X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - chyba zaprzestanę mierzyć, co ma być to będzie :) Musi w końcu się udać.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ruby - chyba zaprzestanę mierzyć, co ma być to będzie :) Musi w końcu się udać.

Na pewno, uda sie nam Wszystkim :)

mimona
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanko - mierzę temperaturę w ustach, wyjmuję go kiedy zacznie "pikać". Przeczytałam gdzieś, że należy go przytrzymać dłużej w jamie ustnej, czy to prawda? Poza tym nie mam pewności czy mierzę zawsze po tej samej stronie. Może na siłę doszukuje się jakiś błędów w pomiarach, ale chciałabym wiedzieć.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja właśnie tak mierzyłam, niby już wyczaiłam gdzie i jak głęboko wkładać a jak zrobiłam test mierzenia dwoma terometrami kilka razy toi tak różne były temp, zblizone ale nie identyczne, podobno najlepiej waginalnie mierzyć;)
    a co do wyjmowania to zależy jak sobie ty ustalisz sama, jedni czekają minutkę inni nie,ale za każdym razem musiałabys czekać, ale mi się wydaje że to bez sensu chodzi przecież nie o wyciągnięcie jak najwyzszej temp tylko o wyłapanie różnic i czy będziesz mierzyć dłużej fakt pokaże cię wyższą, ale nie o to tutaj chodzi bo to nie zmieni faktu, skok będzie taki sam jesli chodzi o różnicę między najwyższą i najniższą, podwyższanie na siłę przez dłuższe trzymanie dla mnie nie ma sensu :)
    ale każdy pewnie robi po swojemu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:48

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    Witaj , napisałaś że leczysz sie na pcos . Pewnie robiłaś badanie amh . Mój wynik to ponad 7,5 ng/ml. Przeczytałam gdzieś na forum ,że jeżeli wynik podawany jest w tych jednostkach to dzielimy to na pól, wiec wychodzi trzy z hakiem. Zbyt wysokie amh może wskazywać na pcos??

mój wynik 8,2 ng/ml z maja 2014
    Podaję normy:
    https://portal.abczdrowie.pl/amh

Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    mój wynik 8,2 ng/ml z maja 2014
    Podaję normy:
    https://portal.abczdrowie.pl/amh

Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.
    dziękuje :) to u mnie pewnie pcos bedzie.

Carolq lubi tę wiadomość

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży :( Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka :( Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/

• Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na głowę dostanę jak mam czekać na te wyniki do jutra... pójdę dzisiaj przed zamknięciem może będą już mieli

CAROLQ nie zwariowałaś, ja też tak mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:22

Carolq lubi tę wiadomość

Od 07.15r <3 <3 ? cykl starań

92b9710fb7ae6a07f4357f20dfd380c4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka wrote:
    Dziewczyny ja na głowę dostanę jak mam czekać na te wyniki do jutra... pójdę dzisiaj przed zamknięciem może będą już mieli

CAROLQ nie zwariowałaś, ja też tak mam :D

Pianka a na jakie wyniki czekasz bo chyba się nie dokopię już do postów?

Carolo wszystko z toba w porządku ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Czasem jest tak ze pęcherzyk pęka ale zalewa go krew i tworzy sie torbiel. Torbieli jest tyle rodzajów ze musialabys trafić na stół i miec laparoskopie zwiadowczą wtedy masz czarno na białym co to za torbiel. Najwcześniej jednak występują takie,które po @ sie wchłaniają. Ja mam je zawsze w każdym cyklk+endometeialna
    Czyli jest szansa że pecherzyk pękł i owulacja była?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Czasem jest tak ze pęcherzyk pęka ale zalewa go krew i tworzy sie torbiel. Torbieli jest tyle rodzajów ze musialabys trafić na stół i miec laparoskopie zwiadowczą wtedy masz czarno na białym co to za torbiel. Najwcześniej jednak występują takie,które po @ sie wchłaniają. Ja mam je zawsze w każdym cyklk+endometeialna

Morisek- rzetelne źródło informacji ;) Mnie dzisiaj tłumaczono, że może być torbiel z niepękniętego ciałka żółtego, ale nie tylko, to jest torbiel czynnościowa, zazwyczaj jak mówi Morisek wypełniona krwią.
    Ja chyba o 16 dopiero siąde i zacznę odpisywać, póki co narobiłam w gacie i czekam na wyniki.

Pianka- progesteron czy Bete robiłaś? na jakie wyniki mamy z Tobą w napięci oczekiwać? ;)

Kas50- wiesz coś? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki po 18.:-( Ty wcześniej:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki betę robiłam i progesteron...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho Pianka- moje, Twoje i Kas50 losy się ważą ;) Trzymam kciuki :) ja teoretycznie ok 16, ale mają 24 h żeby w luxmedzie wrzucić wyniki. Korzysta któraś z luxmedu? Po ilu godzinach mniej więcej wrzucają? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Diagnostyce.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście nie ma luxmed. Ale koleżanka z innego miasta korzysta i chwali

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiesz jak mniej więcej wrzucają wyniki? Mnie powiedziano popołudniu, pacjentce po mnie co robiła jakieś inne badania- że do jutra będą :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny :) A tak z ciekawości po ilu dniach od zapłodnienia beta może wykryć ciąże ?

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży :( Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka :( Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/
    Mam tak samo, jak słyszę, że kolejna znajoma jest w ciąży to myślę sobie dlaczego nie ja ... porostu zazdroszczę. Zauważyłam ,że mąż próbuje odwracić moja uwagę jeśli w pobliżu sa kobiety ciężarne lub spacerujące z wózkiem. Nie zwariowałaś, to naturalne jest

mimona
  • Pianka Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIETTA wiem, że na stronie będą dostępne, a na wydruku jakimś może jest napisany jakiś numer czy coś co trzeba tam wpisać? albo pesel? nie mam pojęcia...

CAROLQ też bym chciała wiedzieć :D

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ