X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja chyba mam w domu lutkę dowcpiną, sprawdzę około 19 jak wrócę.Moge wysłać jak potrzeba.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja jestem w trakcie odstawiania więc na kolejny cykl (oby nie :P ) mogę ci podesłać bo teraz jeszcze nie wiem czy nie bedę potrzebować, oby się udało odstawić zupełnie byłabym bardzo zadowolona :) Ja mam dopochwowe 100 jak co.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki zbieram się do ginki;-) idę się ogarnąć wizualnie, dam głos wieczorem. Trzymajcie kciuki;-)

Kjopa a o co chodzi z tą bielą na teście i że coś się zadziało, bo nie skumałam??

Edycik lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR powodzenia! kcuiki zaciśniete ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię powodzenia na wizycie. W tamtym cyklu miałam cień na teście wrzucałam zdjęcie i lekarka dała mi Dupka ale ja chce zmienić na lutkę a nie mam kiedy do niej iść. Edycik to daj znać wieczorem.

Edycik, Imię_Róży lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGUŚ :*

Majju zapracowana kobieto :) miłego szkolenia i weekendu w takim razie :) ja się teraz czuję jakbym w ogóle w ciąży nie była... Obecnie nic mi nie dokucza i też nie wiem czy to dobrze ;)

Co do patronek to ja bardzo lubię św.Ritę, ale już ją znacie, a także zaczęłam się modlić do Matki Bożej z Guadalupe, jest patronką życia poczętego, a trafiłam na nią przez datę swojego urodzenia - 12 grudnia :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR trzymam kciuki.Daj znać po wizycie.

Kjopa dam znać jak tylko będę w domu.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo :)

Lucc czemu wczoraj mnie nie uświadomiłaś, jaki był dzień, ja odrzuciłam mążka, teraz mam wyrzuty sumienia, no ale nic straconego, dzisiaj też może być specjalny dzień :P

Edycik, Paryżetko, wizytujecie w dniu mojej 1 rocznicy, myślę że to będzie miły dzień dla nas wszystkich :) Paryżetka już będzie na wizycie ciążowej, a Edycik będzie oglądać swój dominujący pęcherzyczek :*

O rajciu Mid to co piszesz...nie ogarniam, tyle tych badań, tyle kasy na to wszystko, żeby poznać jedną głupią małą przyczynę poronień, cholercia, Jesteś naprawdę mega twardzielem, ale nie martw się, nitka po nitce dojdziesz do kłębka :)

Ruby tak jak piszą dziewczyny, nie masz się czym martwić :) z każdą kolejną wizytą będziesz spokojniejsza !! czujesz już coś pływającego w brzuchu? :P

Cynamon siostro ja jestem z 13.12 :D :D :D !

Ir czekamy :)

A ja dziewczynko jestem umówiona do nowego ginka na 16.06 :)

chmurreczkaa, cinnamon cookie, Imię_Róży, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    13.12.24 beta 308
    16.12.24 beta 1250
    20.12.24 beta 7400
    preg.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Od wczoraj podczytuję, teraz mam chwile by coś napisać :)

Imię R., Milka, fajne awatarki.

Milka ja bym skonsultowała z innym lekarzem, może nie będzie potrzeby aż 3 miesiące brać tych antyków.

Różyczko daj znać co tam u lekarza.

Aguś fajnie, że wpadłaś na chwilę. Trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki :*

Ruby, u mojej koleżanki Pappa wyszło 1:2 (!!!!), było ryzyko, że synek urodzi się z zespołem Downa. Chłopak jest w 100% zdrowy. Najważniejsze, że nie było wskazań do punkcji, znaczy się, że jest dobrze, możesz wyluzować :)

Mid, kasy jak lodu na te badania, to prawda :( Podziwiam Cię, że jesteś normalnie jak chodząca encyklopedia. Lekarze to mogli by od Ciebie się uczyć... Ja lekarzem nie jestem, ale z tą otwartą szyjką też mi nie pasuje... Nie mam pojęcia jaki to miałoby związek z ustaniem bicia serduszka... :(

Ja byłam dziś po pracy u koleżanki, która 3 tyg. temu urodziła córeczkę. Zakochałam się w Milence, jest taka śliczna i słodka, że nie mogłam przestać na nią patrzeć.

Dzisiaj OF zdecydował, że jednak owulka u mnie była, teraz odliczam czas do testowania. @ wypada między 18tym a 20 czerwca, wtedy akurat będę w Tatrach, więc w razie jakby i tym razem się nie udało, nie będę miała chociaż czasu żeby się nad sobą użalać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 19:58

Imię_Róży, AgaL lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko zarumieniłam się :) dziękuję za tyle komplementów :P
    a tak serio to takie maluszki są najbardziej urocze, można podziwiać godzinami ;D
    Wyjazd w Tatry?super, zazdroszczę, uwielbiam góry, ja będę w tym czasie na weselisku :)

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    13.12.24 beta 308
    16.12.24 beta 1250
    20.12.24 beta 7400
    preg.png

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja nie chciałam się przyznać po tym co Lucc napisała, ale też wczoraj M spławiłam :P coś tam próbował a mi tak się nie chciałoooooo.... ;)
    Co do grudnia - super, mogłybyśmy razem robić imprezy ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Milka ja nie chciałam się przyznać po tym co Lucc napisała, ale też wczoraj M spławiłam :P coś tam próbował a mi tak się nie chciałoooooo.... ;)
    Co do grudnia - super, mogłybyśmy razem robić imprezy ;)
    to ja z 19.12 dołączę się do tej biby ;)
    Cynamon mi się nie chciało masakrycznie w I -wszym trymestrze , a teraz jak mi się w miarę chce to nie mogę :D

chmurko chyba bym zawału dostała jakbym miała takie wyniki, na szczęście to tylko statystyki więc w sumie to mało wnosi, nie wiem po co to w ogóle robiłam :P
    Trzymam kciuki przez najbliższe 2 tyg!

Milka cieszę się że idziesz jeszcze na te konsultacje, na pewno cię to uspokoi...a co do pływania to czuję coś już tak parę razy dziennie tylko, na razie rzadko, ale czasem bardzo wyraźnie jak to fajnie kas określiła jakby mnie ktoś palcem od wewnątrz brzucha smyrał :D

Majjusia zapracowano kobieto, jak tam u ciebie sprawy wizytowe się mają?
    Miłego weekendowania ;)

IR jak wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 21:22

Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się przyznam, że mojego lubego już dzisiaj drugi dzień spławiam. Mam zerowe chęci na <3, a on biedny się stara i zaczepia. Trudno, taki czas, ostatnio przed owulką aż 4 razy z rzędu ;) a teraz NIC :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki odmeldowuję się małe śpi mogę pisać:-)...bo tak to co chwilę "cio lobiś";-P
    Wizyta super pośmiałam się i nagadałam bo to równa babka (powitała mnie: a co ty jeszcze nie w ciąży??) więc tak, jak się wyraziła maciczka pierwsza klasa, owulacja była z prawego jajnika (zobacz jaka fajna gwiazdka na jajniku:-)), no i plan jet taki: jak do lipca nie zajdę to udrażniamy jajniki coś około 21 lipca (na nfz mi załatwi) i m. ma zrobić swoje badanie. M. się trochę przeraził, rzekomo wyszedł z wprawy:-)) Także czerwiec luz, a w lipcu spinamy pośladki.
    Obejrzała badania i dupka nie przepisała bo mój progesteron ładny, jakbym zaszła to wtedy dać znać na komórkę i recepta będzie na mnie czekać. No to tyle, bardzo pozytywnie nastawiona wyszłam od niej:-))

Chmurka to ja też będę testować koło 18-tego:-)

Dzięki za kciuki dziewczynki, pomogły:-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 21:52

chmurreczkaa, Ruby, Paryzetka83, Milka1991, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR no to wizyta udana,cieszę się, fajna ta Pani doktor, konkretna babka i dobrze, jak nie czerwiec to rach ciach zabieg i lipiec- sierpień zaciążamy :)

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    doczytam Was później jak b ede miała kiedy...
    mam problem młoda mi rzyga od 1 w nocy...cholera nawet nie treścią tylko ma torsje i jakaś żólta maź...nie wiem co robić, z początku myślałamze może się czymś struła ale to by chyba trescia wymiotowała? zobaczę jeszcze gardło jak wstanie, matrwię się bo w pon czy wtorek jak była z mężem na placu zabaw to uderzyła się głowa o zjeżdzalne, tak ze ma ślad, ale nic sie nie działo, czy mogły by po takim czasie objawy wystąpić...?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj kurczę Mid może lepiej jedźcie z młodą na pogotowie. Wiesz dziecko to dziecko,a przyczyny mogą być różne. Oby się tylko nie odwodniła.

Kjopa przepraszam ale wczoraj byłam w pracy o 20.Wiem że mam 2 opakowania lutki dowcipnej. Obiecuję że jak dziś wrócę to napisze jakiej i jak będziesz chciała wyślę.

IR no to fajna wizyta, nic tylko bzykolić się z Małżem zostaje :) i czekać na owoc.Do dzieła.

Milka to kciuki za Twoją wizytę 16 czerwca :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Mid ja też uważam, że lepiej polecieć na jakieś pogotowie, wszystko jest możliwe. Najważniejsze by się nie odwodniła. To może być jakiś wirus po prostu, ale jak się męczy to lepiej nie zwlekać. Daj znać potem co z Młodą.

Milka fajnie, że znalazłaś innego lekarza i zdecydowałaś się na tą wizytę. Trzymam kciuki :*

IR to wizytę miałaś arcyzabawną, założenia lekarzy podobne do moich, termin testowania mamy taki sam, w związku z tym widzę tylko jedno wyjście - będą forumowe bliźniaki :)

Zbieram się do pracy, miłego dnia dziewczynki :*

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mid i jak od rana z małą? Lepiej chyba lecieć do lekarza...

Imię Róży - konkretne informacje i działania - to lubię! :)

Ja się ogarniam i zbieram do pracy, coś od wczoraj migdał daje znać o sobie, ratuję się imbirem z miodem :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie lepiej, zrobił akupsko-normalne i twierdzi ze czuje się juz dobrze, brzuszek nie boli, gardło sprawdziłąm-czyste, temperatura w miarę ok...nawet stwierdziła ze idzie do przedszkola

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ