Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasminowa wrote:Cześć Dziewczyny,
Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).
Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...
Gratuluję dwóch kresek[/QUOTE
Witaj JaśminowaKiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Jasminowa wrote:Cześć Dziewczyny,
Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).
Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...
Gratuluję dwóch kresek
Witaj KochanaCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
madzikk - mi gin zalecił jak już pewnie wiesz wstrzemięźliwość do 10dc, ale oczywiście nie wytrzymałam i go złamałam Jak byłam w środę u doktorka to po podaniu pregnylu pytałam jakie zalecenia odnośnie bzykolenia i usłyszałam, że od momentu podania pregnylu im więcej tym lepiej No i tak też się staram A i najważniejsze, tak jak już pisały dziewczyny -czekamy na Ciebie, a sama będziesz wiedziała, który moment będzie najodpowiedniejszy by do nas wrócić
Paryzetka83 - nie przejmuj się my zawsze znajdziemy powód by sobie powkręcać ciążę i dobrze trzeba umieć marzyć, a jak widać po naszym forum marzenia się spełniają i to hurtem w tym miesiącu
luna91 - gratulacje piękna beta Jak ja się cieszę Waszym szczęściem
AgaL lubi tę wiadomość
CzekającaMama
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCarolq wrote:Katiusza mam na 29 wizytę u Kawki idziemy obejrzeć serduszko
bardzo fanie oby było DUUŻE i głośne ja idę do niego 24 i powinnam być dzień po owulacji. może mi powie dlaczego ten mój @ był taki dziwny, krótki i dlaczego nadal mnie piersi bolą.
A czy to prawda że on jest bardzo milczący i trzeba się dopytywać bo sam nic nie mówi? -
Dziewczyny u mnie dzisiaj jakieś cuda się dzieją, pojawiło się brązowe plamienie - nigdy przenigdy tak nie miałam i nie wiem co się dzieje. U kosmetyczki rozpoczęłam piątkowy relaks popołudniowy a później popłynęłam z kasą w Douglasie Na deserek spotkanie z Mamuśką na mieście: ciacho, kawka i butelka czerwonego winka Teraz czekam na Mężulka jak przykładna żonka, chociaż lekko wstawiona Od dawna nie spędziłam tak miło piątkowego popołudnia Jutro jadę na zakupy i później mąż do pracy a ja do kina lecę z Mamuśką, więc nie wiem jak jutrzejszy wieczór się zakończy, bo moja Mamuśka podobnie jak ja jest nieźle zakręconaCzekającaMama
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatiuszaa wrote:bardzo fanie oby było DUUŻE i głośne ja idę do niego 24 i powinnam być dzień po owulacji. może mi powie dlaczego ten mój @ był taki dziwny, krótki i dlaczego nadal mnie piersi bolą.
A czy to prawda że on jest bardzo milczący i trzeba się dopytywać bo sam nic nie mówi?
Znaczy hymm mi sie wydaje ze on mówi wszystko co trzeba , mi wszystko wytłumaczył i powiedział . Nie jest moze jakiś bardzo rozglądany ale konkretny a ja szukałam takiego lekarza . Ja nie miałam z nim problemu jak wolisz gadatliwych zapisz sie do debskiej albo do debskiego .
katiuszaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem, byłam w pracy prawie cały dzień i byłam taka nieobecna, wszystko wydawało mi się nieważne.
Heheh gazów na razie nie mam, trochę mi się odbija, ale nie wiem czy to objaw, mdli mnie lekko, a na cycuszkach mam żyłki widoczniejsze.
Carolq - ja nie mówię na razie nikomu, wie tylko mama no i mąż. Ale ja mam traumę po poprzedniej ciąży. Jak rozgadaliśmy wszystkim a ja się dowiedziałam w 12 tygodniu, że na 8 tygodniu się rozwój zatrzymał. No i pytali ludzie co i jak... bla bla
madzikk - trzymaj się ciepło i oby potoczyło się wszystko w dobrym kierunku
Paryzetka - ja doszłam do wniosku, ze to wmawianie sobie objawów to nawet dość fajna rozrywka tylko gorzej jak przychodzi do końca cyklu i się okazuje, że to były urojenia.
Ejrene - to był mój pierwszy cykl z owulacyjnymi testami, zamówiłam 50 a ze względu na to, ze mam cykle długie i czasami bywało nieregularne to zaczęłam od jakiegoś 8 dc , robiłam co 2 dni. Tak z ciekawości. No a od jakiegoś 16 dc robiłam codziennie.
Jsminowa - witamy w naszych skromnych progach
Kjopa - no właśnie powiem Ci, że mi w poprzedniej ciąży pierwsze usg dali na 12 tydzień i wtedy miałam zrobione, okazało się, ze 4 tygodnie chodziłam z obumarłą ciążą a co najgorsze z nadzieją choć z drugiej strony masz rację, że usg nic nie wykryje.
CzekającaMama - uwielbiam takie dni Brzmi cudownie, ja z mamą też lubię od czau do czasu wyjść na ploteczki i na kawkę. Jak mam gorszy dzień to takie przyjemności są wybawieniem.
Dziękuję Wam dziewczyny za to, że mi towarzyszyłyście w tym testowaniu i trzymałyście kciuki cieszę się, ale strasznie boję, bo ja po prostu mam traumę, choć przecież historia wcale nie musi się powtórzyć.
Trzymam kciuki za te, które testują jeszcze we wrześniu.Paryzetka83 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyLuna wiesz co usłyszałam od siostry mojego Męża że szczęśliwa Mama to szczęśliwe dziecko , i mam byc szczęśliwa , spełniać zachcianki , duzo wody pic i sie nie zamartwiać na zapas bo to złe wpływa na maleństwo. Także to chyba dobra rada , rozpieszczaj sie jak mozesz i nie pij herbaty przez 1 trymestr szczególnie malinowej.
luna91 lubi tę wiadomość
-
Luna91 popieram to co napisala carolq,uśmiechaj się i pisz od czasu do czasu jak u Ciebie. Trzymaj mocno może dołączymy do Ciebie juz wkrotce
luna91, Carolq lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBratek, a ty gdzie się podziewasz? czemu nie było meldunku dzisiaj moja droga?
Lecę spać, już mi troszkę lepiej tylko te wstrętne gazy męczą, ale chyba się odtrułam już
Dobranoc DziewuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:16
-
Ruy... (hihi, w trakcie pisania mojego postu zmieniłaś avatar - urrrroczy )
Właśnie nadrabiam, Wariatki Moje Tyle stron natrzaskałyście - a ja z pracy wróciłam dopiero o 22:30 - leeeeeedwo żywa Ciężki dzień, kończę właśnie lampkę winka
luna91 - stwierdziłam, że choćbym miała się doczołgać, to wlezę na forum przed spaniem, bo muszę sprawdzić czy zatestowałaś
GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!! )))
Cudownie! I to z jaką betą!!!!
Swoją drogą, to lejesz miód na moje serce, gdy patrzę na Twój wykres - bo widzę, że w sumie dość szalony z niego był zygzak
Idę spać, Kochane. Ciężki wieczór za mną, muszę odespać.... Zwłaszcza, że jestem na finishu czekania na @, więc nie ukrywam, że stres dopada, zwłaszcza, że tempka nie rozpieszcza ;/
Kolorowych snów!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:32
luna91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry wszystkim jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin maliny jako owoce i w innej postaci można -
cinnamon cookie wrote:Dzień dobry wszystkim jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin maliny jako owoce i w innej postaci można
To prawda, malinowa ok ale z lisci malin dopiero pod koniec ciazy tak jak i ananasek. Z lisci malin i ananasek dobry na rozwiazanie ciazy, ananasek tez dobry na zagniezdzanie.
Nadal tu jestem, ciezko mi sie z wami rozstaccinnamon cookie, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015