X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Musimy, Ale tak bardzo zazdroszcze:*
    A Ty testuj kotek niedlugo. Trzymam kciuki i wirm ze Ci sie teraz udalo

Patutka a ja a ja??? jak już tak wróżysz to ja też chcę poznać moje przeznaczenie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dwie krechy na Waszych testach ciążowych :D

Dziękujemy :* A ty na kiedy Vesper?

Vesper lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruby :)
    planowałam testować 28, bo ostatnio mniej więcej tak mi cykle wypadały, ale czuję, że tym razem ovu (jeśli faktycznie była) pojawiła się wcześniej. Może zioła podregulowały mi trochę cykl? Zobaczymy, do którego wytrzymam z testem ;)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper widze ze jestemy na podobnym etapie i tez 1cs widze ze masz.

Vesper lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja pewnie mam więcej latek na karku niż Ty, więc podchodzę spokojnie do tego pierwszego cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper to rzutem na taśmę w zygotkach zatestujesz ;) trzymam kciuki :)

Vesper lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już się wpisałam na Bolszewików :P testowanie na bogato ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Ale już się wpisałam na Bolszewików :P testowanie na bogato ;)

Przezorny ubezpieczony czy jakoś takoś, zresztą kto bogatemu zabroni ? ;)

A jaki rocznik jeśli nie jest to ścisłą tajemnicą objęte? :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończone 33, ale duchem 10 lat mniej :P

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Patutka a ja a ja??? jak już tak wróżysz to ja też chcę poznać moje przeznaczenie :P
    Hm, szczerze chcialabym zeby teraz Ci sie udalo Ale czuje ze w pazdzierniku. Tak tak. To glupie Ale moje przeczucia czesto sie spelniaja...

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hm, szczerze chcialabym zeby teraz Ci sie udalo Ale czuje ze w pazdzierniku. Tak tak. To glupie Ale moje przeczucia czesto sie spelniaja...

Październik też zły nie jest jeśli tego roku oczywiście ;)

edit: Ale przecież ja już jestem w cionszy....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:58

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że część odchodzi, ale pojawiają sie też nowe dziewczyny. Kourtney - witaj :)

To widzę, że pod koniec miesiąca szykują się niezłe emocje :D

Paryzetka - ale u Ciebie to nieźle wykresik w górze się trzyma :D Teraz ja będę Was dopingować do testowania.

Rybaaa- mi lekarz kazał czekać 3 cykle po poronieniu. Odczekałam tylko 2. Lekarz na ostatniej wizycie mówił, że macica wygląda już dobrze, zapytałam ile czekać a on na to: jeszcze jedne cykl i po miesiączce zapraszam do mnie... no chybbbaa, żeee będzie potrzeba wcześniej". :D no i jest.

AgaL - najlepiej to chyba parę dni przed owulacją i w dzień, a można jeszcze poprawić jak to mawia mąż cinnamon :D

Patutka - chyba jeszcze nie jesteś psychicznie gotowa... ja też tak miałam, ze w pierwszych dniach po nie wyobrażałam sobie, że mogę być w ciąży. W końcu emocje opadną, rozuemiem Cię, że drażnia Cię rozmowy o ciąży i otym, że komus się udało. Sama przez to przechodziłam.

Jasminowa - no właśnie mi lekarz też powiedział, że 1 poronienie nic nie znaczy i kolejna ciąża nie jest w większym stopniu narażona na poronienie. :) Boję się strasznie, czy Ty też się bałaś?

Imię_Róży - czekam na info jutro.

Kourtney lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - wykresik w górze daje nadzieję, choć ja kompletnie w ten cykl nie wierzyłam - to <3 tuż przed owu to takie na siłe było i nie do końca udane ;)

A jak Ty się czujesz? Jakie objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:21

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    No widzę, że część odchodzi, ale pojawiają sie też nowe dziewczyny. Kourtney - witaj :)

To widzę, że pod koniec miesiąca szykują się niezłe emocje :D

Paryzetka - ale u Ciebie to nieźle wykresik w górze się trzyma :D Teraz ja będę Was dopingować do testowania.

Rybaaa- mi lekarz kazał czekać 3 cykle po poronieniu. Odczekałam tylko 2. Lekarz na ostatniej wizycie mówił, że macica wygląda już dobrze, zapytałam ile czekać a on na to: jeszcze jedne cykl i po miesiączce zapraszam do mnie... no chybbbaa, żeee będzie potrzeba wcześniej". :D no i jest.

AgaL - najlepiej to chyba parę dni przed owulacją i w dzień, a można jeszcze poprawić jak to mawia mąż cinnamon :D

Patutka - chyba jeszcze nie jesteś psychicznie gotowa... ja też tak miałam, ze w pierwszych dniach po nie wyobrażałam sobie, że mogę być w ciąży. W końcu emocje opadną, rozuemiem Cię, że drażnia Cię rozmowy o ciąży i otym, że komus się udało. Sama przez to przechodziłam.

Jasminowa - no właśnie mi lekarz też powiedział, że 1 poronienie nic nie znaczy i kolejna ciąża nie jest w większym stopniu narażona na poronienie. :) Boję się strasznie, czy Ty też się bałaś?

Imię_Róży - czekam na info jutro.
    Nie nie! Nie drażnią mnie rozmowy o ciąży! Źle zrozumiałaś! Chodzi o to, ze zazdroszczę. Po prostu, bo sama boje sie, ze znow sie to stanie. Dlatego nawet nie zamierzam testować.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Październik też zły nie jest jeśli tego roku oczywiście ;)

edit: Ale przecież ja już jestem w cionszy....;)
    Serio tak jakoś po prostu czuje... Nie wiem dlaczego. Ale tak Jak u siebie miałam przeczucie, ze będzie żle.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - doskonale Cię rozumiem, bo nasza radość z zielonych kropeczek u dziewczyn i jest to szczera radość, ale gdzieś w głębi duszy pojawia się pytanie dlaczego nie ja? Ja też tak mam co miesiąc na OF jestem chyba od lutego o ile mnie pamięć nie myli i nie jestem w stanie zliczyć ile razy do tej pory zadawałam sobie to pytanie. Daleko nie trzeba szukać: dzisiaj idę sobie z moją Mamuśką do kina i co dwie kobiety w zaawansowanej ciąży wychodzą z kina a kolejne dwie do niego wychodzą. U moich znajomych też jakiś wysyp ciąż, a ja ciągle stoję w punkcie wyjścia i z całych sił tłumię wszelkie nadzieje, że tym razem się uda, by później nie ryczeć w poduszkę.
    A i podobnie jak Ruby poproszę o Twoją wróżbę wobec mojej osoby ;)

Ruby - widzę, że i ja mam takie same objawy jak Ty a do tego jakoś mnie dzisiaj mdli, więc to cionszzzzaaaa jak w ryj strzelił, nawet testu nie potrzebuję ;)

Vesper - no to witaj w klubie - ja też mam skończone 33 latka ale duchem nadal jestem młodziutką siksą jak to mój Mężulek mówi :-P

katiuszaa, Vesper, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

a czy ja w też mogę prosić o przepowiednie? u mnie spełniają się niektóre sny. niestety nigdy nie wiem które i kiedy. Jak zdawałam egzamin na prawo jazdy śniło mi się że jak będę zdawała jako pierwsza czerwonym punto to zdam, i fakt jak zostałam wylosowana jako pierwsza dodatkowo trafił mi się czerwony punto to zdałam.

Ejrene lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi @ wypada na 2.10 ale jak taka dobra passa w tym miesiącu i wysyp fasol to może jednak zatestuje we wrześniu :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling na pewno jest, ale może jednak potrzebujesz tutaj być z nami i przejść to...może będzie łatwiej chociaż pewnie wiadomości o każdej ciąży będą sprawiać ci ból, ale myślę że każdej z nas takie wiadomości wiadomo cieszą, ale na swój sposób sprawiają ból...dasz radę kochana :)

Patutka w dalszym ciągu myślę o tym co napisałaś i intryguje mnie to, przecież my się nie znamy, kilka zdań zamienionych gdzieś na forum i potrafisz mieć przeczucia do takiej obcej osoby? jak to jest i czy często ci się takie coś zdarza?
    Nie ukrywam, że zaszczepiło to we mnie pewne wątpliwości bo wcześniej byłam pozytywnie nastawiona na zielone zakończenie, a teraz mam wątpliwości i dziwne to jest...oczywiście nie neguję tego tylko właśnie mnie to zaintrygowało...:)

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ