X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety mam mega dola:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa do góry mówię Ci. A kiedy masz bete?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Pianka Debiutantka

Wysłany: 2 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 pęcherzyk widać dopiero po 4tc więc masz jeszcze czas... trzymam kciuki!

Zaś ja dzisiaj byłam na becie i przy okazji progesteron zrobiłam, bo już 41dc i nadal brak @, wyniki mam odebrać w piątek... jeśli to nie ciąża to po weekendzie idę do gina, bo to już za długo trwa. Test robiłam z porannego moczu i negatyw wyszedł...

Od 07.15r <3 <3 ? cykl starań

92b9710fb7ae6a07f4357f20dfd380c4.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Kas50 idź może do innego gina? A co w ogóle powiedział na Twój progesteron?

Ja od tamtego roku mam problemy z zatokami i mi nagadali, że alergia i leczyli sterydami do nosa. Niedawno byłam prywatnie i w końcu była super lekarka. Co prawda widać nieduże zmiany alergiczne w nosie ale wpisała też przewlekłe zapalenie zatok. I w końcu jako jedyna nie faszeruje mnie jakimiś sterydami itp. Kazała kupić Fixsin do domowego przepłukiwania zatok. Moim zdaniem super.

W styczniu odstawiłam wszystkie leki. Brałam Emanere na żołądek (nie można brać w ciąży), Avamys- steryd do nosa (nie można brać w ciąży). Teraz jak jestem u lekarza mówię jasno, że nie będę brała leków których nie można brać w ciąży. Ostatnio na NFZ alergolog powiedziała, że mam kupić Rhinocort i można go brać w ciąży a ta prywatna, że absolutnie bo to mogą brać dzieci od 3 r.ż a gdzie w ciąży na maluszka który się rozwija. Ano i jak przestałam to wszystko brać to zaszłam w ciążę. Nie wiem jeszcze czy bezsensowne branie sterydów nie rozwaliło mi hormonów.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja @ powinna mieć niedziela / poniedziałek. Jutro chyba z rana za testuje choć czuje że nic z tego :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Lepiej powtórzyć betę po 48 czy 72 h?

Według mnie po 48 :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    głowa do góry mówię Ci. A kiedy masz bete?
    Jutro rano. A progesteron powiezial że w miarę, mam powtórzyć za tydzień. Cały czas kluje mnie ten jajnik:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja takie coś dziś podrzucam - dla tych, którym nieobca jest tematyka żywienia i jego wpływu na organizm. Jakże mnie boli, że nieraz już się przekonałam, iż wpływ JEST - i to OGROMNY.... A potem pędząc, w stresie... zabałaganiam i znowu muszę naprawiać ;/ (nigdy nie udało mi się zrobić porządnej, kilkutygodniowej diety, ale nawet częściowe zmiany dawały efekty).

http://www.akademiawitalnosci.pl/tag/protokoly-witaminowe/ (i, rzecz jasna, cała armia innych artykułów ;) ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek dziękuję, pocieszyłaś mnie trochę :) będę obserwować jak na dniach temperatura będzie się zmieniała... Jak dalej będzie niższa to nie mam na co liczyć.. No zobaczymy :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:37

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratek dziękuję, pocieszyłaś mnie trochę :) będę obserwować jak na dniach temperatura będzie się zmieniała... Jak dalej będzie niższa to nie mam na co liczyć.. No zobaczymy :)
    Ja Ci mówię - jak się dołujesz, to leć do Galerii ;) (niekoniecznie - Handlowej :P)
    Parę już razy poprawiała mi humor :) Oczywiście, jak widać po podpisie, pozwalało to jedynie dotrwać w owym lepszym humorze do kolejnej zakichanej @, no ale zawsze jest nadzieja, że wreszcie nie skończy się @, a im mniej załamek, tym lepiej ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dopiero nasz 7 cykl a wydaje sie jak wiecznosc.od 6 miesiecy co miesiąc mysle,ze sie udalo a tu ni ciula...no nic zobaczymy.siódemka przynosi ponoć szczęscie,fajnie by bylo gdyby w postaci dzdziusia:)

olej z wiesiolka łykam,castangusa i folik.
    DZIEWCZYNY CZY SWOIM MĘZCZYZNOM DAJECIE JAKIES WITAMINY? JAK TAK TO PROSZĘ NAPISZCIE JAKIE :):)MÓJ ŁYKA PRO MEN OD MIESIĄCA,ALE NIE WIEM CZY MU NIE DOKUPIĆ JAKICHŚ WITAMIN JESZCZE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:20

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja- mój zajada się żeńszeniem w tabletkach i macą (też w tabletkach).

tylko ja lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Avamys i metypred na zatoki zażywalam. Na ulotce metypredu chyba, bo to niedawno ćpałam, jest informacja, że to lek dla ludzi po przeszczepie dla nieodrzucenia organu :P Też z fantazją mnie leczą... :P

Morisek- masz doświadczenie. Czy przy bólu jajników (jak na torbiel) miałaś kiedyś dziwny ból w macicy? Przebiega, pulsuje jak nerwoból i odpuszcza...

(właśnie się zorientowałam, że przy moim awatarze pojawiło się AUTORYTET :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:07

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszczepiaj nadziei w moim brudnym serduszku :P Ból mogę porównać do nerwobólów zębów i górnej szczęki właśnie przy zapaleniu zatok :P Taka igła. No nic, czas pokaże, może nie zemrę ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Może lokator się zadomawia :-)

Lubię to! :P

Nie jestem pesymistką, ale zawsze wolę założenia ostrożne ;) I w takie dni jak ten dłuży mi się czas do jutra, kiedy będę sobie mogła conieco siknąć na test :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja - mój Małż do tej pory jadł głównie to, co mi podjadał ;) z tego, co wychwyciłam, głównie: magnez chelatowany, spore dawki vit.D oraz kwasy omega-3 (w multiwitaminie miał już sporą przerwę ;/).
    Ale teraz będę starała się poprawić Mu dietę i poszerzyć suplementację, ponieważ pogorszyły nam się parametry :(((((

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Kjopa3 no to nieźle! I weź tu lekarzowi ufaj! Bardzo możliwe ze tak jest jak mówisz. Ja przez krótki okres brałam tez sterydy i podejrzewam ze od nich sie zaczęły moje zawirowania hormonalne,a później niż poszlo...

Z tego co mniej więcej gdzieś tam wygrzebałam to sterydy mogą działać na nadnercza albo przysadkę. A jak wiadomo i przysadka i nadnercza regulują hormony. W styczniu brałam te leki i od tamtej pory ani razu nic nie wzięłam. Leki Emanera na żołądek to Inhibitory Pompy Protonowej i nawet mojej przyjaciółce lekarz powiedział, że 3 miesiące przed planowaniem ciąży powinno się je odstawić bo dziecko "może urodzić się pokręcone"!!!!

Bratek Twój link umieściłam na pierwszej stronie!!!

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki bratek :)polece jutro do super pharm tam maja fajne promocje na rózne suplementy:)już ja mu coś znajdę!:)chociaż zdarzało sie ze brał nawet moj folik :)

marietta trzymam kciukasy za poranny test :) :)może dzidziulek sie tam już rozpycha:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:45

Marietta lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3, na zdrowie ;) Kopalnia wiedzy. Akurat kwestia leczenia witaminami powraca do mnie w różnych materiałach, jak bumerang, od lat. Ale i cała strona pełna jest ciekawych informacji i wskazówek :)

tylko_ja, to bardzo dobrze, że podjadał Ci folik :) Mężczyznom w okresie starań również zaleca się kwas foliowy :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ