X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu wszystkim :)

madzikk lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) jak humory w weekend? Ja do pracy ehhhh..
    Carolq widziałam, że pisałaś że nie można pić herbaty malinowej - wczoraj czytałam na temat produktów zakazanych i to chodzi o herbatę z liści malin :) maliny jako owoce i w innej postaci można :)

Herbata z liści malin ma właściwości dobroczynne "Liscie malin – wzmacniają macicę, czyniąc jej scianki bardziej elastycznymi, a ponadto zawierają wiele cennych witamin i mineralow. Liscie pokrzywy – zawierają duzo zelaza i wapnia, wzmacniają powlokę macicy. Zarowno liscie malin jak i pokrzywy ulatwiają zagniezdzanie się w macicy zaplodnionego jajeczka. Mozna je stosowac naprzemiennie, pijąc 1 szklankę dziennie prze 3-6 miesięcy, celem przygotowania organizmu na ewentualną ciązę. Przy okazji pokrzywa "podkręca" przemiane materii." więc przy staraniach też należy ją pić ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam powiedzieć Dzień Dobry ;)
    Ja dziś zaczynam urlop plan był że nie będę miała zasięgu przez tydzień bo miałam siedzieć na środku jeziora żeby się odprężyć ale co to będzie to się okaże. trochę nam się ekipa wykruszyła więc musimy wymyślać inny sposób odpoczynku/ Mój małż w ramach urlopu postanowił pójść dziś do pracy.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Herbata z liści malin ma właściwości dobroczynne "Liscie malin – wzmacniają macicę, czyniąc jej scianki bardziej elastycznymi, a ponadto zawierają wiele cennych witamin i mineralow. Liscie pokrzywy – zawierają duzo zelaza i wapnia, wzmacniają powlokę macicy. Zarowno liscie malin jak i pokrzywy ulatwiają zagniezdzanie się w macicy zaplodnionego jajeczka. Mozna je stosowac naprzemiennie, pijąc 1 szklankę dziennie prze 3-6 miesięcy, celem przygotowania organizmu na ewentualną ciązę. Przy okazji pokrzywa "podkręca" przemiane materii." więc przy staraniach też należy ją pić ;)
    https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
    Jak dla mnie to te liście malin lepiej sobie odpuścić :)

madzikk lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ogole przepraszam ze tak wczoraj wpadlam nieproszona. Czy mozna sie do was dolaczyc? Bo jakos nie umiem znalezc dla siebie miejsca tu na forum :( jezyka dziewczyn na wrzesniowych staraczkach nie rozumiem. Widocznie jestem bez poczucia humoru ;)
    To moj 1cs. Chcielismy juz od jakiegos czasu sie starac ale nie mielismy warunkow. Mowie wam ze mam takie silne przeczucie ze sie udalo ale jest za wczesnie zeby to stwierdzic :/
    Przyjmiecie mnie do was?

• madzikk Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dziewczyny w ogole przepraszam ze tak wczoraj wpadlam nieproszona. Czy mozna sie do was dolaczyc? Bo jakos nie umiem znalezc dla siebie miejsca tu na forum :( jezyka dziewczyn na wrzesniowych staraczkach nie rozumiem. Widocznie jestem bez poczucia humoru ;)
    To moj 1cs. Chcielismy juz od jakiegos czasu sie starac ale nie mielismy warunkow. Mowie wam ze mam takie silne przeczucie ze sie udalo ale jest za wczesnie zeby to stwierdzic :/
    Przyjmiecie mnie do was?

No nie wiem, hmmmm....
    No jasne ze tak:) ale ostrzegam tu tez jest czasem zabawnie ;)

katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 12 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Kourtney, witaj :) u nas atmosfera jak w domu, raz płaczemy a raz się śmiejemy, ale i wspieramy i gadamy na KAŻDY temat :D

Kourtney, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj w naszym gronie Kourtney,;)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :) ja dzis w pracy, ale musialam na chwile wejsc, zazdroszcze wolnego weekendu, ja sobota i niedziela praca w tpwarzystwie mdlosci i zmeczenia :p

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imie_Rozy - kiedy testujesz, daj znac :)

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Imie_Rozy - kiedy testujesz, daj znac :)

no właśnie jak tak czekam mówiłaś wczoraj że będziesz testować i nic nie dałaś znać

Imię_Róży lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no na tym telefonie to wszystko klikam, że lubię :/ dziewczyny jak polubię jakąś złą wiadomość czy pytanie czy cuś to wiedzcie że niechcący :P

kamisia88, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy mówią, żeby nie popaść w panikę z tym co mozna jeśc a co nie można, trzeba jeść zdrowo (zdrowiej) i tyle. Nie ma co spinac dupska, wiadomo, surowe mięso, ryby itd ale reszta to chyba ze zdrowym rozsądkiem a nic się nie stanie :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja :)

U mnie świeci słońce ale jest 19 stopni.
    Kto teraz na tapecie z testowaniem? :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja z mocnym opóźnieniem doczytuję co sie dzieje :)

Kjopa- dziękuję za artykuł o badaniu ginekologicznym. To niestety prawda, przy pierwszej wizycie pytałam baby czy nie zrobi krzywdy zarodkowi robiąc badanie, ona opowiedziała "trudno- muszę". I w tym momencie straciłam zupełnie zaufanie do ginekologów, zwłaszcza starej daty. W Anglii nie robi się nawet usg bez wyraźnego wskazania- jest niezgodne z prawem wykonać usg "Spontanicznie" nie mówiąc już o dopochwowym! Dlatego mam ogromny dylemat, jak będę na wizycie 30 września poproszę o usg przez powłoki brzuszne.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Kourtney - witaj witaj:) jeśli chodzi o wrześniowy wątek to on został stworzony właśnie tak na luzaka, nie jest to typowy wątek o użalaniu tylko o testowaniu wrześniowym stąd wszystkie tam sobie raczej jaja robimy, a nie piszemy o typowych problemach bo dla takowych jest już mnóstwo innych wątków jak np ten w którym się wspieramy ;) jak dla mnie dziewczyny bomba, super piszą można się serio pośmiać i oderwać ;)

O tym badaniu też czytałam i powiem wam, że jest to z lekka przerażające...

cinamon jasne ty się tak nie tłumacz tylko pewnie udajesz taką miłą :D :D

Madzikk właściwie to ta przerwa od nas nie j est ci wcale potrzebna ;)

Ejrene - testuje zdaje się imię róży, w okolicach 20tego albo po 20 Ja, Czekająca i Cynamonek chyba za niedługo?

Ja dzisiaj lecę z Niną na kulki czyli taka fikolandia, a teraz posprzątane, zupa się gotuje, sernik upieczony...kobieta anioł :P

Miłego:)

Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przejrzałaś mnie! <zawstydzona> hahaha :)
    Kobietki a powiedzcie mi, czy w drugiej fazie cyklu mocno odczuwacie podniesioną temperaturę w ciągu dnia? Ja w tym cyklu to mam szok po prostu, siedzę w pracy i dosłownie bucham żywym ogniem :P wczoraj mierzyłam w dzień i miałam nawet 37,7... Nie wiem czy to tak może być :/

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 12 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję 21 o ile wcześniej nie przylezie @ :) i o ile wytrzymam :P jak narazie nie kupiłam testu więc nic nie kusi :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby przejrzałaś mnie! <zawstydzona> hahaha :)
    Kobietki a powiedzcie mi, czy w drugiej fazie cyklu mocno odczuwacie podniesioną temperaturę w ciągu dnia? Ja w tym cyklu to mam szok po prostu, siedzę w pracy i dosłownie bucham żywym ogniem :P wczoraj mierzyłam w dzień i miałam nawet 37,7... Nie wiem czy to tak może być :/

to już jest cionsza jak nic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 12:51

Patutka, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    to już jest cionsza jak nic :D
    Hahaha Ruby ja tu próbuję być poważna a Ciebie się żarciki trzymają :D no wiesz co :P hahah :D

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ