X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Lucc ja cały czas mówiłam że ja też niskotemp jestem i w ciąży tak samo ;-)

Macie wszystkie rację jeśli za 2tygodnie sytuacja się nie zmieni to wezmę l4, nie kasa jest tutaj ważna, a tymczasem jeszcze postaram się bardziej oszczędzać ;-)

Chmurko mówił że leżenie tu raczej nic nie da, ale jak czytam fora to jednak warto ;-) co mi szkodzi. Mój mi tylko chyba z 10x powiedział że mam na siebie uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:03

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Edycik trzeba było pisać wcześniej, mój M też jest szczęśliwym posiadaczem audi a3 :P na pewno fajna taka imprezka, ludzie z całej Polski, może na przyszły rok ;)

Rubiku brzmi strasznie, ale od tego są lekarze żeby nas straszyć :)
    Wszystko będzie dobrze ;)

A ja jestem w kropce, dziś 29 dc a @ nie ma i tempka jakoś dziwnie w górze, co tu robić? nie podoba mi się to...
    Ciąża to raczej na pewno nie bo nic na to nie wskazuje, ale będę musiała zrobić test, żeby wiedzieć co dalej. Jeśli do piątku rano @ nie przyjdzie to zrobię test :/ chociaż bardzo bardzo tego nie chcę. Tak naprawdę wolę @ dostać, niż poczuć znajome rozczarowanie i ból...
    Co myślicie ?

Edycik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka bądź odważna zrób test to przynajmniej nie będziesz żyła zludna nadzieją no chyba żeby ;-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby uwazaj na siebie i brzuszek! Duzo odpoczywaj. Pieniadze nie sa az tak wazne. Szczerze jakby mi tak lekarz powiedzial i mialabym mozliwosc to bym juz dzisiaj na l4 uciekla. Pieniadze nie uciekna. Z glodu nie umrzecie.

Milka jezeli twoje cykle sa regularne i @ powinna byc juz wczoraj i nie masz zadnych boli menstruacyjnych to siurkaj jutro rano :) ja bym raczej na ciaze nie liczyla, ale jak ja tak mysle to przewaznie jest odwrotnie:) tak mialam chyba z Bratkiem i Ciastkiem :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dobrze że mnie sprowadzasz na ziemię :P też na to nie liczę.
    Teścior w piątek bo i tak dopiero jutro będę mieć możliwość zakupu...:D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    a nie bierzesz dupka w tym cyklu?

jesli faktycznie był bezowulacyjny to bez dupka cykl się moze przedłużyć :/

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka powiedz M.by się zapisał na www.a3-club.net/forum/
    co jakiś czas są wspólne wypady :)

A co do testu dziewczyny mają rację, zrób.Lepiej wiedziec na czym stoisz.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę dupka bo nie było sensu. Ale jak w piątek będzie biało to muszę zadzwonić do gina i zapytać co robić ☺

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Bratku padłam ;) no u mojego M to Gwiezdne Wojny odpadają ;) ale kolejka jak najbardziej :D i samochody ;) sam był dzieckiem, które gdy tylko wzięło patyk do ręki to było BRUUUUUMMMMMMMMM BRRRRRUUUUUUUMMMMM i tak mu zostało do tej pory ;) znaczy się, pasja do motoryzacji, bo nie biega już z patykiem po podwórku ;)

Milka no ciekawie, nie powiem, czekamy na testa mimo wszystko ;)

Co do Waszych przepowiedni to zgadzam się z Wami w 100%! Będzie albo chłopczyk albo dziewczynka ;) hahahaha :) przeczucia nie mam KOMPLETNIE żadnego :)

Milka1991, Bratek, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon
    ja w 1 ciąży miałam caly czas przeczucie na chłopca :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho a jak patrzysz w lustetko to podobasz sie sobie czy raczej nie? A moze pamietasz jak bylo jak sie staraliscie, staranka byly sporo przrd owulka a moze codziennie?:) ja mowie ze bedzie chlopczyk. A masz juz wykluczone blizniaki bo pamietam ze twoj prog byl bardzo wysoki:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk pewnie ze mną też miałaś takie przeczucia :D u mnie zawsze były te testy dla świętego spokoju, zawsze od 6 dnia po owu i zawsze śnieżno białe :D
    Co do podobania się sobie, ja z młodą to mi się wydawało że spoko wygladam, teraz czuję się jakby mnie stado os pogryzło taka jakaś opuchnieta :D

Cynamon ja też nie miałam, jak jak Lucc w pierwszej miałam na syna,niemal 100 % a była córa :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciacho - ja czułam, że będzie dziewczynka - i dlatego będzie chłopiec :P :P :P ;)

A tak w ogóle, to meldujemy ciotkom, że:
    1. od wczoraj jesteśmy w 8. miesiącu (choć to też różnie liczą)
    2. Można zwariować z tymi pomiarami USG... Dopiero było, że Mały będzie raczej nieduży... a tu dziś wyszło, że waży już prawie 2kg :-O (1993g, wg drugiej osoby mierzącej - dosłownie kilkadziesiąt gram mniej). Obwód brzuszka, że hoho, w ogóle wszystko, jak w I trymestrze, wyprzedza termin zdziwko.gif
    Aha, poprosiłam o zmierzenie stóp, ponieważ dostaję ostatnio regularnie kopniaki, po których "coś" sterczy potem z brzucha... Tylko to coś się jakieś duże wydaje...
    No i dobrze, że się duże wydaje - jego stopy mają 6,5cm... B-)
    Ratunkuuuuu.........
    No nic, zostaje ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, masować, rozluźniać.... i modlić się, by pamiętał, że rosnąć można też po TEJ stronie brzucha... ;] prosi.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:17

Luccecita, madzikk, Milka1991, chmurreczkaa, cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja zawsze brzydne i puchne po owulacji, przed wygladam bardzo promiennie. Chociaz w tym cyklu moj P dosc dlugo nie mogl sie na mnie napatrzec i mowil mi ze jestem taka piekna, haha, pewnie owulka byla w innym terminie, jezeli byla. W kazdym badz razie z kazdym cyklem sie zblizam do odpowiedniej fazy ksiezycowej. Jak przy odpowiednim ksiezycu nie zajde to dopiero bedzie zonk:)

Czy u was tez tak goraco? Ja sie chlodze w pracy przy klimie, a dzisiaj na plazy bym nie dala rady wysiedziec. Kupilam wczoraj parasol na plaze izamowilam namiocik, mam nadzieje ze w weekend sie przyda:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Lucc ja raczej nie będę sikać, boję się testów jak ognia. Im więcej razy je w życiu robię tym bardziej się ich boję. Wiem, jestem nienormalna, ale raczej cierpliwie poczekam na @, bo przeczucie mam, że będzie jutro lub pojutrze. Podobnie jak Milka wolę po prostu dostać @ niż czekać jak na szpilkach na wynik testu. Rozczarowanie gdy na teście biel jest dla mnie dużo gorsze. Jeśli @ nie pojawi się do soboty, to będę musiała o tym pomyśleć, bo w niedzielę wybieramy się na wyczerpujący wypad w Tatry. Gdyby jednak stał się cud, to musiałabym nieco zmienić plany, ale raczej się na to nie nastawiam.

Madzik u nas też dzisiaj poprawa pogody, dużo słoneczka, czasem zza chmurki, ale wygląda. Ostatnie dni były paskudne, ale dziś dużo ładniej i cieplej. Ale ja już tęsknię za morzem, a urlop zaplanowany dopiero na wrzesień. Czuję już takie zmęczenie i spadek formy, jak zawsze w połowie roku. Czuję już zmęczenie i wypalenie materiału, mam nadzieję, że jakoś jeszcze ten sierpień pociągnę.

Bratku to sobie chłopina pięknie rośnie :) Podjęliście już decyzję odnośnie imienia?

Milka Ty jeśli @ nie przyjdzie zatestuj, żeby wiedzieć na czym stoisz, jakby co, to uderz do gina po dupka lub lutkę. Sama jestem ciekawa jak to u Ciebie, wiesz, nigdy nie wiadomo. Gorsze wykresy widziałam, a na końcu zielona kropka :)

Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam wam powiedzieć że kupiłam tego kenwooda do robienia smothie w ko ncu i od kilku dni serwuje sobie i m soczki, jestem super zadowolona ;)
    dzisiaj mango, pomarancza i arbuz + troche nektaru z banana , mniam :)

• midnight Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ruby tak moja wysrasta ze 104, nosi już 110-116 :) Z łożyskiem słabo...ale mocno trzymam kciuki żeby nic się nie działo..może jeszcze się podniesie ? Leż duzo, wypoczywaj. :*

Kjopa dobrze że odzysaliście te częsci

Lucc no szkoda że nia ma leku..

Cinnamon to życzę dziewczynki

Edycik udanego wypadu

Bratku pięknie chłopak rosnie :)

Milka, trzymam kciuki że to jednak to, ale nawet jakby nie, to mam nadzieję ze tak sie wyjaśni byś nie musiała niepotrzebnie sie stresować, i smucić

Lecę zaraz po resztę wyników

cinnamon cookie, Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak tam dziewczyny? Jakieś nowinki? Milka??? :>

Madzikk u mnie <3 był w 18dc, po tym jak rano było apogeum śluzu ;) ale ciąża jest też tydzień młodsza wg usg, więc nie wiem czy ta owu była trochę później, czy tak późno się zagnieździło czy jak... Pojęcia nie mam ;) co do urody to nie jest tak źle, nie lubię tylko siebie gdy jestem blada a teraz nie mam wyjścia :P trochę gorszą cerę mam niż zwykle... Ale ja nie wierzę w to, że dziewczynka zabiera urodę a chłopiec dodaje :P za dużo słyszałam przeciwnych opinii ;)

Chmureczko ja mam tak samo, zawsze w połowie roku mam dość i czekam na urlop jak na zbawienie ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie szefo napisał, że w zasadzie to mogę cały czas z domu robić także teraz jak pojadę do biura to tylko dla rozrywki, fajnie że nie muszę tym sobie już zawracać głowy ;)

Cynamon Milka mówiła że jutro zatestuje więc ja też czekam niecierpliwie ;)

Mid napisz jak tam wyszły wyniki i czy coś wniosło nowego do sprawy :)

Chmurko to ja z tobą czekam niecierpliwie na wrzesień, wtedy też zaczynam urlop i od razu macierzyński po urlopie :)

Ja wstrętna zjadłam ciastko krówkę ale wcale nie miałam ochoty tylko m kupił i tak stała i patrzyła na mnie z lodówki ta krówka że w końcu ją zjadłam :D

• Bratek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk, u nas w ogóle pogoda ostatnio jest dziwna ;/ Nie tak źle, jak pod koniec czerwca, ale... dziwacznie. W dzień coraz częściej mocno ciepławo, chociaż poranki bywają chłodne ;/

Ruby, super, że tak szef nastawiony :)

chmurreczko - tak, imię zostało to, które było wybrane zanim jeszcze zaczęliśmy się starać :) Wybraliśmy wtedy i dla chłopca, i dla dziewczynki :)
    Tak więc - będzie Szymon :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ