X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    ale się spełniły i to jest naj ważniejsze w tym momencie ;) Szefowa już zaciążyła i zaraz cała drużyna wierdźm Ruby ruszy za nią a wtedy całkowicie przeniesiemy się na fiolet ;)
    Ps. Kjopa jesteś następna w kolejce

:-D Nie następna jest Majju. Ja wrzesień, październik ;-). W sumie to by mi pasowało i było jak chciałam, że dzieciaki z lipca by były :-).
    A zamiast pierścionka może być obrączka jeszcze nie noszona. Pierścionków na razie żadnych nie noszę ;-).

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    :-D Nie następna jest Majju. Ja wrzesień, październik ;-). W sumie to by mi pasowało i było jak chciałam, że dzieciaki z lipca by były :-).
    A zamiast pierścionka może być obrączka jeszcze nie noszona. Pierścionków na razie żadnych nie noszę ;-).
    powinno być noszone żeby twoją aurę przyciągało.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa jak sobie zaczęłam cykle wg. księżyca przeliczać, to największe prawdopodobieństwo zaciążenia wychodzi mi na październik... Trochę długo trzeba czekać, ale za to do tego czasu pięknie schudnę i będę potem sexy-mama :) Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. :P

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ostatnio pisałaś, że Twoja Atenka oglądała film :) Teraz mój Leonek oglądał zdjęcia na dużym telewizorze, bo włączyłam nasze z podróży poślubnej w Bieszczady ;) Wyglądał na zdziwionego, że go tam nie ma :) Zawsze z nami jeździ, ale w Bieszczady z psem nie można, więc wtedy został u mojej mamy. Siedział i oglądał teraz zdjęcie po zdjęciu, a na ciekawsze coś tam nawet pomrukiwał pod nosem, a na jednym było stado kóz to podszedł telewizor obwąchać ;) Pocieszne te zwierzaki :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Katiusza ostatnio pisałaś, że Twoja Atenka oglądała film :) Teraz mój Leonek oglądał zdjęcia na dużym telewizorze, bo włączyłam nasze z podróży poślubnej w Bieszczady ;) Wyglądał na zdziwionego, że go tam nie ma :) Zawsze z nami jeździ, ale w Bieszczady z psem nie można, więc wtedy został u mojej mamy. Siedział i oglądał teraz zdjęcie po zdjęciu, a na ciekawsze coś tam nawet pomrukiwał pod nosem, a na jednym było stado kóz to podszedł telewizor obwąchać ;) Pocieszne te zwierzaki :)
    Śmieszne i cudowne

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko my KOCHAMY BIESZCZADY!!! Staramy się jeździć co roku chociaż mamy okrutnie daleko :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko ja w Bieszczadach byłam tylko raz, głównie ze względu na psiaki, bo nie mogę ich tam ze sobą zabrać i to jest kłopot, bo ciężko dwa psy komuś powierzyć do opieki. Jestem zauroczona w każdym razie i kiedyś na pewno jeszcze się wybiorę :)
    Z psami uwielbiam jeździć np. w Karkonosze, tam są mile widziani a tereny równie piękne, choć już nie takie dzikie.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadaaam. Mam avatarka:) mam sentyment do misiow panda:)

Chmureczka Klimuszki tak na jajowody. Ja bym raczej nie kombinowala zeby w tym samym czase pic i Klimuszko i Sroke, niewiadomo jaki moze miec wplyw na organizm taka mieszanka, chyba ze ktos wie na ten temat wiecej niech sie wypowie.

Oj glowka rozbolala pora spac. Dobranoc:)

chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik jaka z ciebie śliczna panda ;) i języczkiem oblizujesz nosek. To na myśl o ziołach?

madzikk lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik śliczny avatarek :)

Z ziołami przemyślałam temat i Klimuszkę na razie odpuszczę :) Póki co pocuduję z borowiną na te jajowody, a pić będę Srokę :) Podziel się opinią jak w smaku te ziółka, bo nie wszystkie da się wypić, ale czego się nie robi z drugiej strony :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno wróciłam. Mój P jechał rowerem na ryby i zahaczył wędką o drzewo i się przewrócił. Noga na pewno skręcona albo i złamana :-( Spuchło kolano.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie.

Kjopa az tak zle? Mam nadzieje ze nic powaznego. Ale mojej kolezanki maz jak zlamal reke (mial bardzo powazne zlamanie w trzech miejscach) to miesiac po operacji byla w ciazy:)

Dam znac Chmurka, od piatku jak dotre do Wrocma to powinnam zaczac je pic (jak dojdzie przesylka).

Dzieki Katiuszka. Uwielbiam pandy, ale to przez mojego P. Spie nawet z jedna :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja,

Jaka piękna panda:) już myślała, że to ktoś nowy ;)

kjopa ajjj biedny m, daj znać co tam wyszło z tą nogą :/

chmurko Ja też bym raczej wybrała jedne ziółka tymbardziej że te plasrty masz na zrosty już :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry w deszczową niedzielę, ja już po kawusi

Kjopa ojj współczuję Twojemu M. :(

Madzikk śliczny avatarek :) lubię pandy.

Majjusia spóźnione życzenia z okazji imienin, wszystkiego dobrego kochana i spełnienia marzeń :* Pamiętasz o o.Sroce? :P

Chmureczkaa ja chyba też nie ryzykowałabym pić jedne i drugie ziółka.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madzikk super avatar, w końcu się dorobiłaś ;) co do ziół to ja czekam do nowego cyklu, nie wiem czy można zacząć od połowy...

Chmureczko ja bym nie mieszała, co za dużo to nie zdrowo ;)

Kjopa łączę się w bólu :* mój M właśnie wysłał mi fotkę jak zahaczył nogą o gwóźdź, ładnie rozwalił :/

Jak klientów nie będzie to będę wróżyć, a co! Majju zajarałam się też! :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Dziś pojedziemy na pogotowie bo wczoraj już późno było i nie chcieliśmy nocki spędzić w szpitalu :-/.

Madzikk super awatar. Też lubię pandy i też myślałam , że ktoś nowy ;-).

Mi wczoraj słabo wyszło z wahadełkiem. Zaciążę w sierpniu albo wrześniu bo raz nie byłam pewna czy uderzyło :-P. Więc powtórzyłam i wychodziło inaczej. Zrobiłam też nad ręką i wyszło dwóch chłopaków i dwie dziewczyny ;-). Ciekawe czy ta druga ciąża to miał być chłopak i teraz będzie dziewczynka :-D.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoj cinnamonku jakieś fatum mamy forumowe na wypadki :-(.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jak dobrze wstać skoro świt! Chyba tak szły słowa piosenki. Oj nie śpiewała tak jak klient o piątej mnie obudził.
    Kjopa cinnamon zdrówka dla mężów

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Dziś pojedziemy na pogotowie bo wczoraj już późno było i nie chcieliśmy nocki spędzić w szpitalu :-/.

Madzikk super awatar. Też lubię pandy i też myślałam , że ktoś nowy ;-).

Mi wczoraj słabo wyszło z wahadełkiem. Zaciążę w sierpniu albo wrześniu bo raz nie byłam pewna czy uderzyło :-P. Więc powtórzyłam i wychodziło inaczej. Zrobiłam też nad ręką i wyszło dwóch chłopaków i dwie dziewczyny ;-). Ciekawe czy ta druga ciąża to miał być chłopak i teraz będzie dziewczynka :-D.
    mogło tak być bo podobno to liczy wszystkie dzieci czyli poronienie także...? hmm

Powodzenia w szpitalu, mam nadzieję, że jednak nie złamanie:/

Cynamon nooo daj znać jakie efekty :)

Chmureczka a co u ciebie wyszło? :)

Lecimy do kościoła teraz :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tą pochmurną niedzielę. Właśnie przyszłam z długiego spaceru z psami, chociaż się trochę dotleniłam.

U mnie tempka nie pozostawiła dziś już żadnych złudzeń, grzecznie czekam na @. Oby przyszła jak najszybciej, wtedy jest szansa jakoś z księżycem się zrównać :)

Ruby ja w końcu wczoraj nie wróżyłam, może dzisiaj popołudniu, wtedy dam znać co wyszło :)

Kolejny cykl chyba odpuszczę, zobaczymy jeszcze co mężowi powie ten androlog w czwartek, bo jak będzie zakaz <3 to nie będzie jak zaciążyć. Posuplementuję się, poobserwuję, leki chociaż zaczną działać, a ja zbiorę siły na następny cykl. Może uda się zrobić sobie urodzinowy prezent? 6. czerwca mam urodziny, lepszego prezentu sobie wymarzyć nie mogę :)
    Co do ziółek mieszać nie będę, pomyślałam dokładnie tak jak Wy, że co za dużo to niezdrowo :)

Kjopa, Cynamonek, jakieś fatum z tymi Waszymi chłopami normalnie. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Przyjemnej niedzieli Kochane :)

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ