X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    co im szkodzi ja nawet chciałam dopłacić za szybsze wyniki to mnie wyśmiali :( Żałuje że nie poszłam do bielańskiego tam mają od ręki ( tak słyszałam) i nie trzeba czekać :) chciałam iść tam w poniedziałek ale mąż powiedział bym raczej poszła tak gdzie byłam, bo mogą być tam inne aparaty czy coś i wynik może być nie miarodajny :) co sądzicie o tym ?

Mąż a rację, przyrost lepiej sprawdzać w tym samym labie ze względu na różne normy:)

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Carolq niespodziankę masz na pierwszej stronie w pierwszym poście ;)

thx Ruby ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    kurka ja to mam gazy często, ale jakby przyszły ze zdwojoną siłą to mój m byłby wielce niepocieszony, teraz na mnie krzyczy , ale kobiecie w ciąży chyba wolno nie? może będzie taryfa ulgowa :D

Hehe też tak myślę bo już teraz to się nie czepia , puszczam bączule , odbija mi się jak jakimś żulą a on i tak się z tego śmieje :) Myślę że Twój jak będziesz w ciąży też Ci wybaczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pyzatym to dziś zadzwoniła do mnie babcia w poniedziałek będą pobierać jej kolejne markery po chemii aby sprawdzić stan, mam nadzieję że się polepszył. Chciałam ją jakoś podnieść na duchu i bardzo gryzłam się w język szczególnie jak mi powiedziała że patrycja jej wnuczka jest w 2 miesiącu ciąży i się za nią modli szczególnie aby wszystko było ok. Ale poprosiłam ją aby za mnie też się szczególnie pomodliła i ugryzłam się w jęzor. Kiedy uważacie że powinno się mówić bliskim nam osobą o ciąży ? Mojego męża Mama tez ma w przyszłym tygodniu pobranie wycinków do badań :( a bardzo czeka na wnuka z naszej strony ... No i moja Mama mam z nią super kontakt , zawsze mi doradza jej najbardziej bym chciała powiedzieć ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A tak pyzatym to dziś zadzwoniła do mnie babcia w poniedziałek będą pobierać jej kolejne markery po chemii aby sprawdzić stan, mam nadzieję że się polepszył. Chciałam ją jakoś podnieść na duchu i bardzo gryzłam się w język szczególnie jak mi powiedziała że patrycja jej wnuczka jest w 2 miesiącu ciąży i się za nią modli szczególnie aby wszystko było ok. Ale poprosiłam ją aby za mnie też się szczególnie pomodliła i ugryzłam się w jęzor. Kiedy uważacie że powinno się mówić bliskim nam osobą o ciąży ? Mojego męża Mama tez ma w przyszłym tygodniu pobranie wycinków do badań :( a bardzo czeka na wnuka z naszej strony ... No i moja Mama mam z nią super kontakt , zawsze mi doradza jej najbardziej bym chciała powiedzieć ...

Carolq to zależy od Ciebie, ale pamiętam, że ja najbliższym: rodzicom i teściom powiedziałam dość szybko, wiele osób po pierwszym trymetrze dopiero mówi, ale nam znajomi nawet mówili jak ich żony były w 5tym tygodniu ciąży... w twojej sytuacji na pewno bym powiedziała babci i teściowej -one by się bardzo ucieszyły i pewnie podniosła byś je na duchu ale to jest tylko moje zdanie... Nie ma co myśleć, że jak się powie za wcześnie to jeszcze się coś przydarzy itp bo jak się ma coś wydarzyć to może być na każdym etapie ciąży... zrób jak ci podpowiada serce i rozsądek, a co na to twój małż?

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Przepraszam, że mnie znów nie było, ale miałam koszmarny tydzień. W pracy znów kocioł, nadgodziny, a po powrocie do domu brak sił na cokolwiek. Dziś powoli wracam do życia i odliczam godziny do weekendu. Ostatnio mam wrażenie, że na nic nie mam czasu, że brakuje mi go nawet na zwykłe codzienne czynności. Masakra :/

Gratuluję pozytywnych testów Kochane i życzę już tylko pozytywnych wieści :)

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok chata ogarnięta i mam chwilę przed wyjściem do kosmetyczki, więc wskakuję nadrobić zaległości ;)

luna91 - krecha jak ta malowana i nie pozostawia złudzeń, ale czekamy na betę i niech strzelają korki od szampana :)

Carolq i Ruby - to ja nie wiem co się ze mną dzieje, bo gazy mnie atakują od momentu podania pregnylu i mój mężulek nabija się ze mnie, że niebawem będzie musiał skołować sobie maskę przeciwgazową, bo inaczej może ulec trwałej narkozie ;) Co do przekazania wiadomości o maleństwie to mam podobne zdanie jak Ruby. Zrób to co podpowiada Ci serducho i może pomoże Ci, w tym rozmowa z mężulkiem :) Ja stoję za Tobą murem, bez względu na to jaką podejmiesz decyzję <3

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby u mnie też i rano i wieczór jazda, Mąż tylko się cieszy bo korzysta na tym, ciągle gada że "ojj ja myślę, że ta owulacja jeszcze trwa, trzeba działać" :D jak tak dalej pójdzie to nogi zostaną mi w takiej rozłożonej pozycji :P

Ale z tego co mi lekarz mówił to za często też nie dobrze się bzykać bo jakość nasienia jest wtedy niska.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ale z tego co mi lekarz mówił to za często też nie dobrze się bzykać bo jakość nasienia jest wtedy niska.
    Kurde chciałam cytować i polubiłam, norma :P wiesz co, gdybyśmy robili to w okresie owulacji raz czy dwa to bałabym się że za mało, więc też bez sensu :) a z tą jakością nasienia to różnie mówią :) jeśli ma dobre nasienie to nie ma co czekać parę dni... Zobaczymy, w tym cyklu było w okresie owulacji dwa razy dziennie :P okaże się jakie będą efekty ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane. Ja jednak podjelam decyzje ze narazie zrezygnuje z forum az sie wylecze. W ciagu najblizszych kilku miesiecy nie ma szans zeby zajsc wiec bedzie mi smutno, ale jak juz bedzie wszystko ok to tutaj wroce. I wiem ze w ciagu jednego miesiaca bedzie fasolka rosla:)
    Zycze wam aby do tego czasu wszystkie zafasolkowaly!
    Trzymajcie sie cieplutko :)

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon parę dni przerwy to ja też bym się bała by że przegapie :) Mi kiedyś lekarz mówił że raz dziennie jest optymalnie. Pewnie co lekarz to inne opinie :)

Co ma wisieć nie utonie :p

Trzymam kciuki za zielony finisz Twojego cyklu :)

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 11 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk czekamy na Ciebie! Wróć kiedy będziesz mogła lub kiedy tylko zechcesz:*
    Ejrene raz dziennie pewnie jest Ok, chociaż na pewno znalazłby się lekarz który by powiedział że i to za dużo ;) trudno stwierdzić jaka metoda dobra... Jeśli mężczyzna ma słabe nasienie to pewnie lepiej by odczekał parę dni... Dzięki, zieleni się na naszym forum, mam nadzieję że i mi się udzieli :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zdjecie z pierwszej strony, zeby porownac ile serduszek dojdzie:)
    Pewnie bede zagladac do was czasem, bardzo sie przywiazalam do was

cinnamon cookie, Ejrene, luna91, Rybaaaa, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczynki :)
    Luna czekam nidcierpliwie na wynik Twojej bety, prawie jakby to o mnie chodziło :)

Ja jestem w połowie drogi między owulacją a @ i zaczynam się doszukiwać objawów ;) A myślałam, że tym razem uda się zachować rozsądek.
    Dziś nawet uprzedziłam koleżankę, że przez następny tydzień będę w ciąży więc ma mnie nie denerwować. Tylko, że na razie poza uczuciem gorąca i wypiekami na policzkach żadnych odchyleń od normy - nic nie boli, jajnik milczy,piersi normalne (może jakby ciut jędrniejsze?) tylko ten wykres taki ładny. Nic to będę sobie wkręcać dalej, dobrze, że nie jestem w tym sama ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 11 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paryzentka :) nie jesteś sama, wkręcamy sobie razem ;) a wykresik masz miód malina :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    131,6 - gorna granica 4 tc :) kolejna robie w poniedzialek a we wt pedze do gina

Ejrene, Carolq, cinnamon cookie, Ruby, Paryzetka83, Kjopa3, Marietta, Smerfelinka, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 beta super :) więc oficjalnie GRATULUJE :)

A nie za wcześnie dobrego gina? Za wiele to on tam nie zobaczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:37

Carolq lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pytałam kazali mi przyjść 6-7 tydzien

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przeszły moje testy ovu :D będzie sikanko ;)

Od którego dc Wy robicie testy ovu ? Mój cykl średnio trwa 29 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:37

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 11 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super beta!!! Gratuluję :*

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ