Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanko - mierzę temperaturę w ustach, wyjmuję go kiedy zacznie "pikać". Przeczytałam gdzieś, że należy go przytrzymać dłużej w jamie ustnej, czy to prawda? Poza tym nie mam pewności czy mierzę zawsze po tej samej stronie. Może na siłę doszukuje się jakiś błędów w pomiarach, ale chciałabym wiedzieć.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyLuna ja właśnie tak mierzyłam, niby już wyczaiłam gdzie i jak głęboko wkładać a jak zrobiłam test mierzenia dwoma terometrami kilka razy toi tak różne były temp, zblizone ale nie identyczne, podobno najlepiej waginalnie mierzyć
a co do wyjmowania to zależy jak sobie ty ustalisz sama, jedni czekają minutkę inni nie,ale za każdym razem musiałabys czekać, ale mi się wydaje że to bez sensu chodzi przecież nie o wyciągnięcie jak najwyzszej temp tylko o wyłapanie różnic i czy będziesz mierzyć dłużej fakt pokaże cię wyższą, ale nie o to tutaj chodzi bo to nie zmieni faktu, skok będzie taki sam jesli chodzi o różnicę między najwyższą i najniższą, podwyższanie na siłę przez dłuższe trzymanie dla mnie nie ma sensu
ale każdy pewnie robi po swojemu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:48
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymimona wrote:Witaj , napisałaś że leczysz sie na pcos . Pewnie robiłaś badanie amh . Mój wynik to ponad 7,5 ng/ml. Przeczytałam gdzieś na forum ,że jeżeli wynik podawany jest w tych jednostkach to dzielimy to na pól, wiec wychodzi trzy z hakiem. Zbyt wysokie amh może wskazywać na pcos??
mój wynik 8,2 ng/ml z maja 2014
Podaję normy:
https://portal.abczdrowie.pl/amh
Normy poziomu AMH są następujące:
powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.
-
Carolq wrote:mój wynik 8,2 ng/ml z maja 2014
Podaję normy:
https://portal.abczdrowie.pl/amh
Normy poziomu AMH są następujące:
powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.Carolq lubi tę wiadomość
mimona -
nick nieaktualnyPrzed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/
-
Dziewczyny ja na głowę dostanę jak mam czekać na te wyniki do jutra... pójdę dzisiaj przed zamknięciem może będą już mieli
CAROLQ nie zwariowałaś, ja też tak mamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:22
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPianka wrote:Dziewczyny ja na głowę dostanę jak mam czekać na te wyniki do jutra... pójdę dzisiaj przed zamknięciem może będą już mieli
CAROLQ nie zwariowałaś, ja też tak mam
Pianka a na jakie wyniki czekasz bo chyba się nie dokopię już do postów?
Carolo wszystko z toba w porządkuCarolq lubi tę wiadomość
-
Morisek28 wrote:Czasem jest tak ze pęcherzyk pęka ale zalewa go krew i tworzy sie torbiel. Torbieli jest tyle rodzajów ze musialabys trafić na stół i miec laparoskopie zwiadowczą wtedy masz czarno na białym co to za torbiel. Najwcześniej jednak występują takie,które po @ sie wchłaniają. Ja mam je zawsze w każdym cyklk+endometeialna
-
Morisek28 wrote:Czasem jest tak ze pęcherzyk pęka ale zalewa go krew i tworzy sie torbiel. Torbieli jest tyle rodzajów ze musialabys trafić na stół i miec laparoskopie zwiadowczą wtedy masz czarno na białym co to za torbiel. Najwcześniej jednak występują takie,które po @ sie wchłaniają. Ja mam je zawsze w każdym cyklk+endometeialna
Morisek- rzetelne źródło informacji Mnie dzisiaj tłumaczono, że może być torbiel z niepękniętego ciałka żółtego, ale nie tylko, to jest torbiel czynnościowa, zazwyczaj jak mówi Morisek wypełniona krwią.
Ja chyba o 16 dopiero siąde i zacznę odpisywać, póki co narobiłam w gacie i czekam na wyniki.
Pianka- progesteron czy Bete robiłaś? na jakie wyniki mamy z Tobą w napięci oczekiwać?
Kas50- wiesz coś?
-
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Przed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/mimona