X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)

Witam nową koleżankę :)
    Luna91 fajnie że z nami zostajesz :)
    Bratek ale słidziak :) kiedy wyniku bety ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Imię Róży, z tego co wyczytałam wczoraj, jesteśmy w tej samej grupie wiekowej ; ) i na podobnym etapie testowania. Jeszcze na testowanie się nie pokusiłam, ale przed weekendem na pewno to zrobię. To ten cien,cienia to już jest coś ; )
    Jasminowa a w którym dpo robiłaś ten test i wyszedł cień cienia?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny zostawić was na chwilkę i już muszę tyle czytać;-)
    Witaj kolo:-)
    Jasminowa to przybij piątkę kobieto:-), fajnie, że też tu jesteś:-) ja już nie testuję (chyba że nie dostanę @ do czwartku to wtedy tak), a tym bardziej nie oglądam testów robionych po paru godzinach, jak widać w "późnym wieku:-))" człowiek też głupieje przed @.
    Luna91 dzięki kochana za słowa wsparcia, ale to pewnie wada testu, bo w przepisowym czasie nic nie było z drugiej kreski:-).. i nie uciekaj od nas, tylko podrzucaj od czasu do czasu bieżące objawy:-)
    Bratek fajną masz pracę:-), kurcze...ja to mam męską robotę;-(. Byłam na odbiorze drogi i wróciłam z butem usmarowanym smołą chyba;-P, ktoś wie czym wyczyścić asfalt ze skórzanego buta???;-)

Bratek lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna 91 czytam Was cały czas kiedy tylko mam chwilke wolną to od razu zaglądam... kibicuję wszystkim testującym w niedługim czasie, nie odzywam się bo ja w tym miesiącu jestem poza rozgrywką i za bardzo nie ma o czym pisać. Chciałabym juz dostac okres żeby zacząc nowy cykl i starnia :)Jak byłam u gina to mi powiedziała ze wcześniej miałam owulację wiec jak myślicie okres też przyjdzie wcześniej? a i od dzisiaj zaczynam przygode z inofemem... tylko to czekanie na nowy cykl...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek jeśli miałaś wcześniej ovu to powinien przyjść wcześniej :)
    U mnie tak było w zeszłym miesiącu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek - jedno pocieszenie , że czas jednak szybko leci...za niedługo znowu będziesz sikała na testy :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Nikt ci nie każe rezygnować, cynamonek tylko zapytał o przesunięcie ze względu na ślub ;)
    A córę tez bierze pod uwagę chyba co? ;) chyba, że do skutku , to może być liczna rodzinka :D
    z zarobkami twojego przyszłego to ty możesz spokojnie po ślubie dzieci wychowaywać w domu także wiesz ;)
    Wiem, ze nikt nie kaze Ale tylko napisalam, bo Ja z marzen nie rezygnuje:p
    Bierze pod uwage Ale on w koncu Musi miec syna:p .owszem, No moge siedziec w domu, szczegolnie ze za trzy miesiace dostanie awans i pensja wzrosnie, aczkolwiek chyba bym nie chciala.. Tez chcialabym cos robic, A nie siedziec na jego utrzymaniu, mimo, ze to juz by byly nasze pieniadze.

Co do pracy, yeraz bym chciala bardzo cos znalezc, aleeeee Oskar twierdzi, ze Ja musze odpoczywac i byc wypoczeta, zeby znow sie nie stalo tak Jak ostatnio.
    Chcialabym cos znalezc takiego Ale na pewno nie na umowe zlecenie, A to ciezkie tu:/

Taaaak, teraz to Jak najdalej, A jeszcze z tydzien twmu mowilam, ze mam najlepsza tesciowa... ;/
    Chyba boli Ja to, ze Jej synek ma codziennie po pracy inny cieply obiad, A ona tak nie robila:p
    Haha, wiecie co jest najlepsze? 10 minut pozniej zapukala do mnie do pokoju i zapytala czy Jestem obrazona, co ona takiego mi zrobila i czemu Jej unikam, nie wytrzymam xd

Witaj kolo: ))))

Luna- Ty musisz tu zostac, nie ma innej opcni, tylko sproboj odejsc....

Bratek- uroczy, ostatnio urodzilo mi sie 5 krolikow, Tez cudowne patrzec Jak sie rodza: )

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta, z dwoma testami of course :D
    Carolq trzymaj się i zaglądaj czasami by skrobnąć jak tam u Ciebie :) załóżcie temat na fioletowej i wtedy tam się odnajdziemy :)
    Patutka a mogę tak z czystej ciekawości zapytać ile chcecie odłożyć kasy na wesele? Jestem ciekawa bo ja świeżo po ślubie i chciałam zobaczyć jak to się różni w różnych zakątkach Pl :P
    Kolo witaj u nas :)

luna91 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mojego brata chomiczki się urodziły takie śmieszne różowe robaczki :)
    dobrze mam jeszcze dwie tabletki kończące leczenie mojej infekcji i niech przychodzi chocby w czwartek będę mgła sobie w weekend zaszaleć wypić jakieś winko i przygotować na nowe starania...a za Was moje Kochane trzymam mocno kciuki <3

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Carolq trzymaj się i zaglądaj czasami by skrobnąć jak tam u Ciebie :) załóżcie temat na fioletowej i wtedy tam się odnajdziemy :)
    Patutka a mogę tak z czystej ciekawości zapytać ile chcecie odłożyć kasy na wesele? Jestem ciekawa bo ja świeżo po ślubie i chciałam zobaczyć jak to się różni w różnych zakątkach Pl :P
    Haha, wiesz tylko my mamy wesele na 126 osob: p za talezyc 200 zl za sama sale - gosci wychodzi nam 25.200 do tego 5 tys za poprawiny, 6 tys dwoch fotografow- jeden na sesje drugi na wesele. 4 tys dj, mamy w tym momencie odlozone prawie 41 tys, chcemy jwszcze 15/20 dozbierac, bo A to ksiądz, obrączki, sukienka i jakies dodatki, typu fajerwerki przy torcie:D wystroj kosciola; ))))

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    a u mojego brata chomiczki się urodziły takie śmieszne różowe robaczki :)
    dobrze mam jeszcze dwie tabletki kończące leczenie mojej infekcji i niech przychodzi chocby w czwartek będę mgła sobie w weekend zaszaleć wypić jakieś winko i przygotować na nowe starania...a za Was moje Kochane trzymam mocno kciuki <3
    Jak sie dostane do zdjec, to pokaze kroliczatka: p od malego: )

Pij Pij, winko dobrze dziala na organizm w malych ilosciach: )
    My za Ciebie Tez trzymamy kciuki, na pewno szybciuto sie uda;*

Mundek lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Wysłany: 15 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Haha, wiesz tylko my mamy wesele na 126 osob: p za talezyc 200 zl za sama sale - gosci wychodzi nam 25.200 do tego 5 tys za poprawiny, 6 tys dwoch fotografow- jeden na sesje drugi na wesele. 4 tys dj, mamy w tym momencie odlozone prawie 41 tys, chcemy jwszcze 15/20 dozbierac, bo A to ksiądz, obrączki, sukienka i jakies dodatki, typu fajerwerki przy torcie:D wystroj kosciola; ))))
    :O :O :O wow! U nas było 80 i zapłaciliśmy 1/3 tego co Wy :P co miasto to inaczej...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jestem ksiegowa. Spokojnie mozecie zwolnic z odkladaniem. A macie juz 126 osob potwierdzonych? z tego co ja wiem to bardzo czesto niektorzy goscie moga sie nie zjawic wogole. Moze lepiej zabookowac sale na 115-120 osob i jak cos dobookowac kilka mijejsc zaraz przed weselem.
    Masz juz upatrzona sukienke? Ale musisz byc podekscytowana :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 15 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Jejku dziewczyny zostawić was na chwilkę i już muszę tyle czytać;-)
    Witaj kolo:-)
    Jasminowa to przybij piątkę kobieto:-), fajnie, że też tu jesteś:-) ja już nie testuję (chyba że nie dostanę @ do czwartku to wtedy tak), a tym bardziej nie oglądam testów robionych po paru godzinach, jak widać w "późnym wieku:-))" człowiek też głupieje przed @.
    Luna91 dzięki kochana za słowa wsparcia, ale to pewnie wada testu, bo w przepisowym czasie nic nie było z drugiej kreski:-).. i nie uciekaj od nas, tylko podrzucaj od czasu do czasu bieżące objawy:-)
    Bratek fajną masz pracę:-), kurcze...ja to mam męską robotę;-(. Byłam na odbiorze drogi i wróciłam z butem usmarowanym smołą chyba;-P, ktoś wie czym wyczyścić asfalt ze skórzanego buta???;-)
    Nie wiem czym usunąć ale Ty musisz mieć fajną pracę :D kim jesteś z zawodu jeśli można wiedzieć? :D

madzikk lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, madzik witaj koleżanko, ja też siedzę w fakturach ;-)
    Co do gości weselnych to u nas miało być pod setkę, a ostatecznie było 78. Z tymże 5 odmówiła przed samym weselem no i i tak płaciliśmy za nich... I takie w sumie średnie wesele a grubo ponad 30 tys nas wynioslo. Tyle ze nam nie udalo sie wszystkiego odlozyc przed i czesc sali placilismy z kopert.

EDIT: Jeeju, ale mnie naszły cudne wspomnienia TEGO dnia ;-) aż mi się łezka zakręciła.. A za 6 dni Nasza 2 rocznica, to będziemy razem wspominać :-)
    Patutka z jednej strony zazdroszczę, bo cudowny czas przed Wami, przygotowania, przymiarki, zaproszenia itp. Ale z drugiej strony my to wszystko też przeżyliśmi i to właśnie dzięki temu że to ma zdarzyć się tylko raz w życiu, to jest takie wyjątkowe wydarzenie :-) powodzenia!!! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:19

madzikk lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miasto jest drogie.... niestety Ale wiesz, slub jest raz w zyciu, obydwoje chcemy zeby byl niezapomniany. :)) tanszej sali niz 150 zl w wwa nie znajdziesz. A ta jest naprawde urocza, jedzenie swietne, bo zanim cos, to wpadlismy na obiad tam. Niestety Ale tu wszystko kosztuje, ze Tez musialam sie tu urodzic: 3

2016 🩷

2020 🩵

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    No no widzę, ze już testy zakupione, dwa? jeden dla mnie;))
    a poważnie to jakiej firmy jeśli mogę spytać. Bo wcześniej tu pytałam na forum jakie polecacie, też nie mam teraz żadnego w domu, a jeśli doczekam weekendu bez @...to kto wie :))

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do testow to uwielbiam te rossmanna paskowe, jako pierwszy wykazal mi dzidzie, albo nova test,.Tez w rosmannach SĄ, niby od 25uml A krecha na nim byla najwidoczniejsza, ewentualnie bobo test plytkowy, albo qick test tez w rossmannie pakowane po dwa, strumieniowe. Jakos najbardziej byly te lrechy widoczne.

2016 🩷

2020 🩵

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Patutka, to rozejrzę się w rossmannie:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy ten qick strumieniowy jest teraz za 12 zl 2 szt, wiec naprawde sie oplaca, A z tego co Wiem dziewczyny Tez byly z niego zadowolone

AgaL lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ