X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tez juz to robie, bo od dwoch tygodni jest "Martusia, A co Ty mnie unikasz? Obrazilas sie? Co z Toba? Dobrze sie czujesz?" Co za franca....
    To mieszkanie chyba jednak teraz wynajmiemy od listopada albo wracam do domu:o to nie na moje nerwy, tyym bardziej przy staraniu o dziecko!

Jezu ile można:o

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ja Tez juz to robie, bo od dwoch tygodni jest "Martusia, A co Ty mnie unikasz? Obrazilas sie? Co z Toba? Dobrze sie czujesz?" Co za franca....
    To mieszkanie chyba jednak teraz wynajmiemy od listopada albo wracam do domu:o to nie na moje nerwy, tyym bardziej przy staraniu o dziecko!

Jezu ile można:o
    A co Twój ukochany na to?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Zazdroszcze.... odległosci od teściowej:ooo

Slub w lipcu, planujemy cos wynajac, A jesli Ja znajde dobra robote, to mieszkanie dla mlodych i kredyt. Bo wolimy teraz odladac na mega weselicho :p

Ale jak teraz zaciążysz to poród w lipcu będziesz miała...co wtedy ze ślubem? ;)

• Patutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu, co prawda dalrko nie mieszka moja mama, jakies 10 km od niego, A ze to warszawa to autobusem 20-30 minut. Ale gorsze to zasypianie bez niego:v

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon- on to mnie broni, na nią tylko najezdza. Jeszcze ostatnio Jej powiedzial, zeby nie gotowala, bo Ja robie to lepiej.... ah. Moze dlatego:3

Ruby- o dziecko sie staramy, wiec to nie bedzie wpadka, slub planujemy od niecalego roku i wszystko jest ustalone. Jezeli teraz by sie udalo, to termin zmienimy na miesiac pozniej(tak ugadalismy z babka od sali) o ile bedzie wolne. W kosciele to nie problem, zamietzamy wziac go na starym miescie, A ze baboszka moja religijna jest, to zalatwi wszystko w tym kosciele, A fotograf itd to kwestia ugadania; ) bo w 8-9 miesiacu, r A czej ciezko bylo by mi sie bawic haha, smiesznie by to wyvladalo:D!

Jeeej, znow mam taki dzień, ze nie wierze ze sie uda... :(

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a jak się teraz nie uda to odkładacie, czy raczej o kolejny miesiąc będziesz przesuwać?

To dopiero początek więc nie masz się czym stresować, zresztą jesteś bardzo młoda, czemu miało by ci się nie udać?głowa do góry...

edit: u mnie wszytskie ciążowe objawy chyba ustąpiły, jak na źłość :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:01

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a nie lepiej poczekać trochę ze staraniami?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :)

U mnie dzisiaj pięknie świeci słoneczko, ale poranny spadek tempki jakoś zabrał mi dobry humorek ach szkoda gadać.
    Ja jestem tez już po kawce i nawet popijam już herbatkę ograniczając kofeinę ;)

Patutka - powiem Ci, że doskonale Cię rozumiem. Moja teściowa i teść to koszmar do sześcianu. Ogólnie to ja jestem nierób totalny ich zdaniem, a ich synka spotkała taka kara, że jest ze mną, że szok. Czasami jak się spotkam z kimś z rodziny męża to dowiaduję się o sobie takich rzeczy, że uwierz mi - nie mogę dojść do siebie przez tydzień. Mężulek po kilku dobrych latach razem doskonale wie, że po jego rodzicach możemy się wszystkiego spodziewać - dosłownie wszystkiego, dlatego bywa u nich 3-4 razy do roku, a ja byłam po raz ostatni u teściów jakieś 5 lat temu. Wredna jestem, bo się zbuntowałam, ale mam to w nosie, bo nie mam zamiaru dopuścić do sytuacji, żeby konflikty z teściami odbijały się na moim małżeństwie. Już kiedyś usłyszałam, że jak kobieta kocha mężczyznę, to powinna zwrócić mu wolność, jeżeli nie może dać mu dziecka. Głowa do góry i wynajem mieszkanka to doskonały pomysł - im dalej tym lepiej :)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, nie przejmuj sie tesciowa. Pewnie nie miala zlych zamiarow, moze po prostu musiala sobie pogadac, starsi ludzie tak maja. Tak czasem bywa jak sie kogos widzi/mieszka non stop. Nigdy nie mialam problemow z tesciowymi ale pewnie dlatego ze nie musialam z nimi mieszkac i widywalam je na gora dwa trzy dni i byly to spotkania naprawde przyjemne, brakuje mi tego, i moja mama i tesciowa sa oddalone o 1000km. Ale doradzam wyprowadzcie sie jak najszybciej bo po co nerwy i spiecia, a jak poklocisz sie z przyszlym mezem to ona zawsze bedzie po jego stronie i moze go nastawiac przeciwko tobie, i wcale nie musi by zla kobieta. Z tesciowymi sa zawsze problemy. Lepiej zapobiegac niz leczyc. Zobaczysz ze jak sie wyprowadzicie to wasze stosunki beda duzo lepsze.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Przybranej corce, w sensie Jej meza z bylego malzenstwa. Teraz takie plotkary jebanee... przepraszam za wyrazenie, A ostatnio sie lały, ze az policja byla....

Mielismy mieszkac tu do czasu fasolki, bo slub w lipcu Ale to chyba zły pomysl byl..

Patutka, nie przejmuj się teściową, ale jak tylko możecie uciekajcie gdzieś do własnego kąta. Ja pamiętam nasze pierwsze mieszkanie po ślubie to było przyziemie w domku ( prawie piwnica) wynajmowaliśmy za grosze. Teraz się śmiejemy z tych hardkorowych warunków, ale było nam tam dobrze, byliśmy b.młodzi i SAMI : )

Zobaczysz, że relacje się poprawią, gdy nie będziecie mieszkać razem.

Możesz do niej powiedzieć, że niechcący usłyszałaś, co mówiła o Tobie i bardzo Ci się zrobiło przykro, na zło trzeba dobrem, choć z niektórymi nie jest łatwo ; )

Ja zasiadam do kawki i zaczynam dzień pracy, miłego dnia wszystkim!

ps- przyznam się, że zakupiłam wczoraj 2 testy ciażowe. Dzisiaj 7 dzień po owu wg. ovufriend, według mnie 6, nie wiem czy wytrzymam do weekendu, szczerze mówiąc jutro chcę spróbować zatestować, albo w czwartek.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Cinamon- on to mnie broni, na nią tylko najezdza. Jeszcze ostatnio Jej powiedzial, zeby nie gotowala, bo Ja robie to lepiej.... ah. Moze dlatego:3

Ruby- o dziecko sie staramy, wiec to nie bedzie wpadka, slub planujemy od niecalego roku i wszystko jest ustalone. Jezeli teraz by sie udalo, to termin zmienimy na miesiac pozniej(tak ugadalismy z babka od sali) o ile bedzie wolne. W kosciele to nie problem, zamietzamy wziac go na starym miescie, A ze baboszka moja religijna jest, to zalatwi wszystko w tym kosciele, A fotograf itd to kwestia ugadania; ) bo w 8-9 miesiacu, r A czej ciezko bylo by mi sie bawic haha, smiesznie by to wyvladalo:D!

Jeeej, znow mam taki dzień, ze nie wierze ze sie uda... :(

na pewno się uda : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Dziś wizyta u doktorka, ale się zdziwi, że ja już zaciążona :D

Cinnamon, AgaL - dziewczyny Wasze wykresy wyglądają na prawdę obiecująco! Ja bym robiła teścior już w piątek a w niedzielę to już powinno wyjść na 100% :)

AgaL- powiem Ci, że chyba nie ma co popadać w paranoje chociaż moim objawem ciąży (teraz i poprzednio) - był właśnie brak ochoty na baraszkowanie :D

Bratek - podziwiam Cię, ja bym nie mogła ze zwierzętami pracować. Za bardzo bym się stresowała... a co do snów to ja też bo jakiś trudnych doświadczeniach mam koszmary :( Trzymaj się mocno, wszystko się musi w końcu poukładać!

ruda - 7dpo to chyba za wcześnie, ja robiłam w 9 dpo i nie pokazało nic a już w 13 była krecha. Ale ja wiem, e kusi :D

kas - spokojnie, napisz co i jak u doktorka.

madzikk - jak dla mnie to wykresik jest całkiem ok :) dziś z tego co widzę 13 dpo więc już na pewno coś by wyszło.

Patutka - współczuję tesciowej. Powiem Wam, że moja jest całkiem ok, ale mieszka 30 km od nas więc cieżko z odwiedzinami. Oczywiście ostatnio się obraziła, że za rzadko przyjeżdzamy itp. No, ale nie ma chorych akcji. Moja mama za to czasmai potrafi się wtrącać, ale wolę to bo mojej mamie powiem prosto z mostu, że ma się nie wtrącać i to zrobi a teściowa...

CzekajacaMama - co za wredne babsko. Nie potrafię uwierzyć w to, że mogła tak powiedzieć... musiało być Ci strasznie przykro :(

Dziewczyny testujcie nie każcie nam i sobie czekać! :D

Bratek lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł;-)
    Witam się słonecznie, ja podjęłam ambitny plan zużycia testów przed następnym cyklem i wczoraj wieczorem zużyłam jeden. Oczywiście negatyw....ale przed pójściem spać coś mnie podkusiło i obejrzałam ten test jeszcze raz... no i oczywiście ujrzałam cień cienia cienia i jeszcze cień tego cienia, ożesz pomyślałam:-PPP.... ale to wada techniczna testu, no nie powiem ciekawie było, lepsze niż thriller:-))
    Czekam dalej na @ i powoli zaopatruję się w suplementy na kolejny cykl, miłego dnia:-)

AgaL, luna91 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca - tego bym się nie spodziewała po ludziach...można być nie przyjemnym ale kurde bez przesady...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię rózy to czemu nie szczałaś z rana żeby zobaczyć czy ten cień cienia jest prawdziwy? :)

kamisia88, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, na dobre 9 miesięcy się z Wami żegnam :) muszę dołączyć do fioletowych bo nie mam pojęcia o ciąży, macierzyństwie więc liczę na to że czegoś się tam dowiem :) Całuje Was wszystkie i każdą z osobna , zostawiam po paczuszce zarazków dla każdej, i wpadnę złożyć Wam życzenia na święta :) Jak coś jestem w Majówkach :) Dziękuję za wsparcie , miło spędzone dni, wszystkie rady i czekam na Was na fioletowej :)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq kochana nie musisz nas opuszczać, my tu co poniektóre już matkami jesteśmy i też coś możemy doradzić:-). Mamy tylko amnezję jak to na początku początku było:-) a potem to ja pamiętam każdy miesiąc;-)jak się wpadnie to początku się nie pamięta, jak się jest w ciąży to pamiętam każdy dzień;-PP
    Ruby, nie szczałam bo to wada testu, a jak do czwartku nie dostanę to wtedy siknę;-PP... to jest tak jak nie ma sensu testować to się posikuje codziennie, a jak już można, to wtedy wolę czekać:-))

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, dziekuje za mile slowa i wsparcie.
    Ale z dziecka nie zrezygnujemy- to nasze marzenie.Ja Moze bym dala rade Ale Oskar nie. On Musi i chce miec ze mna syna.

Jak sie nie uda to nic nie przekladamy, tak wuec na spokojnie, bedzie Jak jest.

Tez myslalam Ale ile pieniedzy pojdzie na wynajecie... tu w warszawie jakies 2000 z oplatami, A to jest 1/4 jego pensji. Tak to co miesiac szlo 3 tys na slub...

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hm, dziekuje za mile slowa i wsparcie.
    Ale z dziecka nie zrezygnujemy- to nasze marzenie.Ja Moze bym dala rade Ale Oskar nie. On Musi i chce miec ze mna syna.

Nikt ci nie każe rezygnować, cynamonek tylko zapytał o przesunięcie ze względu na ślub ;)
    A córę tez bierze pod uwagę chyba co? ;) chyba, że do skutku , to może być liczna rodzinka :D
    z zarobkami twojego przyszłego to ty możesz spokojnie po ślubie dzieci wychowaywać w domu także wiesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:22

• madzikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq powodzenia, ale odwiedzaj nas czasem i dawaj znac jak sie ciaza rozwija.

Patutka, swiety spokoj jest wart kazdych pieniedzy. I nie odkladajcie staran, co ma byc to bedzie, lepiej z brzuchem na weselu niz jego brak:)

Carolq lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ