X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapisana na Bolszewików. Mam taką cichą nadzieję, że może się uda w październiku. Pierwsza ciąża to nie zapomnę nigdy, że @ miałam 4 października. Rok temu zaczęliśmy działania bo dziecię miało być z lipca jak pierwsze a tu kolejna szansa na to że może się uda :-).

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja też zapisana na Bolszewików. Mam taką cichą nadzieję, że może się uda w październiku. Pierwsza ciąża to nie zapomnę nigdy, że @ miałam 4 października. Rok temu zaczęliśmy działania bo dziecię miało być z lipca jak pierwsze a tu kolejna szansa na to że może się uda :-).

Ja chciałam wiosną mieć drugie, max w czerwcu ale ale no...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja chciałam wiosną mieć drugie, max w czerwcu ale ale no...

No to jest jeszcze szansa :-). Ja co do przeczuć to mam czasem np. przebiegnie mi czasem czarny kot i czasem poczuje , że coś się faktycznie wydarzy. Jak byłam ostatnio w ciąży to właśnie czarny kot mi przebiegł a szłam w ten dzień do gina i poczułam, że to będzie coś z ciążą. Jak mi przebiega przed autem to jak coś poczuje to auto na drugi dzień coś się popsuje. Najdziwniejsze miałam przeczucie za granicą. Byłam kierowcą i czułam, że coś się wydarzy. Jeździłam bardzo ostrożnie. Męczyło mnie to kilka dni i w końcu były facet zadzwonił do domu i okazało się że jego babcia jest w szpitalu od kilku dni i ma niewydolność płuc i jest źle. Puściło mnie od razu. Taki ciężar ze mnie zszedł. Były pojechał do Polski do babci i jak babcia go zobaczyła to dostała takiej mocy, że kilka dni później wyszła ze szpitala bo stan płóc się poprawił i zaczęła oddychać bez pomocy maszyn. Taki to przypadek był.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaa a jak młody? już przyzwyczaił się?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam kwiecień maj rodzić ale cóż. Może na rocznicę ślubu lub urodziny w czerwcu prezent nam sprawie :) oby...
    Na razie że względu na nie obecność męża mam przymusowy celibat i źle mi z tym

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Ty nie świruj nam tu tylko nadal bądź pozytywnie nastawiona bo przecież zarodek Ci się wgryza :D

atdc15nmjt4tk663.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze prawdziwe czarownice na tym naszym forum :) Ciekawe czy mi się spełni, śniłam po raz pierwszy o pozytywnym teście ciążowym i o ... bliźniakach :) Oby się udało, raz kiedyś wyśniłam coś co zdarzyło się naprawdę. A ostatnio miałam przeczucie, że coś mi się przydaży i dostałam mandat za jazdę na gapę :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby Ty nie świruj nam tu tylko nadal bądź pozytywnie nastawiona bo przecież zarodek Ci się wgryza :D

żeby mnie nie ugryzł od tego wgryzania :D hehe no dzięki Ejrene staram się jak mogę ;)
    muszę wytrwać chociaż do piątku z pierwszym testem ;)

Wiecie jak tak intensywnie się staramy to ludzie się normalnie powściekali wszyscy i wszędzie pytają się nas o drugie dziecko, nagle naraz powariowali czy co? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja z chęcią przygarnęła bym bliźniaki, była by trójka tak jak chciałam, a tak to potem się już będzie ciężko na to trzecie zdecydować :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie, bo mój luby tylko jedno dziecko by chciał i drugich starań nie będzie- sam jest jedynakiem. W sumie ja z moim bratem też się jakoś nie dogaduję ostatnio, ale fajnie jest mieć rodzeństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:45

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wy moje czarownice :) Wiecie co - tak sobie myślę, że chyba musimy zacząć uważać na to co piszemy, bo niebawem wkroczą do naszych domów służby specjalne podejrzewając nas o tworzenie seksty :-P hahaha

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kjopaa a jak młody? już przyzwyczaił się?
    Tak teraz to już może siedzieć nawet na świetlicy. Mój P ma nocki i w piątek nie mogłam go dobudzić żeby jechał po młodego i z takich okoliczności młody dostał stary telefon żeby był kontakt. No i po lekcjach dzwoni młody i mówi mamo nie przyjeżdżajcie bo ja jeszcze zostaje na świetlicy. Teraz jest trochę przeziębiony i mówi, że nie zostaje w domu bo już do szkoły się przyzwyczaił.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała bliźniaki i nawet skłonności genetyczne mam :) ale siostra moja jak na razie się nie załapała a już dwójkę dzieci ma

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Tak teraz to już może siedzieć nawet na świetlicy. Mój P ma nocki i w piątek nie mogłam go dobudzić żeby jechał po młodego i z takich okoliczności młody dostał stary telefon żeby był kontakt. No i po lekcjach dzwoni młody i mówi mamo nie przyjeżdżajcie bo ja jeszcze zostaje na świetlicy. Teraz jest trochę przeziębiony i mówi, że nie zostaje w domu bo już do szkoły się przyzwyczaił.

wow to super, strach ma tylko wielkie oczy:) a my rodzice panikujemy za szybko zamiast wziąć oddech i poczekać...ale my kobiety tak już jesteśmy skonstruowane ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Też bym chciała bliźniaki i nawet skłonności genetyczne mam :) ale siostra moja jak na razie się nie załapała a już dwójkę dzieci ma

ooo to masz szanse, słuchaj na kogo wypadnie na tego...na siostrę nie w takim razie na Ciebie, Ja ci to mówię :D

Ejrene lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kurcze prawdziwe czarownice na tym naszym forum :) Ciekawe czy mi się spełni, śniłam po raz pierwszy o pozytywnym teście ciążowym i o ... bliźniakach :) Oby się udało, raz kiedyś wyśniłam coś co zdarzyło się naprawdę. A ostatnio miałam przeczucie, że coś mi się przydaży i dostałam mandat za jazdę na gapę :/
    O przypomniałaś mi że kiedyś mi się śniło że w tygodniu pojechałam z Gdańska do Gdyni do cioci a moja mama miała na popołudnie do pracy i dostała urlop i była wcześniej w domu i tak było na jawie :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Październik też zły nie jest jeśli tego roku oczywiście ;)

edit: Ale przecież ja już jestem w cionszy....;)
    O matyldo tak parsknęłam śmiechem że telefon oplułam :D Mąż kazał mi tłumaczyć co takiego śmiesznego na tym forum ale chyba ni groma nie rozumie :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam babkę która urodziła jedno a następne dwie ciąże to bliźniaki i tak mają 5- tkę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Znam babkę która urodziła jedno a następne dwie ciąże to bliźniaki i tak mają 5- tkę.

O rajuśku to ma kobiecina co robić i pewnie na nadmiar czasu nie może narzekać :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    O matyldo tak parsknęłam śmiechem że telefon oplułam :D Mąż kazał mi tłumaczyć co takiego śmiesznego na tym forum ale chyba ni groma nie rozumie :D

oni nie kumaci, mój też nie czai bazy ;)

a cionsza jak cionsza to już prawie 3 dzień mam chyba prawo czuć objawy typowo-ciążowe? ja się pytam mam czy nie mam? :D

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ