Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Bratku ale masz dobrze :).

Imie Róży, nie chce nic mówić, ale wiesz co blada krecha oznacza :D :D, pędź na bete i daj nam znac :).

Wczoraj na imprezie rodzinnej taki mały brzdąc 1,5 roku sie krecil, taka slodziutka dziewczynka ze az mi sie serce krajalo, jej juz sie nie moe doczekac kiedy mnie ten moment spotka, ze bede przychodzila z dzidzia na imprezy rodzinne i kazdy bedzie wokol niej skakal :P.

Kasia mam to samo...patrze na moich bratankow,siostrzenice,jak się wtulają w swoje mamusie...ach i serce mi z tęsknoty umiera.
    Ale wciąż wierzę ze się uda:)

dzis jak bylam na mszy tylko jedno zdanie mi utkwiło:
    "U Boga wszystko jest możliwe"

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Bratku śliczna ta kawa ;) mój to kwiatów nawet od święta nie kupuje "bo przecież i tak zdechną"
    Co do wyniku to trzymam kciuki żeby było pozytywnie ale musisz wziąć poprawkę że Pregnyl fałszuje wynik testów ciążowych

Ha ha mój M tez taki praktyczny jeśli chodzi o kwiaty ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ogląda mecz?:)
    Właśnie szykujemy domowa pizze i będziemy kibicowac:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tu taka cisza?

Ja wczoraj byłam u mamy bo w tygodniu miała urodzinki. Była też siostra z dzieckiem. Naśmiałyśmy się jak nigdy :-). Już dawno razem się nie spotkałyśmy bo wszystkie zapracowane :-(. A dziś to trochę u cioci a na 16 pojechaliśmy z koleżanką i dzieciakami do kina na Hotel Transylwania i też się uśmiałam :-).

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju a czemu niby nie miałaś owulacji?

AgaL narobiłaś mi ochoty na pizze ale nie mam składników w domu :-(

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Maju a czemu niby nie miałaś owulacji?

AgaL narobiłaś mi ochoty na pizze ale nie mam składników w domu :-(

Moja gin stwierdziła, dwa razy miałam monitoring i same małe "pizdryłki" były na jajniczkach :)

Pizzunię też bym wszamała. AgaL podziel się! :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz mi napisać w których dc tak stwierdziła?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.klinikainvicta.pl/promocja-konsultacje/?utm_source=ovufriend&utm_medium=email&utm_campaign=konsultacja

Może któraś skorzysta. Może chociaż żeby taniej badanie AMH zrobić.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    https://www.klinikainvicta.pl/promocja-konsultacje/?utm_source=ovufriend&utm_medium=email&utm_campaign=konsultacja

Może któraś skorzysta. Może chociaż żeby taniej badanie AMH zrobić.

super, szkoda,że nie mam w pobliżu żadnej :(

Tak tak Aga będziemy kibicować, nie mam wyjścia :) małż już siedzi podjarany ;)

Bratku to dość wyraźne te krechy jak na 10 dzień po ale kto wie, może to nie tylko pregnyl może się tam coś kluje:) zobaczysz za kilka dni chyba, że zdecydujesz się na betę :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    wróciłam i melduje się :) nadrobię Was jutro kochane bo idę spać
    dwie noce z rzędu poszłam spać o 4 nad ranem ale było super
    wybawiłam się i wytańczyłam

brakowało mi plot z Wami :*

dobrze, że wróciłaś trzeba rozruszać towarzystwo bo się dziewczynki ociągają :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    z tego co w instrukcji jest napisane to jak jest cień cieńia to też pozytywny tylko mniejszy poziom LH
    Kurcze aż poleciałam poczytać instrukcje tych moich i jak wół jest napisane że kreska ma być taka sama lub ciemniejsza, a też mam facelle z rossmanna :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kurcze aż poleciałam poczytać instrukcje tych moich i jak wół jest napisane że kreska ma być taka sama lub ciemniejsza, a też mam facelle z rossmanna :/

Ja też jak używałam tych facelle to za pozytywny uznawałam tylko taką samą lub ciemniejszą kreskę, chyba wszystkie na tej zasadzie działają.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

no ja właśnie te swoje czytałam i się dziwiłam. Uznałam że skoro tak napisali to tak ma być ;) jeżeli to nie prawda to i tak mój test z przed wczoraj miał dwie grubaśne kreski w tym samym odcieniu dopiero wczorajszy był jaśniejszy
    Może mi nie całą instrukcję przykleili do pudełka ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Moja gin stwierdziła, dwa razy miałam monitoring i same małe "pizdryłki" były na jajniczkach :)

Pizzunię też bym wszamała. AgaL podziel się! :)

Z chęcia:)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u nas zawsze na forum zastój w weekendy ;) od poniedziałku zacznie się chaos :D a ja oczywiście oglądam mecz :) przeżywam niemiłosiernie :D

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby u nas zawsze na forum zastój w weekendy ;) od poniedziałku zacznie się chaos :D a ja oczywiście oglądam mecz :) przeżywam niemiłosiernie :D

No ja też oglądam, emocje sięgają zenitu :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a może mamy dwa różne testy choć niby tej samej firmy? Sama nie wiem, mi tam żaden pozytywny nie wyszedł ale przynajmniej wiem jak cień cienia wygląda ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie Lewandowski drugą bramkę strzelił, mój mąż wydaje z siebie takie wrzaski, że za każdym razem patrzę, czy nic mu się nie stało ; ) teraz kciuki za jeszcze jedną

AgaL, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh co za mecz!! Co za emocje!!! Ostatnie 10min to jak na szpilkach :D ale mamy to!!! ;)
    Dobra koniec tych entuzjazmów :P do jutra Kobietki :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon_, kalafior, to przynajmniej pofałdowany jest... Ja mam aktualnie co najwyżej jakiegoś bakłażana czy inny, gładki kabaczek :P ;) No ale to jest ciąża spożywcza co najwyżej :P
    Mam nadzieję, że jeśli kiedyś zajdę w prawdziwą, nie doznam odmóżdżenia (choć słyszałam, że to dość częste zjawisko ;) ). Nie wyobrażam sobie odpowiedzialnie wykonywać swój zawód z jakąś mandarynką zamiast mózgu ;)

Marietta, tak ciążowy :) Dziękuję za kciukasy :-* Teścior pokazał pozytyw, nawet nie śladowy :) Ale to 11dni po Pregnylu. Szperałam w necie, miarodajne wychodzą niby dopiero od 14 dnia - przy czym z drugiej strony dziewczyny doszukują się wtedy zwykle jakiś cieni etc, a tu żadnego doszukiwania się nie musiałam uskuteczniać ;). Jestem ciekawa, co wyjdzie jutro rano, bo pamiętam, w jakim tempie zanikało mi po 5.000j. I myślałam, że teraz, biorąc nawet poprawkę na wyższa dawkę, będzie już słabiej wybarwiony.

katiuszaa, tak pamiętam, dlatego od razu popołudniu pisałam, że teoretycznie te testy nie są miarodajne. Natomiast pomna poprzedniego cyklu postanowiłam spróbować przez tych parę dni - wtedy wiem czy będą ciemniały czy jaśniały i znikały :) (wiesz, skoro już kupiłam 5 sztuk.... to przecież nie ma szans, by wytrzymały bezczynnie w szafce :P ).
    Odnośnie kwiatków - mój nie kupuje zbyt często, ale wie, że koooooooooooooocham zielsko. I w ogóle kobiety lubią różne badylki, o czym trąbki każdy psycholog, terapeuta małżeński i huk wie, kto tam jeszcze, więc co jakiś czas dobrze mnie w zielsko zaopatrzyć ;) A tak swoją drogą... to ostrzy sobie zęby na ten wielgachny kubeczek :P o czym nie omieszkał mnie dziś uprzedzić, życząc nam szybkiego rozrastania się kwiatka :P ;)

Mecz, mówicie. Chlip chlip :( Czekał już na mnie rozgrzany piekarnik, pizza i schłodzone czeskie piwko... Ale miałam dziś małe urwanie głowy na dyżurze i nie zdążyłam nawet na II połowę spotkania, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. A Małż mówi, że mecz był świetny :(

Echhh, nie wiem, Dziewczyny. Staram się nie myśleć, że te testy, to może być coś ponad Pregnyl, choć nie ukrywam, że intensywność wczorajszego testu kompletnie mnie zaskoczyła. No nic, zobaczymy jutro rano... Potem wybywamy na 2 dni, więc betę i tak moooooooże w czwartek, a pewnie raczej w piątek mogłabym zrobić. Hm, w piątek, to w sumie już termin @ ;) I tylko problem, bo powinnam już progesteorn powoli odstawić, ale trochę strach, jak nie ma pewności, a swój własny mam notorycznie katastrofalnie niski :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 00:52

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ