X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mój syn to od 2 roku życia to żłobek, to przedszkole. W tamtym roku poszedł do szkoły do zerówki bo nienawidził jeść obiadów. Też płakał. W tym roku po moim długim zwolnieniu też był ryk. Też wychodziłam z pracy o 16-16,30 a świetlica do 17.00. W tym roku został w zerówce. Poszłam dla własnego sumienia do poradni psych.- pedag. i został odroczony. Dzieci w rekrutacji było zapisanych 8 a teraz jest 24 czyli 16 dzieci odroczonych. No i pani mówiła, że będzie 20chłopaków i 4 dziewczynki więc będzie wesoło.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zrobiłam dziś progesteron, wyniki wieczorem. Bety nie zrobiłam, boję się że jak prog.wyjdzie źle a beta dobrze to i tak dupa:-( nie chcę się nakrecac...mam jeszcze dziś takie bóle jak przed @ nie wiem co jest?

To normalne, że bóle jak na @ są i tak przez tydzień dobry będzie. Jak byś zrobiła betę a progesteron kiepski by wyszedł to zawsze masz podkładkę dla lekarza że ciąża jest na 100% i żeby dał luteinę lub inny progesteron.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby mój syn to od 2 roku życia to żłobek, to przedszkole. W tamtym roku poszedł do szkoły do zerówki bo nienawidził jeść obiadów. Też płakał. W tym roku po moim długim zwolnieniu też był ryk. Też wychodziłam z pracy o 16-16,30 a świetlica do 17.00. W tym roku został w zerówce. Poszłam dla własnego sumienia do poradni psych.- pedag. i został odroczony. Dzieci w rekrutacji było zapisanych 8 a teraz jest 24 czyli 16 dzieci odroczonych. No i pani mówiła, że będzie 20chłopaków i 4 dziewczynki więc będzie wesoło.

A takie odroczenie to ciężko dostać? chociaż u mnie to chyba było by gorsze niż ta szkoła, jeśli pozostałe dzieci pjdą normalnie, a nie zapowiada się żeby ktoś planował odroczenie więc poślę ją z koleżankami...u nas najgorsze było leżakowanie, ale w tym roku nie ma więc po cichu liczę na poprawę....

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szczęsliwie ma jeszcze czas. U nas w łódzkim to się w sumie utarło ze najzwyczajniej odroczenie kosztuje ok. 300 zł

w57v9n73tsztg0x5.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 trzymam kciuki za progesteron i gratuluje testu

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 gratulacje :) piękny test

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiał zrobić zadania. A miał kiepski dzień który mu się rzadko zdarza. Spieszyło mu się na plac zabaw który był za oknem. Psycholog daje do pokolorowania obrazek, zadanie do liczenia, literki do pisania itp. Młody zawsze koloruje obrazki w kolorach tęczy a u psycholog cały domek na różowo, literki pisał w lustrzanym odbiciu co dla niej było bardzo ważne, liczył super nawet w pamięci. Jeszcze robił ćwiczenia, powiedział, że nie lubi szkoły (za każdym razem mówi inaczej ale że trafiło na taki dzień więc ...). Ogólnie siedział sam z psychologiem a potem ja u niej byłam i omawiała ze mną właśnie to co robił.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny może głupia i naiwna jestem ale obliczyłam ze miałam owulacje jakoś ok 11-12-13 dc. Podobno implantacja moze być od 6 -12 dpo, wiec jakiś cien szansy jest, ze zrobiłam zabyt wczesnie,......wiem łudzę się....ale skoro jeszcze nie przyszła @ to jeszcze chwilę jest nadzieja.

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Wiecie co dziewczyny może głupia i naiwna jestem ale obliczyłam ze miałam owulacje jakoś ok 11-12-13 dc. Podobno implantacja moze być od 6 -12 dpo, wiec jakiś cien szansy jest, ze zrobiłam zabyt wczesnie,......wiem łudzę się....ale skoro jeszcze nie przyszła @ to jeszcze chwilę jest nadzieja.

wszystkie jesteśmy naiwne, ale racja póki nie ma @ jest szansa ;)

Kjopaa moja by i tak nie przeszła odroczenia jeśli takie badania by miała, ale faktycznie młody ci się zmobilizował i zrobił jak chciał ;) tak czy siak mam jeszcze rok podobno najbardziej przełomowy jeśli chodzi o dojrzałość, u nas tylko rana jest problem, po południu jak młodą odbieram to na pytanie jak było zawsze mówi super, extra itp a rano i tak swój teatrzyk musi odstawić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po wiesiołku pobolewał was brzuch? od kiedy łykam to mnie pobolewa...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- ja wogóle nigdy nie odczuwałam działania wiesiołka, ale z tego co czytałam powoduje mikro skurcze, jeśli zażywa się go dłużej, więc niewykluczone, że u Ciebie objawiają się bólem. Wiesiołek tylko do owu.

Kjopa, czy mi się zdaje, czy podpuściłaś dziecko, żeb"oblało"
    ten egzamin u psychologa? :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki po dłuższej przerwie:-))
    Witam nowe mamuśki i gratuluję zaciążonym:-)
    Ruby kochana - człowiek zniknie na tydzień i już o nim zapominają;-PP, wpisz mnie na listę:-))
    Ja w tym miesiącu totalny lajt nie wiem, który dzień, jaka temp, itd...i powiem wam, że od razu mordeczka uśmiechnięta i jakoś mniej stresu :-)
    Ale to dobrze mam dużo pracy, w domu zamieszanie z remontem i jeszcze zaległe spotkania ze znajomymi bo powracali z urlopów:-)
    Miłego dnia wszystkim:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Czy po wiesiołku pobolewał was brzuch? od kiedy łykam to mnie pobolewa...
    Mnie dziś okropnie boli podbrzusze....wiesiolek też jadlam...siedzę w pracy i wysiedziec nie mogę. ..

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży się robi :) ja też rzuciałam wykres w cholere i jakoś lżej na duszy chociaż czekam na testy co by owulki nie przegapić :)

Kas Ciebie to z innego powodu, ale jak już masz test pozytywny to tego wiesołka absolutnie nie jedz bo wywołuje mikroskurcze czy coś tam...

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Imię_Róży się robi :) ja też rzuciałam wykres w cholere i jakoś lżej na duszy chociaż czekam na testy co by owulki nie przegapić :)

Kas Ciebie to z innego powodu, ale jak już masz test pozytywny to tego wiesołka absolutnie nie jedz bo wywołuje mikroskurcze czy coś tam...
    Bralam tylko do 13dc...jeny ja dziś w tej pracy chyba nie wysiedze...wogóle nie umiem się skupić. ..jaki wynik tego progesteronu jest dobry?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mundek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba będziesz miała normy wypisane jakie są dla danych trymestrów ciąży

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 - wynik ewidentnie pozytywny, ale nie dziwię się, że się zamartwiasz. Trzymam kciuki jak chyba każda z nas, żeby Ci się udało wszystko. Jest duża nadzieja :) Daj znać jak wyniki.

Lecę do pracy, u nas straszne ciśnienie, odechciewa mi się tam chodzić czasami, ale cóż prace trzeba mieć. Pewnie zajrzę do Was w trakcie mimo, że będę miała niezły kocioł :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie Panie. Co tam slychac?

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Patutka, a nuda w robocie ;) a u ciebie? lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:53

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam małą statystykę i wyszło że 20% z "naszej populacji":-)) jest zaciążona:-)) kurcze niezła średnia:-PP

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ