Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmureczko ja mam to samo w pracy Najgorsze jest to, że u mnie inne dziewczyny tak pracowały i to nawet więcej niż po 8 godz. dziennie, bo u nas tak jest. Ja natomiast z jednej strony bez skrupułów poszłabym na zwolnienie (ze względu na szefostwo), a z drugiej później będę się bała, że jak wrócę, to będę miała ogromne zaległości. I bądź tu teraz mądra
Na L4 w ciąży dostaniesz 100% pensji i to jest średnia za zeszły rok. Nie wiem tylko, jak są premie liczone, a u mnie jest ten sam problem.
Miłego wieczoru dziewczyny! Ja uciekam do MężusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 19:25
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyChmurko dostaniesz 100 % o ile się nie mylę.
Ja też mam pracę 8h nawet 12 w weekendy i nocki przy kompie,ale widocznie w CZ tego nie pilnują, bo co prawda robię to z domu ale jednak robię ...
A o co chodzi z tym kompem , że czemu nie wolno?
Smerfie oby jednak się udało w lipcu, im szybciej tym lepiej,ja jestem zwolennikiem nie odkładania, a robienia nawet szybciej tego co niezbędne, zrobić i mieć z głowy, będzie wszystko cacy zobaczysz!
Mid cieszę się że z młodą już ok i niech tak zostanie...
Co do badań to kobiety korzystajcie ile się da i gdzie się da, chociaż jakiś mały plusik że tutaj można zaoszczędzić, nie miejcie żadnych skrupułów dają to brać o szczegóły nie pytać i o szczegółach nie mówićchmurreczkaa, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
No właśnie mam zonka teraz, jak 100% to tyle dobrze, ale tak czy siak lipa. W pracy miałabym jeszcze te kilka stówek premii, a tak nie wiem. Ale może liczą też te premie, bo wyczytałam, że liczy się średnia wypłata z ostatniego przepracowanego roku... Więc może byłoby coś więcej jednak. Ale Milka ma rację, przyjdzie czas to się pomartwię. Też nie bardzo to rozumiem, że nie mogę normalnie pracować, w domu też będę siedzieć przed kompem w końcu 24h na OF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 19:36
Milka1991 lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Ruby tylko bez tego szczepienia na żółtaczkę operacja nie może się odbyć Jeśli teraz zostałby Mąż zaszczepiony, to za miesiąc powtórne szczepienie i dopiero po 2 tyg. można operować, a wtedy ten termin przepada i nie wiem, czy uda się go przesunąć np. na koniec lipca, czy będzie trzeba znów dłużej czekać. I to mnie martwi...
Dla kobiet w ciąży norma to jest chyba 4 godziny dziennie przy kompie. Jeśli tak, to ja teoretycznie też nie miałabym innego stanowiska, na którym mogłabym robić coś nie tylko przy komputerze, ale póki co nie mam tego problemu
Chmurko tak, to jest na pewno średnia z ostatniego roku, ale też nie wiem, czy z premiami...
Dobra, uciekam, bo Mąż się nie może doczekać Buziaki!👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Komputery jak były stare to obowiązywało 4h bo jakieś tak promieniowanie czy coś było. Jednak słyszałam, że nowoczesnych to już nie dotyczy bo tak nie promieniują i nie zawsze się stosuje do tych 4h. Nawet mieli to zmienić w kodeksie.
Proszę kochane :-* Sami skorzystamy więc czemu mam się nie podzielić informacjami. Darmocha to trzeba braćchmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Hello
Dojechałam. Na dzień dobry się z mężem pokłóciłam, wrrry. Poszedł sobie teraz grać z kolegami i dobrze, że zszedł mi z oczu.
Smerfku kurka o takich rzeczach powinni od razu informować ;/ dobrze, że nie powiedzieli dzień przed zabiegiem
Z tego co wiem odnośnie l4 to liczą się wszystkie wynagrodzenia, od których odprowadzane są składki.
U mnie w Artemidzie niestety już nie ma miejsc na bezpłatne badanie nasienia. Było tylko 50 miejsc, zapisy trwają już od tygodnia i już wszystko zajęte. Trudno, zrobimy w przyszłym tygodniu prywatnie. -
Zaglądam na szybko, zaraz Was nadrobię
Wróciłam właśnie z szybkiego usg jest pęcherzyk ciążowy i już tworzy się zarodek ciąża młodsza, wg daty 6w0d a wg usg 5w2d. Za tydzień kolejne usgmajju, madzikk, chmurreczkaa, midnight, Smerfelinka, Edycik, Paryzetka83, AgaL, Imię_Róży, Milka1991, Kasia1407 lubią tę wiadomość
-
Cinnamon super wiadomość Bardzo się cieszę Jak zdrówko lepiej?
Edycik a Ty już nie będziesz używać? Bo u mnie już 5 dpo więc i tak w tym cyklu się nie załapie ale jak nie będziesz potrzebować to chętnie odkupię od Ciebie.
Majju wrrr chyba takie dni ostatnio. Ja chodzę baaardzo zła od jakiegoś czasu ale wczoraj i dziś to już całkiem i od wczoraj mocno śpiąca jestem chodzę i tylko ziewam. Trzeba się wyspać w końcu . Szkoda, że już miejsca nie ma. U mnie w Invicta były chyba 20 szt.
Mid zdrówka dla córy.
Ruby jak samopoczucie?cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Ciacho super wiesci:)
U nas czy praca siedzaca przy kompie czy nie i tak pracuje sie do 4 tygodni przed porodem (mozna troche wczesniej ale wtedy automatycznie macierzynski sie skraca). Nie wiem co by musialo sie dziac zeby dali zwolnienie, chyba tylko pobyt w szpitalu.
Smerfelinka, teraz maja takie metody operacyjne ze jedyne czego bym sie bala to zarazenia wlasnie hcv lub hbv. Moj tato mial kilka lat temu operowany gorny kregoslup (cos mu tam wymieniali), i mowil ze cuda sie dzieja, ludzie na wozkach po 30 lat jezdzili i po operacji zaczeli chodzic.
Pobierali mi dzisiaj ta krew i babka sie chyba zestresowala bo zle igle mi wbila (oczywiscie patrzylam jak mi igle wbijala), krew bardzo slabo leciala, igla byla bardzo gruba, po kilku minutkach zaczela mi mietolic igla w zyle i poszlo, ogolnie siedzialam z ta gruba igla z 5 minut zanim mi pobrala wszystkie probki do badania, i zanim udalo sie jej wcelowac. Pyta sie mnie - jak sie pani czuje (pewnie sie bala ze bede mdlala), a ja na to - no jakbym miala igle w zyle, a pani jak sie czuje? pierwsze co zrobili to sprawdzili mi hemoglobine z paluszka, wynik 9,2 kobiety przewaznie maja 8,5 potwierdzila ze wynik piekny ze musze sie bardzo zdrowo odzywiac i ze sie nadaje na dawce, ale jeszcze trzeba poczekac na tamte wyniki (tak sie zastanawiam czy ten 'piekny' wynik nie jest spowodowany przez kwas foliowy?). Troche mnie ta zyla boli ale tak sobie mysle ze moze to takie przygotowanie przed prawdziwym oddawaniem. I mieli sporo slodyczy ale wzielam tylko wafelka z karmelem:) babka zaznaczyla ze przed oddawaniem krwi mam duzo pic i duzo zjesc, ale ja juz wiecej jesc nie moge, juz wiecej w siebie nie wcisne, wogole poszlam do nich z ogromna torba z zakupami:)
Jejku jak u mnie jeszcze jasno:)cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Smerfelinko faktycznie okropne niedopatrzenie z tym szczepieniem że lekarz nie pytał o to.... wrrrr... oby udało się to jakoś zgrać :*
Mid napisałam, że dobrze że z małą lepiej a doczytałam, że wymiotowała zdrówka życzę :*
Majju co za emocje czytałam po kolei Twoje wpisy i zmiany nastroju jak przy PMS lub... ciąży raz wykorzystam męża, raz go zabiję hahaha
Madzikk a kwas foliowy wpływa na hemoglobinę? Nawet nie wiedziałam odpocznij Kobito teraz
Co ja jeszcze miałam? Aaaa dziękuję za rady, wypiłam właśnie napar z imbiru i miodu, zaraz popryskam tantum verde i zobaczę jak będzie jutro Imię Róży a Prenalen to od czego jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:34
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
dobry,wreszcie piątek
Majju i jak pogodziliście się już z mężem?
Kjopka mam lutkę, ale qurczę sprawdziłam termin ważności do lipca 2016 także nie wiem czy chcesz.Mam jeszcze jedno opakowanie więc mogę się podzielić.
Cinnamonku piekne informacje.Super!!!!
Ja dziś po pracy pędem do domku i muszę ogarnąć dom bo już patrzeć nie moge na ten bałagancinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam z pracy z kawką i owsianką
Cynamon super wieści, może za tydzień już bedzie serduszko...
Chmurka
pewnie, ze badajcie, jak tylko jest taka okazja...
u mnie nudy, 8 dc, do owulki jeszcze z tydzień
jutro jedziemy z młodą autokarem na wycieczkę z pracy do Energylandii firma dopłaca połowę , także fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 07:28
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Hejka
Ja zaraz do pracy się zbieram, póki co popijam kawusię.
Melduję, że cyc boli mnie od samej owulki, czuję, że zrobiły się taaakie balony, a to dopiero 6dpo. Dziwna kur.. sprawa. Tak jeszcze nie miałam. Musiałam mieć piękną owulkę, oby choć jeden żwawy żołnierz się znalazł, chętny do zapłodnienia jajeczka
Majeczka wojna z mężem zażegnana? Ja też mojego mam czasem dość, tylko on w naszym mieście nie ma znajomych i nawet nie mam go gdzie wyrzucić jak coś Ewentualnie na spacer z psem
Madzik ja nadal trzymam kciuki za wyniki!
Jak ja się cieszę, że już piąteczek, piątunio kochany. W następnym tygodniu pracuję do czwartku, a od piątku urzęduję w Tatrach na Słowacji przez 6 dni Jejku, jak mi się już chce jechać
Miłego piątku dziewczyny :*
Edit.: CYNAMONKU, PIĘKNY PĘCHERZYK , TERAZ CZEKAMY NA SERDUSZKO :*
Lucce, z Energylandii będziesz zadowolona. Wielu moich znajomych było (mieszkam stosunkowo blisko) i bardzo sobie wszyscy chwalą. Ja póki co wiele razy przejeżdżałam, ale nigdy nie byłam w środku. Nie miałabym z kim na ekstremalnych karuzelach, bo mąż to takich nie lubi. Przydałoby się dziecko, żeby można się było dla pretekstu jakąś ciuchcią czy kaczuszką przejechać Miłej zabawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 07:36
madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Cynamonku :* Cudnie
Chmureczko u mnie się premie normalnie do l4 liczą, w końcu to moje wynagrodzenie! Nawet do wypadkowego mi wliczyli rok temu.
Smerfie mnie przed operacją też nikt nie pytał o szczepienie, chociaż miałam sobą nawet książeczkę szczepień. A i tak nikt nie sprawdzał. Może miałam mniej inwazyjny zabieg?
A ja testu nie robiłam, tempka poszła w dół, zaczynam plamić pomimo lutki także tego ... Jak temp. odbije to może w niedziele, ale już spiałam cykl na straty.cinnamon cookie lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyParyzetko :*
Chmurka
mnie cyc po owulce tylko raz w życiu bolał- jak zaciążyłam
my na ekstremalne karuzele pewnie nie pójdziemy, bo ani ja ani mąż takich rozrywek nie lubimy, ale poszalejemy w stefie dla najmłodszych
a okazja fajna, bo za przejazd autokarem płaci firma, dopłaca połowę do biletów i jeszcze dostajemy vouchery 50 zł każdy na obiad
a do Energy mamy jakieś 2,5 h samochodem, więc kawałekParyzetka83, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hop
Chmurka niech cyc boli i le chce byleby bolał w ważnej sprawie
ps. mnie też bolał jak nie wiem od 1 dnia po.
Lucce uwielbiammmm ekstremalne karuzele, energylandia super- mojamłoda wybawaiła sie wspaniale, ja też zresztą. Ja jestem dygor lae na ekstremalne chodziłam z kumplem bo moj m tego nie lubi. Bałam się jak cholera ale dla tej adrenaliny to warto było, a zmęczona byłam jak cholera dla młodych tez super atrakcje
Paryzetko nie lubię ale może jeszcze się cykl ogranie!widzę że kilka razy ci spadała, rzeczywiście ten cykl masz jakiś zawirowany ...chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej. Czekam na pobranie krwi do prolki po obciążeniu. Coś słabo się czuję po tym leku. Ciemno mi się robi przed oczami
Konflikt z M. juz poszedł w niepamięć. Jeszcze wieczorem dostałam od niego koszulkę "I ♥ pizza" i nową książkę Hołowni z okazji 7 rocznicy związku.
Cinnamonku gratuluję, na następnej wizycie usłyszysz serduszko!cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość