X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ja testuję 21 o ile wcześniej nie przylezie @ :) i o ile wytrzymam :P jak narazie nie kupiłam testu więc nic nie kusi :P
    Nie przyjdzie, zobaczysz. Ja to czuje: D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie przyjdzie, zobaczysz. Ja to czuje: D
    Aaaaa Patutka moja kochana wróżbitko!!! ;) tak mi mów :D gdzie jest opcja UWIELBIAM TO?! :D

madzikk lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Ruby miała rację, ja od dwóch dni mam wrażenie jakby mi się policzki paliły, temperatura pod pachą 37,2 (wczoraj). Dziś mierzyłam dowcipnie 37,3, przez chwile myślałam, że może się przeziębiłam, ale raczej nie ;)
    No i ja testuję 18.09 o ile nie skuszę się wcześniej, bo teścik już czeka :D

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 12 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Oby Ruby miała rację, ja od dwóch dni mam wrażenie jakby mi się policzki paliły, temperatura pod pachą 37,2 (wczoraj). Dziś mierzyłam dowcipnie 37,3, przez chwile myślałam, że może się przeziębiłam, ale raczej nie ;)
    No i ja testuję 18.09 o ile nie skuszę się wcześniej, bo teścik już czeka :D
    Mam to samo! Wczoraj szwagierka mi mierzyła na czole to momentami 37,5 a nawet 37,7... Lampeczka migała na czerwono :D hahah stan alarmowy :P teraz w pracy też czuję, że jest wysoka, otworzyłam drzwi i się wietrzę na tym chłodzie :)
    A teścik kusi nie? :) dlatego jeszcze nie kupiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 13:57

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z poprzedniego cyklu, ale przecież nie wyrzucę ;) A zawsze mogę potrenować kilka dni przed terminem, czy aby dobrze tych testów używam ;)

cinnamon cookie, katiuszaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 12 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to fakt, dobrze mówisz!! :P

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aaaaa Patutka moja kochana wróżbitko!!! ;) tak mi mów :D gdzie jest opcja UWIELBIAM TO?! :D
    Nie maaaaa w sumie. Zobaczysz, ze bedzie tak Jak mowie, jestem lepsza niz wrozbita Maciej!
    W sumie myslicie, ze po tym poronieniu 27.08 cos sie teraz we wrzesniu udalo?
    Nie zamierzam testowac Ale mam pewne obawy Jak wtedy...

Kjopa3 lubi tę wiadomość

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za powitanie :)
    Jasne. Fajny tez taki watek na luzie :D byly juz sniezynki,sloneczka,groszki, a tu nagle wyskakuja zygoty! :D

Ja mialam owu 5-6wrzesnia. Ostatnia @ byla 26.08 A dzisiaj kolejny dzien mam plamienie. Cos czuje ze nie wytrzymam i w poniedzialek pojde na bete chyba. Bo na test chyba za szybko a beta powinna juz byc jesli jest cos na rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:15

Wysłany: 12 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie maaaaa w sumie. Zobaczysz, ze bedzie tak Jak mowie, jestem lepsza niz wrozbita Maciej!
    W sumie myslicie, ze po tym poronieniu 27.08 cos sie teraz we wrzesniu udalo?
    Nie zamierzam testowac Ale mam pewne obawy Jak wtedy...
    Oby Twoje słowa się sprawdziły!! ;)
    Wiesz co, z tego co czytałam wiele opinii to dziewczyny po poronieniu często szybko zachodzą w kolejną ciążę... Jak jest naprawdę to nie wiem..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dziewczyny w ogole przepraszam ze tak wczoraj wpadlam nieproszona. Czy mozna sie do was dolaczyc? Bo jakos nie umiem znalezc dla siebie miejsca tu na forum :( jezyka dziewczyn na wrzesniowych staraczkach nie rozumiem. Widocznie jestem bez poczucia humoru ;)
    To moj 1cs. Chcielismy juz od jakiegos czasu sie starac ale nie mielismy warunkow. Mowie wam ze mam takie silne przeczucie ze sie udalo ale jest za wczesnie zeby to stwierdzic :/
    Przyjmiecie mnie do was?

Pewnie, że przyjmiemy, ale tak jak wspomniała madzikk u nas czasami też bywa, że jest wesoło ;-)
    Trzymam kciuki, żeby Twoje przeczucia się sprawdziły :-)

Kourtney, madzikk lubią tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wiesz co, z tego co czytałam wiele opinii to dziewczyny po poronieniu często szybko zachodzą w kolejną ciążę... Jak jest naprawdę to nie wiem..
    Kurde znów mam to samo co ostatnio... Ale po test nie sięgne, Nie ma opcji....

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Gaduły ;-)

Widzę, że akcja testować - nie testować rozkręca się na całego :-)
    Dobrze, dobrze :-)
    Wrzesień jest dla nas szczodry i zadziałało prawo serii, więc będzie bosko :-P

Ja o ile szanowna @ mnie nie zaskoczy będę testować 25.09 a już jestem wystrachana na maxa - dobrze, że mam Was to będzie łatwiej <3

Buziaki i spokojnego sobotniego popołudnia :-)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 12 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kurde znów mam to samo co ostatnio... Ale po test nie sięgne, Nie ma opcji....
    Nie sięgaj... Powiem Ci, że ja też chcę się wstrzymać właśnie z tego względu, że wcześnie się testuje, wychodzi pozytyw a później źle się dzieje... Za bardzo tego się boję... Wiadomo, że źle może się stać w każdym momencie ale tutaj wolę poczekać i się miło zaskoczyć :) hmmmm w sumie to łatwo napisać, trudniej zrobić :P no ale póki nie mam testu w domu to jestem bezpieczna ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym miala testowac w dzien spodziewanej @ to dopiero 22 wrzesnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:55

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kourtney:)

u mnie podobnie, jeśli nie przyjdzie @, to testować będę 21.09 najwcześniej....tak daleko mi się wydaje do tego czasu. \niby miałam odpuścić ten miesiąc, bo wyszła mi podwyższona prolaktyna, ale jak co miesiąc budzi się nadzieja, a co! nikt nam tego nie zabroni, ponoć dobre myśli przyciągają dobre wwydarzenia:))

a z tego co tu widzę wrzesień jest OWOCNY:))) może się pozarażamy:)

Kourtney, cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Moja kuzynka zaszła w drugim cyklu po poronieniu, mimo że standardowo lekarze zalecają poczekać 3 mce. Ale miała zabieg więc bała się od razu, no ale 3 mcy nie wytrzymali ;-) Więc Patutka trzymamy kciuki ;-)

Ja po kolejnych przesunięciach owu muszę policzyć kiedy będzie czas na testowanie. Bo to co mam w podpisie to nieaktualne.. Dziś 3 dzień wyższych temperatur, więc już na pewno po owu, OF też dziś tak stwierdziło, zobaczymy czy wstrzeliliśmy się w termin :)

Gratuluję nowym fasolkom! Nudnych kolejnych 8 mcy :-)
    Dziewczyny testujcie, testujcie, koncerny farmaceutyczne się ucieszą :-P a poważnie, jak Wam z tym lepiej to sikajcie ile wlezie ;-)
    Ja mam z poprzedniego mca kilka testów, nie użyte, bo czekałam do 18 dpo, ale 17 dpo przyszła @.
    Trzymajcie się słonecznie! :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dzien dobry Dziewczyny :) ja dzis w pracy, ale musialam na chwile wejsc, zazdroszcze wolnego weekendu, ja sobota i niedziela praca w tpwarzystwie mdlosci i zmeczenia :p

ja poproszę o takie mdłości ;))

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Moja kuzynka zaszła w drugim cyklu po poronieniu, mimo że standardowo lekarze zalecają poczekać 3 mce. Ale miała zabieg więc bała się od razu, no ale 3 mcy nie wytrzymali ;-) Więc Patutka trzymamy kciuki ;-)

Ja po kolejnych przesunięciach owu muszę policzyć kiedy będzie czas na testowanie. Bo to co mam w podpisie to nieaktualne.. Dziś 3 dzień wyższych temperatur, więc już na pewno po owu, OF też dziś tak stwierdziło, zobaczymy czy wstrzeliliśmy się w termin :)

Dziewczyny testujcie, testujcie, koncerny farmaceutyczne się ucieszą :-P a poważnie, jak Wam z tym lepiej to sikajcie ile wlezie ;-)
    Ja mam z poprzedniego mca kilka testów, nie użyte, bo czekałam do 18 dpo, ale 17 dpo przyszła @.

a że tak zapytam dla upewnienia, żeby się najlepiej wstrzelić, to jeśli owu miałam 13 dnia cyklu, to najlepiej było kiedy działać?:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:

Wiesz, Ja poronilam 27.08 4 tydzien... Ale nie powoem mojemu, ze nie chce z nim sypiac bądź nagle sie zabezpieczać...

Cinamon- wlasnie tez nie mam testu w domu i nie zamierzam isc. Aczkolwiek zastanawia mnie tylko to czy Jak zakonczylo sie to 30.08 to czy owulka juz mogla byc... Ale ciezko to okreslic, nie mierzylam teraz temperatury ani nie mialam regularnych cykli, cholera.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Dziękuję za miłe powitanie : )

Ja mam testowanie na 24 wrześnie, ale jestem dzisiaj 4 dni po owu, nie wiem czy wcześniej się nie pokuszę. Dobrze, że nie mam testów ; ).
    To mój drugi cykl starań, w pierwszym szalałam z testami ciazowymi ( z betą z krwi włącznie), bo byłam pewna, że się udało.

Luna, nie martw się, wiele kobiet ma poronienia nie wiadomo dlaczego, a potem zachodzą w ciążę i jest wszystko ok. Ja pierwszą ciążę poroniłam i to w 13 tyg ( nie wiadomo dlaczego) , a potem szybciutko zaszłam w ciążę i przechodziłam ją bez problemu. Córcia siedzi obok mnie i ma już 12 lat ; )

Dziecko to naprawdę cud od pierwszej chwili : )

Kourtney, Kjopa3 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ