X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już nie wiem dziewczyny, bo w tym artykule pisze co innego...

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mam nadzieje ze mezowi szybko przejdzie a dzisiejszy dzien szybko zleci.

Edycik ty dzisiaj wizyta u doktorka. 3mam kciuki:)

Partyzerka, no stress!

Chmurka faktycznie progesteren podwyzsza tempke, mam nadzieje ze @ nie kaze czekac zbyt dlugo.

Agulek ja juz w ten weekend bede jadla paczusia :) wogole zostaly mi cztery dni pracy i w piatek lece juz do Wrocka, ponad trzy tygodnie wolnego :)

U mnie poekny dzien za oknem :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko, ja raz badałam prolkę w 3 dc a raz w 21 (przy okazji progesteronu) i podobo oba wyniki są wiarygodne. W 3 dc robiłam jeszcze estradiol, LH i FSH.

Madzikk ale fajnie, lada moment urlopik :D

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka ja miałam badaną prl u dwóch różnych ginów i zawsze w pierwszej połowie cyklu, ale może dlatego że razem z FSH i LH a do tych dwóch jest wskazanie, że w 3-5 dc. A Tobie lekarz zlecił, czy sama badasz? jak sama to zbadaj w pierwszej połowie razem z innymi i już :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk 3 tygodnie laby! no zazdroszczę :D

A ja odliczam dni do weekendu w Gdańsku, a Majju Ty kiedy Barcelona ??:)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama chcę się skontrolować, więc zbadam tak jak radzicie w 3dc razem z resztą i za jednym kłuciem ;)

Spadam do pracy, odezwę się wieczorem.

Miłego dnia :D

AgaL lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie poczytałam te artykuły i wnioskuję, że skoro ciąża podnosi poziom prl to może lepiej zbadać poziom przed owulacją, żeby nic nam nie zaburzało wyniku?

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikk 3 tygodnie laby! no zazdroszczę :D

A ja odliczam dni do weekendu w Gdańsku, a Majju Ty kiedy Barcelona ??:)
    Ja też odliczam do majówki i do Pragi 6-8 maja :)
    Kiedy jedziecie do Gdańska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:22

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i mamy kolejny tydzień...

Kjopa współczuję :( biedny Twój M... a Ty pewnie ledwo żyjesz jak o 2 dopiero w domu?

Edycik my też oglądaliśmy ten film :) po raz trzeci już chyba :P trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i owulkę oczywiście ;)

Paryzetka bez nerwów :* nie ma co się przejmować zawczasu :)

Aga pączki???? Osz Ty ;) a ja dziś kolejne spodnie odpuściłam bo za ciasne...

Chmureczko trzymam kciuki by @ jednak nie przyszła :)

Dziewczyny a mnie od soboty męczy kaszel, taki raczej mokry, macie jakieś sposoby?

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kjopa strasznie współczuję..izdrówka życzę , szybkiego powrotu do formy.współczuję też zastrzyków...a clexane maciena refundacje?-tak z ciekawości

MAdzik słodki avatarek

Bratku-ja już kiedyś pisałam comi położna w1ciąży powiedfziała- ze ciaża to jest taki test, wychodzą choroby ktore i tak w przyszłośći nas by dopadły-ja mam nadciśnienie,już na zawsze,coś w tym jest bo u nas to rodzinne :) ale cukrzycy wolałabym jednak uniknąć jak najdłużej

ZazdroszęWam wyjazdów... :( dawno nie wyjeżdzałam a uwielbiam...chyba spróbuje odłozyc odrobine kasy i chociazna weekend gdzies

Cinnamon jakmokry na moja młoda acc mini działa,dla dorosłych tez sa acc(alenie wiem jakie), ale najlepiej w tabletkach taki rozpuszany w wodzie do picia.bo syropy to tylko cukier, albo syrop z cebuli albo z buraka

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka 29.04 mamy lot z Krakowa, wracamy w nocy z 2-3 maja :) nie mogę się doczekać! oby tylko pogoda dopisała , tzn żeby nie padało, większych wymagań nie mam .
    A Ty do Pragi....super! jeszcze nie byłam....:)

Paryzetka83, majju lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja miałam suchy kaszel... więc piłam coś wykrztuśnego, już lepiej :)
    Może faktycznie te musujące ACC, poczytaj na necie na jaki kaszel są.
    Też uwielbiamy Szybkich i Wściekłych :D

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no ja właśnie też nie byłam, a zawsze chciałam ;) Nigdy kasy nie było więc teraz stwierdziłam, że z pieniędzy odłożonych na badania i inne wydatki związane z ciążą jedziemy! Może jak się doprowadzę do bankructwa to zajdę? ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, faktycznie sprawdzę te ACC :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko podoba mi się Twój podpis :D

My do Barcelony 15 - 21 maja :) Też już się nie mogę doczekać, szybko zleci bo kwiecień to zawsze jeden z najbardziej pracowitych miesięcy u mnie w pracy.

AgaL, Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka zgadzam się! też stwierdziliśmy, że żyjemy i planujemy wjazdy jak dawniej sprzed starań.... bo tak to utkwimy w martwym punkcie ;)
    i wreszcie mam spokojną głowę, pierwszy cykl w którym tak naprawdę nie wiem który dzień teraz mam, dopóki nie zerknę na wykres, nie mierzę już tempki. Naprawdę psychika mi odetchnęła :) i Mojemu M też :P

midnight, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :)

Ja też dzisiaj upuściłam krwi i z rabatem 5% całe 362 zł nie moje :(
    Tak drogie to wszystko , że masakra :/

Chmurka ja robiłam w różnych fazach prl, ale jak idziesz w 3 dniu cyklu badać lh ifsh to faktycznie za jednym zamachem zrobisz:)

My też w maju czekamy na wyjazd, cieszę się ogromnie, chociaż w pełni nie skorzystam ale jednak jakiś odpoczynek :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju mi też się podoba mój podpis ;)
    Aga ja w tym cyklu pilnuję tempki itp ale to mnie nie stresuje, a poza tym jak odpuszczę mierzenie to od razu leków nie łykam, ziółek nie piję, więc chyba muszę tak wszystkiego dopilnować :)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a jakie badania takie drogie??

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a jakie badania takie drogie??
    no do karty ciąży :/ jakieś nie wiem chyba różyczki, wymaz, mocz, morfologia...zobaczę co tam było dopiero w wynikach...ale powiem wam, że plus chodzenia na NFZ że wszystko za free robisz...niestety nie znam fajnego lekarza na NFZ.

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ