X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś słonecznie :-)
    Paryzetka, trzymam kciuki za kolejny cykl z zielonym zakończeniem ;-) nie mogę się nadziwić dziewczyny Waszemu pozytywnemu nastawieniu po przyjściu @. Jesteście wielkie! :-*
    Natalii, witamy u nas, rozgość się i czuj jak u siebie :-)
    Ruby, z taką nazwą wątku to na pewno się odnajdziemy :-) jestem ZA.
    Kas50 to może zmolestuj dzisiaj męża, tak niezapowiedzianie ;-)

A ja od wczoraj jakoś okresowo się czuję, hmmm... Najwcześniej @ może przyjść w poniedziałek. Oby był to poniedziałek fafnastego dnia któregoś tam miesiąca 2016 roku :-) i tego się trzymam.
    Poza tym ostatnio chodzę jak zombie, idą ząbki i me dziecię spać w nocy nie daje... Ehhh...

Miłego popołudnia! :-)

Natalii00, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja mam dziś mega rozciagliwy plodny śluz. ..test ovu negatywny...z mężem umowilam się na weekend. ..hmmm

tak prawdę mówiąc jesli patrząc na śluz to ja też nigdy nie miałam zgodnie z tym co wychodziło na paskach owulacyjnych
    każdy organizm inny i chyba lepiej zawierzyć testom owulacyjnym jak wskażą owulację :) ale moge się mylić

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się dziewczyny, że się zgadzacie:)

Także apel do Carolq albo Luny:
    Proszę dziewczyny załóżcie któraś z was nowy wątek na fioletowej o nazwie:

Po staraniach Po wykresach z NOWYMI bolączkami, świetnie poznane, wspieramy się dalej...

I w pierwszym poście napiszcie, że to kontynuacja wątku z różowej strony:) i dajcie listę dziewczyn które już są zaciążone czyli na początek wy same + Kourtney i nie wiem kto tam jeszcze będzie chciał to da znać i będziecie dodawać do listy ;)

Jak tylko założycie to wpadam zostawić posta ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii witaj:)

Ryba to też kochana jesteś przed testowaniem:) ciekawe jaki będzie bilans we wrześniu ;)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zrobilam i jasniutka kreseczka jest musze wieczorem powtorzyc albo jutro i zobaczyc czy ciemnieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Chciałam zacząć mierzyć, ale chwyciłam za termometr i się okazało, że cały czas pokazuje 7 stopni ; ), nie mogę się zabrać za zakup nowgo.

Niech będzie to Ja w nowym cyklu będę ci towarzyszyć, może testomania przerodzi się w tempkomanię ;) w każdym razie jeszcze czekamy na twoją betę pierwsze:) ja nie mam odwagi iść bo jakoś mi szkoda kasy bo i tak nic w niej nie będzie:/

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ta beta kosztuje?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dzisiaj tez mam testa zrobic 2 wieczotem owulacyjnego czy jutro lepiej zeby zobaczyc czy ciemnieje mi czy nie

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A ile ta beta kosztuje?
    Zależy od laboratorium... Z tego co dziewczyny pisały to od 17zl do nawet chyba 50 :|

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 17 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Dziewczyny a dzisiaj tez mam testa zrobic 2 wieczotem owulacyjnego czy jutro lepiej zeby zobaczyc czy ciemnieje mi czy nie
    Owulacyjne robi się popołudniu, najlepiej chyba około 16... Ja robiłam chyba ok 17 i miałam bardzo mocną kreskę a na następny dzień o tej samej godzinie już delikatna kreska :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Owulacyjne robi się popołudniu, najlepiej chyba około 16... Ja robiłam chyba ok 17 i miałam bardzo mocną kreskę a na następny dzień o tej samej godzinie już delikatna kreska :)
    ja o 15 zrobilam i jasniutka tylko ta druga jest i nie wiem czy dzisiaj jeszcze zrobic czy lepiej jutri

Wysłany: 17 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    ja o 15 zrobilam i jasniutka tylko ta druga jest i nie wiem czy dzisiaj jeszcze zrobic czy lepiej jutri
    Zrób jutro o 15 ale lepiej działaj ze swoim ukochanym :D

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, Matko Nasza :P ;)
    Lepiej sama załóż, wtedy już na pewno nikt się nie pomyli :))))))

Jasminowa - czekamy na Twoje wyniki. A co do testów... Hmm, no ja bardzo walczę ze sobą, by tym razem nie kupować. Zostały ze 3 i w sumie może by to wystarczyło.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:42

AgaL lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam rwący ból w pachwinie i w lewej nodze ? Pomocy co to moze znaczyć

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Witam się dziś słonecznie :-)
    Paryzetka, trzymam kciuki za kolejny cykl z zielonym zakończeniem ;-) nie mogę się nadziwić dziewczyny Waszemu pozytywnemu nastawieniu po przyjściu @. Jesteście wielkie! :-*

Nie ma co się smucić, to na pewno nie pomoże w zajściu :) Poza tym mi łatwiej w tym cyklu, bo (pomimo wyszukiwania objawów) jakoś nie liczyłam na ciążę. Tylko emocji związanych z testowaniem mi zabrakło, w kolejnym cyklu przynajmniej owulacyjne porobię :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 17 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny mam rwący ból w pachwinie i w lewej nodze ? Pomocy co to moze znaczyć
    Niestety ja nie wiem :( długo się utrzymuje?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

To nic, rozciągają się wiązadła i mięśnie macicy, ból promieniuje na nogę i pachwinę :) take it easy ;) też tak mam i miałam :) Oczywiście kochana zgłoś to lekarzowi jak będziesz na wizycie najbliższej :P a jak Cię bardzo rwie i się długo utrzymuje i masz wrażenie, że coś jest nie tak to pójdź do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:29

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech będzie to Ja w nowym cyklu będę ci towarzyszyć, może testomania przerodzi się w tempkomanię ;) w każdym razie jeszcze czekamy na twoją betę pierwsze:) ja nie mam odwagi iść bo jakoś mi szkoda kasy bo i tak nic w niej nie będzie:/[/QUOTE]

Tempkomania na pewno będzie tańszą wersją ; ), a jak człowiek musi mieć już jakąś manię,to niech już tak po kieszeni nie ciągnie ; )
    Wynik bety będzie jutro rano dopiero, ale przynajmniej 8 dni po owu jak nic nie będzie, to już będę wiedziała. Zaliczam tą betę na poczet jutrzejszego testowania, na które jestem wpisana ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:

zrób wieczorem też, w ogóle zalecają testy owulacyjne robić po 16:00 z tego co pamiętam

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A ile ta beta kosztuje?

40zł w bruss lab, ale to jedyne blisko mnie

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ