X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon to w 1 ciąży mi się fazy księżyca nie pokryły :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Cynamon dobrze napisała, faza powinna się mniej więcej zgadzać z tą w jakiej się urodziłaś :) chyba może być do 2 dni różnicy.
    Lucce a sprawdzałaś w kalendarzu z roku twoich narodzin czy wiesz w jakiej fazie się urodziłaś?

Mnie się obie sprawdziły z tym, że nie akurat dzień fazy tylko dwa dni po półksiężycu w obu ciążach.

Kasia nie ma co się przejmować takimi głupotami, a koleżanka trochę przesadza, jak jest w 4 tyg ledwo co się dowiedziała z testu, chyba nawet u lekarza nie jest w stanie potwierdzić w 4 tyg.

Lucce no to cykl zdaje się książkowy :)

Madzikk kciuki za brata!

Paryzetka jak nasi kuzyni się włamali do swego domu po wczasach bo zapomnieli kluczy to sąsiedzi wezwali policję i niemal zostali skuci w kajdanki :D także ciesz się że cię to ominęło :P

Paryzetka83, madzikk, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfku fajnie, że masz wolne. Nareszcie trochę odpoczniesz :)

Cynamonku obeszło się bez kominiarskie, ale łom był w użyciu :) Teraz jak już po wszystkim to też uważam to za zabawne, wczoraj nie było mi do śmiechu.

Kasiu podła ta Twoja koleżanka. Jak tak można komuś powiedzieć, szczególnie komuś kto się stara.

Lucce mi się pokryły akurat jak zaszłam więc coś w tym jest, ale dowiedziałam się po fakcie:) Kciuki za nowy cykl :*

Edit: Ruby bardzo się z tego cieszę, zwłaszcza że żadne z nas nie ma meldunku w tym mieszkaniu i musieliby chyba moją mamę wzywać bo mieszkanie jest na nią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 10:08

Smerfelinka, Kasia1407 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sprawdzałam Ruby

bzdury jakieś :P

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa odwołuję, nie pokryło mi się z księżycem :D hahahahh ;) urodziłam się jak była pełnia a owu miałam parę dni przed pełnią, czyli trochę zabrakło do pokrycia się :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to laski jesteście uratowane ;) nie ma co się na fazy oglądać ;)

Paryzetka83, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak ja wcześniej patrzyłam, że mi się pokryło ;) nie ma co wnikać w takim razie w księżyce :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia twoja 'kolezanka' zero wyczucia.

Partyzerka nam sie kiedys zacial zamek ale jak bylismy w srodku, cale szczescie taty nie bylo i udalo mu sie zdjac drzwi z zawiasow po zewnetrznej stronie, moj tato to zlota racza, kiedys otworzyl bez klucza drzwi do domu mojej siostry:)

Ciacho ponoc w ciazy kalafior z mozgu sie robi;)

Mi sie z ksiezycem nie pokrywa od samego poczatku staran (21 cykli), co sie zblize odrobinke to zaraz sie cykl wydluza i sie znowu oddalam.

Smerfku helicobacter zwieksza ilosc kwasu solnego w zoladku, to wlasnie powoduje ssanie, prowadzi do wrzodow w zoladku i czesciej w dwunastnicy, ja wlasnie czuje takie jakby sciskanie dwunastnicy (w przeszlosci sciskalo mi zoladek). Ogolnie gorsze samopoczucie, dwie ostatnie noce chyba mialam stan podgoraczkowy, moga wystapic wymioty. Zoladek bolal jakby ktos go w reke zlapal i mocno scisnal, inaczej tego opisac nie potrafie, kiedys zdarzalo mi sie cos zjesc i za parenascie minut wszystko wydalic (dolem). Ssie mnie juz od dwoch tygodni, a dwunastnice czuje od dzisiaj wiec to dopiero poczatek. Bede tez chciala zribic badania w kierunku gronkowca, zobaczymy co lekarz powie. A z tym dawca chodzilo o to ze zarejestrowalam sie jako honorowy dawca krwi (beda robili badania podstawowe na hiv hcf syfilis gr krwi itd, ale ponoc maja badac tez moj ogolny stan zdrowia, zelazo itd). Jak badania wyjda dobre i nie bedzie zadnych przeciwskazan to dzwonia w momecie jak krew jest potrzebna.

Kasia1407 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, ja dziś ostatni dzień przed wolnym i urwanie głowy :/ Gdyby nie to, że już mam klepnięty urlop, to pewnie mogłabym o nim zapomnieć. Dobrze, że wczoraj to załatwiłam :D

Kasiu współczuję :* I dziewczyny dobrze piszą! Za grosz taktu! Trzymaj się Kochana i nie daj wkurzać. Może lepiej dla Ciebie, żeby uciekła na zwolnienie? Będziesz miała święty spokój ;)

Ruby przypomniałaś mi o moim blogu! Aż wstyd, bo niestety ostatnio w ogóle nie miałam na niego czasu, ale muszę się za to wziąć i go reaktywować :)

Madzik dziękuję za odpowiedź. Tak spytałam, bo kiedyś u mnie go podejrzewali (często miewałam zgagę i niestrawność) i ciekawa byłam objawów. Mam nadzieję, że jednak się to paskudztwo do Ciebie nie przyplątało, ale jeśli tak, to że szybciutko uda się zwalczyć!
    Może źle napisałam, ale tak podejrzewałam. Ja dawcą krwi być nie mogę podobno (kiedyś chciałam, ale mi nie pobrali). Wiem jednak, jakie to ważne, dlatego tak napisałam. Przynajmniej dobrze Cię przebadają ;)

U mnie wciąż to dziadowskie plamienie :/ Zaczęło się w środę wieczorem, więc dupek nic nie zadziałał. Może rzeczywiście potrzeba na to więcej czasu, jeszcze jeden-dwa cykle z nim spróbuję, bo tak ginka radziła, a później zobaczymy. Mam nadzieję, że uda się to opanować, bo tak tylko zaczynam się znów martwić :/

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko a Ty masz niski progesteron i plamienia przed @?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku plamienia 2-3 dni przed @ (bywały nawet dłuższe) i po też :/ Ale progesteron w fazie lutealnej był niby ok, bo z tego co pamiętam ok. 14,5. Badanie robiłam 22/23 dc, a owulacja była, z tego co pamiętam, 17 dc. Myślałam, że dupek rozwiąże ten problem, ale jak widać nie...

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio gdzieś czytałam, że (o dziwo!) za wysoki progesteron może powodować plamienia.. To może Twój prog plus jeszcze dupek to za dużo? Sama miałam problemy z plamieniami i bardzo krótkimi @ dlatego właśnie teraz zrobiłam tego proga, który wyszedł taki wysoki, no ale jest ciąża, więc dalej nie wiem jaki był przed ;) na zdrowy rozum myślałam, że za niski progesteron powoduje plamienia i krótkie @...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i za wysoki, i za niski podobno nie jest dobry. No a u mnie był podobno ok, chociaż mógłby być ciut wyższy. Ginka mówiła, że progesteron ok. 20 jest idealny, ale że mój nie powinien powodować problemów. Na próbę dostałam dupka. Efekty jak widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 13:19

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • midnight Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kasia życze zeby sie poukładało wszytsko z mężem i żeby w końcu udało się zajść..koleżnakę spróbuj olewać, a raczej ej teksty

Maju gratuluję pęcherzyka, do dzieła.
    Fajnie takie wielkie maszyny pooglądać :) mlodej by sie podobało , byliśmy w skansenie z pociągami to był szał :)

Paryzetko dzięki, oby te dwa tyg szybko zleciały :) i oczywiście pozytywnego testowania

Cinnamonku śliczny suwaczek

Edycik :* powodzenia w nowym cyklu
    Lucc , madzik, Wam za Was również trzymam kciuki w nowym cyklu

Kjopa dziękuję za przywołanie myślami :) trzymam kciuki zeby udało się w ciągu tych 3 miesięcy

Chmurka nie wierz w głupoty tylko do dzieła! niech pokryją się głupoty z urodzinami :) ja w ciąży błam 4 razy i nie zawsze się to pokrywało z księżycem

Madzik kciuki za brata cały czas zaciskam, co do helikobaktera, to mam nadzieje ze da się go szybko pozbyć? i szacun za dawcę :) ja się aktywowałam na nowo w dkms...bo chociaż może się przydam

Co do tego progesteronu to pomyślałam zeby nakłonić któregoś lekarza zeby i mi zbadać..? może za mało luteiny brałam..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 14:10

Kasia1407, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid spróbuj! Moim zdaniem warto wszystko nawet dwa razy posprawdzać :*

👩36 lat 🧑39 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon
    Smerfku
    ja też mam plamienia przed @, a prog 18,60 - i moj gin twierdzi, że dobry

przed 1 ciążą też miałam, a zaszłam bez luteiny :)
    Cynamon zresztą też miała plamienia i zaszła

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce w sumie ja też zaszłam bez luteiny bo cykl po zabiegu miał być stracony , a prog miałam niby marny, za to jak zaszłam to odbił mi swój pięknie...gin jeszcze w razie w dołożył luteinę, ale ja miałam ponad 40 więc moim zdaniem zbędnie....no ale nie będę się stawiać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, ale w cyklu w ktorym zaszlaś nie brałaś luteiny?

dopiero po becie wziełas ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    no, ale w cyklu w ktorym zaszlaś nie brałaś luteiny?

dopiero po becie wziełas ?
    tak, dokładnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz

a skąd wiesz, że miałaś marnego proga skoro nie badałaś?

‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ