Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruby zainteresowalo mnie twoje pytanie, chce wiedziec wiecej:)
Z jakiego wysokiego ph obnizamy i w jakim celu?
Wydaje mi sie ze kwasne siurki sa tez zwiazana z tym ze organizm jest kwasniejszy a na odkwaszanie organizmu sa wszystkie cytrusy, rowniez kiwi, warzywa, unikamy kawy, alkoholu, czekolady, kakao, mocnej cherbaty, weglowodanow oraz mieska, wiadomo ze bez nich nie da rady, ale jedz wiecej cytrusow i warzyw i bedzie ok.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny
-
Witam
Padnięta, wykończona do granic możliwości, zrobiłam dzisiaj pieszo ze 100 km, do pracy, do galerii, do zusu...
Dziewczynki miło że pamiętacie o mnie :* beta super, więc bardzo się cieszę, tydzień temu w środę marne 33.88 a dziś 1091 mIU! dzwoniłam do ginka i mówił że mogę wpaść na usg ale jeżeli jestem cierpliwa to możemy poczekać do piątku i zobaczyć coś konkretniejszego, wybrałam opcję numer 2
Madziku uwielbiam Cię za Twoje nastawienie :* ale pamiętam pierwszą obietnicę, że zachodzisz jeszcze w tym roku, masz dotrzymać słowa
Ruby no moim zdaniem, żeby było mało tych bakterii, to przede wszystkim musisz unikać cukru, to jest dopiero gagatek i potrafi bardzo nam namieszać tam na dole...
madzikk, Luccecita, Kjopa3, midnight, cinnamon cookie, chmurreczkaa, Bratek, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hmmmm. Im nizsze ph tym bardziej kwasne, z tego co wiem to wiecej bakterii przezyje w srodowisku zasadowym niz w kwasnym, kwas zabija. Prawidlowe ph krwi to ok 7,35, nie wiem jak z siurkami ale chyba tez 7. Uwazaj byc moze to ze jestes w ciazy ma na to wplyw i organizm sam podniosl ph zebys nie lapala bakterii tam na dole.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnymadzikk wrote:Hmmmm. Im nizsze ph tym bardziej kwasne, z tego co wiem to wiecej bakterii przezyje w srodowisku zasadowym niz w kwasnym, kwas zabija. Prawidlowe ph krwi to ok 7,35, nie wiem jak z siurkami ale chyba tez 7. Uwazaj byc moze to ze jestes w ciazy ma na to wplyw i organizm sam podniosl ph zebys nie lapala bakterii tam na dole.
kurnik ja czytałam że z siurami to 5,5 -6 dobre ph im wyzsze tym bardziej zasadowe czyli te złe... -
Ruby 7 to prawidlowe ph, znalazlam w necie. Nie zakwaszaj organizmu bo wszystko jest tak jak powinno, ph masz idealne
Coz za pamiec dziewczynki. Zrobe co moge ale wiecie sila wyzsza i niestety na pewne rzeczy nie mam wplywu:)
Tak sie tylko zastanawiam bo konczy mi sie juz drugie opakowanie klimuszki a mam jeszcze jedno i tak mysle czy nie zostawic jej na po laparo tak samo jak plastry borowinowe. Co doradzacie?
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Masz racje Rubek, siurki powinny byc kwasniejsze 5,5. Sorki wprowadzilam w blad, wiecej mieska i weglowodanow. Co ty tak zdrowo sie odzywiasz?
Czyli przy wyzszym ph mozeaz lapac wiecej bakterii.Ruby lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Rubiczku myślałam o fiolecie z Wami, ale Wy jesteście już tak "mocniej posunięte" w swoich ciążach, a ja żółtodziób cały czas bym Was gnębiła moimi pytaniami, więc jestem w Kwietniówkach gdzie takich żółtodziobów jak ja jest dużo a poza tym mam tu wszystkie fajne dziewczynki na różu
Ruby lubi tę wiadomość
-
Ruby co do tego moczu to tak mi mówiła ginka jak z mlodą byłam w ciązy też ciągle miałam 6-7, właśnie kazała żurawinę jeść. Uodparnia na bakterie, ale ja cały czas uparcie polecam tez natkę pietruszki moczopędna, witaminowa itp..
Ruby lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Rubiczku myślałam o fiolecie z Wami, ale Wy jesteście już tak "mocniej posunięte" w swoich ciążach, a ja żółtodziób cały czas bym Was gnębiła moimi pytaniami, więc jestem w Kwietniówkach gdzie takich żółtodziobów jak ja jest dużo a poza tym mam tu wszystkie fajne dziewczynki na różu
Madzikk może zrób 3 pełne cykle potem i tak przerwa więc tak akurat wyjdzieMilka1991, madzikk lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Rubiczku myślałam o fiolecie z Wami, ale Wy jesteście już tak "mocniej posunięte" w swoich ciążach, a ja żółtodziób cały czas bym Was gnębiła moimi pytaniami, więc jestem w Kwietniówkach gdzie takich żółtodziobów jak ja jest dużo a poza tym mam tu wszystkie fajne dziewczynki na różu
Milkuś na fiolecie niektóre dziewczyny udzielają się na "naszym" wątku i na wątku -miesiąc który rodzą. Nasz powstał po to też żebym np.ja nie musiała Cię szukać na innych wątkach i się tam wtryniać z pytaniem tylko do Ciebie "Co słychać, jak się czujesz?" bo reszta dziewczyn by mnie przegoniłaMilka1991, Bratek lubią tę wiadomość
-
Klimuszke pije od polowy kwietnia, borowinke robie od maja. Zostawie sobie ostatnia czesc klimuszki (jedna paczka starcza na ok 2 miesiace) na po laparo, borowinki mam jeszcze trzy paczki wiec tez zostawie tak na dwa cykle. Ciasteczko narazie trzymaj, moze w przyszlym roku pojade na mazury
A tak sie jeszcze zastanawiam co z acardem? Bo jezeli faktycznie mam endometrioze a acard pomaga w przeplywie krwi wiec endometrium jest wieksze, to bedzie tez wieksze tam gdzie nie powinno go wogole byc, i moze dlatego mnie po tej prawej stronie tak bolalo. A moze zarodek mi sie zagniezdzil w jajowodzie i po dwoch dniach "poronilam" dlatego takie skrzepy? Tyle mozliwosci, ale w ciaze nie wierze. Juz wiecej nic nie wymyslam:)
Dobrej nocki:)cinnamon cookie lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny
-
Madzikk super, że wizyta umówiona To do końca roku zachodzimy
Milka bardzo dobra decyzja, że poczekasz do jutra Gratuluję cierpliwości i pięknej bety Czekam jutro na relacje.
Smerfku gdzie uciekłaś?
Luc miłego dniamadzikk, Milka1991, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Hej
Milka gratuluję!! przepraszam ze nie wczoraj ale to tak na biegu wszystko. teraz trzymam kciuki za jutro!!
Madzik mi bardzo często skrzepy zawsze szły...ale skoro u Ciebie ich wcześniej nie było to może skonsultuj z lekarzem, ja nic wymyślać Ci nie będę...może acard, może zarodek...lepiej o tym powiedzieć.
Edit: choć teoretycznie acard rozrzedza krew, wiec i skrzepów nie powinno być, co najwyżej silniejsze krwawienie-chyba
Madzik i Kjopa i cała reszta-trzymam mocno kciuki!! by wszystkim do końca roku się udało!
Ja jutro idę do gina, zobaczymy co powie na moje [już wszystkie] wyniki
Buźka miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 08:18
madzikk, Milka1991 lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17