X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety mam mega dola:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa do góry mówię Ci. A kiedy masz bete?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Pianka Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 pęcherzyk widać dopiero po 4tc więc masz jeszcze czas... trzymam kciuki!

Zaś ja dzisiaj byłam na becie i przy okazji progesteron zrobiłam, bo już 41dc i nadal brak @, wyniki mam odebrać w piątek... jeśli to nie ciąża to po weekendzie idę do gina, bo to już za długo trwa. Test robiłam z porannego moczu i negatyw wyszedł...

Od 07.15r <3 <3 ? cykl starań

92b9710fb7ae6a07f4357f20dfd380c4.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Kas50 idź może do innego gina? A co w ogóle powiedział na Twój progesteron?

Ja od tamtego roku mam problemy z zatokami i mi nagadali, że alergia i leczyli sterydami do nosa. Niedawno byłam prywatnie i w końcu była super lekarka. Co prawda widać nieduże zmiany alergiczne w nosie ale wpisała też przewlekłe zapalenie zatok. I w końcu jako jedyna nie faszeruje mnie jakimiś sterydami itp. Kazała kupić Fixsin do domowego przepłukiwania zatok. Moim zdaniem super.

W styczniu odstawiłam wszystkie leki. Brałam Emanere na żołądek (nie można brać w ciąży), Avamys- steryd do nosa (nie można brać w ciąży). Teraz jak jestem u lekarza mówię jasno, że nie będę brała leków których nie można brać w ciąży. Ostatnio na NFZ alergolog powiedziała, że mam kupić Rhinocort i można go brać w ciąży a ta prywatna, że absolutnie bo to mogą brać dzieci od 3 r.ż a gdzie w ciąży na maluszka który się rozwija. Ano i jak przestałam to wszystko brać to zaszłam w ciążę. Nie wiem jeszcze czy bezsensowne branie sterydów nie rozwaliło mi hormonów.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja @ powinna mieć niedziela / poniedziałek. Jutro chyba z rana za testuje choć czuje że nic z tego :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Lepiej powtórzyć betę po 48 czy 72 h?

Według mnie po 48 :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    głowa do góry mówię Ci. A kiedy masz bete?
    Jutro rano. A progesteron powiezial że w miarę, mam powtórzyć za tydzień. Cały czas kluje mnie ten jajnik:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja takie coś dziś podrzucam - dla tych, którym nieobca jest tematyka żywienia i jego wpływu na organizm. Jakże mnie boli, że nieraz już się przekonałam, iż wpływ JEST - i to OGROMNY.... A potem pędząc, w stresie... zabałaganiam i znowu muszę naprawiać ;/ (nigdy nie udało mi się zrobić porządnej, kilkutygodniowej diety, ale nawet częściowe zmiany dawały efekty).

http://www.akademiawitalnosci.pl/tag/protokoly-witaminowe/ (i, rzecz jasna, cała armia innych artykułów ;) ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek dziękuję, pocieszyłaś mnie trochę :) będę obserwować jak na dniach temperatura będzie się zmieniała... Jak dalej będzie niższa to nie mam na co liczyć.. No zobaczymy :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:37

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratek dziękuję, pocieszyłaś mnie trochę :) będę obserwować jak na dniach temperatura będzie się zmieniała... Jak dalej będzie niższa to nie mam na co liczyć.. No zobaczymy :)
    Ja Ci mówię - jak się dołujesz, to leć do Galerii ;) (niekoniecznie - Handlowej :P)
    Parę już razy poprawiała mi humor :) Oczywiście, jak widać po podpisie, pozwalało to jedynie dotrwać w owym lepszym humorze do kolejnej zakichanej @, no ale zawsze jest nadzieja, że wreszcie nie skończy się @, a im mniej załamek, tym lepiej ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dopiero nasz 7 cykl a wydaje sie jak wiecznosc.od 6 miesiecy co miesiąc mysle,ze sie udalo a tu ni ciula...no nic zobaczymy.siódemka przynosi ponoć szczęscie,fajnie by bylo gdyby w postaci dzdziusia:)

olej z wiesiolka łykam,castangusa i folik.
    DZIEWCZYNY CZY SWOIM MĘZCZYZNOM DAJECIE JAKIES WITAMINY? JAK TAK TO PROSZĘ NAPISZCIE JAKIE :):)MÓJ ŁYKA PRO MEN OD MIESIĄCA,ALE NIE WIEM CZY MU NIE DOKUPIĆ JAKICHŚ WITAMIN JESZCZE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:20

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja- mój zajada się żeńszeniem w tabletkach i macą (też w tabletkach).

tylko ja lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Avamys i metypred na zatoki zażywalam. Na ulotce metypredu chyba, bo to niedawno ćpałam, jest informacja, że to lek dla ludzi po przeszczepie dla nieodrzucenia organu :P Też z fantazją mnie leczą... :P

Morisek- masz doświadczenie. Czy przy bólu jajników (jak na torbiel) miałaś kiedyś dziwny ból w macicy? Przebiega, pulsuje jak nerwoból i odpuszcza...

(właśnie się zorientowałam, że przy moim awatarze pojawiło się AUTORYTET :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:07

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszczepiaj nadziei w moim brudnym serduszku :P Ból mogę porównać do nerwobólów zębów i górnej szczęki właśnie przy zapaleniu zatok :P Taka igła. No nic, czas pokaże, może nie zemrę ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Może lokator się zadomawia :-)

Lubię to! :P

Nie jestem pesymistką, ale zawsze wolę założenia ostrożne ;) I w takie dni jak ten dłuży mi się czas do jutra, kiedy będę sobie mogła conieco siknąć na test :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja - mój Małż do tej pory jadł głównie to, co mi podjadał ;) z tego, co wychwyciłam, głównie: magnez chelatowany, spore dawki vit.D oraz kwasy omega-3 (w multiwitaminie miał już sporą przerwę ;/).
    Ale teraz będę starała się poprawić Mu dietę i poszerzyć suplementację, ponieważ pogorszyły nam się parametry :(((((

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Kjopa3 no to nieźle! I weź tu lekarzowi ufaj! Bardzo możliwe ze tak jest jak mówisz. Ja przez krótki okres brałam tez sterydy i podejrzewam ze od nich sie zaczęły moje zawirowania hormonalne,a później niż poszlo...

Z tego co mniej więcej gdzieś tam wygrzebałam to sterydy mogą działać na nadnercza albo przysadkę. A jak wiadomo i przysadka i nadnercza regulują hormony. W styczniu brałam te leki i od tamtej pory ani razu nic nie wzięłam. Leki Emanera na żołądek to Inhibitory Pompy Protonowej i nawet mojej przyjaciółce lekarz powiedział, że 3 miesiące przed planowaniem ciąży powinno się je odstawić bo dziecko "może urodzić się pokręcone"!!!!

Bratek Twój link umieściłam na pierwszej stronie!!!

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki bratek :)polece jutro do super pharm tam maja fajne promocje na rózne suplementy:)już ja mu coś znajdę!:)chociaż zdarzało sie ze brał nawet moj folik :)

marietta trzymam kciukasy za poranny test :) :)może dzidziulek sie tam już rozpycha:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:45

Marietta lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3, na zdrowie ;) Kopalnia wiedzy. Akurat kwestia leczenia witaminami powraca do mnie w różnych materiałach, jak bumerang, od lat. Ale i cała strona pełna jest ciekawych informacji i wskazówek :)

tylko_ja, to bardzo dobrze, że podjadał Ci folik :) Mężczyznom w okresie starań również zaleca się kwas foliowy :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ