ.

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ