X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cholercia tego okresu nie ma.... może za wcześnie robiłam co myślicie? Tak mi daje we znaki ten jajnik....

• kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka1986 wrote:
    Są wyniki i niestety:(
    Tule:-*

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka1986 wrote:
    Ale cholercia tego okresu nie ma.... może za wcześnie robiłam co myślicie? Tak mi daje we znaki ten jajnik....
    Który to dpo?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 13

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka przepraszam z góry za pytanie ale czym jest test beta? Przecież nie jest to zwykły ciążowy...?

Mnie jajniki czesto bola po owu... Ale tyle spizniony okres to juz cos...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropa beta 13dpo już przy ciąży byłaby dodatnia...nie ten cykl to następny:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:35

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta hcg to test z krwi:( możliwe żebym zrobiła go za wcześnie? Wg moich obliczeń jeżeli byłabym w ciazy to dopiero w 1 lub 2 tygodniu... gdzieś czytałam ze niektórym kobietom dopiero w 4 tygodniu wychodzi pozytywna beta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka1986 wrote:
    Beta hcg to test z krwi:( możliwe żebym zrobiła go za wcześnie? Wg moich obliczeń jeżeli byłabym w ciazy to dopiero w 1 lub 2 tygodniu... gdzieś czytałam ze niektórym kobietom dopiero w 4 tygodniu wychodzi pozytywna beta...

Kropka kochana i po co te nakręcanie? wyszła negatywna i musisz to przyjąć na klatę bez robienia zbędnych nadziei ...przykro mi ale taka jest prawda, brutalna a le prawda...lepiej się miło rozczarować niż bardziej zdołować... trzymaj się :*

Aga- <3 będzie dobrze, dopiero musisz zrobić szereg badań ale zobaczysz wszystko się poukłada, wdrożycie odpowiednie medykamenty i pójdzie jak z płatka...

Lunka - odpoczywaj kochana

Schmeterling... jeden troszkę spadł parametr ale zobacz o ile reszta poszła do góry, z 11 na 25 to duzy przyrost, nie wolno ci się załamywać to ci w niczym nie pomoże, buziaki i głowa do góry...

Majju zdrówka!

Cinamon, edycik-trzymam kciuki, czekam na relację :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem:( eh żeby ten okres szybko nadszedł i znów starania:/

• Edycik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś co to za smutkowanie ? proszę głowa do góry, zrobisz wszystkie badania i będzie dobrze.Musi być.Jesteś kobietą, silną więc po badaniach wszystko będzie dobrze.Proszę myśl kochana pozytywnie.Ja niestety na swoje badania też wydałam masę pieniążków ale może rzeczywiście coś uda się na NFZ załatwić.

lunka odpoczywaj i dbaj o siebie kochana :* i o Kropka.Przesyłam Wam ciepłe myśli.

Ja wróciłam od lekarza przed chwilką.Wyniki badań mam w normie bo ginekolog popatrzyła i powiedziała że wszystko jest ok.Jeszcze muszę zrobić progesteron i 3pkt insulinę z glukozą ale to dopiero 13 października wykonam.

Wyniki które odebrałam dziś przed wizytą:
    Testosteron wolny 2,28
    SHBG 100,70

Na usg wyszło,że mój pęcherzyk który w 10 dniu cyklu miał 11mm dziś w 12 dniu cyklu ma 15mm czyli powoli rośnie.W piatek kolejny monitoring zaleciła mi ginekolog bo ponoć od 20 mm pęka.Całkowita grubość błony śluzowej macicy ma 6,0mm.Także to tyle.Na razie ponoć wszystko dobrze wygląda.Ufff teraz odpoczynek

majju lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj co to dzisiaj za dzionek?
    U mnie też nieciekawie bo młody się rozchorował i jesteśmy na zwolnieniu na razie do piątku i mam nadzieje, że przejdzie wirusisko.

Aga Nikt nie jest idealny to że lekarz mówił no o drobnych jajnikach to nie znaczy że coś nie tak może będzie akurat wszystko dobrze. Trzeba porobić badania a potem ewentualnie się podrasować i na pewno będzie dobrze. Też mi było ciężko po ostatnim monitoringu jak usłyszałam, że nie ma jajka dominującego ale nie myślę o tym i czekam co dalej.

luna faktycznie niski ten progesteron dobrze, że lekarz kazał zrobić badanie i działa. <3

Schemeterling Ruby ma rację. Będzie dobrze.

Edycik super!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dobre wieści niesiesz kochana:)

Edycik lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój dzisiejszy progesteron 7, 8dpo wynosi 27,45 ( norma fazy lutealnej do 27) czy to zasługa duphastonu? W zeszłym cyklu miałam wynik 15. Teraz chyba mam aż za dużo? O co chodzi?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny mój dzisiejszy progesteron 7, 8dpo wynosi 27,45 ( norma fazy lutealnej do 27) czy to zasługa duphastonu? W zeszłym cyklu miałam wynik 15. Teraz chyba mam aż za dużo? O co chodzi?

no to nic tylko się cieszyć :)

Bratek lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no to nic tylko się cieszyć :)
    Jakoś nie potrafię hihi

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik świetne wiadomości :)

AgaL i Schmetterling nie traćcie nadziei, wszystko się ułoży, głowa do góry :) Prędzej czy później każda z nas doczeka się swojego Maleństwa.

Majju wracaj do zdrowia

Lunka odpoczywaj, ważne że wiesz w czym jest problem, po zastrzykach na pewno progesteron się podniesie. Wszystko będzie dobrze :) Mi lekarz po poronieniu powiedział że mam myśleć, że mieliśmy pecha, raz się nam przytrafiło, limit pecha wyczerpany i teraz musi być już dobrze. Głowa do góry Kochana :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero po wizycie... Ogólnie jest Ok, lekkie zapalenie ale nic poważnego, tyle że dopiero się dowiedziałam, że mam tyłozgięcie macicy :/ hmmmm czemu przez tyle lat żaden gin nie powiedział? :/ póki co badań mam nie robić tylko cieszyć się seksem z Mężem :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadanie wykonane, facet zaliczony :) oby jajeczko sie wyklulo na czas.
    Padam. Ide spac dziewczynki. Glowy do gory, jestesmy silne, walczymy!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ja dopiero po wizycie... Ogólnie jest Ok, lekkie zapalenie ale nic poważnego, tyle że dopiero się dowiedziałam, że mam tyłozgięcie macicy :/ hmmmm czemu przez tyle lat żaden gin nie powiedział? :/ póki co badań mam nie robić tylko cieszyć się seksem z Mężem :)
    Dziwne, że żaden wcześniej by nie zauważył....Druga część twojego ppostu jest bardzo hmm pozytywna :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

cinamonku ja też mam i w pierwszą ciążę zaszłam za pierwszym razem ... w takim razie czerwone winko i szykuj się do boju kochana, wiesz może to też dobre podejście wyluzować bez tego zbędnego zamieszania z badaniami :)

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ