X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    ale się spełniły i to jest naj ważniejsze w tym momencie ;) Szefowa już zaciążyła i zaraz cała drużyna wierdźm Ruby ruszy za nią a wtedy całkowicie przeniesiemy się na fiolet ;)
    Ps. Kjopa jesteś następna w kolejce

:-D Nie następna jest Majju. Ja wrzesień, październik ;-). W sumie to by mi pasowało i było jak chciałam, że dzieciaki z lipca by były :-).
    A zamiast pierścionka może być obrączka jeszcze nie noszona. Pierścionków na razie żadnych nie noszę ;-).

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    :-D Nie następna jest Majju. Ja wrzesień, październik ;-). W sumie to by mi pasowało i było jak chciałam, że dzieciaki z lipca by były :-).
    A zamiast pierścionka może być obrączka jeszcze nie noszona. Pierścionków na razie żadnych nie noszę ;-).
    powinno być noszone żeby twoją aurę przyciągało.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa jak sobie zaczęłam cykle wg. księżyca przeliczać, to największe prawdopodobieństwo zaciążenia wychodzi mi na październik... Trochę długo trzeba czekać, ale za to do tego czasu pięknie schudnę i będę potem sexy-mama :) Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. :P

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ostatnio pisałaś, że Twoja Atenka oglądała film :) Teraz mój Leonek oglądał zdjęcia na dużym telewizorze, bo włączyłam nasze z podróży poślubnej w Bieszczady ;) Wyglądał na zdziwionego, że go tam nie ma :) Zawsze z nami jeździ, ale w Bieszczady z psem nie można, więc wtedy został u mojej mamy. Siedział i oglądał teraz zdjęcie po zdjęciu, a na ciekawsze coś tam nawet pomrukiwał pod nosem, a na jednym było stado kóz to podszedł telewizor obwąchać ;) Pocieszne te zwierzaki :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Katiusza ostatnio pisałaś, że Twoja Atenka oglądała film :) Teraz mój Leonek oglądał zdjęcia na dużym telewizorze, bo włączyłam nasze z podróży poślubnej w Bieszczady ;) Wyglądał na zdziwionego, że go tam nie ma :) Zawsze z nami jeździ, ale w Bieszczady z psem nie można, więc wtedy został u mojej mamy. Siedział i oglądał teraz zdjęcie po zdjęciu, a na ciekawsze coś tam nawet pomrukiwał pod nosem, a na jednym było stado kóz to podszedł telewizor obwąchać ;) Pocieszne te zwierzaki :)
    Śmieszne i cudowne

• majju Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko my KOCHAMY BIESZCZADY!!! Staramy się jeździć co roku chociaż mamy okrutnie daleko :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko ja w Bieszczadach byłam tylko raz, głównie ze względu na psiaki, bo nie mogę ich tam ze sobą zabrać i to jest kłopot, bo ciężko dwa psy komuś powierzyć do opieki. Jestem zauroczona w każdym razie i kiedyś na pewno jeszcze się wybiorę :)
    Z psami uwielbiam jeździć np. w Karkonosze, tam są mile widziani a tereny równie piękne, choć już nie takie dzikie.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadaaam. Mam avatarka:) mam sentyment do misiow panda:)

Chmureczka Klimuszki tak na jajowody. Ja bym raczej nie kombinowala zeby w tym samym czase pic i Klimuszko i Sroke, niewiadomo jaki moze miec wplyw na organizm taka mieszanka, chyba ze ktos wie na ten temat wiecej niech sie wypowie.

Oj glowka rozbolala pora spac. Dobranoc:)

chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik jaka z ciebie śliczna panda ;) i języczkiem oblizujesz nosek. To na myśl o ziołach?

madzikk lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik śliczny avatarek :)

Z ziołami przemyślałam temat i Klimuszkę na razie odpuszczę :) Póki co pocuduję z borowiną na te jajowody, a pić będę Srokę :) Podziel się opinią jak w smaku te ziółka, bo nie wszystkie da się wypić, ale czego się nie robi z drugiej strony :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno wróciłam. Mój P jechał rowerem na ryby i zahaczył wędką o drzewo i się przewrócił. Noga na pewno skręcona albo i złamana :-( Spuchło kolano.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie.

Kjopa az tak zle? Mam nadzieje ze nic powaznego. Ale mojej kolezanki maz jak zlamal reke (mial bardzo powazne zlamanie w trzech miejscach) to miesiac po operacji byla w ciazy:)

Dam znac Chmurka, od piatku jak dotre do Wrocma to powinnam zaczac je pic (jak dojdzie przesylka).

Dzieki Katiuszka. Uwielbiam pandy, ale to przez mojego P. Spie nawet z jedna :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja,

Jaka piękna panda:) już myślała, że to ktoś nowy ;)

kjopa ajjj biedny m, daj znać co tam wyszło z tą nogą :/

chmurko Ja też bym raczej wybrała jedne ziółka tymbardziej że te plasrty masz na zrosty już :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry w deszczową niedzielę, ja już po kawusi

Kjopa ojj współczuję Twojemu M. :(

Madzikk śliczny avatarek :) lubię pandy.

Majjusia spóźnione życzenia z okazji imienin, wszystkiego dobrego kochana i spełnienia marzeń :* Pamiętasz o o.Sroce? :P

Chmureczkaa ja chyba też nie ryzykowałabym pić jedne i drugie ziółka.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madzikk super avatar, w końcu się dorobiłaś ;) co do ziół to ja czekam do nowego cyklu, nie wiem czy można zacząć od połowy...

Chmureczko ja bym nie mieszała, co za dużo to nie zdrowo ;)

Kjopa łączę się w bólu :* mój M właśnie wysłał mi fotkę jak zahaczył nogą o gwóźdź, ładnie rozwalił :/

Jak klientów nie będzie to będę wróżyć, a co! Majju zajarałam się też! :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Dziś pojedziemy na pogotowie bo wczoraj już późno było i nie chcieliśmy nocki spędzić w szpitalu :-/.

Madzikk super awatar. Też lubię pandy i też myślałam , że ktoś nowy ;-).

Mi wczoraj słabo wyszło z wahadełkiem. Zaciążę w sierpniu albo wrześniu bo raz nie byłam pewna czy uderzyło :-P. Więc powtórzyłam i wychodziło inaczej. Zrobiłam też nad ręką i wyszło dwóch chłopaków i dwie dziewczyny ;-). Ciekawe czy ta druga ciąża to miał być chłopak i teraz będzie dziewczynka :-D.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoj cinnamonku jakieś fatum mamy forumowe na wypadki :-(.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jak dobrze wstać skoro świt! Chyba tak szły słowa piosenki. Oj nie śpiewała tak jak klient o piątej mnie obudził.
    Kjopa cinnamon zdrówka dla mężów

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Dziś pojedziemy na pogotowie bo wczoraj już późno było i nie chcieliśmy nocki spędzić w szpitalu :-/.

Madzikk super awatar. Też lubię pandy i też myślałam , że ktoś nowy ;-).

Mi wczoraj słabo wyszło z wahadełkiem. Zaciążę w sierpniu albo wrześniu bo raz nie byłam pewna czy uderzyło :-P. Więc powtórzyłam i wychodziło inaczej. Zrobiłam też nad ręką i wyszło dwóch chłopaków i dwie dziewczyny ;-). Ciekawe czy ta druga ciąża to miał być chłopak i teraz będzie dziewczynka :-D.
    mogło tak być bo podobno to liczy wszystkie dzieci czyli poronienie także...? hmm

Powodzenia w szpitalu, mam nadzieję, że jednak nie złamanie:/

Cynamon nooo daj znać jakie efekty :)

Chmureczka a co u ciebie wyszło? :)

Lecimy do kościoła teraz :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tą pochmurną niedzielę. Właśnie przyszłam z długiego spaceru z psami, chociaż się trochę dotleniłam.

U mnie tempka nie pozostawiła dziś już żadnych złudzeń, grzecznie czekam na @. Oby przyszła jak najszybciej, wtedy jest szansa jakoś z księżycem się zrównać :)

Ruby ja w końcu wczoraj nie wróżyłam, może dzisiaj popołudniu, wtedy dam znać co wyszło :)

Kolejny cykl chyba odpuszczę, zobaczymy jeszcze co mężowi powie ten androlog w czwartek, bo jak będzie zakaz <3 to nie będzie jak zaciążyć. Posuplementuję się, poobserwuję, leki chociaż zaczną działać, a ja zbiorę siły na następny cykl. Może uda się zrobić sobie urodzinowy prezent? 6. czerwca mam urodziny, lepszego prezentu sobie wymarzyć nie mogę :)
    Co do ziółek mieszać nie będę, pomyślałam dokładnie tak jak Wy, że co za dużo to niezdrowo :)

Kjopa, Cynamonek, jakieś fatum z tymi Waszymi chłopami normalnie. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Przyjemnej niedzieli Kochane :)

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ