X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję niemowle.gif

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja sie pytałam kazali mi przyjść 6-7 tydzien

I już serduszko zobaczysz :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po poronieniu wiec wole zeby zobaczyl czy wszystko ok i ewentualnie dal luteine, nie wiem,ale po tym co sie stalo wole isc wczesniej

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk wracaj szybko, będzie brakowało tutaj Ciebie...le na pewno jak wrócisz to tutaj będziemy, albo w dwupaku albo dalej w jednopaku :)

Ejrene my w okolicach owu jeden raz dziennie, ale to i tak dużo dla mnie ;)właśnie zrobiłam test i już druga krecha ledwo ledwo także już dzisiaj odpuszczam walkę :D

Cinamon podziwiam tyleeee bzykolenia:)

Paryzetka no ja jestem świeżo po owulce także objawy już pukają mi do drzwi;)

Luna ja też bym poszła wcześniej na twoim miejscu, lepiej dmuchać na zimne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:49

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratki! Tak się cieszę i wcale się nie dziwię, że chcesz iść szybko do gina.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dziewczyny ile już mamy serduszek? a nie wiadomo co z tymi które się nie odzywają już jakiś czas...za niedługo trzeba będzie tam porządek zrobić ;)

cinnamon cookie, Ejrene, CzekającaMama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gartulacje :) niezła beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny ja jestem po poronieniu wiec wole zeby zobaczyl czy wszystko ok i ewentualnie dal luteine, nie wiem,ale po tym co sie stalo wole isc wczesniej

Idz dla własnego spokoju i bezpieczeństwa Maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    I już serduszko zobaczysz :)

Może , a z tym 5 tygodniem zobaczymy ja w sumie nawet nie wiem ile jestem w ciaży dokładnie :) tak naprawdę w 8 na pewno zobaczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:23

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Carolq to zależy od Ciebie, ale pamiętam, że ja najbliższym: rodzicom i teściom powiedziałam dość szybko, wiele osób po pierwszym trymetrze dopiero mówi, ale nam znajomi nawet mówili jak ich żony były w 5tym tygodniu ciąży... w twojej sytuacji na pewno bym powiedziała babci i teściowej -one by się bardzo ucieszyły i pewnie podniosła byś je na duchu ale to jest tylko moje zdanie... Nie ma co myśleć, że jak się powie za wcześnie to jeszcze się coś przydarzy itp bo jak się ma coś wydarzyć to może być na każdym etapie ciąży... zrób jak ci podpowiada serce i rozsądek, a co na to twój małż?

Małż mówi że chce się narazie che się sam nacieszyć :) ale nie wiem czy wytrzymam za długo maks przyszły tydzień :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Widziałyście dziewczyny ile już mamy serduszek? a nie wiadomo co z tymi które się nie odzywają już jakiś czas...za niedługo trzeba będzie tam porządek zrobić ;)
    Faaaaajnie to wygląda :) po wrześniu będzie pewnie jeszcze więcej :)

Carolq lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Po poronieniu to faktycznie, może Ci przepisze coś profilaktycznie... Ale wierzę że wszystko będzie dobrze :)
    Doszły jakieś objawy wczesno-ciążowe :)?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jesteś po ovu więc już oficjalnie możemy mówić że jesteś w ciąży :D

Paryzetka83, Carolq, cinnamon cookie, CzekającaMama lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby jesteś po ovu więc już oficjalnie możemy mówić że jesteś w ciąży :D

na razie co prawda w spożywczej ale zawsze to jakaś ciąża nie? :D

AgaL, CzekającaMama lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
    Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).

Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...

Gratuluję dwóch kresek

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jasminowa zapraszamy do nas serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Ciąża spożywcza to i ja się piszę ;) przynajmniej jaka ciąża

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa witaj :) ja podobnie do ciebie- pierwszy cykl bez testów, ale mierzyłam temperaturę teraz leci mi drugi, będe robić testy ale mam dopiero8 dzień cyklu.

Ruby a powiedz mi czemu tego ananasa nie można jeść codziennie tylko przez 5 dni i to tylko po trochę ? :P

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby a powiedz mi czemu tego ananasa nie można jeść codziennie tylko przez 5 dni i to tylko po trochę ? :P

Kurcze tego to ci nie powiem, ale dzisiaj zjadłam połowę i chętnie zjadłabym więcej ;)
    Małż przywiózł mi dwa na zapas :P

Ja tutaj wcześniej czytałam o ananasie : https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ananas-na-zagniezdzenie,6262,1.html

I tam jest napisane gdzieś po ang informacja co ile i jak długo :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 super wiadomość!!! Gratuluję!!!

Dziewczyny ja po ostatnim poronieniu natrafiłam na ten artykuł który dał mi do myślenia.
    http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html

Oczywiście każdy ma inne podejście. Ja po badaniu USG w INVICTA to chodziłam obolała kilka dni. Teraz jak zajdę to nie dam się badać szybciej jak w 8-9 tyg. leki zapobiegawczo też chciałabym dostać szybciej ale badanie i tak nic nie wnosi bo jeszcze nic nie widać. Wydaje mi się że w Anglii np. to jest bardzo dobrze, ze dopiero w 10-12 tyg. idzie się do lekarza na badanie.

Marietta lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ