Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim .
AgaL, Kas, AMH mozna wykonać w dowolnym dniu cyklu, ale na wynik sie chyba trochę czeka. Estriadol - tez gdzies czytałam ze jego poziom razem z FSH moze świadczyć o tym czy menopauza puka do drzwi ale AMH jest dokładniejsze. Stad tez taka cena .
Mimona, mój gin wlasnie to samo powiedział, ze sie dowiemy po tym badaniu jak szybko działać. Czy naturalnie sie starać czy in vitro, inseminacja. Także chyba je zrobię i bede przynajmniej wiedzieć na czym stoję.
Ruby, polipow sie wlasnie często nie rusza . A pecherzyk 18 mm to dojrzały pecherzyk juz . Teraz powinien byc lada chwila pik LH i ... Strzał .
Dziewczyny polecam wam w ogóle książkę medyczna Ginekologia i Położnictwo Bramborowicza ( z chomika mozna ściągnąć ) bo to książka dla studentów medycyny i takie prawdziwe kompendium wiedzy o wszystkim. Ja sie przyznam ze przeczytałam duzo z niej i często wracam zeby sie jeszcze dokształcić czy cos przypomnieć . To jest dobra książka bo to nie wcstylu pseudo medycznych artykułów tylko książka dla przyszłych lekarzy .
A niedługo wstaje bo wizyta u endo z moim TSH. Wczoraj miałam poważna rozmowę z moim M., wyplakalam sie ze mam nawrót endo, ze czuje ze mnie nie wspiera itd... Skończyło sie serduszkowaniem . A dzisiaj impreza u teścia sie szykuje. . A wy jakie plany ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 07:21
Bratek lubi tę wiadomość
-
Kaska może ja powinnam zrobić ten estriadol + FSH i sprawdzić czy może do mnie menopauza puka? Mojej przyjaciółki siostra miała menopauzę krótko po 30ce. brrr...
Taki mam ostatnio zwariowany czas to cud że pamiętam żeby brać dupka, dzisiaj ostatni tabs, na szczęście.
Właśnie dziewczynki jakie macie dzisiaj plany?
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Imię_Róży wrote:Kaska może ja powinnam zrobić ten estriadol + FSH i sprawdzić czy może do mnie menopauza puka? Mojej przyjaciółki siostra miała menopauzę krótko po 30ce. brrr...
Taki mam ostatnio zwariowany czas to cud że pamiętam żeby brać dupka, dzisiaj ostatni tabs, na szczęście.
Właśnie dziewczynki jakie macie dzisiaj plany?
Jezeli u ciebie okres wystepuje w miare regularnie to raczej nie sa to poczatki menopauzy.
Milego dnia wszystkimImię_Róży lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Dzięki madzikk za info, @ występuje regularnie no to może nie jest tak źle.
Generalnie co ma być to będzie, ja wolę od jakiegoś czasu za dużo nie czytać, potem śnią mi się pęcherzyki wielkości jaja albo przerośnięte endometrium które wychodzi mi uchem;-)
Udam nam się dorobić rodzeństwo dla małego to okej, nie no to trudno;-))
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Ruby działaj, działaj i słuchaj lekarza żeby duuuuuuużo Było
Imię_Róży uda Ci się dorobić rodzeństwo dla małego. Trzymam kciuki
Bratek ja na początku nie wiedziałam co myśleć o tym wszystkim ale też mi szkoda tego chłopczyka. Napisałam na początku celowo, że został zabrany rodzicom bo właśnie tam się działo. Psycholog nie mógł jednoznacznie stwierdzić czy on był wykorzystywany czy się napatrzał co matka wyrabiała z facetami . No i po tym zdarzeniu zabrano chłopca z tej rodziny zastępczej z dnia na dzień . Pojechali niby do psychologa i dzieci już nie wróciły tylko kazali ich ciuchy przywieść. Bardzo to smutne jak z dziećmi postępują. No i szkoda, że ci rodzice zastępczy nie przyszli najpierw do mnie tylko od razu do pedagoga szkolnego poszli i niestety wyszło jak wyszło.
Kaska jesteśmy ten sam rocznik . Mi lekarka powiedziała, że jak cykle się skracają to wtedy przepowiada menopauzę. U mnie 10dc i mam nadzieję, że owulka blisko tak jak ostatnio będzie i cykle będą 27 dniowe jak zawsze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:a zapraszam do mnie jestem kosmetyczka wiec zrobimy cudaki :)szkoda ze to tak daleko
moja stronka z pazurkami
https://www.facebook.com/wiza%C5%BC-stylizacje-711693218942814/photos/
mimona wrote:Dzisiaj zrobiłam pazurki w kolorze śliwki, świetny kolorek .
Zmartwiona jestem brakiem @ myślałam ,że unormowały mi sie cykle a to 4 dni obsuwy:( Przy sprawdzaniu drożności jajowodów długo sie przebywa w szpitalu??
śliwkowe cudne miesiąc temu miałam takie
Ruby wrote:Na początek napisze a potem przeczytaniu wasze posty
Byłam u ginka polip malutki na razie nie ruszac, poniedziałek seria badań próg. I inne, od pon duphaston, piątek monitoring, dzisiaj pęcherzyk 18 mm nie pamiętam ile endo...owulacja nie wykluczona więc działać jak najczęściej .... Dobre to wieści?
Czy dobre? Ruby świetne wieści. Działać działać działać
kamisia88 wrote:Hej laski
byłam u lekarza i mam anginę no i że w poczatku ciąży to rutinoskorbin i tablety czosnkowe, boli mnie głowa, że nie mogę spać, w aptece mówili, że ewentualnie 1 apap i to wszystko. No nic, leżę i piję herbaty, 3majcie kciuki za wyzdrowienie
To teraz ja się witam. dziś z pracy niestety
muszę wam się przyznać że wczoraj mi odbiło. Poczułam mocne kłucie w jajniku i poszłam zrobić test owulacyjny. Tak sobie myślałam 9dc to do owulki jeszcze daleko ku mojemu zaskoczeniu dwie kreseczki równie ciemne. I teraz pytanie: test mnie oszukał czy skracają mi się cykle? Na wszelki wypadek zaciągnęłam mężusia do łóżeczka
Cinnmon a nie pochwalisz się nową fryzurką? -
Ejrene wrote:Jasminowa daj znać czy ciastka wyszły też często korzystam z tej strony.
Ejrene, ciastka wyszły obłędnie czekoladowe. Mojej córce baaardzo smakowały, prosi, abym dzisiaj zrobiła je znowu : ), w sumie na 24 ciastka zużyłam 5 tabliczek czekolady...Ejrene, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Katiuszaa próbuję zrobić z każdej możliwej strony ale zdjęcia nie oddają tego co mam na głowie nie dość że nie lubię aparatu w moim telefonie (nie wiem jak to możliwe ale robi dziwnie brzydkie zdjęcia ) to jeszcze w pracy nie mam miejsca z dobrym światłem poproszę Męża to zrobi mi swoim i wtedy pokażę
AgaL lubi tę wiadomość
-
EwelinaaKa wrote:Masakra z tą całą filozofią owulacji... Co strona to inaczej napisane jedno jest pewne... Trzeba serduszkowac hehe.
Ewelinaa, ale chyba jednak dobrze pomierzyć trochę temp i pozapisywać na OF, system wyznaczy owu i człowiek przynajmniej wie, kiedy ma jajeczkowanie.
Ja jeszcze nie mierzyłam nigdy temp., a że zawsze 13-14 dzień cyklu mam ból owulacyjny, a cykl 28 dni, to zakładam, że w tych dniach mam owu.
Chyba jednak w przyszłym cyklu zakupię i termometr i będę mierzyć, aby upewnić się, kiedy wypada mi owu. W tym cyklu odpuściłam, bo dostałam staranio- wstrętu ; )AgaL lubi tę wiadomość
Ejrene wrote:Jasminowa o widzisz może też upiekę te kapuśnuaczki skoro polecasz
A co za dietę wysyłałaś ?
Kapuśniaczki na bank będą Ci smakować : )
Mam w wersji elektronicznej dietę rozpisaną przez dietetyka dla mojej siostry. Kilka dziewczyn poprosiło, więc wysłałam na maila. Ja przyznaję, że nawet tej diety dobrze nie czytałam, a na pewno nic z niej nie robiłam. Za to siostra już prawie rok korzysta i nie dość, że schudła, to mówi, że ma mnóstwo energii i cera jej się poprawiła, krótko mówiąc chwali sobie.
Jak byś chciała, to pisz do mnie na priv i podaj adres email to Ci prześlę.https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Karola0704 wrote:witajcie nie wytrzymałam i o 12 zrobiłam test niestety negatywny nawet cienia cienia nie ma ale pocieszam się tym że to 2 tydzień po mniemanej owulacji a w pierwszej ciąży test robiłam 4 tyg po rano a i tak kreseczka ciazowa wyszła blada może jeszcze wyjdzie jakby nie było do planowanej @ jeszcze cały tydzień ja nadal mam mdłości zawroty głowy dziś doszły jestem senna i strasznie rozdrażniona i płaczliwa cycki nadal bolą więc jestem dobrej mysli że tylko za szybko zrobiłam test co myslicie
Karola, jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale za takie objawy odpowiedzialny jest progesteron, który jest podwyższony zarówno w 2 połowie cyklu jak i w ciąży, więc objawy o niczym nie świadczą. Lepiej się nie nakręcać, a jak okaże się, że jest ciaża będzie pozytywne zaskoczenie : ) trzmam kciukihttps://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Ruby wrote:Na początek napisze a potem przeczytaniu wasze posty
Byłam u ginka polip malutki na razie nie ruszac, poniedziałek seria badań próg. I inne, od pon duphaston, piątek monitoring, dzisiaj pęcherzyk 18 mm nie pamiętam ile endo...owulacja nie wykluczona więc działać jak najczęściej .... Dobre to wieści?
Ruby, wieści bardzo dobre, jeszcze Cię wspomogą leczeniem i monitoringiem, super, to zawsze zwiększa szanse : )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Paryzetka83 wrote:Ruby raczej dobre. W każdym razie ta część o działaniu
Życzę Wam miłego wieczoru - ja zalewam termosy herbatką z prądem i uderzam na miasto popatrzeć na cudne instalacje świetlne
Partyzetka, baw się dobrze, a herbatka z prądem na wieczorne wyjście w chłodny wieczór to mega- wypas.Paryzetka83 lubi tę wiadomość
Ruby wrote:Ale ten gin mnie dzisiaj trochę sprowadził na ziemię...powiedział tak : działać działać, a ja do niego: ale z jaką częstotliwością, na to on:jak najczęściej bo chyba Pani nie myśli sobie że jedne raz czy dwa razy i się wstrzelicie? nie nie to trzeba dużo więcej.......
Poza tym nie mówił, że dobre edno, że duży pęcherzyk tylko, że jeszcze owulka możliwa...tak mało entuzjastycznie....
Ruby, widocznie taki typ mało entuzjastyczny ; )
A szczerze mówiąc oglądałam wykresy zakończone ciążą i w wielu przypadkach były 2-3 bzyki, a nawet 1 w ciągu cyklu i były trafione. Najważnijesze, żeby przed owulką i w czasie owulki trafić.https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Ja przy kawce, sprzątanie zaliczyłam wczoraj, więc dzisiaj mam luz blus.
Wczoraj byli u nas znajomi na imprezce, dzisiaj my idziemy do znajomych na urodziny, a w niedzielę będziemy odpoczywać, skoczymy sobie pewnie na rowerki, albo na jakiś dłuższy spacer.
Dzisiaj muszę jeszcze 1 krzaka posadzić, zanim ziemia zmarznie na dobre, więc dopijam kawkę i spadam do ogrodu.
Miłego weekendu : )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Cześć dziewczynki
Witam się szybko, puki piję kawę dzwonił do nas młody niedawno że ślub z 17 został przeniesiony na 15 tak że mam mniej czasu i spadam zaraz się szykować.
Stosunkowo udanego weekendu laski :*luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Hej Kobitki;) właśnie wróciliśmy z kawki u moich rodziców, odwiedziłam też moją przesłodką prawie dwuletnią siostrzenicę, która jest zakochana moim M i tak fajnie mu to okazuje
Przeczytałam wszystkie zaległe wpisy i nie wiem która z Was pisała o skracających sie cyklach jako oznaki zbliżajacej się menopauzy.(mi się w przeciagu ostatnich 3 lat skrociły o dzien:() Przeraziłam się i jeszcze bardziej się boje co wyjdzie z badania AMH....
Ale narazie wyrzucam to z głowy. Biorę się za porządki, pranie, wietrzenie itp. Słonko świeci trzeba wykorzystać. Powiem Wam, ze mam wysyp orzechów włoskich w tym roku, nie nadążam ze zbieraniem. Wpadajcie sobie nazbierać
Miłego dnia Wszystkim, tym w pracy wytrzymania, tym co wolne miłego dnia, Ejrene udanej imprezy ślubnej:)Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę