X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - chyba zaprzestanę mierzyć, co ma być to będzie :) Musi w końcu się udać.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ruby - chyba zaprzestanę mierzyć, co ma być to będzie :) Musi w końcu się udać.

Na pewno, uda sie nam Wszystkim :)

mimona
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanko - mierzę temperaturę w ustach, wyjmuję go kiedy zacznie "pikać". Przeczytałam gdzieś, że należy go przytrzymać dłużej w jamie ustnej, czy to prawda? Poza tym nie mam pewności czy mierzę zawsze po tej samej stronie. Może na siłę doszukuje się jakiś błędów w pomiarach, ale chciałabym wiedzieć.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja właśnie tak mierzyłam, niby już wyczaiłam gdzie i jak głęboko wkładać a jak zrobiłam test mierzenia dwoma terometrami kilka razy toi tak różne były temp, zblizone ale nie identyczne, podobno najlepiej waginalnie mierzyć;)
    a co do wyjmowania to zależy jak sobie ty ustalisz sama, jedni czekają minutkę inni nie,ale za każdym razem musiałabys czekać, ale mi się wydaje że to bez sensu chodzi przecież nie o wyciągnięcie jak najwyzszej temp tylko o wyłapanie różnic i czy będziesz mierzyć dłużej fakt pokaże cię wyższą, ale nie o to tutaj chodzi bo to nie zmieni faktu, skok będzie taki sam jesli chodzi o różnicę między najwyższą i najniższą, podwyższanie na siłę przez dłuższe trzymanie dla mnie nie ma sensu :)
    ale każdy pewnie robi po swojemu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:48

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    Witaj , napisałaś że leczysz sie na pcos . Pewnie robiłaś badanie amh . Mój wynik to ponad 7,5 ng/ml. Przeczytałam gdzieś na forum ,że jeżeli wynik podawany jest w tych jednostkach to dzielimy to na pól, wiec wychodzi trzy z hakiem. Zbyt wysokie amh może wskazywać na pcos??

mój wynik 8,2 ng/ml z maja 2014
    Podaję normy:
    https://portal.abczdrowie.pl/amh

Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    mój wynik 8,2 ng/ml z maja 2014
    Podaję normy:
    https://portal.abczdrowie.pl/amh

Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.
    dziękuje :) to u mnie pewnie pcos bedzie.

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży :( Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka :( Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/

• Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na głowę dostanę jak mam czekać na te wyniki do jutra... pójdę dzisiaj przed zamknięciem może będą już mieli

CAROLQ nie zwariowałaś, ja też tak mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:22

Od 07.15r <3 <3 ? cykl starań

92b9710fb7ae6a07f4357f20dfd380c4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka wrote:
    Dziewczyny ja na głowę dostanę jak mam czekać na te wyniki do jutra... pójdę dzisiaj przed zamknięciem może będą już mieli

CAROLQ nie zwariowałaś, ja też tak mam :D

Pianka a na jakie wyniki czekasz bo chyba się nie dokopię już do postów?

Carolo wszystko z toba w porządku ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Czasem jest tak ze pęcherzyk pęka ale zalewa go krew i tworzy sie torbiel. Torbieli jest tyle rodzajów ze musialabys trafić na stół i miec laparoskopie zwiadowczą wtedy masz czarno na białym co to za torbiel. Najwcześniej jednak występują takie,które po @ sie wchłaniają. Ja mam je zawsze w każdym cyklk+endometeialna
    Czyli jest szansa że pecherzyk pękł i owulacja była?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Czasem jest tak ze pęcherzyk pęka ale zalewa go krew i tworzy sie torbiel. Torbieli jest tyle rodzajów ze musialabys trafić na stół i miec laparoskopie zwiadowczą wtedy masz czarno na białym co to za torbiel. Najwcześniej jednak występują takie,które po @ sie wchłaniają. Ja mam je zawsze w każdym cyklk+endometeialna

Morisek- rzetelne źródło informacji ;) Mnie dzisiaj tłumaczono, że może być torbiel z niepękniętego ciałka żółtego, ale nie tylko, to jest torbiel czynnościowa, zazwyczaj jak mówi Morisek wypełniona krwią.
    Ja chyba o 16 dopiero siąde i zacznę odpisywać, póki co narobiłam w gacie i czekam na wyniki.

Pianka- progesteron czy Bete robiłaś? na jakie wyniki mamy z Tobą w napięci oczekiwać? ;)

Kas50- wiesz coś? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki po 18.:-( Ty wcześniej:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki betę robiłam i progesteron...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho Pianka- moje, Twoje i Kas50 losy się ważą ;) Trzymam kciuki :) ja teoretycznie ok 16, ale mają 24 h żeby w luxmedzie wrzucić wyniki. Korzysta któraś z luxmedu? Po ilu godzinach mniej więcej wrzucają? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Diagnostyce.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście nie ma luxmed. Ale koleżanka z innego miasta korzysta i chwali

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiesz jak mniej więcej wrzucają wyniki? Mnie powiedziano popołudniu, pacjentce po mnie co robiła jakieś inne badania- że do jutra będą :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny :) A tak z ciekawości po ilu dniach od zapłodnienia beta może wykryć ciąże ?

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży :( Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka :( Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/
    Mam tak samo, jak słyszę, że kolejna znajoma jest w ciąży to myślę sobie dlaczego nie ja ... porostu zazdroszczę. Zauważyłam ,że mąż próbuje odwracić moja uwagę jeśli w pobliżu sa kobiety ciężarne lub spacerujące z wózkiem. Nie zwariowałaś, to naturalne jest

mimona
  • Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIETTA wiem, że na stronie będą dostępne, a na wydruku jakimś może jest napisany jakiś numer czy coś co trzeba tam wpisać? albo pesel? nie mam pojęcia...

CAROLQ też bym chciała wiedzieć :D

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ