X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapisana na Bolszewików. Mam taką cichą nadzieję, że może się uda w październiku. Pierwsza ciąża to nie zapomnę nigdy, że @ miałam 4 października. Rok temu zaczęliśmy działania bo dziecię miało być z lipca jak pierwsze a tu kolejna szansa na to że może się uda :-).

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja też zapisana na Bolszewików. Mam taką cichą nadzieję, że może się uda w październiku. Pierwsza ciąża to nie zapomnę nigdy, że @ miałam 4 października. Rok temu zaczęliśmy działania bo dziecię miało być z lipca jak pierwsze a tu kolejna szansa na to że może się uda :-).

Ja chciałam wiosną mieć drugie, max w czerwcu ale ale no...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja chciałam wiosną mieć drugie, max w czerwcu ale ale no...

No to jest jeszcze szansa :-). Ja co do przeczuć to mam czasem np. przebiegnie mi czasem czarny kot i czasem poczuje , że coś się faktycznie wydarzy. Jak byłam ostatnio w ciąży to właśnie czarny kot mi przebiegł a szłam w ten dzień do gina i poczułam, że to będzie coś z ciążą. Jak mi przebiega przed autem to jak coś poczuje to auto na drugi dzień coś się popsuje. Najdziwniejsze miałam przeczucie za granicą. Byłam kierowcą i czułam, że coś się wydarzy. Jeździłam bardzo ostrożnie. Męczyło mnie to kilka dni i w końcu były facet zadzwonił do domu i okazało się że jego babcia jest w szpitalu od kilku dni i ma niewydolność płuc i jest źle. Puściło mnie od razu. Taki ciężar ze mnie zszedł. Były pojechał do Polski do babci i jak babcia go zobaczyła to dostała takiej mocy, że kilka dni później wyszła ze szpitala bo stan płóc się poprawił i zaczęła oddychać bez pomocy maszyn. Taki to przypadek był.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaa a jak młody? już przyzwyczaił się?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam kwiecień maj rodzić ale cóż. Może na rocznicę ślubu lub urodziny w czerwcu prezent nam sprawie :) oby...
    Na razie że względu na nie obecność męża mam przymusowy celibat i źle mi z tym

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Ty nie świruj nam tu tylko nadal bądź pozytywnie nastawiona bo przecież zarodek Ci się wgryza :D

atdc15nmjt4tk663.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze prawdziwe czarownice na tym naszym forum :) Ciekawe czy mi się spełni, śniłam po raz pierwszy o pozytywnym teście ciążowym i o ... bliźniakach :) Oby się udało, raz kiedyś wyśniłam coś co zdarzyło się naprawdę. A ostatnio miałam przeczucie, że coś mi się przydaży i dostałam mandat za jazdę na gapę :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby Ty nie świruj nam tu tylko nadal bądź pozytywnie nastawiona bo przecież zarodek Ci się wgryza :D

żeby mnie nie ugryzł od tego wgryzania :D hehe no dzięki Ejrene staram się jak mogę ;)
    muszę wytrwać chociaż do piątku z pierwszym testem ;)

Wiecie jak tak intensywnie się staramy to ludzie się normalnie powściekali wszyscy i wszędzie pytają się nas o drugie dziecko, nagle naraz powariowali czy co? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja z chęcią przygarnęła bym bliźniaki, była by trójka tak jak chciałam, a tak to potem się już będzie ciężko na to trzecie zdecydować :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie, bo mój luby tylko jedno dziecko by chciał i drugich starań nie będzie- sam jest jedynakiem. W sumie ja z moim bratem też się jakoś nie dogaduję ostatnio, ale fajnie jest mieć rodzeństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:45

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wy moje czarownice :) Wiecie co - tak sobie myślę, że chyba musimy zacząć uważać na to co piszemy, bo niebawem wkroczą do naszych domów służby specjalne podejrzewając nas o tworzenie seksty :-P hahaha

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kjopaa a jak młody? już przyzwyczaił się?
    Tak teraz to już może siedzieć nawet na świetlicy. Mój P ma nocki i w piątek nie mogłam go dobudzić żeby jechał po młodego i z takich okoliczności młody dostał stary telefon żeby był kontakt. No i po lekcjach dzwoni młody i mówi mamo nie przyjeżdżajcie bo ja jeszcze zostaje na świetlicy. Teraz jest trochę przeziębiony i mówi, że nie zostaje w domu bo już do szkoły się przyzwyczaił.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała bliźniaki i nawet skłonności genetyczne mam :) ale siostra moja jak na razie się nie załapała a już dwójkę dzieci ma

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Tak teraz to już może siedzieć nawet na świetlicy. Mój P ma nocki i w piątek nie mogłam go dobudzić żeby jechał po młodego i z takich okoliczności młody dostał stary telefon żeby był kontakt. No i po lekcjach dzwoni młody i mówi mamo nie przyjeżdżajcie bo ja jeszcze zostaje na świetlicy. Teraz jest trochę przeziębiony i mówi, że nie zostaje w domu bo już do szkoły się przyzwyczaił.

wow to super, strach ma tylko wielkie oczy:) a my rodzice panikujemy za szybko zamiast wziąć oddech i poczekać...ale my kobiety tak już jesteśmy skonstruowane ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Też bym chciała bliźniaki i nawet skłonności genetyczne mam :) ale siostra moja jak na razie się nie załapała a już dwójkę dzieci ma

ooo to masz szanse, słuchaj na kogo wypadnie na tego...na siostrę nie w takim razie na Ciebie, Ja ci to mówię :D

Ejrene lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kurcze prawdziwe czarownice na tym naszym forum :) Ciekawe czy mi się spełni, śniłam po raz pierwszy o pozytywnym teście ciążowym i o ... bliźniakach :) Oby się udało, raz kiedyś wyśniłam coś co zdarzyło się naprawdę. A ostatnio miałam przeczucie, że coś mi się przydaży i dostałam mandat za jazdę na gapę :/
    O przypomniałaś mi że kiedyś mi się śniło że w tygodniu pojechałam z Gdańska do Gdyni do cioci a moja mama miała na popołudnie do pracy i dostała urlop i była wcześniej w domu i tak było na jawie :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Październik też zły nie jest jeśli tego roku oczywiście ;)

edit: Ale przecież ja już jestem w cionszy....;)
    O matyldo tak parsknęłam śmiechem że telefon oplułam :D Mąż kazał mi tłumaczyć co takiego śmiesznego na tym forum ale chyba ni groma nie rozumie :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam babkę która urodziła jedno a następne dwie ciąże to bliźniaki i tak mają 5- tkę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Znam babkę która urodziła jedno a następne dwie ciąże to bliźniaki i tak mają 5- tkę.

O rajuśku to ma kobiecina co robić i pewnie na nadmiar czasu nie może narzekać :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    O matyldo tak parsknęłam śmiechem że telefon oplułam :D Mąż kazał mi tłumaczyć co takiego śmiesznego na tym forum ale chyba ni groma nie rozumie :D

oni nie kumaci, mój też nie czai bazy ;)

a cionsza jak cionsza to już prawie 3 dzień mam chyba prawo czuć objawy typowo-ciążowe? ja się pytam mam czy nie mam? :D

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ