Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Dziękuje :* No wiec juz po... Torbieli nie ma, niestety wróciła endometrioza :(. Ognisko wielkości 2 groszy z tylu za macica :(. Na szczęście pęcherzyki ładnie rosną, w środę ide na kolejny monitoring. Tak sie zastanawiam, skoro endo wróciła to czy nie zapytać lekarza o badanie droznosci jajowodów. Napewno tam są tez jakieś ogniska i dlatego mimo owu nie moge zajść w ciaze :(.
    powinna zlecic droznosc jajowodow koniecznie bo jak sa jakies ogniska lub cos podobnego to moze dojsc do ciazy pozamacicznej niestety - czasem przepisuje clo stymulacje ale najpierw trzeba zrobic droznosc by nie doszlo do zagniezdzenia sie zarodka poza macica

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Po wypłacie idę do fryzjera i zrobić pazurki!:)
    a zapraszam do mnie jestem kosmetyczka wiec zrobimy cudaki :)szkoda ze to tak daleko :)
    moja stronka z pazurkami :)

https://www.facebook.com/wiza%C5%BC-stylizacje-711693218942814/photos/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:16

AgaL lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro ide na farbowanko :) bo juz takie odrosty ze hoho

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    powinna zlecic droznosc jajowodow koniecznie bo jak sa jakies ogniska lub cos podobnego to moze dojsc do ciazy pozamacicznej niestety - czasem przepisuje clo stymulacje ale najpierw trzeba zrobic droznosc by nie doszlo do zagniezdzenia sie zarodka poza macica

Sylwia, ja mam owu normalnie. Wiec stymulacja u mnie chyba nie ma sensu. Ale lekarz kazał wpierw mojego faceta na badania wysłać zeby nie było ze mnie męczą i diagnozują a on żołnierzy nie ma.

zem3i09kl173cczw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a pekaja te pecherzyki? rosnac moga ale potem moga nie pekac
    no i pewnie facet tez musi byc zbadany i to najlepiej dokladne badanie nasienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz prace koncze i zmykam na zakupki i do domku piec i ogladac przyjaciolki.

Kasia, a wiesz moze jak dlugo musisz czekac na ta droznosc. Myslisz ze bedzie hsg czy laparoskopia?

Wiec milego weekendu dziewczynki. Zeby byl udany i bez smutku i bez lez:)

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mimonka ale czego zazdrościsz, przecież Ty tu należysz ::*
    a tak a propo mieszkam 100km od Rzeszowa, autostradą 45 minut;)

Agel dziękuję , mił mi sie na serduchu zrobiło :) Ja mam tez godzinkę do Rzeszowa :)
    Nadrobić was próbuję ale codziennie takie aktywne jesteście :)

Wczoraj miałam mega aktywny dzień :) 6 godzin spędziłam w lesie na grzybobraniu. Zebrała 137 prawdziwków i cieszyłam się jak dziecko , gorzej już Było z obieraniem i krojeniem :)
    Dzisiaj zrobiłam pazurki w kolorze śliwki, świetny kolorek .
    Zmartwiona jestem brakiem @ myślałam ,że unormowały mi sie cykle a to 4 dni obsuwy:( Przy sprawdzaniu drożności jajowodów długo sie przebywa w szpitalu??

AgaL lubi tę wiadomość

mimona
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, pęcherzyki pękają - potwierdzam monitoringiem. W ogóle w tym miesiącu chyba owu bedzie szybciej bo na USG i w jednym i drugim jajniku są dwa pęcherzyki o wielkości 10 mm a to dopiero 7 dc. Moze w bliźniaki uceluje Haha :).

Co do droznosci to nie wiem... Ja bym i tak robiła prywatnie u mojego gina, ale jeszcze z nim o tym nie rozmawiałam.

Dziewczyny, w ogóle mój gin zaproponował mi bym zrobiła badanie AMH czyli ocenę rezerwy jajnikowej. Bo ja do niego dzisiaj mowię ze panie doktorze na mam 30 lat a tu endo J brak ciazy ja juz nie mam czasu hehe :) a on sie zaczął śmiać i mówi, ze: po 1) 30 lat to młody wiek, jego żona rodziła drugie dziecko w wieku 40 :), i po 2) ze jesli chce miec pewność przez ile lat bede cieszyła sie płodnością to zEbym zrobiła to AMH. Mówi, ze to badanie ocenia nie tylko jakosc płodności, ale tez jakosc komórek jajowych, pośrednio.

I faktycznie teraz czytam o tym i cos w tym jest. Co myślicie? Powiem wam, ze wynik tego badania to moze byc i wyrok... Albo i nie :). Jedyny minus to ze kosztuje 150-180 zł :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:05

zem3i09kl173cczw.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 - też miałam niedawno zlecone to badanie, bałam sie tak samo jak ty,że moja rezerwa jest bardzo niska . Ale nie żałuję, u mnie jest w miarę wysoka a mam też 30 lat .
    Lekarz, zachęcił mnie do tego badana twierdząc że cyt"jeśli okaże sie ,że ma pani niska rezerwę to koniczna może być inseminacja albo In vitro" a wtedy to lepiej jest nie zwlekać i działać. Płaciłam 150 zł.
    Głowa do góry, 30 lat to wspaniały wiek :)

AgaL, Kaska1985 lubią tę wiadomość

mimona
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja mam zdjęcia miejsca gdzie przejechałam niby na czerwonym. Bo to było tak że był rozsypany piach i wszyscy musieli bardzo zwolnić. Potem były światła, przejście dla pieszych i z 50-70m ulicy i dopiero skrzyżowanie. A za pasami dla pieszych znowu trzeba było stanąć bo leżał wielki kamień który i tak uderzył mi w podwozie. Jestem w stanie udowodnić, że przejeżdżając przy światłach było zielone potem musiałam prawie się zatrzymać żeby kamień nie rozwalił mi samochodu i jak już znalazłam się na skrzyżowaniu to nie byłam w stanie zobaczyć czy światła się zmieniły bo były za mną.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Sylwia, ja mam owu normalnie. Wiec stymulacja u mnie chyba nie ma sensu. Ale lekarz kazał wpierw mojego faceta na badania wysłać zeby nie było ze mnie męczą i diagnozują a on żołnierzy nie ma.
    Kasia mój M tez ma badanie w ta środę,jak ja się badam na wszystkie strony to i Jego tez gin kazał :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Sylwia, pęcherzyki pękają - potwierdzam monitoringiem. W ogóle w tym miesiącu chyba owu bedzie szybciej bo na USG i w jednym i drugim jajniku są dwa pęcherzyki o wielkości 10 mm a to dopiero 7 dc. Moze w bliźniaki uceluje Haha :).

Co do droznosci to nie wiem... Ja bym i tak robiła prywatnie u mojego gina, ale jeszcze z nim o tym nie rozmawiałam.

Dziewczyny, w ogóle mój gin zaproponował mi bym zrobiła badanie AMH czyli ocenę rezerwy jajnikowej. Bo ja do niego dzisiaj mowię ze panie doktorze na mam 30 lat a tu endo J brak ciazy ja juz nie mam czasu hehe :) a on sie zaczął śmiać i mówi, ze: po 1) 30 lat to młody wiek, jego żona rodziła drugie dziecko w wieku 40 :), i po 2) ze jesli chce miec pewność przez ile lat bede cieszyła sie płodnością to zEbym zrobiła to AMH. Mówi, ze to badanie ocenia nie tylko jakosc płodności, ale tez jakosc komórek jajowych, pośrednio.

I faktycznie teraz czytam o tym i cos w tym jest. Co myślicie? Powiem wam, ze wynik tego badania to moze byc i wyrok... Albo i nie :). Jedyny minus to ze kosztuje 150-180 zł :/.

Kasia ja tez mam to badanie miec,boje się wyniki...w końcu mam 32 lata,ale będę wiedzieć na czym stoimy. U mnie koszt 185zl....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a zapraszam do mnie jestem kosmetyczka wiec zrobimy cudaki :)szkoda ze to tak daleko :)
    moja stronka z pazurkami :)

https://www.facebook.com/wiza%C5%BC-stylizacje-711693218942814/photos/

Oj oddałabym się w Twoje ręce:D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    Kaska1985 - też miałam niedawno zlecone to badanie, bałam sie tak samo jak ty,że moja rezerwa jest bardzo niska . Ale nie żałuję, u mnie jest w miarę wysoka a mam też 30 lat .
    Lekarz, zachęcił mnie do tego badana twierdząc że cyt"jeśli okaże sie ,że ma pani niska rezerwę to koniczna może być inseminacja albo In vitro" a wtedy to lepiej jest nie zwlekać i działać. Płaciłam 150 zł.
    Głowa do góry, 30 lat to wspaniały wiek :)

W ktorym dc robiłaś to badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie nie wytrzymałam i o 12 zrobiłam test niestety negatywny nawet cienia cienia nie ma :( ale pocieszam się tym że to 2 tydzień po mniemanej owulacji a w pierwszej ciąży test robiłam 4 tyg po rano a i tak kreseczka ciazowa wyszła blada może jeszcze wyjdzie :) jakby nie było do planowanej @ jeszcze cały tydzień ja nadal mam mdłości zawroty głowy dziś doszły jestem senna i strasznie rozdrażniona i płaczliwa cycki nadal bolą więc jestem dobrej mysli że tylko za szybko zrobiłam test co myslicie

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam zerowe praktycznie doświadczenie w temacie testów i jestem skutecznie zrażona. Jeśli jeszcze kiedyś zrobię to po terminie spodziewanej @.
    A Tobie życzę, zeby było tak jak w poprzedniej ciąży i że po prostu jest za wcześnie na test:) A prowadzisz wykres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek napisze a potem przeczytaniu wasze posty ;)

Byłam u ginka polip malutki na razie nie ruszac, poniedziałek seria badań próg. I inne, od pon duphaston, piątek monitoring, dzisiaj pęcherzyk 18 mm nie pamiętam ile endo...owulacja nie wykluczona więc działać jak najczęściej .... Dobre to wieści?

luna91 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby raczej dobre. W każdym razie ta część o działaniu ;)

Życzę Wam miłego wieczoru - ja zalewam termosy herbatką z prądem i uderzam na miasto popatrzeć na cudne instalacje świetlne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:09

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wykersu nie prowadzę jestem tu od paru dni nie jestem systematyczna a to musi być o stałej godzinie mierzona temp a ja różnie wstaje raz o 6 raz o 10 :) więc to nie dla mnie za pierwszym razem tez nie robiłam żadnych wykresów i mimo wieloletnich starań się udało po leczeniu poronieniu i wielkich kłótniach z mezem ale mamy 3 letnia córcie i staramy się od chyba 2 cykli o rodzeństwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby raczej dobre. W każdym razie ta część o działaniu ;)

Życzę Wam miłego wieczoru - ja zalewam termosy herbatką z prądem i uderzam na miasto popatrzeć na cudne instalacje świetlne :)

Zazdroszcze kochana, nigdy nie bylam :(

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ