X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
    Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).

Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...

Gratuluję dwóch kresek[/QUOTE
    Witaj Jaśminowa

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Chętnie do Was dołączę. Staram się drugi miesiac. Pierwszy tak " na oko" jako, że mam rekularne cykle, a teraz drugi z testami owulacyjnymi.
    Testy owulacyjne wychodziły mi 3 dni pod rząd ewidentnie pozytywne: w 12, 13 i 14 dniu cyklu ( więcej już nie robiłam, bo testy się skończyły). Ovufriend zaznaczył mi na wykresie przerywaną linią owulację w 13 dc. Dzisiaj mam 16 dc, czyli czekam, albo na dobre, albo na niedobre wieści : ).

Objawów się nie doszukuję, bo ja mam w drugiej połowie cyklu zawsze objawy ciażowe, bóle brzucha, nabrzmiałe piersi i mnie mdli...

Gratuluję dwóch kresek

Witaj Kochana :)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 11 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk - mi gin zalecił jak już pewnie wiesz wstrzemięźliwość do 10dc, ale oczywiście nie wytrzymałam i go złamałam :-P Jak byłam w środę u doktorka to po podaniu pregnylu pytałam jakie zalecenia odnośnie bzykolenia i usłyszałam, że od momentu podania pregnylu im więcej tym lepiej :-P No i tak też się staram ;) A i najważniejsze, tak jak już pisały dziewczyny -czekamy na Ciebie, a sama będziesz wiedziała, który moment będzie najodpowiedniejszy by do nas wrócić <3

Paryzetka83 - nie przejmuj się my zawsze znajdziemy powód by sobie powkręcać ciążę i dobrze trzeba umieć marzyć, a jak widać po naszym forum marzenia się spełniają i to hurtem w tym miesiącu :-P

luna91 - gratulacje piękna beta :) Jak ja się cieszę Waszym szczęściem <3

AgaL lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza mam na 29 wizytę u Kawki idziemy obejrzeć serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Katiusza mam na 29 wizytę u Kawki idziemy obejrzeć serduszko :)

bardzo fanie oby było DUUŻE i głośne ;) ja idę do niego 24 i powinnam być dzień po owulacji. może mi powie dlaczego ten mój @ był taki dziwny, krótki i dlaczego nadal mnie piersi bolą.

A czy to prawda że on jest bardzo milczący i trzeba się dopytywać bo sam nic nie mówi?

Wysłany: 11 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzisiaj jakieś cuda się dzieją, pojawiło się brązowe plamienie - nigdy przenigdy tak nie miałam i nie wiem co się dzieje. U kosmetyczki rozpoczęłam piątkowy relaks popołudniowy a później popłynęłam z kasą w Douglasie ;-) Na deserek spotkanie z Mamuśką na mieście: ciacho, kawka i butelka czerwonego winka :-) Teraz czekam na Mężulka jak przykładna żonka, chociaż lekko wstawiona ;-) Od dawna nie spędziłam tak miło piątkowego popołudnia :-) Jutro jadę na zakupy i później mąż do pracy a ja do kina lecę z Mamuśką, więc nie wiem jak jutrzejszy wieczór się zakończy, bo moja Mamuśka podobnie jak ja jest nieźle zakręcona :-P

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się albo zatrułam, albo zbiera mnie choroba...zimno mi jak cholera i boli mnie brzuch, żołądek...wypiłam wcześniej szklankę maślanki, która kilka dni stała otwarta w lodówce a termin był do wczoraj, ale wydawała się na nie zepsutą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    bardzo fanie oby było DUUŻE i głośne ;) ja idę do niego 24 i powinnam być dzień po owulacji. może mi powie dlaczego ten mój @ był taki dziwny, krótki i dlaczego nadal mnie piersi bolą.

A czy to prawda że on jest bardzo milczący i trzeba się dopytywać bo sam nic nie mówi?

Znaczy hymm mi sie wydaje ze on mówi wszystko co trzeba , mi wszystko wytłumaczył i powiedział . Nie jest moze jakiś bardzo rozglądany ale konkretny a ja szukałam takiego lekarza . Ja nie miałam z nim problemu jak wolisz gadatliwych zapisz sie do debskiej albo do debskiego .

katiuszaa lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem, byłam w pracy prawie cały dzień i byłam taka nieobecna, wszystko wydawało mi się nieważne.

Heheh gazów na razie nie mam, trochę mi się odbija, ale nie wiem czy to objaw, mdli mnie lekko, a na cycuszkach mam żyłki widoczniejsze.

Carolq - ja nie mówię na razie nikomu, wie tylko mama no i mąż. Ale ja mam traumę po poprzedniej ciąży. Jak rozgadaliśmy wszystkim a ja się dowiedziałam w 12 tygodniu, że na 8 tygodniu się rozwój zatrzymał. No i pytali ludzie co i jak... bla bla :/

madzikk - trzymaj się ciepło i oby potoczyło się wszystko w dobrym kierunku :)

Paryzetka - ja doszłam do wniosku, ze to wmawianie sobie objawów to nawet dość fajna rozrywka tylko gorzej jak przychodzi do końca cyklu i się okazuje, że to były urojenia.

Ejrene - to był mój pierwszy cykl z owulacyjnymi testami, zamówiłam 50 a ze względu na to, ze mam cykle długie i czasami bywało nieregularne to zaczęłam od jakiegoś 8 dc , robiłam co 2 dni. Tak z ciekawości. No a od jakiegoś 16 dc robiłam codziennie.

Jsminowa - witamy w naszych skromnych progach :)

Kjopa - no właśnie powiem Ci, że mi w poprzedniej ciąży pierwsze usg dali na 12 tydzień i wtedy miałam zrobione, okazało się, ze 4 tygodnie chodziłam z obumarłą ciążą a co najgorsze z nadzieją :( choć z drugiej strony masz rację, że usg nic nie wykryje.

CzekającaMama - uwielbiam takie dni :) Brzmi cudownie, ja z mamą też lubię od czau do czasu wyjść na ploteczki i na kawkę. Jak mam gorszy dzień to takie przyjemności są wybawieniem.

Dziękuję Wam dziewczyny za to, że mi towarzyszyłyście w tym testowaniu i trzymałyście kciuki :) cieszę się, ale strasznie boję, bo ja po prostu mam traumę, choć przecież historia wcale nie musi się powtórzyć.

Trzymam kciuki za te, które testują jeszcze we wrześniu. :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wiesz co usłyszałam od siostry mojego Męża że szczęśliwa Mama to szczęśliwe dziecko , i mam byc szczęśliwa , spełniać zachcianki , duzo wody pic i sie nie zamartwiać na zapas bo to złe wpływa na maleństwo. Także to chyba dobra rada , rozpieszczaj sie jak mozesz i nie pij herbaty przez 1 trymestr szczególnie malinowej.

luna91 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 popieram to co napisala carolq,uśmiechaj się i pisz od czasu do czasu jak u Ciebie. Trzymaj mocno może dołączymy do Ciebie juz wkrotce

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekającamama To ja dzisiaj mialam tą samą sytuacje z plamieniem. Nigdy wczesniej nie ialam czegos takiego.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- mozliwe... nie widze wszystkich naszych.. eh szkoda... :(
    Oho... Ja nawet po test nie siegam... A znow mnie mdli i te cycki...

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, a ty gdzie się podziewasz? czemu nie było meldunku dzisiaj moja droga? ;)

Lecę spać, już mi troszkę lepiej tylko te wstrętne gazy męczą, ale chyba się odtrułam już :P

Dobranoc Dziewuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:16

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruy... ;) (hihi, w trakcie pisania mojego postu zmieniłaś avatar - urrrroczy ;) :) )
    Właśnie nadrabiam, Wariatki Moje :) Tyle stron natrzaskałyście - a ja z pracy wróciłam dopiero o 22:30 - leeeeeedwo żywa :) Ciężki dzień, kończę właśnie lampkę winka ;)

luna91 - stwierdziłam, że choćbym miała się doczołgać, to wlezę na forum przed spaniem, bo muszę sprawdzić czy zatestowałaś ;)
    GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!! :))))
    Cudownie! I to z jaką betą!!!! :)

Swoją drogą, to lejesz miód na moje serce, gdy patrzę na Twój wykres - bo widzę, że w sumie dość szalony z niego był zygzak ;)

Idę spać, Kochane. Ciężki wieczór za mną, muszę odespać.... Zwłaszcza, że jestem na finishu czekania na @, więc nie ukrywam, że stres dopada, zwłaszcza, że tempka nie rozpieszcza ;/

Kolorowych snów!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:32

luna91 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no bo już myślałam, a avatar to dopiero work in progress ;)

edit: no jednak nie poszaleję bo wklejam jedne zdjęcie, a on mi ustawia zupełnie inne wtf?

Pchły na noc w takim razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 00:40

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
    Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin :) maliny jako owoce i w innej postaci można :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
    Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin :) maliny jako owoce i w innej postaci można :)

To prawda, malinowa ok ale z lisci malin dopiero pod koniec ciazy tak jak i ananasek. Z lisci malin i ananasek dobry na rozwiazanie ciazy, ananasek tez dobry na zagniezdzanie.

Nadal tu jestem, ciezko mi sie z wami rozstac :)

cinnamon cookie, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ