Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
kas50 pęcherzyk widać dopiero po 4tc więc masz jeszcze czas... trzymam kciuki!
Zaś ja dzisiaj byłam na becie i przy okazji progesteron zrobiłam, bo już 41dc i nadal brak @, wyniki mam odebrać w piątek... jeśli to nie ciąża to po weekendzie idę do gina, bo to już za długo trwa. Test robiłam z porannego moczu i negatyw wyszedł... -
Hej dziewczyny!!!
Kas50 idź może do innego gina? A co w ogóle powiedział na Twój progesteron?
Ja od tamtego roku mam problemy z zatokami i mi nagadali, że alergia i leczyli sterydami do nosa. Niedawno byłam prywatnie i w końcu była super lekarka. Co prawda widać nieduże zmiany alergiczne w nosie ale wpisała też przewlekłe zapalenie zatok. I w końcu jako jedyna nie faszeruje mnie jakimiś sterydami itp. Kazała kupić Fixsin do domowego przepłukiwania zatok. Moim zdaniem super.
W styczniu odstawiłam wszystkie leki. Brałam Emanere na żołądek (nie można brać w ciąży), Avamys- steryd do nosa (nie można brać w ciąży). Teraz jak jestem u lekarza mówię jasno, że nie będę brała leków których nie można brać w ciąży. Ostatnio na NFZ alergolog powiedziała, że mam kupić Rhinocort i można go brać w ciąży a ta prywatna, że absolutnie bo to mogą brać dzieci od 3 r.ż a gdzie w ciąży na maluszka który się rozwija. Ano i jak przestałam to wszystko brać to zaszłam w ciążę. Nie wiem jeszcze czy bezsensowne branie sterydów nie rozwaliło mi hormonów. -
elfiona wrote:głowa do góry mówię Ci. A kiedy masz bete?
-
A ja takie coś dziś podrzucam - dla tych, którym nieobca jest tematyka żywienia i jego wpływu na organizm. Jakże mnie boli, że nieraz już się przekonałam, iż wpływ JEST - i to OGROMNY.... A potem pędząc, w stresie... zabałaganiam i znowu muszę naprawiać ;/ (nigdy nie udało mi się zrobić porządnej, kilkutygodniowej diety, ale nawet częściowe zmiany dawały efekty).
http://www.akademiawitalnosci.pl/tag/protokoly-witaminowe/ (i, rzecz jasna, cała armia innych artykułów).
-
nick nieaktualny
-
cinnamon cookie wrote:Bratek dziękuję, pocieszyłaś mnie trochę
będę obserwować jak na dniach temperatura będzie się zmieniała... Jak dalej będzie niższa to nie mam na co liczyć.. No zobaczymy
(niekoniecznie - Handlowej
)
Parę już razy poprawiała mi humorOczywiście, jak widać po podpisie, pozwalało to jedynie dotrwać w owym lepszym humorze do kolejnej zakichanej @, no ale zawsze jest nadzieja, że wreszcie nie skończy się @, a im mniej załamek, tym lepiej
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto dopiero nasz 7 cykl a wydaje sie jak wiecznosc.od 6 miesiecy co miesiąc mysle,ze sie udalo a tu ni ciula...no nic zobaczymy.siódemka przynosi ponoć szczęscie,fajnie by bylo gdyby w postaci dzdziusia:)
olej z wiesiolka łykam,castangusa i folik.
DZIEWCZYNY CZY SWOIM MĘZCZYZNOM DAJECIE JAKIES WITAMINY? JAK TAK TO PROSZĘ NAPISZCIE JAKIE:)MÓJ ŁYKA PRO MEN OD MIESIĄCA,ALE NIE WIEM CZY MU NIE DOKUPIĆ JAKICHŚ WITAMIN JESZCZE.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:20
-
Ja Avamys i metypred na zatoki zażywalam. Na ulotce metypredu chyba, bo to niedawno ćpałam, jest informacja, że to lek dla ludzi po przeszczepie dla nieodrzucenia organu
Też z fantazją mnie leczą...
Morisek- masz doświadczenie. Czy przy bólu jajników (jak na torbiel) miałaś kiedyś dziwny ból w macicy? Przebiega, pulsuje jak nerwoból i odpuszcza...
(właśnie się zorientowałam, że przy moim awatarze pojawiło się AUTORYTET)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:07
-
tylko_ja - mój Małż do tej pory jadł głównie to, co mi podjadał
z tego, co wychwyciłam, głównie: magnez chelatowany, spore dawki vit.D oraz kwasy omega-3 (w multiwitaminie miał już sporą przerwę ;/).
Ale teraz będę starała się poprawić Mu dietę i poszerzyć suplementację, ponieważ pogorszyły nam się parametry((((
-
Morisek28 wrote:Kjopa3 no to nieźle! I weź tu lekarzowi ufaj! Bardzo możliwe ze tak jest jak mówisz. Ja przez krótki okres brałam tez sterydy i podejrzewam ze od nich sie zaczęły moje zawirowania hormonalne,a później niż poszlo...
Z tego co mniej więcej gdzieś tam wygrzebałam to sterydy mogą działać na nadnercza albo przysadkę. A jak wiadomo i przysadka i nadnercza regulują hormony. W styczniu brałam te leki i od tamtej pory ani razu nic nie wzięłam. Leki Emanera na żołądek to Inhibitory Pompy Protonowej i nawet mojej przyjaciółce lekarz powiedział, że 3 miesiące przed planowaniem ciąży powinno się je odstawić bo dziecko "może urodzić się pokręcone"!!!!
Bratek Twój link umieściłam na pierwszej stronie!!!Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzieki bratek :)polece jutro do super pharm tam maja fajne promocje na rózne suplementy:)już ja mu coś znajdę!:)chociaż zdarzało sie ze brał nawet moj folik
marietta trzymam kciukasy za poranny test:)może dzidziulek sie tam już rozpycha:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:45
Marietta lubi tę wiadomość
-
Kjopa3, na zdrowie
Kopalnia wiedzy. Akurat kwestia leczenia witaminami powraca do mnie w różnych materiałach, jak bumerang, od lat. Ale i cała strona pełna jest ciekawych informacji i wskazówek
tylko_ja, to bardzo dobrze, że podjadał Ci folikMężczyznom w okresie starań również zaleca się kwas foliowy