Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
kas50 pęcherzyk widać dopiero po 4tc więc masz jeszcze czas... trzymam kciuki!
Zaś ja dzisiaj byłam na becie i przy okazji progesteron zrobiłam, bo już 41dc i nadal brak @, wyniki mam odebrać w piątek... jeśli to nie ciąża to po weekendzie idę do gina, bo to już za długo trwa. Test robiłam z porannego moczu i negatyw wyszedł... -
Hej dziewczyny!!!
Kas50 idź może do innego gina? A co w ogóle powiedział na Twój progesteron?
Ja od tamtego roku mam problemy z zatokami i mi nagadali, że alergia i leczyli sterydami do nosa. Niedawno byłam prywatnie i w końcu była super lekarka. Co prawda widać nieduże zmiany alergiczne w nosie ale wpisała też przewlekłe zapalenie zatok. I w końcu jako jedyna nie faszeruje mnie jakimiś sterydami itp. Kazała kupić Fixsin do domowego przepłukiwania zatok. Moim zdaniem super.
W styczniu odstawiłam wszystkie leki. Brałam Emanere na żołądek (nie można brać w ciąży), Avamys- steryd do nosa (nie można brać w ciąży). Teraz jak jestem u lekarza mówię jasno, że nie będę brała leków których nie można brać w ciąży. Ostatnio na NFZ alergolog powiedziała, że mam kupić Rhinocort i można go brać w ciąży a ta prywatna, że absolutnie bo to mogą brać dzieci od 3 r.ż a gdzie w ciąży na maluszka który się rozwija. Ano i jak przestałam to wszystko brać to zaszłam w ciążę. Nie wiem jeszcze czy bezsensowne branie sterydów nie rozwaliło mi hormonów. -
elfiona wrote:głowa do góry mówię Ci. A kiedy masz bete?
-
A ja takie coś dziś podrzucam - dla tych, którym nieobca jest tematyka żywienia i jego wpływu na organizm. Jakże mnie boli, że nieraz już się przekonałam, iż wpływ JEST - i to OGROMNY.... A potem pędząc, w stresie... zabałaganiam i znowu muszę naprawiać ;/ (nigdy nie udało mi się zrobić porządnej, kilkutygodniowej diety, ale nawet częściowe zmiany dawały efekty).
http://www.akademiawitalnosci.pl/tag/protokoly-witaminowe/ (i, rzecz jasna, cała armia innych artykułów ). -
nick nieaktualny
-
cinnamon cookie wrote:Bratek dziękuję, pocieszyłaś mnie trochę będę obserwować jak na dniach temperatura będzie się zmieniała... Jak dalej będzie niższa to nie mam na co liczyć.. No zobaczymy
Parę już razy poprawiała mi humor Oczywiście, jak widać po podpisie, pozwalało to jedynie dotrwać w owym lepszym humorze do kolejnej zakichanej @, no ale zawsze jest nadzieja, że wreszcie nie skończy się @, a im mniej załamek, tym lepiejcinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto dopiero nasz 7 cykl a wydaje sie jak wiecznosc.od 6 miesiecy co miesiąc mysle,ze sie udalo a tu ni ciula...no nic zobaczymy.siódemka przynosi ponoć szczęscie,fajnie by bylo gdyby w postaci dzdziusia:)
olej z wiesiolka łykam,castangusa i folik.
DZIEWCZYNY CZY SWOIM MĘZCZYZNOM DAJECIE JAKIES WITAMINY? JAK TAK TO PROSZĘ NAPISZCIE JAKIE :)MÓJ ŁYKA PRO MEN OD MIESIĄCA,ALE NIE WIEM CZY MU NIE DOKUPIĆ JAKICHŚ WITAMIN JESZCZE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:20
-
Ja Avamys i metypred na zatoki zażywalam. Na ulotce metypredu chyba, bo to niedawno ćpałam, jest informacja, że to lek dla ludzi po przeszczepie dla nieodrzucenia organu Też z fantazją mnie leczą...
Morisek- masz doświadczenie. Czy przy bólu jajników (jak na torbiel) miałaś kiedyś dziwny ból w macicy? Przebiega, pulsuje jak nerwoból i odpuszcza...
(właśnie się zorientowałam, że przy moim awatarze pojawiło się AUTORYTET )Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:07
-
tylko_ja - mój Małż do tej pory jadł głównie to, co mi podjadał z tego, co wychwyciłam, głównie: magnez chelatowany, spore dawki vit.D oraz kwasy omega-3 (w multiwitaminie miał już sporą przerwę ;/).
Ale teraz będę starała się poprawić Mu dietę i poszerzyć suplementację, ponieważ pogorszyły nam się parametry (((( -
Morisek28 wrote:Kjopa3 no to nieźle! I weź tu lekarzowi ufaj! Bardzo możliwe ze tak jest jak mówisz. Ja przez krótki okres brałam tez sterydy i podejrzewam ze od nich sie zaczęły moje zawirowania hormonalne,a później niż poszlo...
Z tego co mniej więcej gdzieś tam wygrzebałam to sterydy mogą działać na nadnercza albo przysadkę. A jak wiadomo i przysadka i nadnercza regulują hormony. W styczniu brałam te leki i od tamtej pory ani razu nic nie wzięłam. Leki Emanera na żołądek to Inhibitory Pompy Protonowej i nawet mojej przyjaciółce lekarz powiedział, że 3 miesiące przed planowaniem ciąży powinno się je odstawić bo dziecko "może urodzić się pokręcone"!!!!
Bratek Twój link umieściłam na pierwszej stronie!!!Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzieki bratek :)polece jutro do super pharm tam maja fajne promocje na rózne suplementy:)już ja mu coś znajdę!:)chociaż zdarzało sie ze brał nawet moj folik
marietta trzymam kciukasy za poranny test :)może dzidziulek sie tam już rozpycha:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 19:45
Marietta lubi tę wiadomość
-
Kjopa3, na zdrowie Kopalnia wiedzy. Akurat kwestia leczenia witaminami powraca do mnie w różnych materiałach, jak bumerang, od lat. Ale i cała strona pełna jest ciekawych informacji i wskazówek
tylko_ja, to bardzo dobrze, że podjadał Ci folik Mężczyznom w okresie starań również zaleca się kwas foliowy