Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzikk wracaj szybko, będzie brakowało tutaj Ciebie...le na pewno jak wrócisz to tutaj będziemy, albo w dwupaku albo dalej w jednopaku
Ejrene my w okolicach owu jeden raz dziennie, ale to i tak dużo dla mnie ;)właśnie zrobiłam test i już druga krecha ledwo ledwo także już dzisiaj odpuszczam walkę
Cinamon podziwiam tyleeee bzykolenia:)
Paryzetka no ja jestem świeżo po owulce także objawy już pukają mi do drzwi;)
Luna ja też bym poszła wcześniej na twoim miejscu, lepiej dmuchać na zimneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEjrene wrote:I już serduszko zobaczysz
Może , a z tym 5 tygodniem zobaczymy ja w sumie nawet nie wiem ile jestem w ciaży dokładnie tak naprawdę w 8 na pewno zobaczęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:23
Ejrene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuby wrote:Carolq to zależy od Ciebie, ale pamiętam, że ja najbliższym: rodzicom i teściom powiedziałam dość szybko, wiele osób po pierwszym trymetrze dopiero mówi, ale nam znajomi nawet mówili jak ich żony były w 5tym tygodniu ciąży... w twojej sytuacji na pewno bym powiedziała babci i teściowej -one by się bardzo ucieszyły i pewnie podniosła byś je na duchu ale to jest tylko moje zdanie... Nie ma co myśleć, że jak się powie za wcześnie to jeszcze się coś przydarzy itp bo jak się ma coś wydarzyć to może być na każdym etapie ciąży... zrób jak ci podpowiada serce i rozsądek, a co na to twój małż?
Małż mówi że chce się narazie che się sam nacieszyć ale nie wiem czy wytrzymam za długo maks przyszły tydzień -
Ruby wrote:Widziałyście dziewczyny ile już mamy serduszek? a nie wiadomo co z tymi które się nie odzywają już jakiś czas...za niedługo trzeba będzie tam porządek zrobić
Carolq lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Dziewczyny ja jestem po poronieniu wiec wole zeby zobaczyl czy wszystko ok i ewentualnie dal luteine, nie wiem,ale po tym co sie stalo wole isc wczesniej
Po poronieniu to faktycznie, może Ci przepisze coś profilaktycznie... Ale wierzę że wszystko będzie dobrze
Doszły jakieś objawy wczesno-ciążowe ? -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).
Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...
Gratuluję dwóch kresekhttps://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jasminowa witaj ja podobnie do ciebie- pierwszy cykl bez testów, ale mierzyłam temperaturę teraz leci mi drugi, będe robić testy ale mam dopiero8 dzień cyklu.
Ruby a powiedz mi czemu tego ananasa nie można jeść codziennie tylko przez 5 dni i to tylko po trochę ? -
nick nieaktualnyEjrene wrote:Ruby a powiedz mi czemu tego ananasa nie można jeść codziennie tylko przez 5 dni i to tylko po trochę ?
Kurcze tego to ci nie powiem, ale dzisiaj zjadłam połowę i chętnie zjadłabym więcej
Małż przywiózł mi dwa na zapas
Ja tutaj wcześniej czytałam o ananasie : https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ananas-na-zagniezdzenie,6262,1.html
I tam jest napisane gdzieś po ang informacja co ile i jak długo -
Luna91 super wiadomość!!! Gratuluję!!!
Dziewczyny ja po ostatnim poronieniu natrafiłam na ten artykuł który dał mi do myślenia.
http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html
Oczywiście każdy ma inne podejście. Ja po badaniu USG w INVICTA to chodziłam obolała kilka dni. Teraz jak zajdę to nie dam się badać szybciej jak w 8-9 tyg. leki zapobiegawczo też chciałabym dostać szybciej ale badanie i tak nic nie wnosi bo jeszcze nic nie widać. Wydaje mi się że w Anglii np. to jest bardzo dobrze, ze dopiero w 10-12 tyg. idzie się do lekarza na badanie.Marietta lubi tę wiadomość