X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
    Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).

Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...

Gratuluję dwóch kresek[/QUOTE
    Witaj Jaśminowa

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
    Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).

Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...

Gratuluję dwóch kresek

Witaj Kochana :)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 11 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk - mi gin zalecił jak już pewnie wiesz wstrzemięźliwość do 10dc, ale oczywiście nie wytrzymałam i go złamałam :-P Jak byłam w środę u doktorka to po podaniu pregnylu pytałam jakie zalecenia odnośnie bzykolenia i usłyszałam, że od momentu podania pregnylu im więcej tym lepiej :-P No i tak też się staram ;) A i najważniejsze, tak jak już pisały dziewczyny -czekamy na Ciebie, a sama będziesz wiedziała, który moment będzie najodpowiedniejszy by do nas wrócić <3

Paryzetka83 - nie przejmuj się my zawsze znajdziemy powód by sobie powkręcać ciążę i dobrze trzeba umieć marzyć, a jak widać po naszym forum marzenia się spełniają i to hurtem w tym miesiącu :-P

luna91 - gratulacje piękna beta :) Jak ja się cieszę Waszym szczęściem <3

AgaL lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza mam na 29 wizytę u Kawki idziemy obejrzeć serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Katiusza mam na 29 wizytę u Kawki idziemy obejrzeć serduszko :)

bardzo fanie oby było DUUŻE i głośne ;) ja idę do niego 24 i powinnam być dzień po owulacji. może mi powie dlaczego ten mój @ był taki dziwny, krótki i dlaczego nadal mnie piersi bolą.

A czy to prawda że on jest bardzo milczący i trzeba się dopytywać bo sam nic nie mówi?

Wysłany: 11 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzisiaj jakieś cuda się dzieją, pojawiło się brązowe plamienie - nigdy przenigdy tak nie miałam i nie wiem co się dzieje. U kosmetyczki rozpoczęłam piątkowy relaks popołudniowy a później popłynęłam z kasą w Douglasie ;-) Na deserek spotkanie z Mamuśką na mieście: ciacho, kawka i butelka czerwonego winka :-) Teraz czekam na Mężulka jak przykładna żonka, chociaż lekko wstawiona ;-) Od dawna nie spędziłam tak miło piątkowego popołudnia :-) Jutro jadę na zakupy i później mąż do pracy a ja do kina lecę z Mamuśką, więc nie wiem jak jutrzejszy wieczór się zakończy, bo moja Mamuśka podobnie jak ja jest nieźle zakręcona :-P

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się albo zatrułam, albo zbiera mnie choroba...zimno mi jak cholera i boli mnie brzuch, żołądek...wypiłam wcześniej szklankę maślanki, która kilka dni stała otwarta w lodówce a termin był do wczoraj, ale wydawała się na nie zepsutą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    bardzo fanie oby było DUUŻE i głośne ;) ja idę do niego 24 i powinnam być dzień po owulacji. może mi powie dlaczego ten mój @ był taki dziwny, krótki i dlaczego nadal mnie piersi bolą.

A czy to prawda że on jest bardzo milczący i trzeba się dopytywać bo sam nic nie mówi?

Znaczy hymm mi sie wydaje ze on mówi wszystko co trzeba , mi wszystko wytłumaczył i powiedział . Nie jest moze jakiś bardzo rozglądany ale konkretny a ja szukałam takiego lekarza . Ja nie miałam z nim problemu jak wolisz gadatliwych zapisz sie do debskiej albo do debskiego .

katiuszaa lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem, byłam w pracy prawie cały dzień i byłam taka nieobecna, wszystko wydawało mi się nieważne.

Heheh gazów na razie nie mam, trochę mi się odbija, ale nie wiem czy to objaw, mdli mnie lekko, a na cycuszkach mam żyłki widoczniejsze.

Carolq - ja nie mówię na razie nikomu, wie tylko mama no i mąż. Ale ja mam traumę po poprzedniej ciąży. Jak rozgadaliśmy wszystkim a ja się dowiedziałam w 12 tygodniu, że na 8 tygodniu się rozwój zatrzymał. No i pytali ludzie co i jak... bla bla :/

madzikk - trzymaj się ciepło i oby potoczyło się wszystko w dobrym kierunku :)

Paryzetka - ja doszłam do wniosku, ze to wmawianie sobie objawów to nawet dość fajna rozrywka tylko gorzej jak przychodzi do końca cyklu i się okazuje, że to były urojenia.

Ejrene - to był mój pierwszy cykl z owulacyjnymi testami, zamówiłam 50 a ze względu na to, ze mam cykle długie i czasami bywało nieregularne to zaczęłam od jakiegoś 8 dc , robiłam co 2 dni. Tak z ciekawości. No a od jakiegoś 16 dc robiłam codziennie.

Jsminowa - witamy w naszych skromnych progach :)

Kjopa - no właśnie powiem Ci, że mi w poprzedniej ciąży pierwsze usg dali na 12 tydzień i wtedy miałam zrobione, okazało się, ze 4 tygodnie chodziłam z obumarłą ciążą a co najgorsze z nadzieją :( choć z drugiej strony masz rację, że usg nic nie wykryje.

CzekającaMama - uwielbiam takie dni :) Brzmi cudownie, ja z mamą też lubię od czau do czasu wyjść na ploteczki i na kawkę. Jak mam gorszy dzień to takie przyjemności są wybawieniem.

Dziękuję Wam dziewczyny za to, że mi towarzyszyłyście w tym testowaniu i trzymałyście kciuki :) cieszę się, ale strasznie boję, bo ja po prostu mam traumę, choć przecież historia wcale nie musi się powtórzyć.

Trzymam kciuki za te, które testują jeszcze we wrześniu. :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wiesz co usłyszałam od siostry mojego Męża że szczęśliwa Mama to szczęśliwe dziecko , i mam byc szczęśliwa , spełniać zachcianki , duzo wody pic i sie nie zamartwiać na zapas bo to złe wpływa na maleństwo. Także to chyba dobra rada , rozpieszczaj sie jak mozesz i nie pij herbaty przez 1 trymestr szczególnie malinowej.

luna91 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 popieram to co napisala carolq,uśmiechaj się i pisz od czasu do czasu jak u Ciebie. Trzymaj mocno może dołączymy do Ciebie juz wkrotce

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekającamama To ja dzisiaj mialam tą samą sytuacje z plamieniem. Nigdy wczesniej nie ialam czegos takiego.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- mozliwe... nie widze wszystkich naszych.. eh szkoda... :(
    Oho... Ja nawet po test nie siegam... A znow mnie mdli i te cycki...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, a ty gdzie się podziewasz? czemu nie było meldunku dzisiaj moja droga? ;)

Lecę spać, już mi troszkę lepiej tylko te wstrętne gazy męczą, ale chyba się odtrułam już :P

Dobranoc Dziewuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:16

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruy... ;) (hihi, w trakcie pisania mojego postu zmieniłaś avatar - urrrroczy ;) :) )
    Właśnie nadrabiam, Wariatki Moje :) Tyle stron natrzaskałyście - a ja z pracy wróciłam dopiero o 22:30 - leeeeeedwo żywa :) Ciężki dzień, kończę właśnie lampkę winka ;)

luna91 - stwierdziłam, że choćbym miała się doczołgać, to wlezę na forum przed spaniem, bo muszę sprawdzić czy zatestowałaś ;)
    GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!! :))))
    Cudownie! I to z jaką betą!!!! :)

Swoją drogą, to lejesz miód na moje serce, gdy patrzę na Twój wykres - bo widzę, że w sumie dość szalony z niego był zygzak ;)

Idę spać, Kochane. Ciężki wieczór za mną, muszę odespać.... Zwłaszcza, że jestem na finishu czekania na @, więc nie ukrywam, że stres dopada, zwłaszcza, że tempka nie rozpieszcza ;/

Kolorowych snów!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:32

luna91 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no bo już myślałam, a avatar to dopiero work in progress ;)

edit: no jednak nie poszaleję bo wklejam jedne zdjęcie, a on mi ustawia zupełnie inne wtf?

Pchły na noc w takim razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:40

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
    Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin :) maliny jako owoce i w innej postaci można :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
    Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin :) maliny jako owoce i w innej postaci można :)

To prawda, malinowa ok ale z lisci malin dopiero pod koniec ciazy tak jak i ananasek. Z lisci malin i ananasek dobry na rozwiazanie ciazy, ananasek tez dobry na zagniezdzanie.

Nadal tu jestem, ciezko mi sie z wami rozstac :)

cinnamon cookie, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ