Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witam się i lecę na monitoring oraz na 3 pkt insulinę z glukozą i progesteron.
    Pospałam sobie bo usnęłam wczoraj o 20 ;)
    miłego dzionka
    brrr ale zimno

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    A możesz mi napisać w których dc tak stwierdziła?

Miałam monitoring w 12 dc i w 16 dc i było tylko maluśkie pęcherzyki i cienkie endometrium.

Witam się z rana! Bardzo bardzo zimnego. U mnie w pracy popsuł się piec i dopiero ogłosili przetarg na nowy. Mam w pokoju 14 st.C. Dogrzewamy się farelkami ale i tak jest masakra.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mecz był świetny! Mimo iż sędzia kalosz :p

Bratek i jak dziś test wygląda?

Majju 14 stopni to masakra :/ pij dużo ciepłych płynów to od środka choć trochę się rozgrzejesz.

Edycik daj znać contam na monitoringu gin wypatrzy :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) cały weekend byłam zajeta i sie nie odzywałam ale wczoraj wieczorem nadrobiłam forumowe zaległości czekam z niecierpliwością na wieści o testach
    a u mnie jakies cyrki dzisiajsza temperatura niższa od wczorajszej i owu usunęło mi owulacje którą wczesniej wyznaczyło na 13 dc myslicie ze serio jej nie było skoro test pokazywał dwie tak samo grube kreski? bo temperatury to rzczywiscie bez szału...
    43bad8757aab633b200deea21ae5d39b.png

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a Tobie miałam opowiedziec o moim spotkaniu z moimi przyjaciólkami.
    spotkałysmy sie w pięć i tak jak wczesniej pisałam to 3 z nich są w ciązy i był ten temat przez wiekszą czesc naszego dosc krótkiego spotkania ale jakos już zdazyłam sie przywyczaic do tej mysli wiec nie było źle ale....
    około połowy naszego spotkania czwarta z nich oznajmiła ze tez jest w ciązy i to było dla mnie za wiele na taka informacje nie byłam przygotowana bo ona wczesniej mówiła ze jej mąz jeszcze nie chce i ze nie wie jak to bedzie i co sie okazało ze za pierwszym podejscie im sie udało... wiec z naszej piątki zostałam sama nieszczesliwa... jak wróciłam do domu to sie rozbeczałam dla mojego meza ale to przeciez i tak nic nie pomoze... a dzisiaj jeszcze mi ta temp spadła i juz nie wiem czy miałam ta owulacje... i troche mi tak smutno ze ona nawe nie wie jak to jest sie starac i sie co miesiac rozczarowywac... a miałam byc juz w tym czasie mamą... przepraszam za mój wywód ale komu jak nie Wam mam sie wyżalic

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Bratek jak tam dzisiejszy test? Trzymam kciuki :)

Mundek wiem co czujesz, też bolą mnie takie informacje mimo że naprawdę dobrze życzę swoim koleżankom. Nie martw się :) wszystkie doczekamy się swoich Kruszynek tylko musimy przejść dłuższą drogę.

Mi się dzisiaj śniło, że miałam dziecko, takie słodkie maleństwo i przez większość snu karmiłam piersią :) mam nadzieję, że to dobrze wróży :)

Mundek lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek:*:* wiem co czujesz...ostatnio miałam podobną sytuację... okropnie się z tym czułam, wiedziałam, ze nie życzę źle koleżance, ale zastanawiałam się jak to jest i dlaczego tak jest?? Ona tylko pomyślała o dziecku i już w ciąży...a ja czekam i czekam....
    Ale zwalczyłam te myśli. Nie są konstruktywne i nie pomogą nam.
    Także Mundek głowa do góry, jak mówi Ruby bierz łopatę i zasypuj dołek, walczymy dalej Kochana.
    Mi też się wydaje, że nie miałam owulacji w tym cyklu...nie mam objawów jak zawsze przed @, a ma być tuż tuż.

madzikk, Mundek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Bratek jak tam dzisiejszy test? Trzymam kciuki :)

Mundek wiem co czujesz, też bolą mnie takie informacje mimo że naprawdę dobrze życzę swoim koleżankom. Nie martw się :) wszystkie doczekamy się swoich Kruszynek tylko musimy przejść dłuższą drogę.

Mi się dzisiaj śniło, że miałam dziecko, takie słodkie maleństwo i przez większość snu karmiłam piersią :) mam nadzieję, że to dobrze wróży :)

Piękny sen:)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry wszystkim:)
    Mundku kochany, to faktycznie noz w serduszko:(
    Ale glowka do gory, wszystko jeszcze przed toba. To ze tempka spadla to nie wiele musi oznaczac. Badz dobrej mysli. Ja wiem ze juz niedlugo dolaczysz do grupy zaciazonych kolezanek. Twoja kolezanka moze tak tylko mowic ze za pierwszym razem sie udalo a jej moz niby jeszcze nie chcial. Ja bym w to nie wierzyla, pewnie juz sie starala od jakiegos czasu ale nie chciala sie przyznac bo czekala na dwie kreski. Uwazam tez ze spokojnie mozesz im powiedziec ze sie staracie i jak narazie czekasz to beda bardziej wyrozumiale. Moze nawet same powiedza o swoich doswiadczeniach i moze sie okazac ze staraly sie dluzej niz mowily wczesniej. Tak to juz jest, niektorzy musza troszke dluzej poczekac, ale nie wszyscy chca sie do tego przyznac. Badz cierpliwa kochana, na bank sie uda :)

Mi tempka skoczyla, ale pewnie dlatego ze bylam bardzo przykryta :) ale zimnica.

Milego poniedzialku, ja zmykam pracowac:)

Mundek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakoś temperatura leci w górę :/, ovu wyznaczyło mi, że owulacja już była mimo negatywnych testów. Nie wiem co myśleć :/, ale na wszelki wypadek wiesiołka już odstawiam.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik daj znać jak monitoring??
    Bratek zabawna osóbka z Ciebie, lubię Twoje wpisy :):)
    no i trzymam za te dwie krechy!

Majju 14 stopni w pracy masz?? to nie warunki do pracy, rozgrzewaj się jak możesz:*

Cześć Wiola:)
    Cześć Ejrene:)
    Cześć Katiuszaaa:)
    Gdzie reszta Dziewczyn?
    Jak Lunka się czujesz??

Gdzie Cinnamonek?:P

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i Madzikk jest :):)

madzikk lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki w nowym tygodniu ;) ależ zimno! U kogo dziś spadł śnieg??
    Mundek smutno mi się zrobiło jak przeczytałam co napisałaś... Na szczęście nie mam obecnie żadnej koleżanki w ciąży, ale domyślam się jakie to przykre uczucie :( może narazie daj sobie na spokój z takimi spotkaniami? To tylko będzie dla Ciebie stres... Niepotrzebne Ci to :* głowa do góry, przyjdzie i na nas czas :)
    Edycik daj znać co nowego po wizycie :*

Mundek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 12 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś Ty to potrafisz mnie wywołać! :P prawie jak wilka z lasu :D

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Witam Kobietki w nowym tygodniu ;) ależ zimno! U kogo dziś spadł śnieg??
    Mundek smutno mi się zrobiło jak przeczytałam co napisałaś... Na szczęście nie mam obecnie żadnej koleżanki w ciąży, ale domyślam się jakie to przykre uczucie :( może narazie daj sobie na spokój z takimi spotkaniami? To tylko będzie dla Ciebie stres... Niepotrzebne Ci to :* głowa do góry, przyjdzie i na nas czas :)
    Edycik daj znać co nowego po wizycie :*

U mnie też biało, mokro i dalej sypie. Mamy w biurze wszystkie okna na poddaszu, te na skosach i są całkowicie zasypane. Siedzimy sobie jak krety w norze...;)

Wysłany: 12 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie śniegu nie ma ale zapytałam, bo mówili rano w wiadomościach że spadł śnieg na dole Polski :) ciekawe czy to znak, że w tym roku czeka nas ostra zima... Jak tak to z chęcią zapadłabym w ten sen zimowy :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też, nie lubię zimy. Kocham słońce, wysokie temperatury, krótkie spodenki :D

katiuszaa lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię zimę, ale wtedy jak mogę leżeć w ciepłym domku pod kocykiem, z gorącą herbatką i czytać. I jak jest śnieg i słoneczna pogoda. Nie lubię w zimie tylko tego, że szybko jest ciemno.
    Od tego zimna w biurze aż mnie głowa rozbolała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:59

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie świeci słoneczko :) ale zimno na dworze jak wszędzie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dzisiejszą poradę OVU i jakbym słyszała swojego gina....;)

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ