X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Dziewczyny, na dobre 9 miesięcy się z Wami żegnam :) muszę dołączyć do fioletowych bo nie mam pojęcia o ciąży, macierzyństwie więc liczę na to że czegoś się tam dowiem :) Całuje Was wszystkie i każdą z osobna , zostawiam po paczuszce zarazków dla każdej, i wpadnę złożyć Wam życzenia na święta :) Jak coś jestem w Majówkach :) Dziękuję za wsparcie , miło spędzone dni, wszystkie rady i czekam na Was na fioletowej :)

Miło nam było, dbaj o siebie i skrobnij coś czasem ;) jak założymy na fioletowej grupę to ci damy znać ;) buźka!

Carolq lubi tę wiadomość

• kolo Znajoma

Wysłany: 15 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) jestem nowa ale mam nadzieję, że jakoś szybciutko podgonię temat :)

mam już 3,5 letniego synka i postanowiliśmy z mężem, że czas najwyższy na rodzeństwo (nawet synek zaczął mówić że chciałby już rodzeństwo). staramy się dopiero 2 cykl chociaż powiem wam ze jakoś ciężko mi się przestawić, że muszę czekać, pierwszy synuś był praktycznie od razu :) jestem w 6 dc cykle mam krótkie 24-26 dni.... zobaczymy jak to będzie

trzymam za Was i za siebie kciuki :) powodzenia dziewczyny :)

luna91, Kjopa3 lubią tę wiadomość

kolo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo witamy i przygarniamy rzecz jasna:) szybko złapiesz klimat także nic się nie martw;)

Carolq lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Dziewczyny, na dobre 9 miesięcy się z Wami żegnam :) muszę dołączyć do fioletowych bo nie mam pojęcia o ciąży, macierzyństwie więc liczę na to że czegoś się tam dowiem :) Całuje Was wszystkie i każdą z osobna , zostawiam po paczuszce zarazków dla każdej, i wpadnę złożyć Wam życzenia na święta :) Jak coś jestem w Majówkach :) Dziękuję za wsparcie , miło spędzone dni, wszystkie rady i czekam na Was na fioletowej :)
    Carolq nie długo jestem z Wami, ale cieszę się bardzo Twoją radością i oczekiwaniem na maluszka. Wszystkiego dobrego, spokojnej ciąży i daj znać czasem jak jest u fioletowych. Może niedługo się tam spotkamy?:)

Carolq lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • kolo Znajoma

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) fajnie ze można tak z kims porozmawiać, w końcu jesteśmy w podobnej sytacji wszystkie mamy jeden cel :)

kolo
  • kolo Znajoma

Wysłany: 15 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaczął się wodnisty śluz także owulacja tuż tuż (przynajmniej taką mam nadzieję )

AgaL lubi tę wiadomość

kolo
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolo wrote:
    cześć dziewczyny :) jestem nowa ale mam nadzieję, że jakoś szybciutko podgonię temat :)

mam już 3,5 letniego synka i postanowiliśmy z mężem, że czas najwyższy na rodzeństwo (nawet synek zaczął mówić że chciałby już rodzeństwo). staramy się dopiero 2 cykl chociaż powiem wam ze jakoś ciężko mi się przestawić, że muszę czekać, pierwszy synuś był praktycznie od razu :) jestem w 6 dc cykle mam krótkie 24-26 dni.... zobaczymy jak to będzie

trzymam za Was i za siebie kciuki :) powodzenia dziewczyny :)
    Witaj Kolo:))
    ja też tu dość świeża, ale już mogę powiedzieć, że miło tu, zabawnie, wzruszająco, czasem smutnawo....ale zawsze razem!
    Pozdrawiam i życzę szybkiej fasolki

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolo wrote:
    dziękuje :) fajnie ze można tak z kims porozmawiać, w końcu jesteśmy w podobnej sytacji wszystkie mamy jeden cel :)

dokładnie:) Moja córa też się podpytuje kiedy w końcu będzie ten brat albo siostra :)
    Z nią też psozło szybko, a teraz zbliżam się do końca 5tego cyku...ale kiedyś się uda, chociaż pewnie z miesiąca na miesiąć mój zapał będzie malał ...

edit a jaki jestes rocznik jeśli można wiedzieć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:35

• kolo Znajoma

Wysłany: 15 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) wsparcie to podstawa :)

nawet mój mąż zaczął mnie wspierać (wcześniej to tylko ja o tym mówiłam, on oczywiście też chce mieć dzidziusia ale tematu do rozmowy w tym nie widział) wczoraj mu się zmieniło, pytał sam kiedy najlepiej serduszkowac (swietne określenie) :) i tak dalej :) okazał zainteresowanie jestem z niego dumna bo to ważne ze nie jesteśmy w tym same :)

AgaL dziękuję za odp ja również życzę szybkich rezultatów :)

kolo
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Luna91:))
    jak się dziś czujesz??
    dziś Carolq napisała, że zmyka na fioletową, ale zostawia dla każdej paczuszkę zarazków.... mam nadzieję, że Ty będziesz jeszcze z nami. Lubię Twojego Avatara, brakowałoby mi go....

Miłego dnia !

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Helloł;-)
    Witam się słonecznie, ja podjęłam ambitny plan zużycia testów przed następnym cyklem i wczoraj wieczorem zużyłam jeden. Oczywiście negatyw....ale przed pójściem spać coś mnie podkusiło i obejrzałam ten test jeszcze raz... no i oczywiście ujrzałam cień cienia cienia i jeszcze cień tego cienia, ożesz pomyślałam:-PPP.... ale to wada techniczna testu, no nie powiem ciekawie było, lepsze niż thriller:-))
    Czekam dalej na @ i powoli zaopatruję się w suplementy na kolejny cykl, miłego dnia:-)

Imię Róży, z tego co wyczytałam wczoraj, jesteśmy w tej samej grupie wiekowej ; ) i na podobnym etapie testowania. Jeszcze na testowanie się nie pokusiłam, ale przed weekendem na pewno to zrobię. To ten cien,cienia to już jest coś ; )

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży - kochana ja też sobie wkręcałam, że widzę cień cienia (w 9dpo) i serio pod światło i pod odpowiednim kątem widziałam przebłysk. To był test paskowy z allegro i myślałam, że to miejsce gdzie powinna się kreska pojawić. W 13 dpo kreska na płytkowym wyraźna :) Kurczę, może nic straconego.

AgaL - ojeeej dziękuje :) Ten avatar ma swoją historię :D Kiedyś jak byłam na studiach i dorabiałam sobie w kawiarni przyszedł klient i zapytał mnie czy oglądałam film "Avatar" - powiedziałam, że tak a on wtedy leciał w kinach i myslałam, że on chce zapytać czy warto iść a on do mnie: "bo pani jest podobna do tej postaci niebieskiej, tej kobiety z filmu" hahahah :D Rozwaliło mnie to.

Ja z Wami zostaję. Na majówkach też się wpisałam, ale jakoś jeszcze dla mnie za wcześnie, żeby się cieszyć dziewczyny. To taki wczesny etap... z resztą nawet jak pójdę tam to i tak to będzie moje domowe forum :)

Wiruski dla Was wysyłam, pozdrowionka :)

Bratek, Imię_Róży lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Mundek? Kolejna zaginiona. Mundek daj znak życia :)

Mundek lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Bratek - podziwiam Cię, ja bym nie mogła ze zwierzętami pracować. Za bardzo bym się stresowała... a co do snów to ja też bo jakiś trudnych doświadczeniach mam koszmary :( Trzymaj się mocno, wszystko się musi w końcu poukładać!
    Oj tam, ta praca daje mnóstwo satysfakcji! <3 Prawdę powiedziawszy, zazwyczaj bardziej stresujący jest kontakt z właścicielami, niż samymi pacjentami ;)
    Poza tym oprócz momentów trudnych (jak np. wspomniana eutanazja), są też fajne :) Ja np.bardzo lubię porody i cesarki. Może kiedyś przestanie mnie to tak wzruszać... ale póki co, wzrusza nieodmiennie <3 <3 <3
    Patrzysz sobie na taką pacjentkę... Jest jedna. Z dużym brzuszkiem, jasne, ale jedna, że tak powiem ;) A potem plum plum plum i już masz wesołą gromadkę... :) I widzisz, jak to stworzenie próbuje przestawić się na życie w nowym dla niego środowisku, łapie pierwszy oddech.... Achhh <3
    No jak tu się nie wzruszyć? :)
    c97633ccdcaf8e1fmed.jpg

Poszłam dziś zrobić betę. Stwierdziłam, że pewnie jeszcze nieraz będę miała taką sytuację, jak teraz. Nie chcę za każdym razem czuć wyrzutów sumienia przy odstawianiu Dupka. Zwłaszcza, że wczoraj pomyślałam: dobra, wstanę i pójdę... chyba, że tempka spadnie, albo zacznie się krwawienie. Tylko, że goopia tempka odbiła dziś w górę. Niestety, sprawdziłam, że miałam już cykl, gdzie tak mnie mamiła i, rzecz jasna, nic z tego nie wyszło, więc szkoda moich nerwów. Zobaczę betę na poziomie dna i na spokojnie dotrze do mnie, że pozamiatane.

Patutka, byle z daleka od Teściów... A z taką pensją, to spokojnie się w Warszawie utrzymacie, a i na ślub odłożycie, najwyżej wolniej. Może znajdź sobie coś na 1/4 czy nawet 1/8 etatu i też zawsze dorzucisz parę grosików do domowego budżetu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:12

luna91, Imię_Róży, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA Bratek, jaki słodziak <3 <3 <3 <3 :D hahah jakie łapki malutkie, o matko kocham psyyyyyy :)

Bratek lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 myślę, że to był komplement:)) ta postać była piękna!

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszemy tu o testowaniu itp. ja mam nadzieję na ten weekend, a właśnie sobie uświadomiłam, ze nie mam żadnego testu w domu. Czy proponujecie jakieś konkretnej firmy? czy wszystko jedno??

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Oj tam, ta praca daje mnóstwo satysfakcji! <3 Prawdę powiedziawszy, zazwyczaj bardziej stresujący jest kontakt z właścicielami, niż samymi pacjentami ;)
    Poza tym oprócz momentów trudnych (jak np. wspomniana eutanazja), są też fajne :) Ja np.bardzo lubię porody i cesarki. Może kiedyś przestanie mnie to tak wzruszać... ale póki co, wzrusza nieodmiennie <3 <3 <3
    Patrzysz sobie na taką pacjentkę... Jest jedna. Z dużym brzuszkiem, jasne, ale jedna, że tak powiem ;) A potem plum plum plum i już masz wesołą gromadkę... :) I widzisz, jak to stworzenie próbuje przestawić się na życie w nowym dla niego środowisku, łapie pierwszy oddech.... Achhh <3
    No jak tu się nie wzruszyć? :)
    c97633ccdcaf8e1fmed.jpg

Poszłam dziś zrobić betę. Stwierdziłam, że pewnie jeszcze nieraz będę miała taką sytuację, jak teraz. Nie chcę za każdym razem czuć wyrzutów sumienia przy odstawianiu Dupka. Zwłaszcza, że wczoraj pomyślałam: dobra, wstanę i pójdę... chyba, że tempka spadnie, albo zacznie się krwawienie. Tylko, że goopia tempka odbiła dziś w górę. Niestety, sprawdziłam, że miałam już cykl, gdzie tak mnie mamiła i, rzecz jasna, nic z tego nie wyszło, więc szkoda moich nerwów. Zobaczę betę na poziomie dna i na spokojnie dotrze do mnie, że pozamiatane.

Patutka, byle z daleka od Teściów... A z taką pensją, to spokojnie się w Warszawie utrzymacie, a i na ślub odłożycie, najwyżej wolniej. Może znajdź sobie coś na 1/4 czy nawet 1/8 etatu i też zawsze dorzucisz parę grosików do domowego budżetu :)
    Ale słodziak!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeee bratek cudowny:):)

A mnie się dzisiaj śniły psy (szczeniaki brązowo białe)...ale to był xły sen bo powiem wam nie wiem czemu ale ja tego jednego psa normalnie męczyłam, ca skórę go łapałam jak królika i jakoś tak nie fajnie, w prawdziwym życiu nigdy bym tak nie zrobiła, i był drugi piesek jego brat i tego na koniec zabrałam ze sobą, ale tamten był taki smutny , tak patrzał na mnie, do teraz widzę te jego smutne oczka ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:35

• madzikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek cudna psinka :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ