Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj dwa testy na jednym od bidy coś widać na drugim nawet oczami wyobraźni nic nie widzę:-PP
    Także 1:1 dalej nic nie wiem.
    Jutro chyba te betę zrobię bo mi mózg od myślenia wyparuje:-)
    Szczerze to myślałam, że dzisiaj te kreski wyraźniejsze wyjdą.
    M. radzi testować za dwa dni:-)) jak już tak nie mogę wytrzymać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 08:55

Kjopa3, Carolq, kamisia88, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Witam, dzisiaj dwa testy na jednym od bidy coś widać na drugim nawet oczami wyobraźni nic nie widzę:-PP
    Także 1:1 dalej nic nie wiem.
    Jutro chyba te betę zrobię bo mi mózg od myślenia wyparuje:-)
    Szczerze to myślałam, że dzisiaj te kreski wyraźniejsze wyjdą.
    M. radzi testować za dwa dni:-)) jak już tak nie mogę wytrzymać:-)

Beta wszystko wyjaśni, wierzę że będzie szczęśliwy dzień jutro i mocno trzymam kciuki kochana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agus
    Jaki sen, nie pozwole, nie ma mowy ;)

AgaL, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja już w pracy :) żadnego leniuchowania dziś ;)
    Imię_Róży trzymam kciuki mocno!!!!! Rób jutro betę :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elllo!
    Sen zimowy to może nie ale niedzielne lenistwo nas złapało. Musiałam się mężem zająć rano 0heart.gif później śniadanko i już pijąc pyszną herbatkę mogę się z wami przywitać. Melduje że wczoraj wieczorem test owulacyjny również pozytywny. I od razu muszę wam polecić te testy facelle z Rossmana. Nie trzeba się zastanawiać czy ta kreska jest wystarczająco ciemna ;) po prostu jak jest to test pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:44

AgaL, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jeszcze w wyrku :-)

Imię_Róży a na jakim teście Ci wyszła kreseczka a na jakim nie? Jeśli możesz napisać. Kibicuję dalej kibic.gif

Imię_Róży lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Ja od rana na zajęciach... Strasznie leniwy jesienny dzień.

2da6343587.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię _róży ja też kibicuje <3

2da6343587.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    AgaL wrote:
    Ruby jesteś Szalona:) tak pozytywnie!

A właśnie czy po serduszkowaniu leżycie z nogami do góry?;)
    Podobno wystarczy nie wstawać przez 15 min, ale ja w dni płodne leżę z nogami w górze, przyznaję się :D

Imię Róży trzymam kciuki za pozytywną betę :)

Ja też polecam testy z rossmana,teraz mam vitam ale jakoś nie jestem do nich przekonana, a te z allegro to już w ogóle porażka.

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Pytałam już was albo mi się zdawało - co ile myjecie okna?
    Jak się załamiemy** ich stanem..... B-)
    ** przypis: tolerancję mamy sporą :P

mimona wrote:
    jakie wino kupić może coś mi polecicie :)
    Kiedyś wprawdzie już wspominałam, więc żeby nie było, że się powtarzam ;) ale zwykle sprawdzają się różne kalifornijskie - mogą wtedy być i wytrawne/półwytrawne - często goście się nie orientują, mimo, że normalnie wolą słodsze ;)
    A odnośnie jakiś konkretnych winek, baaaardzo lubimy z Małżem Jacob's Creek i Sutter Home. Moja Mama była zauroczona chardonnay z Sutter'a :)
    Swoją drogą, tu jest niegłupia stronka do podejrzenia: http://dotrzechdych.pl/ Można się zgodzić z ocenami, albo i nie... Ale myślę, że warto czasem zajrzeć :)

Imię Róży - kciuki za jutrzejsza betę!!!!

Uprzejmie proszę i wirtualnego kopniaka w doopsko, bo mam jakieś zwarcie w mózgu... ;] Jeśli objawem wczesnej ciąży miałoby być odmóżdżenie, to ja na bank zaciążyłam - i to z trojaczkami!!!! :P
    Zaczęło się wczoraj, od złamania Mocnego Postanowienia Poprawy ;) i zakupienia testów w Rossmannie. Miał być jeden.... ale, że w promocji w ogóle widziałam 1 sztukę i dopiero po głębszej penetracji półki :P znalazłam zabłąkaną paczkę, wzięłam od razu... 5 szt.
    No dobra....
    Kolejny genialny pomysł: "A może by tak siknąć?" Nie wiem, po cholerę, skoro było to 10 dni od podania Pregnylu (10.000j), a w dodatku godzina 16:00, ale nie piłam 3 h, więc pomyślałam, że może trochę się wyrówna.... B-) Wiecie - niby Pregnyl był, ale trochę się rozcieńczy, bo to badanie w dzień, a nie poranne - no ale nie aż tak się znowu rozcieńczy, bo nie piłam... NO COMMENTS, wiem... ;]
    Więc siknęłam - wyszedł pozytyw - i to nie żaden cień cienia... Oczywiście była to głupota, bo stwierdziłam, że w takim razie dzisiaj też muszę siknąć, żeby zobaczyć czy natężenie koloru się zwiększa czy zmniejsza... Chociaż już wczorajszego testu, z punktu widzenia wiarygodności badań, nie można tak naprawdę uznać za dobry punkt odniesienia...
    Oczywiście z rańca dzisiejszego uświadomiłam sobie, będąc jeszcze totalnie zaspaną, że właśnie skończyłam sikańsko.... a miałam testować! Brawo ja! B-) Na tym moja goopota się nie skończyła, bo... zatestowałam z najbliższego moczu czyli tego, co się pojawiło po pierwszej porannej kawie.... Tak więc właściwie mam już na koncie 2 kompletnie niemiarodajne testy, 10zł w plecy i burdel w głowie, zwłaszcza, że wykres kiepski.
    RATUUUUUNKUUUUUUU.... Do tego zalewa mnie śluzem, bolą mikro-cycuchy, choć z tym już był spokój, o brzuchu nie wspominając-nie wiem, o co mu chodzi, ale jest strasznie drażliwy od kilku dni. Aż Wam miałam ostatnio pstryknąć fotę, bo bambaryło miałam takie, że lunka i Carolq razem wzięte nie prędko się takich dorobią ;))))

Poproszę o kopniaka...... Załamałam się swoim odmóżdżeniem................... ;]
    (I mam tylko nadzieję, że sobie jakiejś torbieli czy innej głupoty tam nie hoduję ;/ )

P.S. Budzę się dziś rano, a tu przy łóżeczku czeka na mnie... poranna kawa... B-)
    71fb5e2b98a2eb0emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:03

Kaska1985, cinnamon cookie, Marietta, AgaL, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek pocieszę Cię, że moja Szwagierka mówiła, że w ciąży robił Jej się kalafior z mózgu :D zanim coś załapała to faktycznie mijało parę minut, albo trzeba było coś tłumaczyć :P

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek!! Test ciążowy robiłaś jak rozumiem, nie owulacyjny? :) Co pokazał drugi test, ten po kawie? jakiś ślad czy nic? Strasznie mocno trzymam kciuki :)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam i melduje się :) nadrobię Was jutro kochane bo idę spać
    dwie noce z rzędu poszłam spać o 4 nad ranem ale było super
    wybawiłam się i wytańczyłam

brakowało mi plot z Wami :*

cinnamon cookie, AgaL, katiuszaa, madzikk, Kaska1985, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

U mnie weekend aktywny, w piątek goście, my wczoraj w gościach i dzisiaj akcja lekcje z dziećmi. Moim dzieciom zawsze na ostatnią chwilę przypomina się, że np. na jutro do szkoły potrzebują wełnę, kawałek deski lub wywołać zdjęcie psa, bo potrzebne do jakiejś pracy na jutro. I tym sposobem mam zorganizowaną niedzielę ; ), ale wszystkie niezbędne rzeczy kupiłam, pomogłam im odrobić lekcje, przepytałam przed sprawdzianami i teraz wszyscy zadowoleni : )
    Dzisiaj w kościele ksiądz mówił, żeby z miłością patrzeć na swojego męża/żonę, także przekazuję dalej złotą myśl ; )

No i najważniejsze: Bratku, Imię Róży- bardzo się ucieszyłam, że coś tam się u Was wykluwa, czekamy na dalsze relacje, jutro na czczo powtórka testów i zaciskam kciuki : ) czas najwyższy na nowe ciąże na naszym forum : )

Edycik- super, że zabawa udana : )

Marietta, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży trzymam mocno kciuki, mam nadzieję, że po becie będzie można gratulować!
    Bratku, a może idź na betę? Będziesz wiedziała na czym stoisz :)
    Edycik, jak mi się chce potańczyć! Oj pobawiłabym się na jakimś weselichu.
    Katiusza, te testy facelle jak pokazują dwie krechy (niezależnie od ich intensywności) to jest wynik pozytywny? Robiłam je ostatnio i zawsze mi jedna wychodziła bledsza.
    Ja spędziłam dzień u mamusi. Wysłuchałam ploteczek z całej wsi, w tym, że dwie moje koleżanki z podstawówki są w ciąży :) Brzucho mocno boli, więc lada moment @ przyjdzie, pewnie jutro. Im szybciej tym lepiej :) Zaraz lecę wziąć odprężającą kąpiel a potem meczyk, winko i kibicowanie z moim M.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Imię_Róży trzymam mocno kciuki, mam nadzieję, że po becie będzie można gratulować!
    Bratku, a może idź na betę? Będziesz wiedziała na czym stoisz :)
    Edycik, jak mi się chce potańczyć! Oj pobawiłabym się na jakimś weselichu.
    Katiusza, te testy facelle jak pokazują dwie krechy (niezależnie od ich intensywności) to jest wynik pozytywny? Robiłam je ostatnio i zawsze mi jedna wychodziła bledsza.
    Ja spędziłam dzień u mamusi. Wysłuchałam ploteczek z całej wsi, w tym, że dwie moje koleżanki z podstawówki są w ciąży :) Brzucho mocno boli, więc lada moment @ przyjdzie, pewnie jutro. Im szybciej tym lepiej :) Zaraz lecę wziąć odprężającą kąpiel a potem meczyk, winko i kibicowanie z moim M.

z tego co w instrukcji jest napisane to jak jest cień cieńia to też pozytywny tylko mniejszy poziom LH

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    wróciłam i melduje się :) nadrobię Was jutro kochane bo idę spać
    dwie noce z rzędu poszłam spać o 4 nad ranem ale było super
    wybawiłam się i wytańczyłam

brakowało mi plot z Wami :*

Witaj z powrotem ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

P.S. Budzę się dziś rano, a tu przy łóżeczku czeka na mnie... poranna kawa... B-)
    71fb5e2b98a2eb0emed.jpg

Bratku śliczna ta kawa ;) mój to kwiatów nawet od święta nie kupuje "bo przecież i tak zdechną"
    Co do wyniku to trzymam kciuki żeby było pozytywnie ale musisz wziąć poprawkę że Pregnyl fałszuje wynik testów ciążowych

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale masz dobrze :).

Imie Róży, nie chce nic mówić, ale wiesz co blada krecha oznacza :D :D, pędź na bete i daj nam znac :).

Wczoraj na imprezie rodzinnej taki mały brzdąc 1,5 roku sie krecil, taka slodziutka dziewczynka ze az mi sie serce krajalo, jej juz sie nie moe doczekac kiedy mnie ten moment spotka, ze bede przychodzila z dzidzia na imprezy rodzinne i kazdy bedzie wokol niej skakal :P.

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    z tego co w instrukcji jest napisane to jak jest cień cieńia to też pozytywny tylko mniejszy poziom LH

O masz! Ja w tym cyklu robiłam te testy, w taki razie dwa dni pod rząd wyszedł mi pozytywny w cyklu rzekomo bezowulacyjnym :)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ