Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:17

AgaL lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy witamy, zapraszamy;)

missy83 lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:17

AgaL lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Missy rówieśniczko ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj u nas Missy

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ją się z Tobą witam Missy

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    czesc dziewczyny :) cały weekend byłam zajeta i sie nie odzywałam ale wczoraj wieczorem nadrobiłam forumowe zaległości czekam z niecierpliwością na wieści o testach
    a u mnie jakies cyrki dzisiajsza temperatura niższa od wczorajszej i owu usunęło mi owulacje którą wczesniej wyznaczyło na 13 dc myslicie ze serio jej nie było skoro test pokazywał dwie tak samo grube kreski? bo temperatury to rzczywiscie bez szału...
    43bad8757aab633b200deea21ae5d39b.png
    Witam się ze wszystkimi ;)

Mundek ja mam podobnie w tym cyklu rano weszłam i pokazało mi owulacje 2 dni temu. Wpisałam temperaturę lekko podwyższoną i anulowało mi owulacje. Termin @ wg cyklów to 30.10 a wg testów owulacyjnych 22.10. Jak już ma przyjść to wolałabym wcześniej bo na wesele znajomych się wybieram i nie chce się denerwować. Przyznaję się że nadzieja powróciła ale nastawiam się na @. Na doszukiwanie się objawów u mnie za wcześnie i bardzo dobrze bo bym zwariowała, na razie czuję że progesteron rośnie bo piersi mi puchną ale to normalne dla II fazy
    Mundek rozumiem co czujesz z wieściami o ciąży koleżanki czułam się tak samo za każdym razem.
    A wczoraj będąc na zakupach w galerii zobaczyłam prześliczną dziewczynkę może z 2mce miała nie mogłam od niej oka oderwać aż P.. musiał mnie z letargu wybudzać.
    Jeśli chodzi o pogodę to na wschodzie centralnej polski 0'C i duży wiatr, zero słońca brrr. Chyba trzeba się wyprowadzić do Cieplejszych krajów.
    Imię Róży kiedy wynik bety? pilnie potrzebuje dobrych informacji
    Bratek a ty bete w piątek robisz? oby ten test był przepowiednią dobrych wieści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:48

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Uff Ruby,miło że przygarnęłaś mnie do grupy .. ;-)
    Jakoś tak podczytałam to forum,to fajne z Was babki :-)
    Miłego dnia, życzę :-) :-*. Ps. Muszę w wolnej chwili więcej stron podczytać, oby się znaleźć w temacie :-)

heh tutaj tematy się zmieniają jak w kalejdoskopie więc wystarczy, że będziesz na bieżąco czytać ;)

Widzę, że masz synka 5 letniego:) ja mam córę w tym wieku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tam weekendowe imprezy Edycik zdaje się była na melanżu, a Ejrene na weselu czy coś?

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam. Weszłam na swój wykres i znowu mam owulację WTF?? w ciągu 1h OF zmieniło zdanie 3 razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza jakoś szybko w 9 dniu?zawsze tam szybko masz?

U mnie 19 dzień i żadnych bóli owulacyjnych zaczynam się denerwować ;/

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Missy :)

mimona
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytłam trochę o tych ziołach Ojca Stoki i we środę pojadę je kupic do Tarnowa :)myślę że nie zaszkodzą,a jak będę sobie robić to i mężowi-bo on o suplementach zapomina.

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Katiusza jakoś szybko w 9 dniu?zawsze tam szybko masz?

U mnie 19 dzień i żadnych bóli owulacyjnych zaczynam się denerwować ;/

no właśnie nigdy tak szybko zazwyczaj tydzień później, test zrobiłam bo miałam a że kuł mnie jajnik to uznałam czemu nie spróbować. Może to dlatego że odstawiłam wszystkie suplementy, witaminy itp a może też być dlatego że po 0,5 roku od rzucenia palenia mój organizm regeneruje się. Albo zbliża się menopauza tak jak kjopa kiedyś pisała że jak okresy się skracają to może być to

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    no właśnie nigdy tak szybko zazwyczaj tydzień później, test zrobiłam bo miałam a że kuł mnie jajnik to uznałam czemu nie spróbować. Może to dlatego że odstawiłam wszystkie suplementy, witaminy itp a może też być dlatego że po 0,5 roku od rzucenia palenia mój organizm regeneruje się. Albo zbliża się menopauza tak jak kjopa kiedyś pisała że jak okresy się skracają to może być to

hmm może odstawienie suplementów...zobaczysz jak długi będzie ten cykl, a może zawsze miałaś wcześniej owulkę ale nie wiedziałaś o tym?
    Apropo testów też siknęłam na owulacyjny żeby zobaczyć czy coś rusza i właśnie zobaczyłam tłuste krechy więc chyba u mnie zaczyna coś się ruszać...muszę działać na maksa dzisiaj :D

AgaL, cinnamon cookie, Ejrene, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na monitoring wychodziło 16dc ale może ten mój poprzedni Gin skoro leczył mnie na coś na co chora nie jestem i dawał na obniżenie prolaktyny która jest w normie to może i to sobie wymyślił. Ale długość i obfitość @ też mi się zmniejszyła. Ja obstawiam te papierosy.

Ruby leć do męża że teraz musi się tobą zająć a nie tak siedzisz! jak już pisałam jestem żądna dobrych wieści więc do dzieła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:49

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam śnieżnie:-)) brrr zimno jak na antarktydzie:-)
    Dziewczynki sprawa ma się tak:
    Sobota, bladziochy na 2 testach widoczne gołym okiem.
    Niedziela, bladzioch widoczny na jednym teście, na drugim nie.
    Poniedziałek, beta nie całe 4 mlU/ml - poza zakresem ciąży.
    Czyli tak: coś sie zadziało, ale nie pociągnęło i się nie wgryzło:-))
    Teraz sobie czekam spokojnie na @.
    Chyba że pikn testy w rossmanie oszukują:-PP, to jak chcecie zobaczyć II kreski trza siknąć i schować na pamiątkę;-PP.
    Dziewczyny, powiem wam że mi ulżyło (o dziwo??), ja najbardziej nie lubię niepewności.
    Czyli działamy sobie a M. dalej :-))))

Dziękuję wszystkim kochanym dziewczynom za ciepłe słowa:-)))

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży dobrze, że jest pozytywne nastawienie i chęć do działania! Z takim myśleniem to lada dzień zobaczysz prawdziwe, grube i tłuste dwie krechy :)

Witaj missy! Ja też tu trafiłam niedawno a teraz nie wyobrażam sobie, żeby mnie tu nie było codziennie choć na chwilę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 14:00

katiuszaa, Imię_Róży, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hejka, a może pozwolę sobie dołączyć do tego tematu? :-).
    Gdyż... aktualnie się nie staram w tym cyklu...
    natomiast przyszły cykl planuję już jako staraniowy - o ile lekarz gin się nie doczepi do wyników badań. No ale... jak dotąd badania wychodzą w normie (konsultuje się również w tych celach na innym forum), czekam jeszcze na wynik jednych badań specjalistycznych.
    Jakieś ... 4-5 dni do nowego cyklu :-)
    Już AgaL znam z forum dla 83 rocznikowców ;-)

Miło Was poznać.Chyba potrzebuję także i nowej grupy wsparcia :-)
    Będę pomocna również w udzielaniu rad i podtrzymywania na duchu. Jak ktoś chce się wygadać, zapraszam do rozmowy tutaj cz na priv. W grupie raźniej :-)

Missy83 lepszego forum nie mogłaś wybrać;)
    ja się tu czuję jak w drugim domu;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    poczytłam trochę o tych ziołach Ojca Stoki i we środę pojadę je kupic do Tarnowa :)myślę że nie zaszkodzą,a jak będę sobie robić to i mężowi-bo on o suplementach zapomina.
    Do Tarnowa?
    gdzie w Tarnowie je kupujesz?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ