Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam taki ból w podbrzuszu, przed chwilą wzięłam apap extra, nie wiem czy to owulacyjny może być taki mocny :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    to ja na przyszłość ten przepis poproszę ;) mój teść robi pyszny ale nie zdradza jak bo mówi że przestaniemy do niego przyjeżdżać

Jest to dziecinnie proste tylko trochę długo trwa:)

Składniki:
    cebula
    pasta curry średnio ostra bądź ostra zależy od upodobań koniecznie firmy Pataks ale nie sos pasta :) sos używam jak już nigdzie pasty nie znajdę;) Sos daje się cały a pasta jest na kilka razy, najczęściej w almie albo delimie można dostać
    mleczko kokosowe
    piersi bądź pałki z kurczaka
    2 puszki pomidorów krojonych bez skórki
    ziemniaki
    jajka

Cebulkę na maśle podsmażamy w dużym garnku przez chwilę, dodajemy 2-3 łyżki pasty curry (ja czasem daję więcej wtedy jest bardziej ostre i smak wyraźniejszy -można w trakcie gotowanie później trochę dodać jak co) i wrzucamy pokrojone piersi bądź pałki przez 2 minuty podsmażamy z pastą i cebulką, dodajemy pomidory z puszki i znowu przez chwilę podsmażamy razem, dodajemy mleczko kokosowe i kolejne 2 min podduszamy, jeśli robicie dla wielu osób to można dodać szklankę bulionu drobiowego wtedy objętość sosu się zwiększy, na koniec wrzucamy pokrojone w łódki ziemniaki i tak ok 2 h albo i dłużej gotujemy na bardzo małym ogniu, ledwo widocznym. W osobnym garnku ugotować jaka i jak potrawa będzie gotowa to pokrojone w łódki jaja wrzucamy do garnka chyba,że ktoś nie lubi to może każdy osobno dodać sobie do talerza jajka.

Podawać z ugotowanym ryżem :)

Sekret tkwi w tej paście tam są wszystkie przyprawy które czynią danie znakomitym :P

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    A ja od wczoraj mam taki ból w podbrzuszu, przed chwilą wzięłam apap extra, nie wiem czy to owulacyjny może być taki mocny :/

Ja taki miałam dzisiaj od rana do południa, też pomyślałam, że może owulacyjny ale nigdy takiego nie miałam w podbrzuszu tylko jajniki bolały zawsze...

• madzikk Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatio brata zagonilam do umycia okien, bo mial swoje kwiatuszki u mnie na balkonie. Wczesniej mialam dziewczyne ktora u mnie sprzatala. A teraz ogolnie u mnie w mieszkaniu sprzata moj facet, ja gotuje:)

Ja bym zrobila w piekarniku oberzyne przekladana pomidorem i serem, w intetnecie jest wiele przepisow.

Mialam smieszna sytuacje chwilke temu. Wsiadlam do pociagu za mna jakas mama z dwojka dzkeci, mlodszym chlopcem i troszke starsza dziewczynka. Nagle chlopiec zlapal mnie za reke, myslal ze to mama. Az mi sie przyjemnoe zrobilo. Mam nadzieje ze przekazal mi dobra energie:)

AgaL, Kjopa3, Kaska1985, Mundek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 10 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja taki miałam dzisiaj od rana do południa, też pomyślałam, że może owulacyjny ale nigdy takiego nie miałam w podbrzuszu tylko jajniki bolały zawsze...
    Ja po prostu nie umiem określać co tak naprawdę mnie boli :/ czuję, że tam na dole, ale raz po prawej, raz po lewej, a raz całość.. Raz wyżej a raz niżej i weź człowieku bądź tu mądry :/ :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Kobietki :)
    Znów zaliczyłam grzybobranie, tye daje mi to Energi że moge góry przenosić :)
    Musze, jeszcze zakupi zrobić bo gości będę miała , tylko nie wiem jakie wio kupić może coś mi polecicie :)

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

mimona

Wysłany: 10 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Mimona a jakie lubicie? Słodkie czy wytrawne?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie :)

mimona

Wysłany: 10 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze słodkich bardzo dobre są Mogen David - piłaś? :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 10 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie Carlo Rossi czerwone słodkie - nie wszędzie można je dostać ale jest bardzo dobre :) tylko musisz dokładnie przeczytać na etykiecie bo mało się różni od tego zwykłego :)

kamisia88, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamonku - Carlo Rossi pijam dość często > Pędzę w takim razie do Tesco po Mogen Devid :) mam nadzieje,że będzie :)Męża nie ma wiec zaszalejemy z dziewczynami :)
    dziekuje za doradę :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

mimona
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam u fryzjera i mam na głowie:
    - wg mojego M. kasztan
    - wg mnie gorzka czekolada;-)
    ale ja nie o tym chciałam napisać. Mam pytanie czy duphaston może dać fałszywie pozytywny test?
    Bo po tym jak napisałam, że rano zapomniałam siknąć siknęłąm koło południa i wyszła mi baaardzo blada cieniowata kreska dziś 12 dpo. Oczywiście już siknęłam 2 raz i to samo.

Kjopa3, luna91 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha już zdążyłam wyczytać na wujku google, że jakiejś dziewczynie duphaston dawał takie cieniowate kreski.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Aha już zdążyłam wyczytać na wujku google, że jakiejś dziewczynie duphaston dawał takie cieniowate kreski.

jak dla mnie bomba, jest szansa, że zobaczę dwie krechy! bo od poniedziałku zaczynam brać dupka :D

Imię_Róży, AgaL, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię R aczkolwiek ja znalazłam info, że dupek raczej nie fałszuje wyników testu także jest szansa,że to nie dupek a coś innego ;)

Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    cinnamonku - Carlo Rossi pijam dość często > Pędzę w takim razie do Tesco po Mogen Devid :) mam nadzieje,że będzie :)Męża nie ma wiec zaszalejemy z dziewczynami :)

Dobre tez z Tesco Don Raffiano

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jesteś Szalona:) tak pozytywnie!

A właśnie czy po serduszkowaniu leżycie z nogami do góry?;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:

Mimona super wieczoru z Koleżankami,pozdrowienia :)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie narobiłam z testowaniem;-)) do trzech zbunkrowanych dokupiłam jeszcze cztery echh... na jutro rano już mam dwa przygotowane:-))
    echh faceci mój M. stwierdził, że spoko jak teraz wyszła cieniutka kreska to zatestuję za tydzień (!!!) i będziemy wiedzieli na 100 %:-PP za tydzień to ja tira testów wysikam:-))
    Dobrej nocy dziewczyny, ja nie wiem czy oko zmrużę, albo pewnie znowu jakieś bzdury mi sie naśnią:-))
    ps. pisałam smsa do swojej ginki i kazała brać dalej dupka i testować do upadłego, a w poniedziałek najlepiej na betę (no przynajmniej mam oficjalne zezwolenie);-PP

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ja po prostu nie umiem określać co tak naprawdę mnie boli :/ czuję, że tam na dole, ale raz po prawej, raz po lewej, a raz całość.. Raz wyżej a raz niżej i weź człowieku bądź tu mądry :/ :P
    Cinnamonku to rodzinne,też tak mam ;);/

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ